Pozdrav.
Zanima me vase misljenje o osnivanju brojnih univerziteta sirom BiH. Da li je ovakav razvoj dogadjaja pozitivno ili negativno po drustvo / drzavu? Da li su bolji / isti / gori po kvaliteti nastave i kadra u usporedbi sa predratnim univerzitetima u BiH, odnosno u usporedbi sa sadasnjim u okruzenju? Koji su razlozi za osnivanje prilicno velikog broja univerziteta? Sta su potencijalne opasnosti, odnosno benefiti od ovoga?
Ugodno vecer.
Univerziteti u BiH
-
visocicaguy
- Miki123
#2 Re: Univerziteti u BiH
Biznis. Pseudo nauka koja se podvaljuje na tim "univerzitetima" se pretvorila u unosan biznis štancanja diploma bez pokrića u stvarnom znanju.
Nije narod glup, odmah se smislila doskočica: TU KUPUJEM, TU ME CIJENE. U srž i istinito.
Nije narod glup, odmah se smislila doskočica: TU KUPUJEM, TU ME CIJENE. U srž i istinito.
- Zvek
#3 Re: Univerziteti u BiH
Slazem se da je danasnje obrazovanje jedan veliki biznis. Sigurno po obimu znanja nije ni blizu prijeratnim fakultetima, ali onaj ko hoce moze i u ovom sistemu da nauci. Cak ima ogromne resurse za to.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#4 Re: Univerziteti u BiH
Kada na fakultetu za informatiku profesor ne zna otvoriti my computer,ne znam sta dalje
.Nema ikone na desktopu,covjek se smori dok nadje,niko nece da kaze,svi gledaju sta ce uradit,umjesto start>my computer on radi sljedece xD : new shortcut na desktop ---> browse ---> my computer ---> c : ---> windows ---> explorer pa to otvori i onda nadje my computer u toolbaru na lijevoj strani 
- Rimad
#5 Re: Univerziteti u BiH
Da malo ne trivijaliziraš ? Možda je čovjek htio da napravi shortcut? Uostalom ko se ne smete ka sjedne za drugačiju verziju Windowsa?Decerto wrote:Kada na fakultetu za informatiku profesor ne zna otvoriti my computer,ne znam sta dalje.Nema ikone na desktopu,covjek se smori dok nadje,niko nece da kaze,svi gledaju sta ce uradit,umjesto start>my computer on radi sljedece xD : new shortcut na desktop ---> browse ---> my computer ---> c : ---> windows ---> explorer pa to otvori i onda nadje my computer u toolbaru na lijevoj strani
- nellington
#6 Re: Univerziteti u BiH
Meni smeta kad uopće sjednem za Windows
Ali to nije tema današnje emisije 
@Zvek: ako su ti resursi internet, neka nam je Bog na pomoći!
@Zvek: ako su ti resursi internet, neka nam je Bog na pomoći!