Univerziteti u BiH

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
visocicaguy

#1 Univerziteti u BiH

Post by visocicaguy »

Pozdrav.

Zanima me vase misljenje o osnivanju brojnih univerziteta sirom BiH. Da li je ovakav razvoj dogadjaja pozitivno ili negativno po drustvo / drzavu? Da li su bolji / isti / gori po kvaliteti nastave i kadra u usporedbi sa predratnim univerzitetima u BiH, odnosno u usporedbi sa sadasnjim u okruzenju? Koji su razlozi za osnivanje prilicno velikog broja univerziteta? Sta su potencijalne opasnosti, odnosno benefiti od ovoga?

Ugodno vecer.
Miki123

#2 Re: Univerziteti u BiH

Post by Miki123 »

Biznis. Pseudo nauka koja se podvaljuje na tim "univerzitetima" se pretvorila u unosan biznis štancanja diploma bez pokrića u stvarnom znanju.

Nije narod glup, odmah se smislila doskočica: TU KUPUJEM, TU ME CIJENE. U srž i istinito. :D
Zvek

#3 Re: Univerziteti u BiH

Post by Zvek »

Slazem se da je danasnje obrazovanje jedan veliki biznis. Sigurno po obimu znanja nije ni blizu prijeratnim fakultetima, ali onaj ko hoce moze i u ovom sistemu da nauci. Cak ima ogromne resurse za to.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4 Re: Univerziteti u BiH

Post by Decerto »

Kada na fakultetu za informatiku profesor ne zna otvoriti my computer,ne znam sta dalje :D.Nema ikone na desktopu,covjek se smori dok nadje,niko nece da kaze,svi gledaju sta ce uradit,umjesto start>my computer on radi sljedece xD : new shortcut na desktop ---> browse ---> my computer ---> c : ---> windows ---> explorer pa to otvori i onda nadje my computer u toolbaru na lijevoj strani :dance:
Rimad

#5 Re: Univerziteti u BiH

Post by Rimad »

Decerto wrote:Kada na fakultetu za informatiku profesor ne zna otvoriti my computer,ne znam sta dalje :D.Nema ikone na desktopu,covjek se smori dok nadje,niko nece da kaze,svi gledaju sta ce uradit,umjesto start>my computer on radi sljedece xD : new shortcut na desktop ---> browse ---> my computer ---> c : ---> windows ---> explorer pa to otvori i onda nadje my computer u toolbaru na lijevoj strani :dance:
Da malo ne trivijaliziraš ? Možda je čovjek htio da napravi shortcut? Uostalom ko se ne smete ka sjedne za drugačiju verziju Windowsa?
nellington

#6 Re: Univerziteti u BiH

Post by nellington »

Meni smeta kad uopće sjednem za Windows :-? Ali to nije tema današnje emisije :)

@Zvek: ako su ti resursi internet, neka nam je Bog na pomoći!
Post Reply