Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
GTR R34
Posts: 103
Joined: 06/12/2009 15:21
Location: Rajvosa

Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by GTR R34 » 10/12/2010 00:02

Pozdrav.Htio bih da se prebacim na pomenuti univerzitet.Inace studiram ekonomiju u sarajevu i ide mi lose.E zanima me ima li ko da studira na ovom faksu u Travniku,i kakav je faks,prolaznost i sl?Zanima me da li se diploma priznaje svugdje.npr. zavrsim taj faks,i ne prizna mi se diploma kad zelim da se zaposlim negdje...ne bih da se previse upustam i da rizikujem,da odem s ovog faksa i tamo zavrsim,i da tu diplomu mogu samo cuvati u fascikli s diplomom osnovne i srednje skole.

Dakle moje pitanje je za one koji studiraju tamo ekonomiju:

1. Da li je tesko i kakva je prolaznost?
2. da li ima neki redovni studij ili je to vandredno
3. da se priznaju diplome


User avatar
sheikh
Posts: 752
Joined: 17/10/2010 18:21
Location: Tamni vilajet

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by sheikh » 10/12/2010 10:31

99% prolaznost :D
Al ozbiljno :D
2 tisuce KM je godina
nije lose

User avatar
Eborg
Posts: 10632
Joined: 20/09/2006 20:58
Location: Tamo gdje je Sunce,tamo gdje su zvijezde...

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Eborg » 12/12/2010 14:04

Bolje ti je zapni u Sarajevu.

Ako već ne ide, bolje ti je ni ne upisuj tu glupost u Travniku ili gdje već. Možda će diploma i biti priznata ali čisto sumnjam da će je neki poslodavac uzeti kao relevatnu.

francophil
Posts: 171
Joined: 25/11/2010 19:56

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by francophil » 12/12/2010 14:42

Jeste da kad vidim temu vezanu za Travnik i Kiseljak i studiranje na tim tzv. obrazovnim institucijama...samo predjem na novu temu, al ovaj put sam morao malo virnuti da vidim sta se ovde pise...
Ekonomski fakultet u Sarajevu je siroko priznat fax , sto po kvalitetu nastavnog kadra, sto po kvalitetu nastavne literature i na kraju siroko priznat u svjetu kad je u pitanju certrifikat tj diploma o stecenom znanju.
Travnik, kiseljak, tante, mante...okani se ti tih gluposti, moj ti je savjet da se prebacis na vrjeme na neki drugi faks u okrugu SA- ako ne ide ekonomija u SA, jel bi se ti osjecao zadovoljnim da dobijes diplomu u kiseljaku a glava "tabula raza", a pri tom bacene pare i posla nigdje na pomolu...jos kad krene sad za koju godinu revizija diploma ...kojoj se tako radujem...e tek cemo vidjeti dipl. kiseljaklije i trvanicane....
Ja sam mozda malo vise drzak kad su u pitanju diplome od tih kvazi fakulteta, al sta mogu kad znam kolko sam ucio na ekonomiji da bih zadovoljio na ispitu..a ovamo meni pricaju o tim silnim desetkama ti "ambiciozni " studenti sa kiseljaka ..koji ne znaju uopste ni sadrzaj materije iz pojedinih predmeta!

nata_sa
Posts: 64
Joined: 10/09/2010 21:50

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by nata_sa » 12/12/2010 17:20

Zavisi jel ti cilj znanje ili samo papir, ako je ovo drugo bez razmisljanja idi u Travnik, a ako je prvo zaboravi Travnik.
Inace, za mene je fakultet u Travniku nista drugo vec obicna trgovacka firma, das pare, dobijes diplomu.... Koliko je to ozbiljna trgovina dokazuje i ugovor koji potpises s njima a u njemu izmedju ostalog stoji i to da ukoliko dovedes jos troje, dobijas popust u placanju.......
A sto se tice zaposlenja, kreni od sebe da si privatnik koga bi prije zaposlio u svojoj firmi, nekog ko je zavrsio u Travniku ili u Sarajevu??!!
Zaposlenje u javnim institucijama....samo ako imas stelu...i to je to.

User avatar
marketleader
Posts: 393
Joined: 03/04/2010 22:56

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by marketleader » 12/12/2010 18:31

Cuj tesko ti na EFSA, prof i ass izlaze u susret, imas sve materijale, organizacija za desetku. Inace sam sad na Masteru na EFSA pa ne shupljiram, znam tacno kako je i sta je. Bolje ti je sjesti uciti i zavrsiti ga za 1,2,3godine duze,nego u Travniku zavrsiti u roku i citav zivot se kajati i govoriti sto nisam ostao u SA i tamo zavrsio. To ti je moj prijateljski savjet. cheers

kuma
Posts: 150
Joined: 08/08/2009 10:22

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by kuma » 12/12/2010 19:42

Studirala sam na UNSA, bila sam 4 godina i to 3 godine.... Otegla sam jer sam radila i zaradjivala dobro i jednostavno sam to sve zapustila. Onda sam dobila priliku za drugi posao, i imala sam prostora da zavrsim fakultet... Upisala sam zadnju godinu na UNTR, diplomirala u roku od 1 godine. Posao mi nije zavisio od diplome ali htjela sam da to rijesim.
Sada imam dobar posao, imala sam ga hvala Bogu cijelo vrijeme, jedna od rijetkih bez ikakve stele, samo svojim trudom.
Radila sam poslove pravnika mnogo prije nego sam zavrsila fakultet.
Ja svoje znanje imam jer sam htjela da ga steknem i na kraju morala sam kroz posao.
Diploma sa UNTR mi nije ni otvorila ni zatvorila vrata, samo mi je dobro dosla da ja zbog sebe zatvorim jedno poglavlje u svom zivotu... Jesam diplomac UNTR ali stojim iza svog znanja.
Moje iskustvo na UNTR je da jeste lakše ali nije lako, kad platiš godinu na faxu - ne kupiš prolaz.
Bila sam i na UNSA i na UNTR...
Fakultet je priznat , profesori su kvalitetni uglavnom, stari profesori poput Šefkije Čovića pa nadalje, to profesori koji su radili na UNSA, UNTZ i sl, a mnogi i sada rade.
A prolaza i gledanja kroz prste je bilo i bice... i na UNSA i na UNTR... To nam je svima jasno.

User avatar
slobodni armirach
Posts: 5588
Joined: 22/06/2010 17:17
Location: Administrativni Centar Kantona 4

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by slobodni armirach » 12/12/2010 23:25

ako si budzetlija i treba ti papir da stranci dokazes da si VSS onda Travnik.

Nedavno je to sveuciliste dobilo novi slogan:

TU ME CIJENE TU KUPUJEM

User avatar
travnik
Posts: 1863
Joined: 05/02/2008 18:30
Location: multietničarim uzduž i poprijeko

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by travnik » 13/12/2010 00:28

Prolaznost je veća nego u srednjoj školi, ali ozbiljno. Fakulteti u TR., neovisno u sveučilištu (IU Travnik, Vitez-ex Apeiron ili Travnik) lako završavaju. Znam po dosta raje. Još nikog nisam upoznao da je izgubio godinu. Čini mi se da je najteže popuniti formulare za upis. Bitna je lova. Mislim da je godina oko dvije tisuće.
Nego, svima savjetujem, da upišu na nekom državnom sveučilištu, BL, SA, Tuzla ili Mostar. Ipak su priznatiji i kvalitetniji. Tko može vani, još bolje.

bambi:)
Posts: 133
Joined: 28/04/2010 17:57

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by bambi:) » 22/12/2010 21:20

Hm....ne znam koliko ću ti pomoći ali trenutno studiram u Kiseljaku i ma šta ko mislio nije uopšte lako položiti npr. Ustav kod Kasima Trnke kao ni mnoge druge predmete,treba dosta odricanja za nas koji radimo da bi se očistila godina ,nije uopšte lako još kad se pri tom uzme u obzir da većini nije bitan prosjek i uglavnom se uči za prolaz jer malo ko ima vremena da se baš posvećuje,dakle suština je da ne znam da li je diploma priznata jer iskreno ni ne znam nekoga da je sa istom prošao na konkursu u nekoj firmi a isto tako ni da nije ,hoću reći da je relativno malo generacija izašlo da bi se pročulo, nekako razmišljam isti je plan i program kao i u Sa čak su i neki profesori isti bitno je šta želiš za sebe i koliko se trudiš da ti nešto ostane u glavi, i da zaboravih napomenuti , mnogi obnavljaju godinu i određene ispite polažu i po 3 ,4 puta vjerovali ili ne

bullmastiff
Posts: 570
Joined: 11/11/2009 18:25

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by bullmastiff » 22/12/2010 22:55

bambi:) wrote:Hm....ne znam koliko ću ti pomoći ali trenutno studiram u Kiseljaku i ma šta ko mislio nije uopšte lako položiti npr. Ustav kod Kasima Trnke kao ni mnoge druge predmete,treba dosta odricanja za nas koji radimo da bi se očistila godina ,nije uopšte lako još kad se pri tom uzme u obzir da većini nije bitan prosjek i uglavnom se uči za prolaz jer malo ko ima vremena da se baš posvećuje,dakle suština je da ne znam da li je diploma priznata jer iskreno ni ne znam nekoga da je sa istom prošao na konkursu u nekoj firmi a isto tako ni da nije ,hoću reći da je relativno malo generacija izašlo da bi se pročulo, nekako razmišljam isti je plan i program kao i u Sa čak su i neki profesori isti bitno je šta želiš za sebe i koliko se trudiš da ti nešto ostane u glavi, i da zaboravih napomenuti , mnogi obnavljaju godinu i određene ispite polažu i po 3 ,4 puta vjerovali ili ne


meni je na efsa prosjek polaganja bio tri do 4 puta :lol: :lol: :lol:
znam ih da su FR preko 10 puta oplagali..i Makro

addy_sa
Posts: 761
Joined: 06/09/2002 00:00

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by addy_sa » 23/12/2010 11:27

mislim da je bit prolaznosti na privatnim fakultetima u radu sa studentima.. prvo, manje ih je pa su predavanja i vježbe lakši za pratiti i aktivno učestvovati u istim, a na predavanjima se dosta stvari nauči, dalje, komunikacija student-asistent-profesor se ne može porediti jer se ovdje asistenti i profesori stalno pojavljuju na zakazanim terminima, nema odgađanja, nepojavljivanja i slično.. a kad student radi seminarski ili sprema ispit veoma lako dođe do profesora jer ima njegov mail ili telefon i u stalnom su kontaktu.. platiti ne znači dobiti prolaz na ispitu nego prohodnost i lakše spremanje ispita.. uz ovakve pripreme, kako pasti na ispitu? a kad platiš određen iznos, nije ti baš svejedno hočeš proći ili pasti pa se i studenti bolje spremaju..
kod nas još ima nekakvog socijalističkog recidiva da sve što je u privatnom vlasništvu ne valja.. a svugdje su privatni fakulteti elitni ..
zašto onda ugledni sarajevski profesori idu u Travnik držati nastavu ako to sve skupa ne valja? Zašto studenti iz Sarajeva plate da idu u Travnik? pa nisu valjda mazohisti da idu tamo i vozikali se da bi se maltretirali..
Ali vremenom će se to iskristalisati definitivno.. uostalom, šta više radi Agencija za akreditaciju ?? Formirana kad i kad, što ne kaže već jednom kako su jadni državni fakulteti.. a privatni ako ne valjaju, pa neka ih ukinu, imaju ovlasti za to, i neka se već jednom stavi tačka na tu priču..

p.s. završio sam "državni" fakultet prije pet godina, da ne bude zabune :D

User avatar
marketleader
Posts: 393
Joined: 03/04/2010 22:56

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by marketleader » 23/12/2010 14:34

addy_sa wrote:mislim da je bit prolaznosti na privatnim fakultetima u radu sa studentima.. prvo, manje ih je pa su predavanja i vježbe lakši za pratiti i aktivno učestvovati u istim, a na predavanjima se dosta stvari nauči, dalje, komunikacija student-asistent-profesor se ne može porediti jer se ovdje asistenti i profesori stalno pojavljuju na zakazanim terminima, nema odgađanja, nepojavljivanja i slično.. a kad student radi seminarski ili sprema ispit veoma lako dođe do profesora jer ima njegov mail ili telefon i u stalnom su kontaktu.. platiti ne znači dobiti prolaz na ispitu nego prohodnost i lakše spremanje ispita.. uz ovakve pripreme, kako pasti na ispitu? a kad platiš određen iznos, nije ti baš svejedno hočeš proći ili pasti pa se i studenti bolje spremaju..
kod nas još ima nekakvog socijalističkog recidiva da sve što je u privatnom vlasništvu ne valja.. a svugdje su privatni fakulteti elitni ..
zašto onda ugledni sarajevski profesori idu u Travnik držati nastavu ako to sve skupa ne valja? Zašto studenti iz Sarajeva plate da idu u Travnik? pa nisu valjda mazohisti da idu tamo i vozikali se da bi se maltretirali..
Ali vremenom će se to iskristalisati definitivno.. uostalom, šta više radi Agencija za akreditaciju ?? Formirana kad i kad, što ne kaže već jednom kako su jadni državni fakulteti.. a privatni ako ne valjaju, pa neka ih ukinu, imaju ovlasti za to, i neka se već jednom stavi tačka na tu priču..

p.s. završio sam "državni" fakultet prije pet godina, da ne bude zabune :D


Druze,mislim da nisi u pravu. Npr. na EFSA - Ekonomski fakultet u Sarajevu,imas konstantnu vezu student-profesor ili student-asistent. A tako i obrnuto,preko interneta sve. Komunikacija student-asistent/profesor je preko elektronske poste,dok je obrnuto preko COURSEWARE-a isto preko interneta. Svaki predmet ima svoju stranicu i tu se mogu naci sva obavjestenja, svi materijali, od silabusa predmeta, powerpoint prezentacija sa vjezbi/predavanja, liste potencijalnih ispitnih pitanja, pa do obavjestenja odgađanja vjezbi ili novog termina, ili moze se i predati seminarski i razni radovi uploadom.
Ja ti ovo iz prve ruke govorim posto sam sad na Masteru,a i dodiplomski sam zavrsio na EFSA.
Usput sam i upoznao nesto raje koja se iz Sarajeva prebacila ide u Travnik. Studenti su se sa naseg faxa prebacivali u Travnik, ali to sigurno nisu uradili zato sto je tamo kvalitet nastave bolji ili sto pate od nedostatka kontakta sa predmetnim profesorom, tako da je jednostavno procitati izmedju redova razlog tog premjestanja,putovanja i $$$ keshiranja $$$.

User avatar
Toto
Posts: 7358
Joined: 21/04/2009 11:09

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto » 23/12/2010 17:36

francophil wrote:Jeste da kad vidim temu vezanu za Travnik i Kiseljak i studiranje na tim tzv. obrazovnim institucijama...samo predjem na novu temu, al ovaj put sam morao malo virnuti da vidim sta se ovde pise...
Ekonomski fakultet u Sarajevu je siroko priznat fax , sto po kvalitetu nastavnog kadra, sto po kvalitetu nastavne literature i na kraju siroko priznat u svjetu kad je u pitanju certrifikat tj diploma o stecenom znanju.
Travnik, kiseljak, tante, mante...okani se ti tih gluposti, moj ti je savjet da se prebacis na vrjeme na neki drugi faks u okrugu SA- ako ne ide ekonomija u SA, jel bi se ti osjecao zadovoljnim da dobijes diplomu u kiseljaku a glava "tabula raza", a pri tom bacene pare i posla nigdje na pomolu...jos kad krene sad za koju godinu revizija diploma ...kojoj se tako radujem...e tek cemo vidjeti dipl. kiseljaklije i trvanicane....
Ja sam mozda malo vise drzak kad su u pitanju diplome od tih kvazi fakulteta, al sta mogu kad znam kolko sam ucio na ekonomiji da bih zadovoljio na ispitu..a ovamo meni pricaju o tim silnim desetkama ti "ambiciozni " studenti sa kiseljaka ..koji ne znaju uopste ni sadrzaj materije iz pojedinih predmeta!


Mozda su ekon0mski fakulteti iz bivse jugoslavije negdje i priznati, ali da su priznati u cijelom svijetu: to nije tacno Na americkom kontinentu je nemoguce certificirati diplome sa balkanskih fakulteta ekonomije i prava, koji su najproduktivniji u cekicanju buducih akademskih gradjana. Ni diplome medicinskog fakulteta se ne mogu certificirati u USA iako Amerika potrazuje oko 100 000 lijecnika.

User avatar
CharlesBukowski
Posts: 198
Joined: 12/05/2010 12:28

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by CharlesBukowski » 23/12/2010 17:39

Moj poznanik za godinu i pol zavrsio fakultet. Sad planira da upise postdiplomski. Krenulo ga. Nista ne procita a zna sve. :)

User avatar
Toto
Posts: 7358
Joined: 21/04/2009 11:09

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto » 23/12/2010 17:49

CharlesBukowski wrote:Moj poznanik za godinu i pol zavrsio fakultet. Sad planira da upise postdiplomski. Krenulo ga. Nista ne procita a zna sve. :)

da nije asistent na fakultetu ??

kone
Posts: 982
Joined: 03/10/2008 18:02

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by kone » 23/12/2010 17:55

CharlesBukowski wrote:Moj poznanik za godinu i pol zavrsio fakultet. Sad planira da upise postdiplomski. Krenulo ga. Nista ne procita a zna sve). :)

@covjeka koji je otvorio temu:Nazalost ljudi koji stvarno uce u pate se na ostalim univerzitetima(UNSA),ali na kraju znaju sve sto i treba da znaju,na njihovu zalost diploma sa vikend fakulteta u Travniku je priznata recimo u EP i BHT...Eto mislim da je sve receno sa ovim.

I za kraj,Charles je rekao najbolje :lol: (mislim na ovo boldirano) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

User avatar
CharlesBukowski
Posts: 198
Joined: 12/05/2010 12:28

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by CharlesBukowski » 23/12/2010 18:36

Fazon je sto student stekne dojam da je talentovan. Malo uci, a ispite polaze. Jedina tuga u svemu ovome je sto se takvi danas zaposljavaju u drzavne institucije/firme i zauzimaju mjesto onima koji su zavrsili drzavni fakultet i pri tome su morali da uce i trpe mnogo vise od ovih sa privatnih fakulteta.

User avatar
Toto
Posts: 7358
Joined: 21/04/2009 11:09

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto » 23/12/2010 21:27

CharlesBukowski wrote:Fazon je sto student stekne dojam da je talentovan. Malo uci, a ispite polaze. Jedina tuga u svemu ovome je sto se takvi danas zaposljavaju u drzavne institucije/firme i zauzimaju mjesto onima koji su zavrsili drzavni fakultet i pri tome su morali da uce i trpe mnogo vise od ovih sa privatnih fakulteta.


ko im je kriv sto su poletili na fakultete :lol:
trebali su cekat privatizaciju i zlatne kasike

addy_sa
Posts: 761
Joined: 06/09/2002 00:00

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by addy_sa » 24/12/2010 12:59

naravno nisam rekao da je situacija na svim državnim fakultetima onakva kako sam napisao u prvom postu, već više onako generalno.
čast izuzecima.

ipak, neka svako odluči gdje mu je bolje, zar ne.
I više neka ta famozna Agencija izda akreditacije i provjeri postojeće i zbog roditelja i studenata a i svih fakulteta već jednom !!

Kad smo konkretno kod Travnika, bilo bi super da neko ima statistiku koliko ih je sa diplomom Apeirona tj sada Vitez-a zaposleno u Elektroprivredi, Telekomu BH i Eronetu i Ht-u kao i kantonalnim, federalnim i državnim organima..
mislim da bi se svi iznenadili brojem.

User avatar
Miki123
Posts: 1786
Joined: 23/09/2007 12:44

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Miki123 » 27/12/2010 09:33

addy_sa wrote:naravno nisam rekao da je situacija na svim državnim fakultetima onakva kako sam napisao u prvom postu, već više onako generalno.
čast izuzecima.

ipak, neka svako odluči gdje mu je bolje, zar ne.
I više neka ta famozna Agencija izda akreditacije i provjeri postojeće i zbog roditelja i studenata a i svih fakulteta već jednom !!

Kad smo konkretno kod Travnika, bilo bi super da neko ima statistiku koliko ih je sa diplomom Apeirona tj sada Vitez-a zaposleno u Elektroprivredi, Telekomu BH i Eronetu i Ht-u kao i kantonalnim, federalnim i državnim organima..
mislim da bi se svi iznenadili brojem.hehe, a to su firme i organi uzor transparentnosti u zapošljavanji i to samo najboljih kadrova :D

Moto svih tih fakulteta je: TU KUPUJEM TU ME CIJENE :mrgreen:

To znaju profesori i vlasnici, znaju studenti i roditelji, ukratko svi znaju i ako sutra neki od tih "fakulteta" bude ukinut tj. zabranjen mu dalji rad, a diplome proglašene ništavim (teško moguće, ali eto), bit će kuku lele prevarili nas, obećavali nam diplome iz Engleske i pičke materine itd.. :run:

Ja garantujem da je najmanje desetak gimnazija širom BiH teže završiti nego te fakultete, a o kvalitetu znanja i naučenog da ne govorim.

User avatar
sinus
Posts: 1658
Joined: 22/01/2007 23:33
Location: 위치 알 수없는 추가 통보가있을 때까지
Contact:

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by sinus » 27/12/2010 09:56

Da sam na tvom mjestu sačekao bih još malo jer se u Trgovačkom centru FIS Vitez, koliko sam čuo, otvara neki fakultet. A možeš i prema Fojnici krenuti, pored puta imaš par renomiranih "fakulteta" pa možeš izabrati. Ako ti to bude daleko imaš iza Bajrine ćevabdžinice na Docu jedan zdravstveni :-) :bih:

Kao što su ti mnogi već rekli. Ako nigdje ne radiš i trebaš tek da završiš školu bježi od ovih šalabajzerskih fakulteta i upiši fakultet koji ima tradiciju, znanje, i koji nešto znači kada ga spomeneš. A ako već radiš ( ali samo u državnoj firmi) i imaš posao onda ganjaj ove šalabajzerske, zbog diplome da bi ti plata porasla :D

Bo Bo
Posts: 117
Joined: 04/02/2010 09:04
Location: Sarajevo

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Bo Bo » 19/01/2011 03:15

ja sam zavrsio fax u Treavniku( fmt).U odnosu na Ekonomiju,jeste laksi,samo nemoj misliti da ces tamo dobiti upisane ocjene i da trebas doci 2 puta u godini dana.
Ovako,kako sam gore napisao se ponasaju osobe koje imaju stelu,pa se hvale po gradu kako su 5 puta otisli i dobili dipl.Vjeruj mi,ak nemas stele,ocekuj da ces imati i problema.Ev,ja nikad ne bih polozio racunovodstvo da nisam isao na instrukcije.Sociologiju sam polozio iz 6-tog puta(profesorica Azra Kozarcanin,difovci znaju o kome govorim),Poslovne finansije i Fin mngm je takodje zajebano(prof.Zijad Njuhovic),Monetarna ekonomija i Javne finansije(profesor je iz Podgovrice,budaletina teska)...laksi predmeti su ti,marekitn,menadzment,IS,itd...
Diploma ti je priznata,ja sam dobijao nekoliko poziva za posao(prijavljivao se preko posao.ba),iz privatnih firmi.

sretno!

visocicaguy
Posts: 1251
Joined: 27/10/2002 00:00
Contact:

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by visocicaguy » 19/01/2011 11:19

1. Da li je tesko i kakva je prolaznost?
2. da li ima neki redovni studij ili je to vandredno
3. da se priznaju diplome


pa, IMA LI IGDJE, pa makar u naznaci, pitanje: HOCU LI JA TAMO NAUCITI ISTA?

mi cemo propast ovako! 7890&%$/$%&§$%&§ drzavu i ovaku omladinu!

idi prodaji mandarine.

nhf..

enx
Posts: 352
Joined: 01/02/2010 18:02

Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by enx » 19/01/2011 12:13

visocicaguy wrote:
1. Da li je tesko i kakva je prolaznost?
2. da li ima neki redovni studij ili je to vandredno
3. da se priznaju diplome


pa, IMA LI IGDJE, pa makar u naznaci, pitanje: HOCU LI JA TAMO NAUCITI ISTA?

mi cemo propast ovako! 7890&%$/$%&§$%&§ drzavu i ovaku omladinu!

idi prodaji mandarine.

nhf..

Ja znam ljude koji su završili EFSA, i nemaju pojma.
Ako hoćeš da radiš trebaš imati znanje, a nije bitno gdje ćeš završiti fakultet.
Na privatnim i državnim ako imaš štelu završićeš bez problema.
A ako je nemaš i na privatnim moraš učiti, samo je stvar što nemaš "nedodirljivih", "napuhanih" profesora. Tamo ti
omogućavaju da za znanje dobiješ pozitivnu ocjenu.
A ne moraš u Travnik ima i bližih fakulteta.

Locked