Unicredit - prva prava evropska sramota

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
giovannir

#1 Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by giovannir »

Danas se ujedinjuju HVB i Unicredit zagrebačka i radi toga neće raditi 5 dana. Neće raditi ni bankomati, ni POS-evi, ni platni promet,... To znači da klijenti ove dvije banke neće imati dostupnost svome novcu, bilo da su privatni, bilo da su pravni subjekti. Još gore je to što nikoga, osim one koji koriste internet bankarstvo, a takvih je oko 25%, nisu obavijestili o tome. Pa tako, ako samo primate plaću (kraj mjeseca) ili penziju, nemate pojma o tome da nećete imati pristup novcu od 29.02. do 04.03. Našao sam izvrsno mišljenje o svemu ovome koje u potpunosti potpisujem. Prelazim na drugu banku!!!
karanana

Post by karanana »

Ipak se ovo ne moze uraditi preko noci i logicno je da banka bude neko vrijeme zatvorena. U biti banka ce biti zatvorena samo jedan dan vise nego sto bi bila da se nista ne desava. Danas radi do 15:00. Sutra ne radi (ionako ne bi radila zbog dana nezavisnosti), nedjeljom ionako ne radi. Jedino je ponedjeljak dan koji se ustvari gubi.

A slazem se da su ipak mogli malo bolje obavjestavati o ovome iako nije strasnih 5 dana ko sto ti kazes.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

Post by gentoo »

To sto oni ne rade ne zanima nikog.Ono sto vjerovatno sve muci je sto nece moci doci do svojih para,tj. ni bankomati nece raditi. HVB me prije par mjeseci nanervirao pravo tako da sam vec 2 plate dobio u raiffaisen (tnx God )
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pa kad se gospodarska ujedinjavala s UPI

nisu samo 1 dan radili men se čini ljetos
bez veze

Post by bez veze »

Banka je obavijestila privredne korisnike o neradnim danima vec prije desetak dana .Novac se moze podizati na bankomatima UNICredit banaka bez naplate provizije.Prvo se raspitajte pa onda napadajte.
burekodsira

Post by burekodsira »

sto to ne rade vikendom? sto ne osposobe "zaobilaznicu" za te sisteme dok ne izvrse ujedinjenje?

zato sto nas smatraju ovacama koje trebaju biti zadovoljne da uopste imaju banku u drzavi bezbeli...
Bajko

Post by Bajko »

hvb je inace najkilavija banka koja postoji ... govorim pogotovo u odnosu sa pravnim licima (katastrofa) a mogu samo zamisliti kako je prema fizickim ...
kamo srece da se sta popravi ovim spajanjem :-?
bez veze

Post by bez veze »

Ako cemo po bankama po meni je najlosija ABS banka.Ne radim u banci :)
giovannir

Post by giovannir »

Nije istina da je obavijestila klijente. Obavijestila je NEKE klijente. Ja sam klijent, obavijest sam saznao od prijatelja, ne od banke. Isto tako svi u mojoj familiji, komšije i sl. Obavijest su dobili oni koji koriste internet bankarstvo. Slažem se sa onim u tekstu da u današnjem svijetu digitalne i optičke tehnologije nisu bili u stanju da za 5 dana naprave restauration system za vodove koji ne rade. Ako je tako, onda centrale telekoma ne bi radile svako malo. Ko se razumije u to zna o čemu pričam.
karanana

Post by karanana »

Opet da kazem, ne branim HVB i slazem se da je karanana banka. U isto vrijeme kazem da je Unicredit zagrebacka jedna od boljih banaka ovdje ako ne i nejbolja. I u isto vrijeme kazem da jedan neradni dan i nije puno za ovakvo za BiH standarde gigantsko spajanje.
bez veze

Post by bez veze »

Ako nemate obavijest znaci da i niste redovan klijent te banke .Da idete tamo i poslujete s tom bankom redovno na svakom salteru dobijete obavijest.Moja firma nema internet bankarstvo u toj banci ali smo dobili obavijest i od HVB i UNICredit banke.
Mozda ipak treba da se malo bolje informisete sta se dogadja u bankama sa kojim poslujete redovno...ako poslujete redovno a ne par puta godisnje.
sulesavic

Post by sulesavic »

Aaaa... To je, znaèi, razlog zbog kojeg je na HVB-ovim bakomatima obavijest trenutno sam u kvaru...

Nije to lijepo.
giovannir

Post by giovannir »

Ako neredovan znači primati plaću preko nje i raditi skoro svakodnevno platni promet preko iste, onda sam takav. Možda da se ipak ti bolje informiraš.
bez veze

Post by bez veze »

Vi ste ljudi stvarno nepismeni..trebate se ipak malo vise informisati.
Ako niste informisani do sada evo obavijesti ....
KARTICE HVB BANKE MOZETE KORISTITI NA BANKOMATIMA UNICREDIT ZAGREBACKE BANKE bez provizije tokom ovih dana.Sto znaci da su vam vase pare ili ti novci dostupni .Sta hocete jos, da vam ih donesu kuci..ma dajte....
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

evo sam ja upravo danas prijepodne bila u hvb banci, da dignem stagod novca, prije nego zatvore, i tamo na salteru sam vidjela obavijest da nece raditi od tad do tad radi spajanja sa tom i tom bankom. obavijest okacena 12. februara.

eh, sad, ja licno imam racun, ali ne ulazim unutra ako ne moram, vec novac dizem vecinom na bankomatima. takvih ima milion ljudi, prema tome, nije tacno da su obavijestili svoje klijente.

oni su obavijestili samo velike klijente, kao bolnica, prosveta a i ta je obavijest stigla u utorak, tako da to opet nije bas blagovremeno obavijesteno...
bez veze

Post by bez veze »

Mozda da pogledas u svoje sanduce sa postom ili u pretinac banke ili si se posvadjao sa sluzbenikom na slteru :)
frolac

Post by frolac »

Nemam razloga da branim HVB, cak sta vise ali moram da napomenem da su mene kao fizicko lice obavijestili pismom na kucnu adresu. Mora da sam jha Veliki, hahaha. Isto sam i dobio e-mailom valjda zato sto sam korisnik interent bankarstva. Znaci nije istina da nisu obavijestili. Moj problem je ipak malo veci od tih par dana koje nece raditi. U pismu koje sam dobio kaze da treba doci u banku po nove kartice i da su postojece van snage od 11 sati danas a s obzirom da ja nisam ni blizu Sa, znaci da ga dojim pravo. Znaci dok ne dodjem kuci a to je za mjesec nista od zitarica. Nazvao banku kazu nema sanse da se to odgodi jer je vec sve u sistemu.
Juce citav dan provlacio karticu kako bi imao zita za mjeseca dana :)
giovannir

Post by giovannir »

Nisam se posvadjao, naprotiv... U sandučetu ništa nema. Ne razumijem zašto pokušavaš ubijedit u nešto ako znam da je tako. Poznajem ljude iz direkcije Unizabe koji su mi rekli da većinu klijenata nisu (stigli) obavijestiti. Stvar je u tome da oni koji ne koriste poslovnice za platni promet i koji nemaju web banking, a kakvih je blizu 70%, nisu dobili obavijest.
sulesavic

Post by sulesavic »

Pogledao po¹tansko sanduèe prije 5 minutica - nema ni¹ta.

Plaæica sti¾e preko HVB-a veæ nekoliko godina. Zadnji put boravio u prostorijama banke kad mi je istek'o rok trajanja kartice.

Sljedeæi æu put tamo boraviti istim povodom. Znaèi - za godinu il' dvije.

Ponavljam - nije im to lijepo...
Last edited by sulesavic on 29/02/2008 12:42, edited 1 time in total.
giovannir

Post by giovannir »

bez veze wrote:Vi ste ljudi stvarno nepismeni..trebate se ipak malo vise informisati.
Ako niste informisani do sada evo obavijesti ....
KARTICE HVB BANKE MOZETE KORISTITI NA BANKOMATIMA UNICREDIT ZAGREBACKE BANKE bez provizije tokom ovih dana.Sto znaci da su vam vase pare ili ti novci dostupni .Sta hocete jos, da vam ih donesu kuci..ma dajte....
Novci neće biti dostupni od 29.02. do 04.03. jer bankomati NEĆE raditi radi premještanja kapaciteta. Kad si već dobio obavijest, mogao bi je i pročitati, Einsteinu!
bez veze

Post by bez veze »

Za kartice se slazem, previse smo se naucili na njih .Meni bilo mrsko otici do banke po novu ..nema love do srijede ..kolegica otisla..ima lovu svaki dan...
trinaesti

Post by trinaesti »

unicredit zagrebacka banka mi je uredno poslala obavijest i postom i na mail u vezi svega.

i bolje da ne radi 4 dana nego da poslije bude problema.

u svakom slucaju UNICREDIT je odlicna banka!
trinaesti

Post by trinaesti »

jedino ce mi bit zao ako danas kad se otvori shopping centar u PSC-u u Zenici (vidi slike od jucer na http://www.zenicki.com)

dodjem tamo zaletim se da kupim sebi nesto dobro od odjece i onda mi pos uredjaj "pljune" karticu nazad :)
bez veze

Post by bez veze »

Bankomati HVB banke nece biti dostupni ili nisu dostupni od jucer pa do sutra ujutro , za to vrijeme novac se moze dici na bankomatima UNICredit banaka..od sutra ujutro dizite lovu gdje god hocete ...u bilo kojoj banci ..eto....
giovannir

Post by giovannir »

trinaesti wrote:unicredit zagrebacka banka mi je uredno poslala obavijest i postom i na mail u vezi svega.

i bolje da ne radi 4 dana nego da poslije bude problema.

u svakom slucaju UNICREDIT je odlicna banka!
Meni i mnogima koje poznam nije. Istina, UNICREDIT je ona koja najmanje smrdi, ali, oprostit ćeš sve su više manje isto sra.nje drugo pakovanje.
Post Reply