Upalio na -45 C
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
#1 Upalio na -45 C
Evo kod nas u Kanadi dosle articke hladnoce tako da se jutros u ovom djelu svjeta temperatura spusila do fantasticnih -45 C . Po nekoj nesreci na vozilu nemam ugraden grijac bloka motora zbog cinjenice da je blok aluminiski . Uglavnom posljepodne dok sam zurio prema parkingu bio sam siguran da cu morati zvati shlep sluzbu ili u najboljem slucaju morati vaditi kleme uglavnom kada sam vidio da je na parkingu masa automobila koji su bili propisno uplagani u struju a nisu mogli upaliti bio sam siguran da od starta nece biti nista tako da sam se pravo iznenadio kada je auto upalilo iz prve na nevjerovatnoj temperaturi od -45 C iako je citavih 8 sati bilo parkirano. Sta reci osim da se radi o VW koncernu koji ne zna za zimu i hladnocu i pali gdje se drugi gase. VW forever.
- Cholina_Lokica
#2 Re: Upalio na -45 C
ma hajd sto je upalio... mene fascinira cinjenica da vi prezivite tu temperaturu 
-
whow
#3 Re: Upalio na -45 C
ma jedva nekako , sve kontam da se vracam pa taman i gladan bio , ovo se ne da durati vise.Dile wrote:ma hajd sto je upalio... mene fascinira cinjenica da vi prezivite tu temperaturu
- Joey Tribbiani
#4 Re: Upalio na -45 C
ajd majke ti napisi sta si imao na sebi jutros? Ja se maloprije vratio iz grada, ne znam, mozda da je vani -3 al sam se smrzo ko pitchka.
- Cholina_Lokica
#5 Re: Upalio na -45 C
meni pri samoj pomisli na -45 srce hoce da pukne, a ne da dozivim towhow wrote:ma jedva nekako , sve kontam da se vracam pa taman i gladan bio , ovo se ne da durati vise.Dile wrote:ma hajd sto je upalio... mene fascinira cinjenica da vi prezivite tu temperaturu
-
vnm
#6 Re: Upalio na -45 C
meni je svojevremeno, dok sam imao jettu, na -15 zaledilo gorivo u karburatoru. zivio energopetrol...
- cyprus
#7 Re: Upalio na -45 C
I meni je to fascinantno i moram reć da bi jednom volio probat na svojoj koži (al samo da vidim kako jeDile wrote:ma hajd sto je upalio... mene fascinira cinjenica da vi prezivite tu temperaturu
PS Ovo mi je čini mi se prvi post na ovom podforumu
-
mostarac
#8 Re: Upalio na -45 C
i onda ih teleportiras u Mostar u julucyprus wrote:I meni je to fascinantno i moram reć da bi jednom volio probat na svojoj koži (al samo da vidim kako jeDile wrote:ma hajd sto je upalio... mene fascinira cinjenica da vi prezivite tu temperaturu). Što reče Joey mi ovdje crkavamo od zime čim spadne ispod 0°C, zato ne mogu zamislit na šta to liči na tim temperaturama od -40 i kusur
. A ima dosta ljudi i naroda koji sasvim normalno funkcionišu u tim uslovima. Kako?
![]()
PS Ovo mi je čini mi se prvi post na ovom podforumu
(i meni je ja mislim prvi post na ovom podforumu)
A jesi vidio svabe sto vergla i na -45
Fudbal je igra 11 igraca i na kraju uvijek pobjede Nijemci mozemo prevest u "Zivot je igra koja traje u prosjeku 70-80 godina. Kad sve saberes uvijek su pobjedjivali Nijemci"
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#9 Re: Upalio na -45 C
Pa zar nije ona olimpijada XV kod vas gore vec poodavno zavrsilawhow wrote:Evo kod nas u Kanadi dosle articke hladnoce tako da se jutros u ovom djelu svjeta temperatura spusila do fantasticnih -45 C . Po nekoj nesreci na vozilu nemam ugraden grijac bloka motora zbog cinjenice da je blok aluminiski . Uglavnom posljepodne dok sam zurio prema parkingu bio sam siguran da cu morati zvati shlep sluzbu ili u najboljem slucaju morati vaditi kleme uglavnom kada sam vidio da je na parkingu masa automobila koji su bili propisno uplagani u struju a nisu mogli upaliti bio sam siguran da od starta nece biti nista tako da sam se pravo iznenadio kada je auto upalilo iz prve na nevjerovatnoj temperaturi od -45 C iako je citavih 8 sati bilo parkirano. Sta reci osim da se radi o VW koncernu koji ne zna za zimu i hladnocu i pali gdje se drugi gase. VW forever.
-
whow
#10 Re: Upalio na -45 C
Uniforma jarane ; majica , kosulja , prsluk + jakna dva sloja , po nesreci zaboravih duge gace . Kad se sve sabere citav dan napolju proveo proveo mozda 10 minuta i to od parkinga do posla 3 minute , dva puta znaci 6 minuta . Poslje rucka otiso kod rodaka dakle od auta do njegove kuce 45 sekundi x 2 dakle 1.5 minuta. Mozda jos dvije minute dok sam pricao sa komsijom o tome kako nemam grijac bloka motora i kako to nikako nije dobra situacija. Sutra kazu dolazi otopljenje bice -30C.Joey Tribbiani wrote:ajd majke ti napisi sta si imao na sebi jutros? Ja se maloprije vratio iz grada, ne znam, mozda da je vani -3 al sam se smrzo ko pitchka.
-
whow
#11 Re: Upalio na -45 C
Kasnis buraz ta je Olimpijada prosla prije 21 godinu sada je aktuelna ova u Vankuveru . Ja nekako kontam do sljedeu Zimsku Olimpijadu onu 2014 abd gledam preko TV-a iz Sarajeva .corolla02 wrote:Pa zar nije ona olimpijada XV kod vas gore vec poodavno zavrsilawhow wrote:Evo kod nas u Kanadi dosle articke hladnoce tako da se jutros u ovom djelu svjeta temperatura spusila do fantasticnih -45 C . Po nekoj nesreci na vozilu nemam ugraden grijac bloka motora zbog cinjenice da je blok aluminiski . Uglavnom posljepodne dok sam zurio prema parkingu bio sam siguran da cu morati zvati shlep sluzbu ili u najboljem slucaju morati vaditi kleme uglavnom kada sam vidio da je na parkingu masa automobila koji su bili propisno uplagani u struju a nisu mogli upaliti bio sam siguran da od starta nece biti nista tako da sam se pravo iznenadio kada je auto upalilo iz prve na nevjerovatnoj temperaturi od -45 C iako je citavih 8 sati bilo parkirano. Sta reci osim da se radi o VW koncernu koji ne zna za zimu i hladnocu i pali gdje se drugi gase. VW forever.mislim vakat kuci poc
![]()
- johntra
#12 Re: Upalio na -45 C
da nisu u pitanju bili farenhajti
zezam se...
svaka vam čast za te temperature....
- Magarece_godine
#13 Re: Upalio na -45 C
Nije isto -45 u Kanadi i kod nas ... Vlaznost vazduha, atmosferski pritisak su drugaciji ... U svakom slucaju fascinantno je da si upalio auto ...
- atko
#14 Re: Upalio na -45 C
Dile wrote:ma hajd sto je upalio... mene fascinira cinjenica da vi prezivite tu temperaturu
I ja sam se odmah zapito ... kako si ti uposte uspio preci parking i doci do auta na -45 ... pa i voda u koljenu ledi na toj temp.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#15 Re: Upalio na -45 C
e nijejohntra wrote:da nisu u pitanju bili farenhajtizezam se...
- chuchumbamayumbe
#16 Re: Upalio na -45 C
Ma samo sto vise layer-a (slojeva odjece) i nema zime. Dzaba ti mont jakna i nakurnjak, ako nemas vise slojeva odjece.
Nego, mene interesuje, koji antifriz koristite?!
Pretpostavljam Permant (Modrica)?!
Nego, mene interesuje, koji antifriz koristite?!
Pretpostavljam Permant (Modrica)?!
- The Nightwatchman
#17 Re: Upalio na -45 C
ja mislim da kad bi hraknuo na -45 pretvorio bi se zelembać u kliker 
- Skyfox
#18 Re: Upalio na -45 C
kolegica ima sestru u Kanadi kaze parkirala pred garazom neku vecer, ujutro da otvori auto, uhvati za bravu i... ostala joj tako ruka na braviatko wrote:Dile wrote:ma hajd sto je upalio... mene fascinira cinjenica da vi prezivite tu temperaturu![]()
![]()
![]()
![]()
I ja sam se odmah zapito ... kako si ti uposte uspio preci parking i doci do auta na -45 ... pa i voda u koljenu ledi na toj temp.
ne saznadoh kao je zavrsila prica
- Gorštak
#19 Re: Upalio na -45 C
Ma tamam da je u Sahari, studeno je to buraz.Magarece_godine wrote:Nije isto -45 u Kanadi i kod nas ... Vlaznost vazduha, atmosferski pritisak su drugaciji ... U svakom slucaju fascinantno je da si upalio auto ...
- Cholina_Lokica
#20 Re: Upalio na -45 C
pogledah opet ovu temu, i namah mi dodje lose kako vidim ovo -45
ovdje -5, pa sam maloprije trcala od auta do ulaza
ovdje -5, pa sam maloprije trcala od auta do ulaza
- Šeha
#21 Re: Upalio na -45 C
Ja sam bio jednom u Montrealu na takvim temperaturama... Otada nikad vise u Kanadu poslije septembra!!!
Hitne patroliraju ulicama, zaustavljaju ljude i pitaju jesu li u redu... Strahoba!
Hitne patroliraju ulicama, zaustavljaju ljude i pitaju jesu li u redu... Strahoba!
- Discball
#22 Re: Upalio na -45 C
Najviše minusa što sam osjetio na svojoj koži je bilo prije par godina na Bjelašnici i to -26°C, zima jeste bilo ali ipak nije bilo za kukanja da se nešto ne može, bar ne dok si na zemlji.
Da budem iskren taj dan sam letio s paraglider-om, sjećam se vjetar je bio tako jak da je snijeg padao paralelno s padinom iznad trosjeda. Moram priznati da sam se kasnije smrzo u letu ali uglavnom po rukama, jer rukavice nisu bile adekvatna zaštita, pogotovo zato što se ruke za vrijeme leta drže u položaju "predajem se".
Mislim da imam negdje i fotografiju prije samog leta i kod polijetanja....

Naravno poslije leta i moj švabo upalio od prve iako je bio parkiran barem 8-9 sati i nije VW nego OPEL
Da budem iskren taj dan sam letio s paraglider-om, sjećam se vjetar je bio tako jak da je snijeg padao paralelno s padinom iznad trosjeda. Moram priznati da sam se kasnije smrzo u letu ali uglavnom po rukama, jer rukavice nisu bile adekvatna zaštita, pogotovo zato što se ruke za vrijeme leta drže u položaju "predajem se".
Mislim da imam negdje i fotografiju prije samog leta i kod polijetanja....
Naravno poslije leta i moj švabo upalio od prve iako je bio parkiran barem 8-9 sati i nije VW nego OPEL
- ciacco
#23 Re: Upalio na -45 C
imal grtalice 
-
Klodovik
#24 Re: Upalio na -45 C
-45? Pa, ja ne bih tu ostao ni da mi Linda Evangelista (kao rođena Kanađanka, je li) svako jutro dodaje duge gaće da nabacim. Nema šanse.
- citroen
#25 Re: Upalio na -45 C
slazem se...Klodovik wrote:-45? Pa, ja ne bih tu ostao ni da mi Linda Evangelista (kao rođena Kanađanka, je li) svako jutro dodaje duge gaće da nabacim. Nema šanse.