upala dojke

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
viki

#1 upala dojke

Post by viki »

Molim vas, da li je netko imao iskustvo sa upalom dojke?
Kod mene se samo upalila, nije da dojim (jer koliko sam uuspjela procitat , to je cesta pojava kod dojenja)
Boli i natecena je. To traje skoro dva mjeseca. Bila sam u poliklinici Clarus, dobila antibiotike i bornu kiselinu za obloge, malo me proslo, ali se sad opet vratilo. Bila sam na ultrazvuku, koji nije pokazao neke promjene, osim blage upale.
Ne da mi se opet lokati antibiotike ako ne pomazu.
Hazman

#2 Re: upala dojke

Post by Hazman »

Sta ti rekose na ultrazvucnom pregledu,zene preko 40 god.uz ultarzvuk rade i mamografiju,to je kompletan pregled dojki...
viki

#3 Re: upala dojke

Post by viki »

Nisu mi preporucivali nikakvu mamografiju, meni je 27. A na ultrazvuku se vide tragovi upale (bila nakon popijenih antibiotika).
Hazman

#4 Re: upala dojke

Post by Hazman »

E pa mlada si ti onda nista,moraces nastaviti sa terapijom i ne prekidaj dok ti ne bude bolje skroz.
Enka-Benka

#5 Re: upala dojke

Post by Enka-Benka »

viki wrote:Nisu mi preporucivali nikakvu mamografiju, meni je 27. A na ultrazvuku se vide tragovi upale (bila nakon popijenih antibiotika).

nece te nista kostati da odes na mamografiju za svaki slucaj...
ajde_vise

#6 Re: upala dojke

Post by ajde_vise »

prvo sto se na to ceka dugo

drugo .. cekas na nalaze dugo

trece .. zracis se

mozda da se posavjetujes sa jos nekim ljekarom .. ako nista makar ces se osjecat bolje
Loulou

#7 Re: upala dojke

Post by Loulou »

viki wrote:Molim vas, da li je netko imao iskustvo sa upalom dojke?
Kod mene se samo upalila, nije da dojim (jer koliko sam uuspjela procitat , to je cesta pojava kod dojenja)
Boli i natecena je. To traje skoro dva mjeseca. Bila sam u poliklinici Clarus, dobila antibiotike i bornu kiselinu za obloge, malo me proslo, ali se sad opet vratilo. Bila sam na ultrazvuku, koji nije pokazao neke promjene, osim blage upale.
Ne da mi se opet lokati antibiotike ako ne pomazu.
Vidiš, ja sam mislila da se to događa samo kod žena koje doje.
Šta su ti rekli koji je uzrok?
Prošle su već neke 2 sedmice, kakva je sad situacija? Išta bolje?
jutarnja_rosa

#8 Re: upala dojke

Post by jutarnja_rosa »

ajde_vise wrote:ko da je to pljunut ccc
:lol:

prvo sto se na to ceka dugo

drugo .. cekas na nalaze dugo

trece .. zracis se

cetvrto .. :D ne napreduje nista tako brzo da ne mozes sacekat 15 dana da vidis dal ce se situacija poboljsat :)

mozda da se posavjetujes sa jos nekim ljekarom .. ako nista makar ces se osjecat bolje

ovo gore sto si ti navela nije dovoljan razlog da se ne ode na mamografiju pa taman da se cekalo 3 mjeseca na termin.....a bolje i jednu uraditi i skontati da stvarno nije nista nego cijelo vrijeme razmisljati sta je i sta bi moglo biti....ima ih mladji koji to rade a nisu ni radjale niti bilo sta pa su prezivjele zracenje
viki

#9 Re: upala dojke

Post by viki »

Zdravo.
Opet sam bila na ultrazvuku, i gospodja radiolog mi je rekla da nista ne vidi, i da stavljam rakiju.
Profesionalno, nema sta. Ja sam nabavila ulje nocurka, jer sam po forumima vidjela da zene nekad imaju slicne simptome, cisto zato sto im je to tkivo jako osjetljivo na bilo kakve hormonalne promjene. Boli me puno manje, ali ipak me kopka da znam sta je tocno uzrok.
opet ja

#10 Re: upala dojke

Post by opet ja »

Idi na mamografiju...s tim se nije zahebavati
Post Reply