Ja još uvijek ne mogu da se odlučim a trebam da donesem konačnu odluku danas/sutra, već sam bio kod notara pa produžio odluku.

Jednostavno mi je kao pravniku tu nekoliko stvari upitno ali kada vidim koliko je ljudi već kupilo stan zapitam se da li sam paranoik.
Stanovi nisu etažirani jer završna faza etažiranja ne može da se provede na sudu jer su na kolektivnom godišnjem odmoru do kraja augusta. Unipromet se obavezuje obezbijediti brisovnicu hipoteke nad stanom od Raiffeisen banke što su mi potvrdili i u banci.
Meni nikako ne ide u glavu kako se može obezbijediti brisovnica za nešto što ne postoji u pravnom prometu jer stan je još uvijek samo dio kompletne zgrade koja skupno egzistira u zk. izvatku. Ako bih ove sedmice potpisao ugovor i platio novac i nakon toga u roku od 7 dana Unipromet priskrbio brisovnicu, opet mi nije jasno kako to može učiniti kada se etažiranje ne može 100% završiti prije 30. augusta.
Tražio sam predugovor no Unipromet želi ići samo na završni ugovor gdje ja dajem novac a oni se obavezuju nabaviti brisovnicu i završiti papirologiju a notar tvrdi da je sve čisto. Više ne znam kome da vjerujem, sebi ili njima.
Ima li iko mišljenje o ovome?