Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Super Hik

#76 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by Super Hik »

chuchumbamayumbe wrote:
Super Hik wrote:
chuchumbamayumbe wrote:[
Kuće/stanove su dobili samo na korištenje.
Eto, nemoj bogati dalje pričati, imaš kuću od 150 milja, sada bi 9 miliona?! Oni su imali marku, dobili 60 milja.
Je li ti to krivo što su oni dobili kuće na korištenje. Što su dobili krov nad glavom i što su ih sklonili iz blata i smrada?! Hoćeš da se porediš sa njima? Onda nemam problema da se i tebi da 9 miliona na osnovu toga, jedino ako se spustiš na njihov nivo, važi?!
PRINCIP o kojem govorim je da su trebali, kada su već otjerali Rome (kojima je gotivnije bilo tamo nego u stanovima), trebali su iz istog razloga otjerati i ostatak bagre koja se tamo doselila i bespravno izgradila kuće/vile.
Namjerno ili ne prelaziš preko mog pitanja, a to je zašto to romska govna smrde, a naša ne smrde!?
To je taj početni princip, pokušaj sada da skontaš.
btw, na Cockti sam. 8-)
ma ti ne znas sta pričaš, sad ih sklonili iz blata i smrada, pa ih onda otjerali.........haj skontaj pa javi sta su im konacno uradili, kakav su zločin napravili :-)

nije ni kokta za tebe, ma nije stvar u govnima, već o autootpadu koji je tu ležao, o količinama prerađenog ulja koji sadrži abnormalne količine sumpora i dr otrovnih materija, i ko zna čega sve nije tu bilo. nije isključena ni radioaktivnost. eto ti početni princip, autootpad i drugi otrovi.

ne mogu da vjerujem oko čega se ja raspravljam, a da ti nisi cigo kojim slučajem?

Jesam, cigo sam, jel problem!? Je li to ja vrijedim manje od tebe?

Četrdeset i pet romskih
porodica trenutno žive u naselju Butmir u ekstremno lošim
uvjetima. Naselje Butmir se nalazi na mjestu prijeratne
eksploatacije šljunka, firme Sigma-Hidrogradnja. Romi nemaju
struju, voda je dostupna samo na jednoj česmi na ulazu u naselje,
dok sistem otpadnih voda uop}e ne postoji. Barake su
improvizovane sa svim vrstama otpadnih materijala koji ne
mogu obezbijediti zaštitu od vjetra, snijega ili kiše. Do nedavno,
niti jedno dijete iz naselja nije pohađalo školu. Nezaposlenost,
higijena i zdravstvena zaštita su dodatni problemi u naselju. S
obzirom da je naselje formirano u vodozaštitnom pojasu, lokalne
vlasti su u dužem vremenskom periodu tražile rješenja za stambeno
zbrinjavanje Roma iz Butmira.

Kakva licemjernost!
Dakle, osnovni razlog je to što su se nalazili na vodozaštitnoj zoni (naselje je formirano na vodozaštitnoj zoni).
Opet ponavljam, neka otjeraju sve sa vodozaštitne zone (da nisi i ti jedan od onih koji su se tamo doselili u zadnjih 10 godina). Nisu cigani jedini koji su tamo napravili cirkus.
A onda neka se po zakonu rješava i sankcioniše to šta oni urade sa dodjeljenim stanovima.
Obožavam Cocktu.
8-)
a tico, tu li si. :roll:

a nisi se osvrnuo na AUTOOTPAD i svo SMEĆE koje je pratilo to naselje na DRŽAVNOJ ZEMLJI.
chuchumbamayumbe

#77 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by chuchumbamayumbe »

Upao si u "beskonačnu petlju", probaj sa RESET.
U praksi to podsjeća na foru:”Kako zajebati .......?”
Odgovor:”Dati mu papirić na kojem sa obje strane piše:”Okreni drugu stranu!”

Pogledaj samo naci komentare većine na ovom linku i sve bi ti trebalo biti jasno, osim ako nisi i ti jedan od tih koji su se tu javljali.
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /komentari

Image
Ovo je moj najstariji brat, ima nas 14-ero. Donedavno sam kuckao iz ove straćare, a sada sam na WiFi, otjerali me.
Super Hik

#78 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by Super Hik »

chuchumbamayumbe wrote:U

Pogledaj samo naci komentare većine na ovom linku i sve bi ti trebalo biti jasno, osim ako nisi i ti jedan od tih koji su se tu javljali.
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /komentari

Image
Ovo je moj najstariji brat, ima nas 14-ero. Donedavno sam kuckao iz ove straćare, a sada sam na WiFi, otjerali me.
stipu se ti komentara, vidiš li ti ovo smeće okolo, jel ovo slika deponije ili vodoz. zone ha?

i da, danas vas ima 14, sutra već ko zna........ :lol:
Haris.ba

#79 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by Haris.ba »

chuchumbamayumbe wrote:Opet ponavljam, neka otjeraju sve sa vodozaštitne zone (da nisi i ti jedan od onih koji su se tamo doselili u zadnjih 10 godina). Nisu cigani jedini koji su tamo napravili cirkus.
Cigani su trebali biti delozirani. Trebaju i mnogi koji su napravili kuce u vodozastitnoj bez papira. Ima samo jedna caka. Ovi drugi su ogromno glasacko tjelo. Sto mislis sto nikada nije doslo do promjene vlasti u opcini Ilidza? Mislim da SDA konstantno ima vlast . Cak i 2000. godine kada je opozicija pomela u "gradskim" opcinama sve na Ilidzi je SDA zadrzala vlast. Zbog panike zato sto je SDP poceo pricati kako treba postovati zakon i rusiti nelegalno izgradjene gradjevine.
Nego. Isti slucaj je bio i sa stanovima koji su prije 5 godina napravljeni za socijalne slucajeve u Otesu. Isto su cigani demolirali stanove. I ne samo cigani. I nista se nije promjenilo. Nece ni sada.
Plemkinja

#80 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by Plemkinja »

zapravo se pitam samo kako administratori do sada nisu ukinuli ovu temu. mislim da ni na jednoj drugoj temi od politike do sporta nije zabilježeno ovoliko uvreda, homofobije, fašizma, diskriminacije... jedino se radujem što većina Roma nije elektronički pismena pa neće moći pročitati ove komentare a mogu misiliti kako bi se osjećali.

istina je da i njih ima svakakvih, ali ima i nas ostalih. zar mislite da ne postoje Hrvati/Bošnjaci/ Srbi i svi drugi koji ne demoliraju, ne skupljaju otpad, ne prose i što sve ne??? ima kod nas većih "cigana" od svih Roma na svijetu a znate to i sami, ali radi te nekolicine ne govorimo da su svi takvi, kao što se govori kad je slučaj s Romima.

Novinari su fino naveli primjer romske obitelji kojoj je trebalo pomoći i u tome je stvar, treba pomagati onima koji to zaista žele. vjerujem da bi bili sretni da dobiju i takav demoliran stan samo da imaju krov nad glavom a ove i njima slične treba kazniti kako bi kaznili sve ostale koji bi sličnu stvar uradili.
karanana

#81 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by karanana »

Plemkinja wrote:zapravo se pitam samo kako administratori do sada nisu ukinuli ovu temu. mislim da ni na jednoj drugoj temi od politike do sporta nije zabilježeno ovoliko uvreda, homofobije, fašizma, diskriminacije... jedino se radujem što većina Roma nije elektronički pismena pa neće moći pročitati ove komentare a mogu misiliti kako bi se osjećali.
sta smo to mi na ovoj temi rekli da je gore od ovog tvog boldiranog gore?
samo navodimo cinjenice, kao sto je i ta tvoja cinjenica istinita, ma koliko ona mozda moze uvrijediti nekoga.
valterbranisarajevo

#82 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by valterbranisarajevo »

O ovoj temi se može svašta pričati, međutim kada smo već došli do fašizma ovi o kojima su diskutujemo su medijima javno izjavljivali da će u Butmiru početi zakopavati uginule pse - "pa neka se svi potruju..."

iako su te prijetnje mnogi čuli niko nije reagovao na taj fašizam...
Super Hik

#83 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by Super Hik »

seka wrote:[q

da li je njima iko objasnio kako se koristi jedan stan? obzirom na uslove i nacin zivota prije useljaja.
a da, u tome je kvaka, znači ipak su krivi oni koji su im napravili kuće.
chuchumbamayumbe

#84 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by chuchumbamayumbe »

valterbranisarajevo wrote:O ovoj temi se može svašta pričati, međutim kada smo već došli do fašizma ovi o kojima su diskutujemo su medijima javno izjavljivali da će u Butmiru početi zakopavati uginule pse - "pa neka se svi potruju..."

iako su te prijetnje mnogi čuli niko nije reagovao na taj fašizam...
Jeste, evo da spomenemo i ove koji su bagerima zatrpavali žive pse, nešto kao što su radili i nacisti sa Jevrejima.
Dakle, ko je ubijao kerove, cigani ili dobročinitelji?

http://hr.uniteddogs.com/forum/225/fl/448/t/45735
Ljudi dobila sam od jedne clanice privatnu poruku da svima proslijedim ove vijesti. Kako pise u tekstu prijevoz se da dogovoriti ako netko pozeli spasiti ove malene.

http://www.njuskalo.hr/oglas514328
http://www.njuskalo.hr/oglas514349

Bageri u napuštenom ciganskom naselju u Sarajevu zakopali su žive štence.

Grupa građana satima ih je otkopavala i uspjela spasiti 26 štenaca i 4 kuje, njihove majke.

Treba platiti smještaj (50 KM tj. 200 kn dnevno), hranu i veterinarsku njegu.

Pomoći nema niotkuda, situacija je kritična.

Pomozite i udomite štene!!!! Udaljenost nije bitna, već ćemo nekako organizirati prijevoz.

Psići nisu za lanac niti za čuvanje objekata.

Samo u dobre ruke.

Ako ne možete udomiti štene, pomozite nam makar financijski:

Amela Turalić 16.08.1984 - Tešanj .
Devizni racun - za uplate iz inostranstva:
BENEFICIARY BANK : RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
ADDRESS : DANIJELA OZME 4, SARAJEVO BiH
Broj računa : 194002669-1
SWIFT CODE : RZBABA2S
IBAM CODE : BA391612400001004229

Amela Turalić 16.08.1984, Tešanj- (uplata za KM-ove) - UPLATE IZ BiH na slobodnu štednju:
RAIFFEISEN BANK DD
Broj racuna: 384000862 - 1

Kontaktirati nas možete na ove brojeve mobitela:
+387 61/819-335 Aldin
+387 61/360-285 Šejla
+387 61/597-481 Amela
+387 63/222-939 Dunja.
+387 66/878-603 Suana

i na mail: [email protected]

ovo je kopirano sa facebooka pa ako netko moze pomoci

http://is-is.facebook.com/topic.php?uid ... topic=8175

http://www.forum.hr/showthread.php?t=459931
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#85 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca

Post by anjusha »

Tema je zatvorena do daljnjeg, dok se ne pocisti.
Hvala na razumijevanju.
Locked