Unutarbošnjački animozitet

Post Reply
BatoS

#126 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BatoS »

miki.ba wrote:
theTruePath wrote:da je 1991 bilo vise jugoslavena u Bosni,nebi Yuga propala :D
Ne, nego da je u jugi bilo više jugoslovene juga ne bi propala.
Isto ti je i sad, što bude više Bosanaca vece su nam sanse za opstankom.
Ne kažem da cemo se nužno raspasti, al za koju godinu i to je moguce.
Da, jer su se Jugosloveni identifikovali sa Jugoslavijom.

Posto se mi Bosnjaci identifikujemo sa Bosnom onda po tvojoj logici, sto je vise Bosnjaka vece su nam sanse za opstankom?
gereb_stari

#127 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by gereb_stari »

BatoS wrote:
miki.ba wrote:
Da, jer su se Jugosloveni identifikovali sa Jugoslavijom.

Posto se mi Bosnjaci identifikujemo sa Bosnom onda po tvojoj logici, sto je vise Bosnjaka vece su nam sanse za opstankom?
Ako si ti Bosnjak i ako se identifikujes sa Bosnom bili svom dijetetu dao sveto Bosnjacko ime poput Kulin? Kao sto Turcin svom djetetu da Tursko ime poput Osman ili Gokhan, Erdoghan?

Samo mi odgovori na to ako moze...
theTruePath

#128 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

Gereb prestani vise s tim svojum glupostima i pusti ljude da raspavljaju

ps*:Osman nije tursko ime
theTruePath

#129 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

nemoguce vruce wrote:
miki.ba wrote:
Nidje nije bilo vise Yugosa nego u Bosni, i to za zivo cudo medju Bosnjacima/Bosancima.
Za razliku od njih, u Srbiji su cetnici samo promijenili kapu na glavi...
Zanimljivo
gereb_stari

#130 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by gereb_stari »

theTruePath wrote:Gereb prestani vise s tim svojum glupostima i pusti ljude da raspavljaju

Jeste Osman je Tursko ime izvedeno od vodje plemena Keyi koje je bilo jedno od 7 Turskih plemena. Pitaj bilo kojeg Turcina. Tursko pleme pod vodstvom Osmana je porazilo 3 druga Turska plemena i iz toga je nastalo kasnije i Osmansko carstvo.

Izvor:

http://en.wikipedia.org/wiki/Osman_I

Dakle najizvornije Tursko ime je Osman jer je vodja najjaceg Turskog roda bio Osman koji je vodio Tursko pleme Keyi.

Tako isto Kulin bi trebalo biti popularno ime kod Bosnjaka jer je Kulin osnovoao prvu nezavisnu drzavu Bosnu.
Last edited by gereb_stari on 02/05/2013 22:22, edited 4 times in total.
miki.ba

#131 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by miki.ba »

Bošnjak=Musliman, za to se zalažete, vaši politicari traže da ta dva pojma idu pod istu šifru, a u isto vrijeme se želite identificirati sa Bosnom.
Vi se iskljucivi možete identificirati sa Islamom, nisam ja to tako postavio, nego sami Bošnjaci.
nickelson

#132 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by nickelson »

theTruePath wrote:
miki.ba wrote:
znaci za opstanak BIH moramo biti ono sto nisam?

ma kako ti mozes?pa ti si u svedskoj. ja tebe stvarno ne kontam. imas tamo temu dijaspora i zivot u sverige i tamo pisi.
theTruePath

#133 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

gereb_stari wrote:
theTruePath wrote:Gereb prestani vise s tim svojum glupostima i pusti ljude da raspavljaju

Jeste Osman je Tursko ime izvedeno od vodje plemena Osmana koje je bilo jedno od 7 Turskih plemena. Pitaj bilo kojeg Turcina. Tursko pleme pod vodstvom Osmana je porazilo 3 druga Turska plemena i iz toga je nastalo kasnije i Osmansko carstvo.

Izvor:

Dakle najizvornije Tursko ime je Osman jer je vodja najjaceg Turskog roda bio Osman koji je vodio Tursko pleme Keyi.

Tako isto Kulin bi trebalo biti popularno ime kod Bosnjaka jer je Kulin osnovoao prvu nezavisnu drzavu Bosnu.
Osman je turska verzija imena Uthman

isto kao sto je Alija bosnjacka verzija imena Ali
theTruePath

#134 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

ma kako ti mozes?pa ti si u svedskoj. ja tebe stvarno ne kontam. imas tamo temu dijaspora i zivot u sverige i tamo pisi.
ni ti nisi u bosni :D
gereb_stari

#135 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by gereb_stari »

theTruePath wrote:
gereb_stari wrote:

Jeste Osman je Tursko ime izvedeno od vodje plemena Osmana koje je bilo jedno od 7 Turskih plemena. Pitaj bilo kojeg Turcina. Tursko pleme pod vodstvom Osmana je porazilo 3 druga Turska plemena i iz toga je nastalo kasnije i Osmansko carstvo.

Izvor:

Osman je turska verzija imena Uthman

isto kao sto je Alija bosnjacka verzija imena Ali

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ti si lud. Kada su Turci kao mnogobosci zivijeli u Mongoliji su nosili imena poput Osman. Pa imas internet procitaj wikipediju. To nema veze sa tim.

Osman, Gokhan, Erdoghan sve na han i an i ir je Tursko.
BatoS

#136 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BatoS »

miki.ba wrote:Bošnjak=Musliman, za to se zalažete, vaši politicari traže da ta dva pojma idu pod istu šifru, a u isto vrijeme se želite identificirati sa Bosnom.
Vi se iskljucivi možete identificirati sa Islamom, nisam ja to tako postavio, nego sami Bošnjaci.
Pa od Bosnjaka su jedino muslimani ostali...

Pravoslavci i katolici u Bosni se vec duze od sto godina izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati.

Opet te pitam, posto se Bosnjaci identifikuju sa Bosnom, zar nije u interesu naseg opstanka da se sto veci broj ljudi izjasne kao Bosnjaci?
gereb_stari

#137 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by gereb_stari »

BatoS wrote:
miki.ba wrote:Bošnjak=Musliman, za to se zalažete, vaši politicari traže da ta dva pojma idu pod istu šifru, a u isto vrijeme se želite identificirati sa Bosnom.

Pravoslavci i katolici u Bosni se vec duze od sto godina izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati.

Opet te pitam, posto se Bosnjaci identifikuju sa Bosnom, zar nije u interesu naseg opstanka da se sto veci broj ljudi izjasne kao Bosnjaci?
Ja te pitam... posto se ti identifikujes sa Bosnom dali ces svome djetetu dati Bosnjacko ime?
BatoS

#138 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BatoS »

nickelson wrote:ma kako ti mozes?pa ti si u svedskoj. ja tebe stvarno ne kontam. imas tamo temu dijaspora i zivot u sverige i tamo pisi.
Mi Bosnjaci za razliku od vas Jugoslovena gdje god da odemo mi ostajemo vjerni Bosni... slicno sa odnosom jevrejske dijaspore prema Izraelu. Dok vi mijenjate identitet ko kameleoni.
nickelson

#139 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by nickelson »

BatoS wrote:
nickelson wrote:ma kako ti mozes?pa ti si u svedskoj. ja tebe stvarno ne kontam. imas tamo temu dijaspora i zivot u sverige i tamo pisi.
Mi Bosnjaci za razliku od vas Jugoslovena gdje god da odemo mi ostajemo vjerni Bosni... slicno sa odnosom jevrejske dijaspore prema Izraelu. Dok vi mijenjate identitet ko kameleoni.
Bato bosnjak nikako ne moze biti.ja sam znao petoricu Bata i svi su Srbi bili. Kako te nije stid taj nik koristiti sramoto Bosnjacka.
BHCluster

#140 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BHCluster »

gereb_stari wrote: Ja te pitam... posto se ti identifikujes sa Bosnom dali ces svome djetetu dati Bosnjacko ime?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ime djeteta i identifikacija sa Bosnom jesi li ti ozbiljan ili stvarno neznas sta si napisao?
theTruePath

#141 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

nickelson wrote:
BatoS wrote:
Bato bosnjak nikako ne moze biti.ja sam znao petoricu Bata i svi su Srbi bili. Kako te nije stid taj nik koristiti sramoto Bosnjacka.
kako poznajes toliki broj srba 8-)
nickelson

#142 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by nickelson »

BHCluster wrote:
gereb_stari wrote: Ja te pitam... posto se ti identifikujes sa Bosnom dali ces svome djetetu dati Bosnjacko ime?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ime djeteta i identifikacija sa Bosnom jesi li ti ozbiljan ili stvarno neznas sta si napisao?
gareb, bosna za Bosnjake je od osvajanja turaka. Imena znaci arapska iili turska. Osim Filipovica ne znam ni jednog Bosnjaka koji je djetetu dao slovensko ime.
theTruePath

#143 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

jedino srbi daju slavenska imena,oni to jos furaju
BatoS

#144 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BatoS »

nickelson wrote:
BatoS wrote:
Zivio je jedan Bato u onome sto ce postati Bosna davno prije najezde slavenskih imigranata...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bato_I
miki.ba

#145 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by miki.ba »

BatoS wrote:

Alija je promovisao Muslimane u nacionalno ime Bošnjak, nije valjda da si ocekivao da se sad ljudi drugih vjera izjašnjavatii kao Muslimani, vec smo zakljucili da Bošnjak=Musliman.
I danas se sljedbenici te politike zalažu za to, e sad ne znam ko je licemjeran ti koji tvrdiš da se identificiraš sa Bosnom il oni koji se zalažu za Musliman=Bošnjak.
MirtolaDas

#146 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by MirtolaDas »

:thumbup:
BatoS

#147 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by BatoS »

miki.ba wrote:Alija je promovisao Muslimane u nacionalno ime Bošnjak, nije valjda da si ocekivao da se sad ljudi drugih vjera izjašnjavatii kao Muslimani, vec smo zakljucili da Bošnjak=Musliman.
Pripadnici drugih vjera su se vec odavno izjasnili kao Srbi i HrvatI.

Jesi ti kad bacio pogled na sve popise kroz 20. vijek...?
miki.ba

#148 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by miki.ba »

BatoS wrote:
miki.ba wrote:Alija je promovisao Muslimane u nacionalno ime Bošnjak, nije valjda da si ocekivao da se sad ljudi drugih vjera izjašnjavatii kao Muslimani, vec smo zakljucili da Bošnjak=Musliman.

Da, o tome se i radi, imaš Srbi=pravoslavci,Hrvati=katolici, Bošnjaci=muslimani i imaš ljude koji su
Bosanci= Bosna i Hercegovina, bez obzira na vjeroispovjest.
Jasno je ko se identificira sa Bosnom.
theTruePath

#149 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

miki.ba wrote:
BatoS wrote:

Da, o tome se i radi, imaš Srbi=pravoslavci,Hrvati=katolici, Bošnjaci=muslimani i imaš ljude koji su
:-)

mjesas etniju i naciju
miki.ba

#150 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by miki.ba »

theTruePath wrote:
miki.ba wrote:
:-)

mjesas etniju i naciju
Ne, Bosanci se samo nacionalono izjašnjavaju i identificiraju se samo sa Bosnom.
A nakaradno pitanje na popisnom listicu je vec 100 puta obrađeno, kao i svako pitanje vezano za popis.

PS. Ne znam ko je luđi, ovi što otvaraju teme il ja što se svaki put upecam. :D
Post Reply