Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dijaliza

#1 Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by dijaliza »

19.5.2008. 10:02

Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Premda uvijek kolaju i one “čaršijske priče”, prava istina o sudbini unuke nekada slavnog Branka Mikulića sadržana je u nizu nesretnih okolnosti, naime, cijela obitelj završila je tragično i poprilično tužno.

SARAJEVO - Redovi pred javnim kuhinjama u Sarajevu svaki dan postaju sve duži. Među onima koji čekoju u redu najviše je umirovljenika, no ima i bivših sarajevskih profesora, a povremeno u redu iza crkve sv. Josipa na Mirindvoru čeka i unuka Branka Mikulića, bivšeg najpoznatijeg i nekada visokopozicioniranog dužnosnika BiH iz doba komunizma. Podsjetimo, Branko Mikulić u bivšoj državi naslijedio je premijersku fotelju Milke Planinc te obnašao i najviše partijske funkcije u bivšoj SR BiH i SFRJ.

Don Luka Brković, župnik u crkvi sv. Josipa na Marindvoru, potvrdio je novinaru Večernjeg lista da Mikulićeva unuka Nastja katkad svrati u župni ured i potraži pomoć. Prema njegovim riječima, obično je to novčana ili pomoć u odjeći.

– U organizaciji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije svakodnevno se kombijem ili manjim karavanom pred našu crkvu dovozi jedan topli obrok, koji se zatim podijeli potrebitim građanima, bez obzira na njihovu vjersku i etničku pripadnost.

Petkom je ta pomoć i veća jer se tada dijele šećer, ulje, tjestenina i brašno. Brankova unuka svraćala je u župni ured kako bi zatražila pomoć. Mi smo čak preko Hrvatskoga narodnog vijeća uputili pismo SDP-u kako bi i on poduzeo određene korake i bar joj materijalno pomogao.

Dobili smo samo usmeni odgovor da ne može. Čak smo o svemu obavijestili i njezina oca, koji živi u Švedskoj – ističe don Luka Brković.

Ni njemu nije potpuno jasno kako je Mikulićeva unuka dospjela u takvu situaciju.

Premda uvijek kolaju i one “čaršijske priče”, prava istina o sudbini unuke nekada slavnog Branka Mikulića sadržana je u nizu nesretnih okolnosti, naime, cijela obitelj završila je tragično i poprilično tužno.

Večernji list piše kako je Branko Mikulić gotovo cijeli rat proveo u Sarajevu. Kada je doznao da boluje od raka, privremeno ga je premjestio u Švicarsku bivši predsjednik Olimpijskog odbora Huan Antonio Samaranch. No, Mikulić se ubrzo vraća u opkoljeno Sarajevo. Nije želio dalje liječenje i umire ubrzo nakon povratka u Sarajevo.

Nekoliko godina poslije umire mu i kći Planinka, nekadašnja ravnateljica Olimpijskog muzeja, Nastjina majka. Nakon toga Nastja odlazi živjeti k teti u Donji Vakuf jer se u to vrijeme razboljela i Brankova supruga, njezina baka Rajka.

Brankov sin Rodoljub, koji je živio na zagrebačkoj Trešnjevci, bolesnu je majku prebacio k sebi u Zagreb.

No, i Rajka Mikulić ubrzo umire, a prije dvije godine od infarkta umro je i Rodoljub. Tako se unuka Nastja iznenada našla potpuno sama i suočena sa svim životnim nedaćama. Jedno je vrijeme živjela nevjenčano s jedinim sarajevskim taksistom koji ju je ostavio nakon što je potrošio njezin novac.

Da bi se prehranila, prodavala je u bescjenje u sarajevskom naselju Dobrinja umjetnine koje su joj ostale od pokojnog djeda Branka i majke Planinke.

Večernji list doznaje da je trenutačno u Švedskoj, gdje joj živi otac, koji je teško bolestan. To je potvrdila i njegova supruga, koja se slučajno zatekla u Sarajevu.

19.5.2008.
Pincom.info
uvjek dobar gost

#2 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by uvjek dobar gost »

...... :( :( :x
Gradonačelnicu bi neko morao obavjestiti o ovom slučaju... apelujem ne bilo koga da je obavjeste..., jer ona je salonska dama i nema vremena za ove i slične stvari....
:x :x
popajic

#3 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by popajic »

Postao/la uvjek dobar gost dana 19/05/2008 14:49
Gradonačelnicu bi neko morao obavjestiti o ovom slučaju... apelujem ne bilo koga da je obavjeste..., jer ona je salonska dama i nema vremena za ove i slične stvari....
Gradonacelnica nije odgovorna(po njenim rijecima)za sigurnost gradjana sarajeva,nije odgovorna ni za toliki broj korisnika narodnih kuhinja...pravo da ti kazem ne znam zasta jeste odgovorna.
I sad ocekivati da se ona ili iko drugi brine za unuku Branka Mikulica...cista utopija.Ma,kakav Mikulic gluho bilo...sto nije na vrijeme dobro opskrbio porodicu kao sto su to uradile neke "nase" ratne i poratne dede.I mi sad nemamo nikakve finansijske brige u vezi njih,a i ne vidjamo ih kad idu po hranu.Jer gdje se oni hrane tu obicnom gradjaninu nema pristupa.Pametno odradjeno,a ne ko ovaj Mikulic...
Kontras

#4 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Kontras »

ma to su ti komunisti za koje se toliko govorilo da su krali .. a masa njihovih potomaka nema nista nakon pola stoljeca njhove vladavine i kradje.. a ovi novi od vardara pa do triglava zbrinuli u par godina trinaest slijedecih koljena...
uvjek dobar gost

#5 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by uvjek dobar gost »

popajic wrote:
Postao/la uvjek dobar gost dana 19/05/2008 14:49
Gradonacelnica nije odgovorna(po njenim rijecima)za sigurnost gradjana sarajeva,nije odgovorna ni za toliki broj korisnika narodnih kuhinja...pravo da ti kazem ne znam zasta jeste odgovorna.
I sad ocekivati da se ona ili iko drugi brine za unuku Branka Mikulica...cista utopija.Ma,kakav Mikulic gluho bilo...sto nije na vrijeme dobro opskrbio porodicu kao sto su to uradile neke "nase" ratne i poratne dede.I mi sad nemamo nikakve finansijske brige u vezi njih,a i ne vidjamo ih kad idu po hranu.Jer gdje se oni hrane tu obicnom gradjaninu nema pristupa.Pametno odradjeno,a ne ko ovaj Mikulic...
Upravo tako....
pitt

#6 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by pitt »

Zaista zalosna situacija i prica, bez obzira o kome se radi :(. na stranu svu patnju kroz koju ova nesretna djevojka prolazi, nije prva a ni posljednja u ovoj zemlji. Na hiljade ih je u slicnoj (a neki u i gorim) situacijama i mislim da se ne bi trebalo gledati na ime i prezime ljudi kojima je potrebna pomoc.
Brisbane

#7 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Brisbane »

Boli me, sto je ona unuka B.M. Ima na hiljade Bosanaca sto su unuci Bega ovoga, onoga... pa sta ?
Nista
Prihvati se rada a socijalu zaboravi. Hoce li ikada ljudi shavtiti da je Tititno vrijeme proslo. I gledajuci od kraja rata mi smo kao u 1958. Cekajte tamo, '66-'68 da bude malo bolje.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#8 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Admir_1984 »

Brisbane wrote:Boli me, sto je ona unuka B.M. Ima na hiljade Bosanaca sto su unuci Bega ovoga, onoga... pa sta ?
Nista
Prihvati se rada a socijalu zaboravi. Hoce li ikada ljudi shavtiti da je Tititno vrijeme proslo. I gledajuci od kraja rata mi smo kao u 1958. Cekajte tamo, '66-'68 da bude malo bolje.
Poentu nisi skontao ;-)

E stvarno nam jedna atomska treba ovde, ne trebamo mi ni zivjeti..... :x :x
Klodovik

#9 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Klodovik »

Ovo niko nije zaslužio, ali meni nije jasno koliko je toj djevojci/ženi godina i gdje se sada nalazi. Ovdje ili u Švedskoj? Ima li ikakve škole, može li šta raditi ili je baš došlo dotle da mora prositi? Malo su nepotpune informacije, ali očito joj se sklopila teška porodična situacija.
Fair Life

#10 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Fair Life »

Brisbane wrote:Boli me, sto je ona unuka B.M. Ima na hiljade Bosanaca sto su unuci Bega ovoga, onoga... pa sta ?
Nista
Posteno Titino vrijeme proslo je, nazalost proslo.
Brisbane

#11 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Brisbane »

I ja kazem nazalost.
Ljudi moraju shvatiti nema vise socijale ni za socijalu ovaj prvi period robovlasnickog kapitalizma.
Fair Life

#12 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Fair Life »

Brisbane wrote:I ja kazem nazalost.
Ljudi moraju shvatiti nema vise socijale ni za socijalu ovaj prvi period robovlasnickog kapitalizma.
Nisam mislio o socijali nego... nazalost sto se danas krade grabeci bagerom,a u u vrijeme njezinog djeda Branka Mikulica nije ni lopatom.

Da je Branko hapao u tom zlokobnom crnom komunizmu njegova unuka bi danas uzivala prihode od barem dva svoja hotela na Jadranu.
WizzardFromBOZ

#13 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by WizzardFromBOZ »

Brisbane wrote:I ja kazem nazalost.
a gdje si to rekao nazalost?!

ono sto sam ja primijetio da si napisao je sljedece:

Boli me, sto je ona unuka B.M. Ima na hiljade Bosanaca sto su unuci Bega ovoga, onoga... pa sta ?
Nista
Prihvati se rada a socijalu zaboravi. Hoce li ikada ljudi shavtiti da je Tititno vrijeme proslo.
arogancija je blaga rijec za gornji komentar.
shown

#14 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by shown »

tjah ko jebe focake i slicne bitan je branko ,mrs :D
gradska toplana

#15 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by gradska toplana »

Ljudi pa zar nevidite da je nju fakat strefila porodicna tragedija i pitam se moze li bar bez neumjesnih komentara ,ako se nemoze pomoci.Samo cu reci :nedaj boze nikome slicne situacije i budimo ljudi.
Luke Perry

#16 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Luke Perry »

Ah Boze moj, mozda je potrosila silne milione. Desava se to.
A taj pop otkriva to da bi napakostio mrtvom komunisti. pazi ti njega .
DiplomataSaSela

#17 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by DiplomataSaSela »

dijaliza wrote:. Jedno je vrijeme živjela nevjenčano s jedinim sarajevskim taksistom koji ju je ostavio nakon što je potrošio njezin novac.

Da bi se prehranila, prodavala je u bescjenje u sarajevskom naselju Dobrinja umjetnine koje su joj ostale od pokojnog djeda Branka i majke Planinke.
Nije da nije imala...
Da me ko krivo ne shvati...od onih proslih Branko mi je bio najdrazi... posebno od kako sam ga vidio u ratu...
WizzardFromBOZ

#18 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by WizzardFromBOZ »

shown wrote:tjah ko jebe focake i slicne bitan je branko ,mrs :D
nadam se da ce ovo smece od posta biti obrisano (zajedno s mojim komentarom)
Citizen-X

#19 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Citizen-X »

"Branko Mikulić (1928-1994), po struci ekonomista, a po opredjeljenju politički radnik, bio je član Predsjedništva SFRJ iz BiH, sekretar sreskog komiteta SK u Gornjem Vakufu, Bugojnu, Livnu i Zenici, organizacioni sekretar u Bugojnu i Jajcu, član CK SK BiH, predsjednik skupštine sreza Sarajevo, sekretar Izvršnog komiteta CK SK BiH, predsjednik Izvršnog vijeća Skupštine SRBiH, predsjednik CK SK BiH, član Predsjedništva CK SKJ.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Branko_Mikuli%C4%87

Uloga u politici BiH
Za eru Pozderca i Mikulića vezuje se najznačajniji period razvoja BiH nakon Drugog svjetskog rata, zlatne godine razvoja BiH unutar Jugoslovenske federacije i posebno uspostavljanja BiH kao relevantne i po svemu ravnopravne članice bivše Jugoslavije. Upravo zbog njihovih insistiranja na ubrzanom ekonomskom i privrednom jačanju republike, što je neminovno pratilo i jačanje i izgrađivanje književnih, vjerskih i kulturnih institucija i pojedinaca unutar sva tri i svih drugih naroda u BiH, po procjenama historičara, Bosni su nametani fabricirani slučajevi nacionalističkih istupa."

Nebuloze tipa klokanovim mesom (pre)zderanog nekog anonimusa iz velebne daleke Australije, pametujuci i donoseci definiciju zivota u 2 recenice, kapitalisticko-materijalno izapranog mozga sa 2-3 auta, more bit' bidne i kuca i slicno, bez ikakve zavisti ili ne daj boze zelje da propadne, cu uzeti sebi pravo da komentarisem tako sto cu ga l'jepo zamolit' da mi posalje garantno pismo do Australije pa da i ja vidim tog "rada" tipicno definisanog klepanjem socijale "zapada" (u ovom slucaju "more bit bidne" i istoka) pa onda stasavanjem u aristokratskog kap'talistu koji prdi o teoriji zivota, klasne podijeljenosti, hipokrizije, socijalno-drustvenih pitanja i rjesenja 10 000km daleko, masuci imperijalisticko-zlocinacko-demokratskim pasosem koji je palio i zario Bosforom a to rado radi i danas Bliskim istokom nasiroko i nadugo.

Sto rekla moja stara - "bolje bit' poprdljiv nego govorljiv", koja cesto spomene doticnog "eeee neka mog Mikice" - nekad davno. Sevap je covjek zasluzio, je l', cim ga se spomene u dobru. Barem Bosanci i Hercegovci imaju istancan osjecaj za sortiranje u shupke i papke.

Samo, interesantno je to, covjek se vratio iz Svice u Sarajevo da crkne, sigurno je mogao uzivati Samaranovo gostoprimstvo i na duze staze.
Iskreno - pojma nemam o Branku Mikulicu, ono sto mi se cini da je bio patriota Bosne i Hercegovine. Znam ili vrlo dobro znam ili cak ne znam ko je bio Tito, ali unuku Titovu izbacise iz kazalista u Puli, vjerovatno je sjedila na mnogo miliona i na jahti Galeb pa je nisu mogli ocima gledat' k'o Pariz Hilton.

Al' sta to tangira jednog obicnog pakasha koji natjeran nozem ili stegnutim knedlama zraka ode na "Zapad" pa odjednom umjesto da u tisini i miru uziva drugi zivot, ili pak kvalitetnim idejama poboljsa svoj i tudje, blasfhemira o politologiji, ekonomiji, biznisu, moralu, drustvu.

Jedno veliko nista - kao sto je i on sam - nista.
turban

#20 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by turban »

E ljudi moji teme,svasta.Hajmo odmah donacije.Ja cu vidjeti kakve crvene petokrake udjeliti.

Ma da ne budem prost i da opsujem?!Kako vas nije sramota pokretati ovakve teme?Znate li vi kakve bjede u zemlji Bosni ima?????Bjede koju su cetnici bjedom nacinili?!E narode moj?!Danas je u modi pisati o svemu sem o Bosnjackom napacenom bicu?!Tema o ovom,tema o onom,peticija za ovog,peticija za onog ma muka mi je.

P.S
Je li to ISPITUJETE koliko je (multi-kulti) Bosna teska?????????
Citizen-X

#21 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Citizen-X »

turban wrote:E ljudi moji teme,svasta.Hajmo odmah donacije.Ja cu vidjeti kakve crvene petokrake udjeliti.

Ma da ne budem prost i da opsujem?!Kako vas nije sramota pokretati ovakve teme?Znate li vi kakve bjede u zemlji Bosni ima?????Bjede koju su cetnici bjedom nacinili?!E narode moj?!Danas je u modi pisati o svemu sem o Bosnjackom napacenom bicu?!Tema o ovom,tema o onom,peticija za ovog,peticija za onog ma muka mi je.

P.S
Da cujem, koliko si ti bosnjackom napacenom bicu sa velikim slovom pomog'o? Jesi li mozda portparol bosnjackih napacenih bica?
turban

#22 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by turban »

Citizen-X wrote:
turban wrote:E ljudi moji teme,svasta.Hajmo odmah donacije.Ja cu vidjeti kakve crvene petokrake udjeliti.

P.S
Da cujem, koliko si ti bosnjackom napacenom bicu sa velikim slovom pomog'o? Jesi li mozda portparol bosnjackih napacenih bica?
Ja sam na to pitanje odgovorio na drugoj temi,a ti sad pa nadji odgovor.
Slovo veliko(tako mi se bas pise) jeste i treba ga jos vise uvelicati,smeta ti???
Citizen-X

#23 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by Citizen-X »

turban wrote:
Citizen-X wrote:

P.S
Ja sam na to pitanje odgovorio na drugoj temi,a ti sad pa nadji odgovor.
Slovo veliko(tako mi se bas pise) jeste i treba ga jos vise uvelicati,smeta ti???
Ma ni najmanje, samo ti (preu)velicaj - meni ne smeta.
Trazih odgovor ali ga ne dobih. Da ti trazim postove, drug - ne trazio ja tvojih 700 i kusur supljaka.

Samo, bosnjacko napaceno bice je patilo najvise zbog neznanja, nepismenosti bilo koje vrste, a ja vidim - da ti blage veze nemas ko je B. Mikulic.

Da ti naboldiram to sto si rek'o, otidji u Sarajevo pa malo razgledaj, a moRe i po ostalim gradovima da vidis ko vozi auta od preko 100 000 i 200 000, nisu to cetnici nego dragi Bosnjaci, samo da ti razbijem zabludu, znam ja sta je cetnik a sta ustasa, tu mi lekcije ne trebas ti drzat.
Ali oko baci na bosnjacko smece koje pod tepih guraju takvi koji se "sikiraju" za jadne i napacene Bosnjake koji prodase 8000 ljudi pucnuvsi prstom, teritorije i gradova dovoljno, da se i sam osjetim bijednikom u svom bosnjackom getu, da potrazim hljeba negdje drugo, jer me je moj Bosnjak ostavio na cjedilu i u ratu pustivsi da zagiba najbolja mladost za neznatni sicar vlasti i love, i u miru za isto.

Takvih dusebriznika kao sto si ti koji mi non stop prosipaju izmet rijeci o bosnjackom napacenom bicu bez ikakve akcije, primjera i uzora, nalazim na svakom mjestu i ispod svakog kamena. Dok onih koji su duse-i-zivot-brizili nad nama u ratu, a i prije rata kao sto je to uradio Bogic Bogicevic ili Dzemo Bijedic ili Branko Mikulic, pripadnik ARBIH, koljuci se sa cetnicko-ustaskim bolesnicima rjecju, politikom i na kraju golim rukama - nema vise nigdje ni na mapi, na marginama su svega, i drustva i ekonomije i politike.

Al' nek' si ti duse-zivobrizan prema bosnjackom napacenom bicu - valjda ga neka nafaka ogrije i od tebe.

Ako Bog da. Insalla'.
Last edited by Citizen-X on 20/05/2008 07:56, edited 2 times in total.
feral.tribune

#24 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by feral.tribune »

Branko Mikulic je ucinio vise za Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu nego cijeli SDA skupa .
Da je Branko bio na mjestu Alije Bosna bi danas bila drzava onakva kakva je bila prije rata i bolja i jos bi jednu Olipmpiajdu imali .Branko Mikulic i Hamdija Pozderac su najvise ucinili za Bosnu u zadnjih 200 godina .Ni za sljedecih 200 necemo imati takav dvojac .Bitno je danas imaju unucadi i djeca onih koji su razvaljivali Bosnu .Zalosno je to da je jedan cetnik Dodik i njegova familija imaju milione a Brankova familija spala na takve grane .O Brankovicu , Bicakcicu i slicnim razbojnicima da i ne govorim .Njima ( nacinalistima koji sebe zovu demakratima ) su smetale ' komunjare ' zato i samo zato sto nisu mogli krasti i ubijati .
turban

#25 Re: Unuka Branka Mikulića prosi po sarajevskim župnim uredima

Post by turban »

feral.tribune wrote:Branko Mikulic je ucinio vise za Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu nego cijeli SDA skupa .
Da je Branko bio na mjestu Alije Bosna bi danas bila drzava onakva kakva je bila prije rata i bolja i jos bi jednu Olipmpiajdu imali .Branko Mikulic i Hamdija Pozderac su najvise ucinili za Bosnu u zadnjih 200 godina .Ni za sljedecih 200 necemo imati takav dvojac .Bitno je danas imaju unucadi i djeca onih koji su razvaljivali Bosnu .Zalosno je to da je jedan cetnik Dodik i njegova familija imaju milione a Brankova familija spala na takve grane .O Brankovicu , Bicakcicu i slicnim razbojnicima da i ne govorim .Njima ( nacinalistima koji sebe zovu demakratima ) su smetale ' komunjare ' zato i samo zato sto nisu mogli krasti i ubijati .
A da njih nije bilo,Bosna bi bila sva u korovu???
Ko je izgradio Sloveniju,Hhvatsku,Srbiju???
Ma koliko mi sada velicali pojedine komunisticke cinovnike Bosna je bila u to nijhovo doba na ivici bjede.Nije Sarajevo i poneki veci grad olicje citave Bosne?Znate li koliko je ljudi u BiH ZA VRJEME TIH I TAKVIH KOMUNISTA ZIVJELO BEZ STRUJE,bez vode.Ljudi su po manjim mjestima svojim doprinosom i vlastitim radom dovodili i razvodili vodu.Takvih primjera u istocnoj Bosni ima na stotine i stotine.O tome kakvi su putevi u BiH BILI DA I NE GOVORIM.

Dakle sto se B.M zatekao na toj funkciji za mene nista ne znaci,i da je bio Kurta ili Murta valjda bi se izgradilo nesto u BiH,AKO NE ZBOG GRADJANA BIH onda ono zbog Tite... :D

@Citizen-X
Tragedija Bosne i napacenog naroda moraju biti u prvom planu nr1.Voli ti Bosnu ali nemoj meni zabranjivati da pricam pa i da vicem o onome sta sam dozivio i prezivio zajedno sa mojim narodom.Tragedija koju je B-bosnjacki narod prezivio nemoze se ispisati suhoparnim rjecima?!Nemoj ti da mjeris moju odanost drzavi sa tim sto me pitas kolko ja dajem Bosni ili nekom u Bosni??Ja dajem svaki mjesec,nadji odgovor mislim na topik -Diaspora.MENI JE PRECI NEKI BORAC ARMIJE BIH ILI SEHIDSKO SIROCE NEGO UNUKA NEKOG B.M.Pa ti sad reci da ja ne volim Bosnu,e pa ja je volim kako ja znam.
P.S
Za mene je Josip Pejakovic veci od B.M,TAJ VOli Bosnu ONAKO NA PRAZNO BEZ ISTA DA TRAZI OD ISTE i uradio je dosta za BiH.I JOSIP SE DOKAZUJE I DALJE.Takvima bi uvjek pomogao.
Post Reply