upala grla
Moderator: anex
-
kakavdanakneiskustvu
#1 upala grla
izgleda da imam upalu grla,od preksinoc me to muci,nisam jos isao doktoru,ne ide mi se nesto,kako to izlijeciti,cuclam strepsičs,med sa đumbirom,ispirem usta kaduljom,jos nesto?
-
djana h
#2 Re: upala grla
Možda domaći jabukov ocat?kakavdanakneiskustvu wrote:izgleda da imam upalu grla,od preksinoc me to muci,nisam jos isao doktoru,ne ide mi se nesto,kako to izlijeciti,cuclam strepsičs,med sa đumbirom,ispirem usta kaduljom,jos nesto?
Razblažiti sa vodom,obavezno.
- Streptokok
#3 Re: upala grla
1 ispiranje korijenom bijelog sljeza
2propolis sprej
3 zalfija
Ovo uvijek odradi posao u pocetnoj fazi upale. Ako si se zapustio bez antibiotika nema spasa.
2propolis sprej
3 zalfija
Ovo uvijek odradi posao u pocetnoj fazi upale. Ako si se zapustio bez antibiotika nema spasa.
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: upala grla
Hara nešto sa tim simptomima. Ja odbolovao, supruga evo još uvijek boluje pije Xciklav jer su joj se upalili čeljusni sinusi, još masa raje koju znam boluje ili odbolovala.
Odavno se ne sjećam da me nešto tako smlatilo ko ova zadnja uplala grla. nije mi pomogla ona standardna terpaija tipa Tylol Hota i Aspirin plusC nego sam na kraju i ja popio kutiju Amoxibosa prvi antibiotik koji sam pio u zadnjih 5-6 godina.
Odavno se ne sjećam da me nešto tako smlatilo ko ova zadnja uplala grla. nije mi pomogla ona standardna terpaija tipa Tylol Hota i Aspirin plusC nego sam na kraju i ja popio kutiju Amoxibosa prvi antibiotik koji sam pio u zadnjih 5-6 godina.
-
kakavdanakneiskustvu
#5 Re: upala grla
mogu li antibiotici dobiti bez recepta,amoxibos npr.?
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: upala grla
Ako baš dobro znaš apotekara, mogu. Inače ne.kakavdanakneiskustvu wrote:mogu li antibiotici dobiti bez recepta,amoxibos npr.?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: upala grla
cim osjetis da se nesto sprema
bijelog i crnog luka ko jabuku pojedite i nece biti nista
bijelog i crnog luka ko jabuku pojedite i nece biti nista
- esmasaric
#8 Re: upala grla
Mene bijeli luk uvijek spasi.
Jednom sam baš zaradila gadnu upalu, grozno kašljanje bez prestanka.
Jedino što mi je pomoglo je da sam navečer uzimala bijeli luk u medu par kašika.
Inače redovno prije spavanja uzimam bijeli luk, mali češanj koji popijem kao tableticu s vodom. Jednom u 2 godine me uhvati prehlada. [emoji2]
Jednom sam baš zaradila gadnu upalu, grozno kašljanje bez prestanka.
Jedino što mi je pomoglo je da sam navečer uzimala bijeli luk u medu par kašika.
Inače redovno prije spavanja uzimam bijeli luk, mali češanj koji popijem kao tableticu s vodom. Jednom u 2 godine me uhvati prehlada. [emoji2]
- Altsa
#9 Re: upala grla
E sto se nasmijah. Mozes pojesti 5 kg bijelog luka ali ako imas upalu grla bakterijsku dzaba ti sve. Za prehladu je odlican ali teze upale bez antiobitika ne prolaze.
- animus
#10 Re: upala grla
A domaca rakijca. Meni uvijek pomogne. Samo na vrijeme aplicirati
- Sanjarko
#11 Re: upala grla
Ja godinama vec nemam Hvala Bogu, ne ureko se.
Sve zbog jedne stvari sto sam promjenio radio prije,a sad ne radim to vise.
Sve zbog jedne stvari sto sam promjenio radio prije,a sad ne radim to vise.
- Bluemore
#12 Re: upala grla
u kom omjeru razblaziti?djana77 wrote:Možda domaći jabukov ocat?kakavdanakneiskustvu wrote:izgleda da imam upalu grla,od preksinoc me to muci,nisam jos isao doktoru,ne ide mi se nesto,kako to izlijeciti,cuclam strepsičs,med sa đumbirom,ispirem usta kaduljom,jos nesto?
Razblažiti sa vodom,obavezno.
-
djana h
#13 Re: upala grla
Ne znam baš tačan omjer,kad mi zatreba,napravim onako,možda čak i pola-pola.zavisi od octa,je li jači,blaži.
Jednom u trudnoći,imala sam grlobolju,je li bila bakterija,ne znam,ali nisam htjela da koristim nikakve lijekove i neko mi je preporučio da ispirem grlo sa domaćim octom od jabuka.Tada sam popila čisti ocat
,ali mi je toliko prijalo i pomoglo.
Kadulja je isto tradicionalni lijek za usnu šupljinu.Ali,ako se može nabaviti prava sušena ili svježa.
Inače,svi ovi pripravci,mozda da se koriste dan-dva,ali ako bol ne prolazi,ljekar je tu
Jednom u trudnoći,imala sam grlobolju,je li bila bakterija,ne znam,ali nisam htjela da koristim nikakve lijekove i neko mi je preporučio da ispirem grlo sa domaćim octom od jabuka.Tada sam popila čisti ocat
Kadulja je isto tradicionalni lijek za usnu šupljinu.Ali,ako se može nabaviti prava sušena ili svježa.
Inače,svi ovi pripravci,mozda da se koriste dan-dva,ali ako bol ne prolazi,ljekar je tu
- HAVANA
#14 Re: upala grla
Izgargaras na vrijeme,malo i pihnes...ko dusha.animus wrote:A domaca rakijca. Meni uvijek pomogne. Samo na vrijeme aplicirati
- Filter
#15 Re: upala grla
med, djumbir, cimet u kombinaciji puno bolje nego samo med i djumbir. uzmi jos i propolis sprej (propolaid) za njonju i grlo.kakavdanakneiskustvu wrote:izgleda da imam upalu grla,od preksinoc me to muci,nisam jos isao doktoru,ne ide mi se nesto,kako to izlijeciti,cuclam strepsičs,med sa đumbirom,ispirem usta kaduljom,jos nesto?
i mene mezi isti klinac. donijela kcerka, prebacila zeni, zena meni i sad sam ja ostao da iskasljem... doslovno
a bas mi prija kad uvece podloze svega po furunama, hoce dusa na nos
-
kakavdanakneiskustvu
#16 Re: upala grla
Filter wrote:med, djumbir, cimet u kombinaciji puno bolje nego samo med i djumbir. uzmi jos i propolis sprej (propolaid) za njonju i grlo.kakavdanakneiskustvu wrote:izgleda da imam upalu grla,od preksinoc me to muci,nisam jos isao doktoru,ne ide mi se nesto,kako to izlijeciti,cuclam strepsičs,med sa đumbirom,ispirem usta kaduljom,jos nesto?
i mene mezi isti klinac. donijela kcerka, prebacila zeni, zena meni i sad sam ja ostao da iskasljem... doslovno
a bas mi prija kad uvece podloze svega po furunama, hoce dusa na nos
ja ozdravio,jos proslog ponedeljka navece,od xislava ili kako se vec zoive antibiotic
- aurora313
#17 Re: upala grla
U bočicu sa sprejom ili malim otvorom (da samo kaplje) staviti vodu i kašikicu soli. Ako imate kod kuće još i ulje od origana ili tea-tree, stavite 2 - 3 kapi u tu smjesu i dobro promućkajte prije svake upotrebe. Ispirajte nos i grlo 4-6 puta dnevno. Garant da će zaustaviti sve: neće upala preći na pluća, a neće se sinusi gnojno upaliti.