Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veljaca

#376 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by veljaca »

veljaca wrote:Pa sve je zapoceto ovim:
JThomas wrote:
a ono znanje bespotrebnih inforamcija koje je stekao na fakultetu ubrzo zaboraviti
mislim zaista...
:mrgreen:
Opet ponavljam - ja sam replicirao na ovo ..... :D

Da ponovim - preko 70% informacija na fakultetu se zaboravi - bitno je znati gdje se one nalaze i onda "mucnuti" svojom glavom .... sve je PRAKSA ...

a da li su bolji privatni ili drzavni fakulteti - svako ima svoje misljenje o tome i ma koliko se neko trudio - tesko mu ga je promijeniti ...
Gray

#377 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Gray »

Slažem se sa tvrdnjom da se dosta stvari sa fakulteta zaboravi.

Završio sam Pravni fakultet u Sarajevu, u roku sa prosjekom 8,5 i studij je jako loš, jer se forsira učenje napamet umjesto da se forsira učenje sa razumijevanje, način analize, razmišljanja, kreativnost.

Sada sam na masteru u inostranstvu gdje je potpuno drugi sistem, ispite imamo neke open book, neke take home, ali ih opet nije lako uraditi jer obično nema 100% tačnog odgovora nego je poenta način argumentiranja i razumijevanja.

Eh sada, koliko god bilo loše sa znanjem na državnim fakultetima na privatnim je još gore i služe samo za kupovanje diploma, svaka selendra sada ima univerzitet. Prije dobiju univerzitet nego struju. Univerzitet Travnik čak ima odjeljenje u Vitezu a između njih nema 15-20 kilometara.
ibizza

#378 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Gray wrote:Slažem se sa tvrdnjom da se dosta stvari sa fakulteta zaboravi.

Završio sam Pravni fakultet u Sarajevu, u roku sa prosjekom 8,5 i studij je jako loš, jer se forsira učenje napamet umjesto da se forsira učenje sa razumijevanje, način analize, razmišljanja, kreativnost.

Sada sam na masteru u inostranstvu gdje je potpuno drugi sistem, ispite imamo neke open book, neke take home, ali ih opet nije lako uraditi jer obično nema 100% tačnog odgovora nego je poenta način argumentiranja i razumijevanja.

Eh sada, koliko god bilo loše sa znanjem na državnim fakultetima na privatnim je još gore i služe samo za kupovanje diploma, svaka selendra sada ima univerzitet. Prije dobiju univerzitet nego struju. Univerzitet Travnik čak ima odjeljenje u Vitezu a između njih nema 15-20 kilometara.
Ima samo jedan Univerzitet u Travniku i taj univerzitet nema odjeljenje u Vitezu,vec u Kiseljaku.
Mislim da Internacionalni univerzitet ima odjeljenje u Vitezu,sto je stvarno zalosno(imaju nastavu u Fransiznom centru :-) )
Gray

#379 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Gray »

ibizza wrote:

Ima samo jedan Univerzitet u Travniku i taj univerzitet nema odjeljenje u Vitezu,vec u Kiseljaku.
Mislim da Internacionalni univerzitet ima odjeljenje u Vitezu,sto je stvarno zalosno(imaju nastavu u Fransiznom centru :-) )

OK, izvinjavam se, mislio sam da je to odjeljenje Univerziteta u Travniku, moja greška, ali koliko vidim i taj Internacionalni univerzitet je u Travniku :D
ibizza

#380 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Gray wrote:
ibizza wrote:

OK, izvinjavam se, mislio sam da je to odjeljenje Univerziteta u Travniku, moja greška, ali koliko vidim i taj Internacionalni univerzitet je u Travniku :D
Jeste u Travniku,al realno,UNT i IUT nisu ni za porediti.
tare89

#381 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by tare89 »

Eh načita se ja svega ovdje, od onog da ako dovedeš tri studenta da dobiješ popust na školarinu, do onoga da UNT ima odjeljenje u Vitezu... :lol:

Ovako ljudi moji, iz Travnika sam, završio Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku. Da razjasnim neke stvari, da više ne bude pometnje. Travnik trenutno ima tri univerziteta:
- Univerzitet u Travniku;
- Internacionalni univerzitet u Travniku;
- Sveučilište/Univerzitet "Vitez" u Travniku (bivši Apeiron).

Ne znam za ostale, ali Univerzitet u Travniku u svom sastavu ima pet organizacionih jedinica/fakulteta, a to su: Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju (nalazi se u Travniku, a ima i istureno odjeljenje u Kiseljaku), Pravni fakultet (Kiseljak), Edukacijski fakultet (Travnik), Fakultet za tehničke studije (Kiseljak, ali se i on uskoro seli u Travnik) te Farmaceutsko-zdravstveni fakultet (Travnik). Ako vas interesuje nešto, slobodno pitajte (od nastavne i nastavnog plana, preko profesora do tehničkih informacija). I ako može da neupućeni ne izavljivaju kojekakve gluposti, tipa tog popusta na školarinu... :lol: Uljepšali ste mi dan... :D
yellow cat

#382 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by yellow cat »

tare89 wrote: Uljepšali ste mi dan... :D
i vi nama državu.. :-)
ibizza

#383 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

yellow cat wrote:
kapacitet :)
Gray

#384 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Gray »

tare89 wrote:Eh načita se ja svega ovdje, od onog da ako dovedeš tri studenta da dobiješ popust na školarinu, do onoga da UNT ima odjeljenje u Vitezu... :lol:

Ovako ljudi moji, iz Travnika sam, završio Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku. Da razjasnim neke stvari, da više ne bude pometnje. Travnik trenutno ima tri univerziteta:
- Univerzitet u Travniku;
- Internacionalni univerzitet u Travniku;
- Sveučilište/Univerzitet "Vitez" u Travniku (bivši Apeiron).

Ne znam za ostale, ali Univerzitet u Travniku u svom sastavu ima pet organizacionih jedinica/fakulteta, a to su: Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju (nalazi se u Travniku, a ima i istureno odjeljenje u Kiseljaku), Pravni fakultet (Kiseljak), Edukacijski fakultet (Travnik), Fakultet za tehničke studije (Kiseljak, ali se i on uskoro seli u Travnik) te Farmaceutsko-zdravstveni fakultet (Travnik). Ako vas interesuje nešto, slobodno pitajte (od nastavne i nastavnog plana, preko profesora do tehničkih informacija). I ako može da neupućeni ne izavljivaju kojekakve gluposti, tipa tog popusta na školarinu... :lol: Uljepšali ste mi dan... :D

Boldirano bi bilo smješno da nije žalosno.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#385 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto »

Mozes li bar okoprilicno navest: kolko fakulteta ima svaki univerzitet ponaosobi; kolko studenata broji koji univerzitet;
koliko instituta i drugih naucnih ustanova imaju ovi univerziteti???
cyber_kurajber

#386 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

ortega wrote:svi procitat larin post, da se ne ponavljamo..

Jel znaš koji je nadimak Ariela Ortege ?

Burrito !!!

A znaš li kako se prevodi Burrito ?
cyber_kurajber

#387 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

ortega wrote:miki ne budi zajedljiv, svoje znanje dokazuj suceljavanjem ili sutra kroz praksu, sve dok si ti student u sa na istom si nivou kao i svaki student u kiseljaku, jer htjela ili ne priznati osim tradicije, sa nema nista bolje u odnosu na taj "renomirani fax", a sto se tice znanja, evo reci kad god zelis ja sam apsolvent u kiseljaku povedi 10 forumasa sjest cemo na stolicu neka ispituju mene pa tebe..a o praksi necu ni da govorim, tu te necu ni izazvat, jer se kladim da ne znas kako sud izgleda iznutra, niti koje su ovlasti bilo sudija bilo tuzitelja, cak se kladim da ne znas ni sta daktilograf na sudu radi, a da ne govorim da bi znala razvrstat spise, ili ih poslat na adrese sve i da podjes radit tamo, tako da nemoj pretjerivat, postuj da bi te se postovalo, uzmi spisak visokoobrazovnih institucija u bih, pa kad procitas javi sta pise..

Ovaj Ortega je zajebao Forrest Gumpa koliko je sposoban!
cyber_kurajber

#388 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

phenix_usk wrote:
Miki123 wrote:
phenix_usk wrote:Da su moji roditelji advokati ja bih isto radije upisao pravni fakultet u Kiseljaku nego onaj u Sarajevu jer sustav je takav da prosjecan student prava kad zavrsi taj fakultet ne zna niti tuzbu niti zalbu napisati niti zna gdje se nalazi koji sud u Sarajevu tako da ce to sve kroz praksu nauciti a ono znanje bespotrebnih inforamcija koje je stekao na fakultetu ubrzo zaboraviti jer koliko je meni poznati nijedan advokat ne zna napamet kazneni zakon nego zna se sluziti njime a to te na fakultetu ne uce.
Tako da ti privatni fakulteti sluze vise manje onima koji imaju kasnije siguran posao a obicna raja neg se zajebaje na drzavnom i buba tisuce i tisuce rijeci napamet....
Ovo je garant apsolvent "renomiranog" fakulteta :D vidi se taj mentalni sklop nema šta..
To je napisao apsolvent Pravnog Fakulteta Sveucilišta u Zagrebu koji je osnovan dekretom Marije Terezije 1776.

E sad smo se svi sjebali !!!

Harvardaši oprez, Phenix (bez o) iz USK je stigao !!!
cyber_kurajber

#389 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

yellow cat wrote:
I ovo su nadrealisti predvidjeli, samo što ovi ljudi i dalje ne kontaju da je taj fakultet običan šprd.

0:20
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#390 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Decerto »

Toto wrote:Mozes li bar okoprilicno navest: kolko fakulteta ima svaki univerzitet ponaosobi; kolko studenata broji koji univerzitet;
Za Univerzitet "Vitez" Travnik

http://unvi.edu.ba/
ibizza

#391 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Decerto wrote:
Toto wrote:Mozes li bar okoprilicno navest: kolko fakulteta ima svaki univerzitet ponaosobi; kolko studenata broji koji univerzitet;

A jeli ovo nekadasnji Apeiron?
Bokaccc

#392 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Bokaccc »

Suma summarum svih postova do sad je da:

Jos jednom ponavljam da jedini univerzalni IQ test = success in life; svi ostali su samo standardizirani.

Neka vam moto od sutra bude : Malo manje ljubomore i mnogo više pozitivnog ulaganja u sebe i svoju okolinu!

pozzzzzzzzzzzzzz
ortega

#393 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

gospodine cyber_kurajber ako nemate sta pametno za reci, a sudeci po postovima ocito da nemate, onda bi bilo lijepo da sutite, nekad je sutnja znak mudrosti, ja se nekako bas nadam da vi tu istu posjedujete, ali u tom slucaju bilo bi lijepo da poradite na samodisciplini i samokontroli..inace samokontrola kod ljudi nije samo velika prednost, nego cak u ovo vrijeme i moc, a ja vam zelim doista da i tu osobinu pronadjete, ma koliko duboko bila u vama...srdacni pozdravi..
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#394 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Decerto »

ibizza wrote:
Decerto wrote:

A jeli ovo nekadasnji Apeiron?
Jeste.
cyber_kurajber

#395 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

ortega wrote:gospodine cyber_kurajber ako nemate sta pametno za reci, a sudeci po postovima ocito da nemate, onda bi bilo lijepo da sutite, nekad je sutnja znak mudrosti, ja se nekako bas nadam da vi tu istu posjedujete, ali u tom slucaju bilo bi lijepo da poradite na samodisciplini i samokontroli..inace samokontrola kod ljudi nije samo velika prednost, nego cak u ovo vrijeme i moc, a ja vam zelim doista da i tu osobinu pronadjete, ma koliko duboko bila u vama...srdacni pozdravi..

Ponudiću ti više odgovora na ovaj post (ali moraš odabrati jedan):

1. Prosvijetli me Burrito !

2. Kupi riječnik, educirani građanine !

3. Burrita za predsjednika !

4. Moramo sakriti Burrita da ga Rusi ne ukradu jer je mnogo pametan!

5.

P.S. Nisam ti ja nikakav gospodin, "gospodine".
P.S.2. Čak sumnjam da si punoljetan, ali si zato sigurno najvrijedniji u razredu.
ortega

#396 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

decko imas manu, mnogo si iskompleksiran!! kraj price pozz
cyber_kurajber

#397 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

ortega wrote:decko imas manu, mnogo si iskompleksiran!! kraj price pozz

Nemoj da se ljutiš mali Burrito !

Jer ...
ortega

#398 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

ne brini, ne mogu da se ljutim na primitivce, njih samo sazaljevam...
cyber_kurajber

#399 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

ortega wrote:ne brini, ne mogu da se ljutim na primitivce, njih samo sazaljevam...

Oooooooooj pa ti si pravi Burrito !!!

Jao jesi mi ga šukn'o !!!

Sad sam se pravo sjebao, šmrc šmrc.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#400 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Chmoljo »

obojica ćete biti odstranjeni ako još jednu progovorite na ovaj način... taman da ste emeritusi.
Locked