Uopsteno ili licno

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FFK as Lucy01

#1 Uopsteno ili licno

Post by FFK as Lucy01 »

Znate li razlikovati kada neko iznosi misljenje o necemu i kada pise o vama?
Da li stvari uzimate licno, cak i kada nisu licne? Vrijedja li vas necije misljenje, ako je ono u potpunoj suprotnosti sa vasim? Znate li iskazati (ili napisati) ono sto mislite, a da ne vrijedjate nicija osjecanja?

Sta mislite, zbog cega ljudi reaguju ovako kako reaguju (pogotovo na forumima, gdje su svi anonimni) psovkama, uvredama...?
Je li to nedostatak osnovne kulture ili nedostatak kulture komuniciranja i postovanja za sagovornika?
pitt

#2 Re: Uopsteno ili licno

Post by pitt »

Lucy01 wrote:Znate li razlikovati kada neko iznosi misljenje o necemu i kada pise o vama?
Da li stvari uzimate licno, cak i kada nisu licne? Vrijedja li vas necije misljenje, ako je ono u potpunoj suprotnosti sa vasim? Znate li iskazati (ili napisati) ono sto mislite, a da ne vrijedjate nicija osjecanja?

Sta mislite, zbog cega ljudi reaguju ovako kako reaguju (pogotovo na forumima, gdje su svi anonimni) psovkama, uvredama...?
Je li to nedostatak osnovne kulture ili nedostatak kulture komuniciranja i postovanja za sagovornika?
ja bih reko primitivizam :D:D Meni je najgore kad mi neko pricha o toleranciji....koju mrzim iz dna duse. Za meen je to ono "ja tebe ne volim i ne mogu te organski al et radi nekih normi pravit cu se da si OK". jebo to. Ako nisi spreman da otvoreno prihvatis i embrace (ne tolerises) drugaciej stavove sugovornika i njihove poglede na neke stvari onda nemas sta trazit. Kada shvatis da ce uvijek biti ljudi koji su drugacije od tebe, koji drugacije gledaju na neke stvari od tebe, koji se drugacije oblache (ovo malo prenosa :D), i kada prihvatis te razlike kao dio zivota i njihovo pravo na isto (i ako jos skontas razloge zasto oni tako misle) eh onda mozes reci da si normalan. Ovi sto samo svoje guraju i pljulju po drugim su sramota za evoluciju. Haug...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Haug Pitice. :razz:

dje nam je Heljem ? :-)
pitt

Post by pitt »

Latinica wrote:Haug Pitice. :razz:

dje nam je Heljem ? :-)
smislja nesto tolerantno :D
Latina

Post by Latina »

Jal' pjesmica

jal' monolog

jal' recitacija

:razz:

bice tolerantna ( mada nerazumljiva, al' ne moramo buljit u svaki detalj... :lol: )
pitt

Post by pitt »

Ako bode oci kao hijab....ne mogu odoljeti :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

I ja isto, pitte, ne volim kad se ljudi deklarisu za nesto i to odvoje od onog kako zive ili kakve stavove zastupaju...
Sto rekli Ameri "don't talk the talk, walk the walk"...

A cini mi se da su mi oni "vjernici" najgori (ovo vjernici je namjerno pod navodnim znacima, jer u njih spadaju oni koji su navodno vjernici)...jedno propovijedaju i onda, na sljedecoj temu pogaze ili pojedu te svoje rijeci...

Meni rijec tolerancija ne smeta, smeta mi interpretacija iste i njena upotreba....jer mnogi je tumace kao: "ne volim te, ali te tolerisem"...to ko biva, ja imam vise prava nego ti i zato te "tolerisem"...ne shvatajuci da tolerancija ustvari znaci prihvatanje da drugi imaju ista prava kao mi, bez mijesanja licnih osjecaja u to...

Ljudi koji cijelog zivota pokusavaju da promijene svijet i prilagode ga svojim pogledima, misljenjima, stavovima i osjecajima ce umrijeti u neznanju...
Latina

Post by Latina »

pitt wrote:Ako bode oci kao hijab....ne mogu odoljeti :D
Eno sad i fetish ima. :lol:

p.s. Helem, neophodan si ! :-)
pitt

Post by pitt »

ja ne zelim da tolerisem ikoga....hocu da volim sve......samo po zasluzi :D
Latina

Post by Latina »

Ljudi koji cijelog zivota pokusavaju da promijene svijet i prilagode ga svojim pogledima, misljenjima, stavovima i osjecajima ce umrijeti u neznanju...
:wink:

Niko nije uvijek u pravu. :-)

Pitica nas voli. :oops:
pitt

Post by pitt »

Jok sve....gluho bilo D:D: Samo par odabranih...curica :D:D
danas

Post by danas »

vecina 'naseg' naroda ne zna sta je to argument, niti ga shvata. vecina svaki komentar shvata licno i kultura dijaloga generalno ne postoji. licne uvrede kao metoda 'skretanja sa teme' u kojoj je delegat poceo da gubi argument su standard, kao i skakanje na nepovezane teme.

kad se raspravljas sa cetnikom, to otprilike izgleda ovako:

ti: srpske snage su bombardovale sarajevo tri godine
on: ne, ne, MI srbi to nikada ne bismo uradili, daj mi dokaz za tako nesto!
ti: evo snimci sa CNN-a, nista nije montirano lijepo se vidi kako gori vijecnica i snajperska vatra
on: to je laz i ustasko-mudzaheninska propaganda i zavera protiv svekolikog srpstva. uostalom, turci su nas tlacili 500 godina, i nece vise! mi smo nebeski narod a vi muslimani smrdite na loj. a srpske zene su najlepse na svetu!

kad se raspravljas sa ustasom, to otprilike izgleda ovako:

ti: u hercegovini su postojali logori za muslimane, i cijeli gradovi su 'ocisceni' od strane hrvatskih formacija
on: ne, ne, MI hrvati to nikada ne bismo uradili, daj mi dokaz za takvo sto!
ti: evo iskazi prezivjelih iz dretelja, ili gradjana stoca i prozora
on: to je laz i cetnicko-mudzaheninska propaganda. uostalom, zadnja bosanska kraljica je bila hrvatica i ovo je hrvatska zemlja! ne znam sta vi tu trazite uopce, osim sto konstantno ugrozavate nas hrvatski puk. neum je hrvatski grad a mi hrvati pripadamo europi!

kad se raspravljas sa 'nasim', to otprilike izgleda ovako:

ti: u kuranu i hadisima postoje dijelovi koji se i ne cine bas tolerantni glede drugih religija
on: ne, ne, MI muslimani to nikada ne bismo napisali, daj mi dokaz za to!
ti: evo citat te sure, i citat tog hadisa.
on: to je sve podmetnuta laz i cionisticko-masonska-evendjelisticka propaganda. to je lazni hadis, odgovorno tvrdim. uostalom, mi muslimani smo najtolerntniji i islam je vjera mira. dosta je bilo zapadne imperijalistcke cizme. a ti si nevaspitana i imas psihickih problema. ni seselj ti nije ravan.
Last edited by danas on 19/10/2006 19:07, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

hoce to kad se nasim narodom ....najpametnijim od sviju....r.apsravljas :D:D Ko zna....mozda je indiaan sem i u pravu.....koliko se pravimo pametni mozda je u visokm fakat koljevka civilizacije :D:D
volvox

Post by volvox »

primitivni smo, neobrazovani i pametniji od cijelog svijeta

Kako rece Mesa: ."..............nadmudriti sve ostale"
Dijagnoza 100% pogadja
Post Reply