Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
ortega

#426 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

kako vas volim vidjeti da se jedete, ja brajo moj polozio pravosudni, sad upisao master u sarajevo cisto da se zezam sa takvim, joj kako ste ljubomorni, nije mi od mame i tate, samo mi je gust ispitivat pacenike i kompleksase, tek da vidim do koje su granice takvi, nije zar da vi nemate granicu..nismo priznati hahahah, pa bolan prije nego podjes pricat, sto se ne raspitas malo, sto ne provjeris neke stvari, sto se tebe ti blamiras, samo mi to nije jasno..ima se bola raspitat, nije zar da se plasis uci u kancelariju, pa buduci pravnice, ako si to susretat ti se sa ljudima, otidji raspitaj se, pa onda dodji na ovu temu provocirat, bilo bi to dobro radi tebe, ovako sam sebe degradiras...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#427 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Chmoljo »

nekoliko činjenica

1. prevršili ste mjeru sa istresanjem negativnosti na ovoj temi;
2. ortega, za tvoje dobro, posavjetuj se sa kojim naslovom iz beletristike. JA nikad ne bih uzeo nekog da me zastupa ko nije u stanju napisati pristojno uobličenu proširenu rečenicu, taman da si završio Oxford - ovo govorim bez ikakvog potcjenjivanja i ruganja - samo činjenica;
3. temu ću zatvoriti do daljnjeg da ne bih bezveze ovdje dijelio banane - preselite ovu raspravu negdje drugo, i banane će vas stići, bez opomene, bez praštanja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#428 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Chmoljo »

od sada pametnije na temi... ja nemam namjeru više opominjati.
Ejsan

#429 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Ejsan »

Studiram na Tehnološkom fakultetu u Tuzli,koji ima odsjek i u Travniku..tj.tuzlanski fakultet u Travniku.Isti plan i program,isti profesori a način polaganja i prolaznost duplo veća,odnosno 100-postotna barem moja generacija..među kojima ima studenata koji su završili trogodišnju školu,naknadno položili četverogodišnju i sada su treća godina na fakultetu,i svakodnevno se hvale kako su do nje stigli bez ikakve muke..tj.prepisivanjem.Ima i u Tuzli studenata koji se tu onako i oslanjaju se samo na prepisivanje,ali većina njih ne prođe dobro..nego prolaze marljivi studenti koji redovno uče.Mislim da se i treba složit sa činjenicom da je bolji student koji u Tuzli položi Opštu i neorgansku hemiju usmeno..gdje moraš znati da bi položio,nego student u Travniku gdje uopšte nema usmenog ispita (nego položiš pismeno tj.prepisivajući)..a vode se kao ravnopravni fakulteti.Iskreno u Travniku bih položila na redovnim rokovima hemiju..ali u Tuzli sam cijelu godinu polagala usmeni dok nisam sjela i sve naučila.Ili u Tuzli iz predmeta Elektrotehnika moraš osvojiti 30 bodova preko parcijala,a u Travniku 25 da bi stekao pravo da izađeš na završni ispit (ja ga u Tuzli nisam položila jer sam imala 27) itd. Ili kad ima fali rokova u Travniku,nekako dođu da polažu i u Tuzli. Ova tema baš me je zainteresovala i to je nekoliko primjera sa kojim sam se ja susrela..pa vi prosudite sami.. :)
ibizza

#430 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Fakultet za menadzment i poslovnu ekonomiju(FMT),dobija novi smjer "Poslovna psihologija".
Ovaj smjer ce voditi Prof.Jasna Bajraktarevic,kako sam cuo,90% profesora ce biti iz Ljubljane,zagreba,Beograda,a jedini profesor iz sarajeva ce biti Zlatko Lagumdzija :D
Evo i svoju stranicu imaju http://poslovnapsihologija.net/
Fin potez Dacica :)
ibizza

#431 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Chmoljo wrote:od sada pametnije na temi... ja nemam namjeru više opominjati.
:thumbup:
Miki123

#432 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Miki123 »

ibizza wrote:Fakultet za menadzment i poslovnu ekonomiju(FMT),dobija novi smjer "Poslovna psihologija".
Ovaj smjer ce voditi Prof.Jasna Bajraktarevic,kako sam cuo,90% profesora ce biti iz Ljubljane,zagreba,Beograda,a jedini profesor iz sarajeva ce biti Zlatko Lagumdzija :D
Evo i svoju stranicu imaju http://poslovnapsihologija.net/
Fin potez Dacica :)
joj slušo sam danas i ja reklamu :D ispade bez ovog fakulteta ne možete postat' bizMismen :D
insomniac_90

#433 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by insomniac_90 »

mene bi bilo sramota reci da studiram u kiseljaku ili travniku ... ko ne moze da zavrsi fakultet na nekom od priznatijih univerziteta u nasoj zemlji i nije za visokog obrazovanja ... ali naravno to je samo moje misljenje ... ko voli nek izvoli :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#434 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto »

insomniac_90 wrote:mene bi bilo sramota reci da studiram u kiseljaku ili travniku ... ko ne moze da zavrsi fakultet na nekom od priznatijih univerziteta u nasoj zemlji i nije za visokog obrazovanja ... ali naravno to je samo moje misljenje ... ko voli nek izvoli :D
da travnicki i kiseljacki fakulteti nisu copy/paste sarajevskog, od nastavnih planova do profesora onda bi ova tvoja teza pila vode...
ovako se i ti trebas stidjeti jer i ti studiras na "travnickom" fakultetu ... na starobosanskom se to fino kaze: isti kurac samo drugo pakovanje..
mnogi koji su sposobni da zavrse fakultet, zbog finansijskih mogucnosti, nisu u stanju da dolaze u Sarajevo na fakultet i zato im treba u njihovim mjestima omoguciti neki stepen visokog obrazovanja ..

nekima nije jasno da smo se presaltali u drustvo gdje drzava ne otvara fabrike i radna mjesta... to je haman 100% privatna stvara i to bas onih koji su zavrsili fakulete .. ono sto jeste javno dobro i sto drzava treba da otvara to su obrazovne institucije svih nivio i "sorti"..

zasto bi se neko ko je zavrsio fakultet u Travniku trebao stidjeti svoje diplome..
ako se neko treba stidjeti tih diploma onda je to sarajevski univerzitet, jer su svi novostvoreni fakulteti i univerziteti proizvod "sarajevskih" univerziteta ...

koliko vidim: kritike na fakultete koji su nastali izvan Sarajeva upucuje sadasnja ili buduca inteligencija ..
ako sadasnja ili buduca inteligencija svoje stavove gradi na osnovu mahalanja i traceva, koji se nosaju po fakultetskim kuloarima i kafedzinicama onda je ona ta koja se treba sramiti svoje diplome i ocjena u indeksu, jer nije naucila kako se strucno, objektivno, analiticki i argumentovano gradi kritika neke pojave, problema, procesa ..

i oni koji sebe smatraju elitnim fakultetima imaju toliko rupa i mahana da se ne razlikuju puno od onih koje kritikuju

nase drustvo ima snaznu potrebu za razvojem a temelj toga je obrazovanje; posebno vise i visoko..
cak i ako 50% studenata sa nekog fakulteta "kupi" ili prosvercuje diplomu, taj fakultet treba da postoji radi onih 50% koji su cestitio zavrsili fakultet..
drustvo razvija tek 3-5 % njegove populacije, oni su potrebni drustvu.. ostalo su "potrosno dobro", sirovina, repromaterijal, kako god hocete .. ovih 5-10 % neophodnih su medju onih 50% koji se se provukli na znanje i na "travnickim" univerzitetima ...
ibizza

#435 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Toto wrote:
insomniac_90 wrote:mene bi bilo sramota reci da studiram u kiseljaku ili travniku ... ko ne moze da zavrsi fakultet na nekom od priznatijih univerziteta u nasoj zemlji i nije za visokog obrazovanja ... ali naravno to je samo moje misljenje ... ko voli nek izvoli :D
da travnicki i kiseljacki fakulteti nisu copy/paste sarajevskog, od nastavnih planova do profesora onda bi ova tvoja teza pila vode...
ovako se i ti trebas stidjeti jer i ti studiras na "travnickom" fakultetu ... na starobosanskom se to fino kaze: isti kurac samo drugo pakovanje..
mnogi koji su sposobni da zavrse fakultet, zbog finansijskih mogucnosti, nisu u stanju da dolaze u Sarajevo na fakultet i zato im treba u njihovim mjestima omoguciti neki stepen visokog obrazovanja ..

nekima nije jasno da smo se presaltali u drustvo gdje drzava ne otvara fabrike i radna mjesta... to je haman 100% privatna stvara i to bas onih koji su zavrsili fakulete .. ono sto jeste javno dobro i sto drzava treba da otvara to su obrazovne institucije svih nivio i "sorti"..

zasto bi se neko ko je zavrsio fakultet u Travniku trebao stidjeti svoje diplome..
ako se neko treba stidjeti tih diploma onda je to sarajevski univerzitet, jer su svi novostvoreni fakulteti i univerziteti proizvod "sarajevskih" univerziteta ...

koliko vidim: kritike na fakultete koji su nastali izvan Sarajeva upucuje sadasnja ili buduca inteligencija ..
ako sadasnja ili buduca inteligencija svoje stavove gradi na osnovu mahalanja i traceva, koji se nosaju po fakultetskim kuloarima i kafedzinicama onda je ona ta koja se treba sramiti svoje diplome i ocjena u indeksu, jer nije naucila kako se strucno, objektivno, analiticki i argumentovano gradi kritika neke pojave, problema, procesa ..

i oni koji sebe smatraju elitnim fakultetima imaju toliko rupa i mahana da se ne razlikuju puno od onih koje kritikuju

nase drustvo ima snaznu potrebu za razvojem a temelj toga je obrazovanje; posebno vise i visoko..
cak i ako 50% studenata sa nekog fakulteta "kupi" ili prosvercuje diplomu, taj fakultet treba da postoji radi onih 50% koji su cestitio zavrsili fakultet..
drustvo razvija tek 3-5 % njegove populacije, oni su potrebni drustvu.. ostalo su "potrosno dobro", sirovina, repromaterijal, kako god hocete .. ovih 5-10 % neophodnih su medju onih 50% koji se se provukli na znanje i na "travnickim" univerzitetima ...
Al' takodje ima onih kojima je vise zelja doci u Sarajevo,da se provode,uzivaju,kurvaju,opijaju i da studiraju sto duze...
Bambi_na_kofeinu

#436 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Bambi_na_kofeinu »

Toto wrote:koliko vidim: kritike na fakultete koji su nastali izvan Sarajeva upucuje sadasnja ili buduca inteligencija ..
Loše vidiš, a i to ponešta govori o svemu ovome što si napisao.
Prije svega kritike nisu upućene na fakultete izvan Sarajeva, ne vidim da iko ovdje kritikuje tuzlanski univerzitet, bihaćki? Medicina u Tuzli, visoka zdravstvena škola u Bihaću, metalurgija u Zenici...izbacili su dosta kvalitetnog kadra.
Ne gomilu lezihljebovića kojima je za ibreta kad preko vikenda odu na predavanja.

Moja kritika čak nije usmjerena ni protiv tih studenata, nek' se ljudi snalaze, svako traži svoje mjesto pod suncem.
Moja kitika je usmjerena protiv jadova olinjalih profesorskih koji su na državnim univerzitetima dizali rejting svom predmetu, sebi, hvalisali se prolaznošću od 0%, da bi sada reklamirali te i takve ledina-univerzitete visokom prolaznošću studenata.
Što, propametuju ljudi naglo kad im se izbije koja milja iz džepa?

Što se mene tiče voljela bih da svi studiraju, ionako smo u Evropi na dnu ljestvice po broju visokoobrazovanog kadra, ali kvaka 22 nastaje kada se stvori ta neka kritična masa "obrazovanih" mladih ljudi koji neće imati ni potrebu ni želju da pljuju i kritikuju to što Travnik ima TRI UNIVERZITETA iz kojih je izašla bruka ljudi koji ne znaju odvojiti negaciju (oni sa logikom "kada mi treba pišem ispravno, sad sam na forumu"), to što se u Kiseljak nije prebacio nijedan redovan, uspješan student prava, pa čak i ako živi u Kiseljaku, već nekako redovno, majku mu što li, vječni polagači rimskog prava, koji čim se okuse kiseljačke pogačice postanu super mega giga ambiciozni i motivisani, to što je nekom argument za studiranje u Vitezu kako tamo ipaaak ima ponekad i devet studenata koji obnove godinu, mada su platili bruku love - šta to nije dokaz da se radi o visokim kriterijima?
E onda kada dođemo do toga da mlada, obrazovana, pametna osoba ne poželi popljuvati sve to...tada smo najebali. A prema tome idemo :bih:
Bambi_na_kofeinu

#437 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

ibizza wrote: Al' takodje ima onih kojima je vise zelja doci u Sarajevo,da se provode,uzivaju,kurvaju,opijaju i da studiraju sto duze...
Ja bolan, eto ja znam i onih koji studiraju samo da ne bi kod babe kopali, onih što se upišu ne bil' safatale kakvog da se udaju prije 25., vallahi ima i onih što im bilo pravo cool nosati index u zadnjem džepu farmerki, ima i onih što su prodali golfa za upis na medicinu, za položenu histologiju ili rim...
Ima vala, u svakoj generaciji po nekoliko.
Samo je fazon što se takvi provrte par godina na prva dva semstra, uspiju možda preko kakve vezice ili pomoću para položiti ispit-dva, i onda im se najčešće izgubi trag. Ili se u neka doba prihvate knjige.
Ne steknu diplomu između travničkog ćevapa i kiseljačke pogačice :)
ibizza

#438 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Bambi_na_kofeinu wrote:
ibizza wrote: Al' takodje ima onih kojima je vise zelja doci u Sarajevo,da se provode,uzivaju,kurvaju,opijaju i da studiraju sto duze...
Ja bolan, eto ja znam i onih koji studiraju samo da ne bi kod babe kopali, onih što se upišu ne bil' safatale kakvog da se udaju prije 25., vallahi ima i onih što im bilo pravo cool nosati index u zadnjem džepu farmerki, ima i onih što su prodali golfa za upis na medicinu, za položenu histologiju ili rim...
Ima vala, u svakoj generaciji po nekoliko.
Samo je fazon što se takvi provrte par godina na prva dva semstra, uspiju možda preko kakve vezice ili pomoću para položiti ispit-dva, i onda im se najčešće izgubi trag. Ili se u neka doba prihvate knjige.
Ne steknu diplomu između travničkog ćevapa i kiseljačke pogačice :)
Ne diraj mi golfić :D

Sad ide akreditiranje Univerziteta-Fakulteta,pa ko bude zadovoljavao zaj ce da ostane,ko ne bude zadovoljavao slijedi mu katanac :)
insomniac_90

#439 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by insomniac_90 »

Toto wrote:

nemoj znaci ovdje predavanja drzat ... sta si se navio boga ti ... cinjenice su cinjenice ... stavka br. 1 je vazna, ostalo su moja razmisljanja ... btw svaciji je slobodan izbor kako ce provodit dan i da li ce mahalat po kaficima itd. ... budimo malo liberalniji

br. 1-vjerujem u akreditacije, posto si spomenuo sarajevski Univerzitet, cinjenica je da ih ima nekoliko u zavisnosti od fakulteta koje su medjunarodno priznate, ovi kvazi fakulteti nemaju (ne mozes ocekivati da fakultet koji je osnovan prije nekoliko godina ima medjunarodno priznate akreditacije, pa nisu ni ovi sto ih izdaju ludi)

br. 2-mislim da je stvarno glupo uporedjivati sarajevski Univerziteti i ove kvazi univerzitete u vukojebinama ... ne kazem da nema svasta na Univ. of Sa, ali samo mi nije jasno kako neko ode npr. u Kiseljak i ocisti semestar za jedan dan ... stekao sam VSS na malom privatnom fakultetu u Americi, sve je kostalo mnogo ali nikad nisam smio da propustim ni jedno predavanje, a semestri su bili mnogo duzi od onih u Kiseljaku koje ocistis za jedan dan (znaci to sto platis ne mora znacit da moras da dobijes diplomu, nego trebas da je zaradis)

br. 3-ne zanima me koje face predavaju na tim fakultetima i odakle dolaze (normalno da svi hoce lovu da uzmu i da se furaju na sarajevski Univerzitet), ali zalosno je sto u ovoj drzavi mozes kupit sve, pa i to da postanes intelektualac ... zato nam i jeste drzava kakva jeste ... neka, neka ... bit ce revizija stecenih kvalifikacija u buducnosti aBd
Toto

#440 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Toto wrote:koliko vidim: kritike na fakultete koji su nastali izvan Sarajeva upucuje sadasnja ili buduca inteligencija ..
Loše vidiš, a i to ponešta govori o svemu ovome što si napisao.
Prije svega kritike nisu upućene na fakultete izvan Sarajeva, ne vidim da iko ovdje kritikuje tuzlanski univerzitet, bihaćki? Medicina u Tuzli, visoka zdravstvena škola u Bihaću, metalurgija u Zenici...izbacili su dosta kvalitetnog kadra.
Ne gomilu lezihljebovića kojima je za ibreta kad preko vikenda odu na predavanja.

Moja kritika čak nije usmjerena ni protiv tih studenata, nek' se ljudi snalaze, svako traži svoje mjesto pod suncem.
Moja kitika je usmjerena protiv jadova olinjalih profesorskih koji su na državnim univerzitetima dizali rejting svom predmetu, sebi, hvalisali se prolaznošću od 0%, da bi sada reklamirali te i takve ledina-univerzitete visokom prolaznošću studenata.
Što, propametuju ljudi naglo kad im se izbije koja milja iz džepa?

Što se mene tiče voljela bih da svi studiraju, ionako smo u Evropi na dnu ljestvice po broju visokoobrazovanog kadra, ali kvaka 22 nastaje kada se stvori ta neka kritična masa "obrazovanih" mladih ljudi koji neće imati ni potrebu ni želju da pljuju i kritikuju to što Travnik ima TRI UNIVERZITETA iz kojih je izašla bruka ljudi koji ne znaju odvojiti negaciju (oni sa logikom "kada mi treba pišem ispravno, sad sam na forumu"), to što se u Kiseljak nije prebacio nijedan redovan, uspješan student prava, pa čak i ako živi u Kiseljaku, već nekako redovno, majku mu što li, vječni polagači rimskog prava, koji čim se okuse kiseljačke pogačice postanu super mega giga ambiciozni i motivisani, to što je nekom argument za studiranje u Vitezu kako tamo ipaaak ima ponekad i devet studenata koji obnove godinu, mada su platili bruku love - šta to nije dokaz da se radi o visokim kriterijima?
E onda kada dođemo do toga da mlada, obrazovana, pametna osoba ne poželi popljuvati sve to...tada smo najebali. A prema tome idemo :bih:
na osnovu kojeg ofrljativnog kantara se moze tvrdit da je neki fakuktet izbacio o ho ho dobrih ili ohoho skarta ?
i zar se samo na osnovu jednog predmeta i profesora moze suditi o nekom univerzitetu ?
tare89

#441 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by tare89 »

Rok za predaju Samoevaluacijskih izvještaja, na osnovu kojih nadležno kantonalno Ministarstvo obrazovanja, na preporuku Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta (http://www.hea.gov.ba), vrši proces akreditacije visokoškolskih ustanova (nebitno da li Univerziteta ili visokih škola) je bio do 14.08.2011. Naravno, preuslov za predaju Samoevaluacijskog izvještaja je integracija univerziteta koji želi dobiti akreditaciju. Trebam li napominjati da Univerzitet u Sarajevu nije prošao proces integracije...

Živi bili pa vidjeli, a više informacija o Univerzitetu u Travniku možete saznati na http://www.unt.ba
Toto

#442 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto »

insomniac_90 wrote:
nemoj znaci ovdje predavanja drzat ... sta si se navio boga ti ... cinjenice su cinjenice ... stavka br. 1 je vazna, ostalo su moja razmisljanja ... btw svaciji je slobodan izbor kako ce provodit dan i da li ce mahalat po kaficima itd. ... budimo malo liberalniji

br. 1-vjerujem u akreditacije, posto si spomenuo sarajevski Univerzitet, cinjenica je da ih ima nekoliko u zavisnosti od fakulteta koje su medjunarodno priznate, ovi kvazi fakulteti nemaju (ne mozes ocekivati da fakultet koji je osnovan prije nekoliko godina ima medjunarodno priznate akreditacije, pa nisu ni ovi sto ih izdaju ludi)

br. 2-mislim da je stvarno glupo uporedjivati sarajevski Univerziteti i ove kvazi univerzitete u vukojebinama ... ne kazem da nema svasta na Univ. of Sa, ali samo mi nije jasno kako neko ode npr. u Kiseljak i ocisti semestar za jedan dan ... stekao sam VSS na malom privatnom fakultetu u Americi, sve je kostalo mnogo ali nikad nisam smio da propustim ni jedno predavanje, a semestri su bili mnogo duzi od onih u Kiseljaku koje ocistis za jedan dan (znaci to sto platis ne mora znacit da moras da dobijes diplomu, nego trebas da je zaradis)

br. 3-ne zanima me koje face predavaju na tim fakultetima i odakle dolaze (normalno da svi hoce lovu da uzmu i da se furaju na sarajevski Univerzitet), ali zalosno je sto u ovoj drzavi mozes kupit sve, pa i to da postanes intelektualac ... zato nam i jeste drzava kakva jeste ... neka, neka ... bit ce revizija stecenih kvalifikacija u buducnosti aBd
znaci vako:
znaci br1. od kuda ti u ameriku znas da je neko ocistio u travniku semestar za 1 dan,
znaci br 2 tebi je i Chico u Ca vukojebina kojoj bi trebalo ukinut univerzitet jer ima 80 000 stanovnika od toga je 15000 studenata ....
insomniac_90

#443 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by insomniac_90 »

Toto wrote:
insomniac_90 wrote:

znaci vako:
znaci br1. od kuda ti u ameriku znas da je neko ocistio u travniku semestar za 1 dan,
znaci br 2 tebi je i Chico u Ca vukojebina kojoj bi trebalo ukinut univerzitet jer ima 80 000 stanovnika od toga je 15000 studenata ....

br. 1-prvo nauci padeze, pa nesto napisi ... lokativ imenice Amerika je (u) Americi ... btw ili si polupismen ili si sandzo ... pa znam zato sto komuniciram sa ljudima, razmjenjujem iskustva, price, putujem itd. ... sta je lose u tome sto se covjek informise cccc

br. 2-ja sam upoznat sa fenomenom studentskih gradova u americi, cak sam i zivio u jednom takvom ... ali bosna nije amerika, u evropi su najpoznatiji univerziteti upravo smjesteni u vecim gradovima ... nemam nista protiv malih gradova tipa travnika i kiseljaka, ali imam protiv kupovine diploma koja se tamo desava ...
Bambi_na_kofeinu

#444 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Toto wrote:na osnovu kojeg ofrljativnog kantara se moze tvrdit da je neki fakuktet izbacio o ho ho dobrih ili ohoho skarta ?
i zar se samo na osnovu jednog predmeta i profesora moze suditi o nekom univerzitetu ?
O ne, nije riječ o škartu, prosto o zornom prikazu kako ćevap i pogača pospješuju konginitivne sposobnosti prosječnog mladog Bosanca.

Čitaš paušalno, nigdje ja ne presudih univerzitetu na osnovu jednog predmeta. Presudih na osnovu vrlo širokog spektra propalih studenata koji preko vikenda otkriše ljubav prema usvajanju znanja.
Presudih na osnovu apsolutno svega što sam ovdje pročitala od polaznika tih ustanova.
I presudih na osnovu toga što nisam imbecil. :)

Ali ako sam u krivu posipam se pepelom i iskreno želim da nam se svi budući prosvjetni radnici, ekonomisti, pravnici i zdravstveni radnici usavrše na takvim fakultetima, pa neka nas liječe, uče nam djecu, sude i presuđuju te vade iz ekonomskih kriza.
Bring it on!
Doduše tebi to želim više nego sebi, jer bih se ja prije od silne sramote (što bijah nevjerni Toma, dabome) k'o Lazar Drljača zaputila u planine nego da mi dijete uči ili lijekove propisuje neko sa logikom "iš'o sam svaki vikend na fakultet, a viiii zavidnici sigurno nemate para ni za državni".
Uvjerena sam da se pridružuješ mojim željama :thumbup:
insomniac_90

#445 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by insomniac_90 »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Toto wrote:na osnovu kojeg ofrljativnog kantara se moze tvrdit da je neki fakuktet izbacio o ho ho dobrih ili ohoho skarta ?
O ne, nije riječ o škartu, prosto o zornom prikazu kako ćevap i pogača pospješuju konginitivne sposobnosti prosječnog mladog Bosanca.

Čitaš paušalno, nigdje ja ne presudih univerzitetu na osnovu jednog predmeta. Presudih na osnovu vrlo širokog spektra propalih studenata koji preko vikenda otkriše ljubav prema usvajanju znanja.
Presudih na osnovu apsolutno svega što sam ovdje pročitala od polaznika tih ustanova.

Ali ako sam u krivu posipam se pepelom i iskreno želim da nam se svi budući prosvjetni radnici, ekonomisti, pravnici i zdravstveni radnici usavrše na takvim fakultetima, pa neka nas liječe, uče nam djecu, sude i presuđuju te vade iz ekonomskih kriza.
Bring it on!
Doduše tebi to želim više nego sebi, jer bih se ja prije od silne sramote (što bijah nevjerni Toma, dabome) k'o Lazar Drljača zaputila u planine nego da mi dijete uči ili lijekove propisuje neko sa logikom "iš'o sam svaki vikend na fakultet, a viiii zavidnici sigurno nemate para ni za državni".

signature :sax:
Toto

#446 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto »

Bambi_na_kofeinu wrote:

Bring it on!
znaci: ti na osnovu foruma donosis znanstvene sudove.. stavi onda diplomu u avatar
a Lazo je na Boracko jezero pobjego od Pariza a ne od Travnika
Bambi_na_kofeinu

#447 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Toto wrote:znaci: ti na osnovu foruma donosis znanstvene sudove.. stavi onda diplomu u avatar
I opet on paušalno...a eto, što to.
Ovo je moj sud, ne znanstveni, eki znanstveni sud...sve znanstvenici na sa-x, rodila majka :)
I povukoh paralelu sa Lazinim stilom života, ne razlozima za isti.

Opet ću ti najiskrenije poželjeti da sam u krivu, takav smo mi narod, volim pljuckati po svemu...na moju dušu ako ćeš se ti prvi opredijeliti za ljekara, učitelja svom djetetu i pravnog zastupnika sa ovih univerziteta, na uštrb svršenika državnih.
Ja neću, biće da je do predrasuda.
Toto

#448 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Toto wrote:znaci: ti na osnovu foruma donosis znanstvene sudove.. stavi onda diplomu u avatar
I opet on paušalno...a eto, što to.
Ovo je moj sud, ne znanstveni, eki znanstveni sud...sve znanstvenici na sa-x, rodila majka :)
I povukoh paralelu sa Lazinim stilom života, ne razlozima za isti.

Opet ću ti najiskrenije poželjeti da sam u krivu, takav smo mi narod, volim pljuckati po svemu...na moju dušu ako ćeš se ti prvi opredijeliti za ljekara, učitelja svom djetetu i pravnog zastupnika sa ovih univerziteta, na uštrb svršenika državnih.
Ja neću, biće da je do predrasuda.
jel to ti trazis od doktora diplomu kad mu udjes u ordinaciju ...
ortega

#449 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

ja sam na beletristici, mozda se kasnije javim...
cabej

#450 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cabej »

nazalost u ovoj drzavi je cak i institucija fakulteta degradirana do dna..koliko li ih ima u drzavnoj sluzbi koji rade sa diplomama kojekakvih aperiona, viteza, phillip noel baker i slicnih "fakulteta"... zalosno je sjetiti se koliko je svrsenih studenata PRAVIH fakulteta koji nemaju posao zbog ovakvih diplomaca.

i sto je jos zalosnije, ne nazire se granica.. hoce li neko u ovoj drzavi ustati mozda kad nam iz aperiona pocnu izlaziti doktori medicine, gradjevinski i elektroinzenjeri. hocemo svoju djecu slati pedijatru sa diplomom fakulteta gdje je vlasnik i profesor i student u isto vrijeme?

sreca sto barem jos u privatnoj bransi ovakvi fakulteti se vrednuju otprilike jednako kao i vecernja skola..
Locked