a tico, tu li si.chuchumbamayumbe wrote:Super Hik wrote:ma ti ne znas sta pričaš, sad ih sklonili iz blata i smrada, pa ih onda otjerali.........haj skontaj pa javi sta su im konacno uradili, kakav su zločin napravilichuchumbamayumbe wrote:[
Kuće/stanove su dobili samo na korištenje.
Eto, nemoj bogati dalje pričati, imaš kuću od 150 milja, sada bi 9 miliona?! Oni su imali marku, dobili 60 milja.
Je li ti to krivo što su oni dobili kuće na korištenje. Što su dobili krov nad glavom i što su ih sklonili iz blata i smrada?! Hoćeš da se porediš sa njima? Onda nemam problema da se i tebi da 9 miliona na osnovu toga, jedino ako se spustiš na njihov nivo, važi?!
PRINCIP o kojem govorim je da su trebali, kada su već otjerali Rome (kojima je gotivnije bilo tamo nego u stanovima), trebali su iz istog razloga otjerati i ostatak bagre koja se tamo doselila i bespravno izgradila kuće/vile.
Namjerno ili ne prelaziš preko mog pitanja, a to je zašto to romska govna smrde, a naša ne smrde!?
To je taj početni princip, pokušaj sada da skontaš.
btw, na Cockti sam.![]()
nije ni kokta za tebe, ma nije stvar u govnima, već o autootpadu koji je tu ležao, o količinama prerađenog ulja koji sadrži abnormalne količine sumpora i dr otrovnih materija, i ko zna čega sve nije tu bilo. nije isključena ni radioaktivnost. eto ti početni princip, autootpad i drugi otrovi.
ne mogu da vjerujem oko čega se ja raspravljam, a da ti nisi cigo kojim slučajem?
Jesam, cigo sam, jel problem!? Je li to ja vrijedim manje od tebe?
Četrdeset i pet romskih
porodica trenutno žive u naselju Butmir u ekstremno lošim
uvjetima. Naselje Butmir se nalazi na mjestu prijeratne
eksploatacije šljunka, firme Sigma-Hidrogradnja. Romi nemaju
struju, voda je dostupna samo na jednoj česmi na ulazu u naselje,
dok sistem otpadnih voda uop}e ne postoji. Barake su
improvizovane sa svim vrstama otpadnih materijala koji ne
mogu obezbijediti zaštitu od vjetra, snijega ili kiše. Do nedavno,
niti jedno dijete iz naselja nije pohađalo školu. Nezaposlenost,
higijena i zdravstvena zaštita su dodatni problemi u naselju. S
obzirom da je naselje formirano u vodozaštitnom pojasu, lokalne
vlasti su u dužem vremenskom periodu tražile rješenja za stambeno
zbrinjavanje Roma iz Butmira.
Kakva licemjernost!
Dakle, osnovni razlog je to što su se nalazili na vodozaštitnoj zoni (naselje je formirano na vodozaštitnoj zoni).
Opet ponavljam, neka otjeraju sve sa vodozaštitne zone (da nisi i ti jedan od onih koji su se tamo doselili u zadnjih 10 godina). Nisu cigani jedini koji su tamo napravili cirkus.
A onda neka se po zakonu rješava i sankcioniše to šta oni urade sa dodjeljenim stanovima.
Obožavam Cocktu.
a nisi se osvrnuo na AUTOOTPAD i svo SMEĆE koje je pratilo to naselje na DRŽAVNOJ ZEMLJI.