Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#126 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by mIRCerka »

Meyrem wrote:u inostranstvu zive i ujna i maceha, pitanje je koliko su zainteresirane pomoci :(
A majka mu stara, znas iz filmova kad hoce nekome oteti svu imovinu proglase ga nesposobnim da se brine sam o sebi. Valjda su takve stvari moguce, da neko ko je bliski srodnik pokrene proceduru, pa da preuzme starateljstvo nad tom osobom, tj skrbnistvo posto je punoljetna, i onda da im se moze INSTITUCIONALNO POMOC.
A sto se tice potrayivanja imovine, licno mislim da od toga nema nista...
zlatiborka

#127 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by zlatiborka »

Da ne otvaram novu temu, nadovezacu se ovdje....

Bilo mi je jako lose ovih dana, ne pamtim kad sam bila u takvom jadnom stanju. Dragi moji forumasi, hvala vam puno sto ste bili uz mene na razlicite nacine, Bog neka vas blagoslovi sve!

Puno mi znaci da imam prijatelje koje do prije par mjeseci nisam uopste poznavala......

Sve vas puno pozdravljam, budite mi dobro......
Last edited by zlatiborka on 10/06/2008 17:02, edited 1 time in total.
gradjani svijeta

#128 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by gradjani svijeta »

A padne li nekome na pamet mozda da, kao unuka Branka Mikulica ima neuporedivo manje sanse da dobije bilo kakav posao jer: (1) je unuka komunjare kojih se ovi sadasnji boje ko vraga, i (2) nije Bosnjakinja???
zaphodia

#129 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by zaphodia »

Meyrem wrote: zaphodia, tesko je odrediti sto je svecenik saznao u ispovijedi a sto tracajuci sa nazovi-novinarima :(
U članku se, ašik ašćare, tvrdi da ona dolazi po pomoć. Novinar upitao, pop potvrdio - dakle nije "saznao" iz ispovijedi. Bar to u članku piše.

No dobro.

Hajmo konkretno, kako se ovoj ženi može pomoći? Da ne raskopavamo po njenoj postelji i ko joj, kad i koliku raskući babovinu, nego kako joj UISTINU možemo POMOĆI?

Nije floskula i daleko je od kurtoaznog pitanja.

I ne mislim na novčanu pomoć. Mislim na pomoć u traženju adekvatnog posla, zbrinjavanja u najdoslovnijem smislu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#130 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:Da ne otvaram novu temu, nadovezacu se ovdje....

Bilo mi je jako lose ovih dana, ne pamtim kad sam bila u takvom jadnom stanju. Dragi moji forumasi, hvala vam puno sto ste bili uz mene na razlicite nacine, Bog neka vas blagoslovi sve!
.....
I upamti da smo i dalje tu, pa zovi!
anais_nin

#131 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by anais_nin »

nadam se da si sada sigurna u jednu jako vaznu stvar - da definitivno NISI SAMA :) :kiss:
delightful

#132 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by delightful »

anais_nin wrote:

nadam se da si sada sigurna u jednu jako vaznu stvar - da definitivno NISI SAMA :) :kiss:
:thumbup:
:kiss:
Bumbar

#133 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Bumbar »

@zlatiborka... :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#134 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by dr.gog »

:sax: :dance:
Meyrem

#135 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Meyrem »

Mircerka, zaphodia & ostali koji zele pomoci:

ovo je malo kompliciraniji slucaj i novcana pomoc samo privremeno rjesava problem
(citaj: da je od Mikulica ostalo jos vise ona bi do sada i to potrosila ...) ... mozda bi
trebalo prvo odrediti skrbnika pa onda sve ostalo ... zelja za pomoci postoji kod mnogih
i finansiranje je u ovom slucaju najmanji problem

gradjani svijeta:

mislim da uopce ne razumijes problem ... ona se ne preziva Mikulic, ima neke skole,
neka skolovanja u inostranstvu, ali ...
zracak nade

#136 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by zracak nade »

Koliko sam mogla primjetiti,svi mi samo citamo i donosimo sudove,zao nam je,pa onda zar je bitno cija je kcerka,cija unuka,ako zaista joj je potrebna pomoc,nadam se da ce se neko imocan pojaviti ko ce je maknuti od prosijacenja jer vjerujem da to niko od nas u zivotu nebi zelio bez obzira na ime i naciju i nase porijeklo,uvjrk kada citam ovakve teme se nafilujem emocijama i zao mi je sto nisam u mogucnosti da bar nekome pomognem,pa iz istog razloga ni da sudim.
MA DAJ...

#137 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by MA DAJ... »

Meyrem wrote:Mircerka, zaphodia & ostali koji zele pomoci:

ovo je malo kompliciraniji slucaj i novcana pomoc samo privremeno rjesava problem
(citaj: da je od Mikulica ostalo jos vise ona bi do sada i to potrosila ...) ... mozda bi
trebalo prvo odrediti skrbnika pa onda sve ostalo ... zelja za pomoci postoji kod mnogih
i finansiranje je u ovom slucaju najmanji problem

gradjani svijeta:

mislim da uopce ne razumijes problem ... ona se ne preziva Mikulic, ima neke skole,
neka skolovanja u inostranstvu, ali ...
Ako je trenutno u SW,mislim da bi bilo najbolje za nju da ostane u toj zemlji i nebi bio problem,da dobije boravisnu dozvolu...na osnovu ocevog stanje i nje same.
iz dna duše

#138 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by iz dna duše »

Meni je doista žao što se ovo dešava. Gdje je tu SDP, gdje je grad Sarajevo?
Tužna priča, pogotovo zato što sam cijenila g-dina Mikulića...
Bilo bi mu doista jednostavnije da je otišao i živio negdje sa svojom obitelji....No, on je ostao vijeran gradu Sarajevu.
Sarajevo, jesi li ti vijeran Branku Mikuliću ili si vijeran samo ovim napuhanim političarima, kojima zahvaljujući imamo prazan budžet i njihove džepove pune.
SDP me razočarao...a može se bogami i njima isto desiti, nikada se ne zna kako čiji život završava.
uvjek dobar gost wrote:...... :( :( :x
Gradonačelnicu bi neko morao obavjestiti o ovom slučaju... apelujem ne bilo koga da je obavjeste..., jer ona je salonska dama i nema vremena za ove i slične stvari....
:x :x
Angelus9

#139 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Angelus9 »

Jedno pitanje za one koji N.A. poznaju:
je li ona ikada zivela u Njemackoj u Essenu?
Da li to neko zna?
Post Reply