makkaj wrote:A jebaji ga care, dok iskompleksirani čobani deru guzove (neki od učenja, neki od drugih aktivnostititoche wrote:Elitizam je zabluda u moderno doba...Garantujem da je veliki procenat vasih cijenjenih unsa profesora u dobroj porciji svog zivota "nagonjalo" ovce, krave, koze i ostalu zivincad na dvadeset do 50 kilometara radijusa oko spomenutih Univerzi na koje vi sada pljujete.
Trula ambicija uparena sa -kompleksom nize vrijednosti čobana u tramvaju- dovela ih je do prim. dr. sci. mr. lol. titula sa kojima mogu osnivati vlastite "sandžak-katedre", te se pasivno agresivno iživljavati na "pro schoolerima"--gore potpisani diplomci/forumashi sa uNSA--.
Famozni pragmatichari, ciji postovi tipa "Svi smo mi bili svjedoci mita,korupcije i nepotizma od strane profesora na drzavnim fakultetima, ali nisam to ja, ja sam ucio dan i noc za sedam...,majke mi!"(parafrazirano), ocigledno imaju muda da optuzuju drugu stranu za pretjerano kršenje "pravila neponašanja"!?
Manite se shuplje...Probajte svoju "elitnu pamet" realizirati u obliku privatne prakse/firme u kojoj vam šefovi nece biti inferiorni intelekti tipa diplomaca sa Univerziteta u Travniku.¿!) da završe IZUZETNO ZAHTJEVNE studije na UNSA, u isto vrijeme finansijski potkovani ali ne baš vrijedni/inteligentni/najčešće oboje građani upisuju građanske studije po privatnim faxovima, znajuči da je to najsigurnija investicija-KOLIKO PLATIŠ-TOLIKO ZVANJA I DIPLOMA DOBIJEŠ. I da, na kraju ovi potonji (neću da iskoristim riječ mediokriteti), istim tragom završavaju na pozicijama koje tebi i meni život znače.
Naravno da UNSA nije savršen, dapače imaju kilometri prostora za poboljšanja, al brate vjeruj mi da ćemo iskihati ovu hiperprodukciju kadra, ljude sa zvanjima bez znanja i radne navike, a možemo se zavaravati koliko hoćete....jutros stigla medicina, friška, kolko treba care, hoš' ovdje il za ponijet?
Makkaj, bojim se da ne vidiš da je ipak sve trulo u drzavi Danskoj.
Ja apsolutno razumijem tvoju bojazan da ti "mediokriteti" kradu potencijalnu fotelju u "Drzavnom ministarstvu za Lezi Hljebe Da te Jedem", ali, cinjenicno je stanje da Bosni I Hercegovini kriticno nedostaje visokoobrazovanog kadra, (trenutno smo na 7%, dok je u ostatku Europe taj prosjek znatno veci - oko 30% ukupne radne mase).
Slazem se takodjer da se striktan standard kvaliteta mora uspostaviti sto prije, ali prvenstveno na uštrb "intelektualne mafije" sa UNSA! Poimenice profesora i asistenata koji su olicenje Lord Actonove poznate uzrecice: "Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely".
cyber_kurajber wrote:Hajde sad fino priznaj odakle si ovo prepisao
Pretpostavka je majka svih zajeba. Da nisi i ti radio za nekoga pismeni ispit na Pravnom faksu u Tr.? Mozda se odatle znamo...