UNSA - može li dublje?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ultima_palabra

#1 UNSA - može li dublje?

Post by ultima_palabra »

Nakon što su oduzeli akademske počasti Biljani Plavšić sa zakašnjenjem od 17 godina, trust mozgova ide i dalje u svom populističkom bunilu:

Pokrenuta zvanična inicijativa
Ćiri počasni doktorat Sarajevskog univerziteta
Univerzitet u Sarajevu sutra će održati press konferenciju na kojem će se izjasniti o pokretanju inicijative da se selektoru nogometne reprezentacije BiH Miroslavu Ćiri Blaževiću dodijeli počasni doktorat (doctor honoris causa) ovog univerziteta.
Na konferenciji za medije prisutnim će se obratiti Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, Samir Arnautović, prorektor Izet Rađo, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, Mirko Pejanović, dekan Fakulteta političkih nauka, Ahmet Hadrović, dekan Arhitektonskog fakulteta i Adi Džamalija, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Iako još uvijek nema zvanične potvrda, prisustvo najznačajnih predstavnika Sarajevskog univerziteta na sutrašnjem obraćanju javnosti ukazuje da bi popularni Travničanin vrlo vjerovatno mogao dobiti ovu laskavu titulu.

Legendarni nogometni stručnjak u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio je 18 klubova u Švicarskoj, Grčkoj i Hrvatskoj. Bio je selektor tri nacionalne reprezentacije - Švicarske, Irana i Hrvatske, s kojom je na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj osvajanjem trećeg mjesta ostvario najveći uspjeh u karijeri.

Prošle godine preuzeo je mjesto selektora nogometne reprezentacije BiH, koja je tada bila potpuni anonimus u svijetu nogometa. Samo godinu poslije, Ćiro zajedno sa našim 'zmajevima' na korak je od Svjetskog prvenstva, što je najveći uspjeh u historiji bh. nogometa.
(Sarajevo-x.com)
nellington

#2 Re: UNSA - može li dublje?

Post by nellington »

Vjeruješ li mi da sam sinoć bio u napasti da nazovem jednog od gore navedenih profesora (dugogodišnjeg poznanika) i pitam da li su oni normalni?

Ne, ne može dublje, osim ako ne krene lančana reakcija davanja doktorata umjesto podsjetnica...
sajosarajlija

#3 Re: UNSA - može li dublje?

Post by sajosarajlija »

kad može Alex Ferguson biti Sir, može i Ćiro doktor znanosti :bih: sve vam smeta samo nešto pametujete
hayemaker

#4 Re: UNSA - može li dublje?

Post by hayemaker »

sajosarajlija wrote:kad može Alex Ferguson biti Sir, može i Ćiro doktor znanosti :bih: sve vam smeta samo nešto pametujete

Jos da titula "Sir" ima ikakve veze sa titulom "doktor nauka".
veljaca

#5 Re: UNSA - može li dublje?

Post by veljaca »

nellington wrote:Vjeruješ li mi da sam sinoć bio u napasti da nazovem jednog od gore navedenih profesora (dugogodišnjeg poznanika) i pitam da li su oni normalni?

Ne, ne može dublje, osim ako ne krene lančana reakcija davanja doktorata umjesto podsjetnica...

Cijenim Vase postove. Pitanje: Da li ste do sada bili u napasti da nazovete nekoga od profesora ( moze i ovaj dugogodisnji poznanik ) i pitate ih za desetine pravih ( a ne pocasnih ) doktorata koje dobise oni koji nisu to ni u snu zasluzili ....
Eto ako mozete pitajte tog vaseg dugogodisnjeg poznanika ....

:sax:
nellington

#6 Re: UNSA - može li dublje?

Post by nellington »

veljaca wrote:
nellington wrote:Vjeruješ li mi da sam sinoć bio u napasti da nazovem jednog od gore navedenih profesora (dugogodišnjeg poznanika) i pitam da li su oni normalni?

Cijenim Vase postove. Pitanje: Da li ste do sada bili u napasti da nazovete nekoga od profesora ( moze i ovaj dugogodisnji poznanik ) i pitate ih za desetine pravih ( a ne pocasnih ) doktorata koje dobise oni koji nisu to ni u snu zasluzili ....
Eto ako mozete pitajte tog vaseg dugogodisnjeg poznanika ....

:sax:
Nažalost, svaki dan svjedočim djelovanju takvih 'doktora nauka' za koje počesto nisam siguran kako su i fakultet završili - a sklon sam pretpostavci da ih ima još više u branšama izvan moje. Vodio sam razgovore na tu temu sa izvjesnim brojem predavača na UNSA (istina, sa 'dugogodišnjim poznanikom' nisam razgovarao), i odgovori su se kretali od "Tako je, kolega, ali šta mi tu možemo" do "Tako je kolega, ali nama fali kadra...".

Tužno.
cappy_tempo

#7 Re: UNSA - može li dublje?

Post by cappy_tempo »

ne znam gdje da pitam,a da ne otvaram novu temu a vezano je za UNSA.zanima me zasto se kapija u pofalicima tacnije ona kapija kod nebodera za doncafe reklamom zakljucava poslje 16h i zakljucana je vikendom dok je prije 2 sedmice otkljucano bilo 24h i 7 dana u sedmici? svakako su pjesaci samo prolazili,a sad se mora ili ici okolo prema energoinvestu ili do mupa pa onda kroz kampus.mislio sam da pitam onog ciku sto naplacuje parking al nesto nevjerujem da bi on znao.inace to je ogromna glupost,ovako studenti ili kruze ili preskacu kapiju jer skrate po 5min ako ne i vise
Post Reply