UniCredit lopovluk!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Ridjobrki

#176 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Ridjobrki »

a3tec wrote:
3) ...juče odobrili kredite federalnoj Vladi, zajedno sa još nekoliko drugih banaka (pominje se cifra od preko sto miliona maraka!). Znajte da su to pare od naših povišenih rata i da su sada date (po drugi put!) našim vajnim poslanicima i ministrima. Daboga im za lijekova trebalo - i bankarima i ministrima!

Pare otete s naše grbače su date onima koji žive na račun te iste naše grbače ne čineći ništa po pitanju njene zaštite a što bi im trebao biti posao. Na kraju će taj dug biti otplaćen takođe sa te naše pomenute dodatno opterećene grbače.

Nesposobnjakovići i paraziti! Vlada se kreditno zadužuje da nam isplati potraživanja, a ko će to na kraju platiti??? Opet mi!!! Boli briga banke, daje nama naše pare i uzima harač. Problem nije banka, problem su oni koji ovaj suludi sistem sprovode i puštaju banke i MMF da im diktiraju uslove iako imaju mogućnost da sami određuju pravila igre! Država određuje uslove! Država... Čuj mene, "država"... :roll:

Sorry, my bad.

Samo, morali su se nešto dobrano FahrU zamjeriti:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... a-gradjane

Ovo je tipičan avazovski odstrel...
UniCredit banka, koju vodi direktor Berislav Kutle, već dugo godina nosi epitet reketaške banke koja ima bolestan poslovni odnos prema klijentima naplaćujući im i najmanju uslugu. O kakvoj se pohlepi radi, govori i podatak da je u BiH ova banka u prošloj godini, u najtežoj po bankarski sektor, ostvarila ubjedljivo najveću zaradu od čak 36 miliona maraka!

I sve to u svrhu kriminala i odvlačenja novca u Italiju kako bi nahranili svoju gladnu banku majku. A građani i privreda bili su naivni i nasjedali na prekomjerne reklame UniCredit banke o najboljem poslovnom partneru, koje su finansirane upravo njihovim novcem.
ZZZlica

#177 Re: UniCredit lopovluk!

Post by ZZZlica »

Jbg, nisam ja tražila stranu banku, nego je moja domaća (Central Profit) "zastranila" u HVB pa UniCredit
Njihov sam komitent 7 godina, dakle primam platu i otplaćujem kredit i sve to, naraFno, niko neće uzeti u obzir... moja kamata je s 9,72% (efektivna kamatna stopa - EKS) otišla na 11,57%... PSMTR :x
madner

#178 Re: UniCredit lopovluk!

Post by madner »

Da mozda nece da mu otmu novi toranj? :D
Tahta

#179 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Tahta »

Ja se nisam mogao isčuditi kad gospođa iz RF zove moju kolegicu na posao 5 dana nje nema kažem radi teremnski rad,i kada mi je više dokur... pitam dajte broj da vam se javi .JA prenesem kolegica kaže ganja me da uplatim 35 km razlike na kredit iz prošlog mjeseca podigli kamate nema na računu para, a ne pada joj napamet da ide zbog toga u banku u red.Slijedeća sedmica opet ista gospođica zove iz banke i opet isto traži kolegicu i opet ja prtenesem poruku i znate li zašto je zvala??? DA obavjesti da je skinula sredstva sa računa (35 km) jer je nekakav honorar "legao na račun"
10 dana ona je radila na tome potrošila više telefona da bi nadomirila 35 km za banku koje su to krvopije ebo te :evil:
swirl

#180 Re: UniCredit lopovluk!

Post by swirl »

Bankari i poslodavci oči u oči

Piše: J. SALKIĆ
15/04/09

Dodatni porez na visoke kamate

Banke moraju shvatiti da one žive od privrede i da je bezobrazno u ovakvoj situaciji povećati kamatne stope, čak je i po zakonu zabranjeno povećavati kamate na već odobrene kredite, kazao je zamjenik ministra finasija i trezora BiH Fuad Kasumović na jučerašnjem sastanku predstavnika bankarskog sektora i poslodavaca u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, kao kontra mjera, razmišlja se o uvođenju oporezivanja visokih kamatnih stopa. Sličan prijedlog prošle sedmice iznijet je u hrvatskom Saboru.
Bankarski sektor Bosne i Hercegovine u prošloj godini imao je ukupni kapital od 2,2 milijarde maraka, što je povećanje od 13 posto u odnosu na godinu ranije. Prema podacima Udruženja banaka BiH, prosječne kamate za kratkoročne kredite 2002. godinie iznosile su 12,07 posto, dok su prosječne kamate u februaru ove godine iznosile 7,46 posto.

Također, kamate na dugoročne kredite u 2002. godini u prosjeku su iznosile 10,49 posto, a u februaru 2009. 6,59 posto. Prema ovim pokazateljima, kamatne stope su konstantno padale u posljednjih sedam godina. Međutim, mišljenje članova Udruženja poslodavaca BiH je da realno stanje ne odgovara statističkim podacima.
„Volio bih da mi neko kaže ko ima kamatnu stopu šest posto, istina je da smo nekada imali takvu kamatu, ali ona je sada veća za dva do tri posto“, rekao je Mladen Pandurević iz Udruženja poslodavaca.

Presjednik Asocijacije poslodavaca BiH Nihad Imamović je kazao da se članovi već obraćaju udruženju sa konstatacijom da su im kamate povećane na već odobrene kredite, ali to je samo jedan problem koji poslodavci trenutno imaju sa kreditima.
„Imamo kompanija koje su uzele kredite za izvozne projekte, u međuvremnu došlo je do pada potražnje na svjetskom tržištu tako da su smanjene narudžbe proizvoda i cijene proizvoda. Moramo pronaći načina da se takvim firmama omogući određeni grejs period ili da se stavi moratorij na te kredite kako bi im pomogli da riješe taj problem“, kazao je Imamović.

Direktor Fima banke Sarajevo Edin Muftić je mišljenja da banke u ovom trenutku mogu djelovati u više pravaca. Neki od tih pravaca su bolje iskorištavanje internih rezervi za davanje kredita privredi i građanima, te djelovanje u pravcu promjene zakonske regulative.

On je predložio da banke, kako bi pomogle privredi i značajnim projektima koji nose veliki rizik, osnuju određenu vrstu konzorcija, grupe banaka koje bi zajedno pratile te projekte.

Oslobodjenje, 16.04.2009.
swirl

#181 Re: UniCredit lopovluk!

Post by swirl »

I svejedno mi je ko ce pisati o njihovim ucjenama, i lihvarskom ponasanju. Hoce li to biti Avaz, Oslobodjenje, San, New York Times, Guardian. Samo neka se pise, neka se vise otvore oci ovom narodu, koji je do grla u kreditima, i tone svaki dan sve dublje, i sekira se oko povecanja rata. Sto rece neko gore, umjesto da olaksaju, jok, hajmo ih jos udariti po dzepu, neka crknu ko zivotinje.
zamakplavi

#182 Re: UniCredit lopovluk!

Post by zamakplavi »

madner wrote:Da mozda nece da mu otmu novi toranj? :D
mozda i hoce, uzeo je milionske kredite u UniCredit i kada su mu sada povisili 1% na 20 miliona, racunajte....
inace, taj supak se ne bi ni pocesao da njega nije zasvrbilo, sve se bojim da on brine o obicnim gradjanima koji nisu znali kako ce vratiti kredit i postarim kamatama, a pogotovo sada
taj bi i mater "prodao", samo da proda 2 avaza vise
nineinchnails

#183 Re: UniCredit lopovluk!

Post by nineinchnails »

[quote="zamakplavi"][quote="madner"]Da mozda nece da mu otmu novi toranj? :D[/quote]
mozda i hoce, uzeo je milionske kredite u UniCredit i kada su mu sada povisili 1% na 20 miliona, racunajte....
inace, taj supak se ne bi ni pocesao da njega nije zasvrbilo, sve se bojim da on brine o obicnim gradjanima koji nisu znali kako ce vratiti kredit i postarim kamatama, a pogotovo sada
taj bi i mater "prodao", samo da proda 2 avaza vise[/quote]
Fino si ti to eksplicirao :lol:

Nego, vidim da se prasina slijeze lagano. Nisu vise udarne vijesti UniCredit bezobrazluk. Kao, suti, dobro smo prosli, nije rat izbio.
Ne vjerujem da ce rat izbiti ni kada postojece kredite nabiju sa jos kojim prostotkom kamate za nekih godinu dana. Opet ce biti par dana frtutme, pa nakon toga "nikom nista".

Ne kaze se dzaba "glupi bosanac". Stvarno svako od nas moze da radi sta god hoce i kako hoce.
Sto kaze novonastala papanska-primitivna poslovica "Sve je dobro dok ne tuku"........Ja pitam "Zasto smo mi oni koje treba tuci, a zasto NJIH niko ne tuce?". Kada ce zrtve pokazati zube?
gurman

#184 Re: UniCredit lopovluk!

Post by gurman »

zamakplavi wrote:
Slažem se, ovo je jedna od Avazovih hajki iz njima poznatih razloga iz kojih ja u to ne ulazim. Inače, Unicredit banka je banka sa kojom posluje Avaz. Svi Avazovi uposlenici "MORAJU" primati platu preko Unicredit banke. Juče sam to napisao na Avazovom forumu i samo su me cenzurisali nisu htjeli objaviti glavni dio teksta. Boli njih neka stvar za narod oni pokušavaju neke svoje interese da postignu. Većina banka je već odavno podigla kamate a Avaz se nije udostojio o tome ni napisati. Ja već 7 mjeseci plaćam povećanu kamatu u Intessa Sanpaolo banci. Nisu se udostojili ni da me obavijeste o tome. Nemam nikakvu namjeru da branim Unicredit banku, ali se treba dignuti hajka protiv svih banaka a ne zbog Avazovog interesa samo protiv Unicredit banke.
swirl

#185 Re: UniCredit lopovluk!

Post by swirl »

gurman wrote:
zamakplavi wrote:
Slažem se, ovo je jedna od Avazovih hajki iz njima poznatih razloga iz kojih ja u to ne ulazim. Inače, Unicredit banka je banka sa kojom posluje Avaz. Svi Avazovi uposlenici "MORAJU" primati platu preko Unicredit banke. Juče sam to napisao na Avazovom forumu i samo su me cenzurisali nisu htjeli objaviti glavni dio teksta. Boli njih neka stvar za narod oni pokušavaju neke svoje interese da postignu. Većina banka je već odavno podigla kamate a Avaz se nije udostojio o tome ni napisati. Ja već 7 mjeseci plaćam povećanu kamatu u Intessa Sanpaolo banci. Nisu se udostojili ni da me obavijeste o tome. Nemam nikakvu namjeru da branim Unicredit banku, ali se treba dignuti hajka protiv svih banaka a ne zbog Avazovog interesa samo protiv Unicredit banke.
Ovo da svi moraju primati placu preko Unicredit jednostavno nije istina. Imam nekoliko prijatelja koji rade i za Avaz, i za Alfu, i oni su mi to potvrdili.
Dozer

#186 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Dozer »

Ma nije ovo hajka samo na UC, i RZB je na tapeti odavno. Da narod nista ne radi kako bi se bar malo bankama pokazalo da mogu kako hoce, ali ne i dokle hoce, nije tacno. Bar ne u mom slucaju. Meni cim je RZB prosle godine poslala obavijest da mi "radi povecanja kamatne stope Euribora" moraju povecati kamatu za 1,5%, ja sam se fino razletio, posudio par hiljada koliko sam bio duzan kredita (a imao sam jos skoro dvije godine da otplacujem) i fino zatvorio taj kredit. Sad vracam posudjeno, ali bez kamata. Slazem se da nemamo svi ovu mogucnost, ali samo kazem sta sam ja uradio.

Sljedece sto sam uradio jeste da sam digao svu sicu koju sam imao na debitnim karticama za tekuce potrebe, a kako ni oni ne bi raspolagali MOJIM vlastitim parama. Nije nista puno, ali kada bi svi tako uradili cifra koja bi njima ostala na raspolaganju bi se mjerila bukvalno stotinama miliona KM, ali u minusu za njih. Nije zanemarivo.

Dodatno, o kakvom lopovluku se radi vidljivo je i iz sljedeceg primjera:
Prijatelju koji je imao 2 kredita u dvije banke (RZB i Volks), prosle godine dolazi ista obavijest kao i meni iz RZB, a dva dana kasnije i iz Volks-a. Medjutim, dok je kod RZB-a pisalo da "radi povecanja kamatne stope Euriibora" i oni moraju povecati svoje kamate, kod Volks-a je pisalo "da radi smanjenja kamatne stope Euribora" oni smanjuju svoje kamate. Nije mu bilo mrsko i otisao je i u jednu i u drugu banku po objasnjenje, a odgovori sluzbenika na pokaz papira iz druge banke su bili identicni - "ovo je neka greska...". I, ko je lud ovdje?
nineinchnails

#187 Re: UniCredit lopovluk!

Post by nineinchnails »

MI smo ludi. Eto "ko".
gurman

#188 Re: UniCredit lopovluk!

Post by gurman »

Ovo da svi moraju primati placu preko Unicredit jednostavno nije istina. Imam nekoliko prijatelja koji rade i za Avaz, i za Alfu, i oni su mi to potvrdili.[/quote]

Neko do prijatelja lažu, ili moji ili tvoji?
swirl

#189 Re: UniCredit lopovluk!

Post by swirl »

gurman wrote:Ovo da svi moraju primati placu preko Unicredit jednostavno nije istina. Imam nekoliko prijatelja koji rade i za Avaz, i za Alfu, i oni su mi to potvrdili.

Neko do prijatelja lažu, ili moji ili tvoji?[/quote]

Tamo mi radi najbolja prijateljica, i ona ne prima placu preko Unicredit, uvjerila sam se u to svojim ocima. Mozda ih je vecina u Unicredit, ali da BAS moraju, mislim da ne moraju.
akcija007

#190 Re: UniCredit lopovluk!

Post by akcija007 »

I ja se slazem da treba biti hajka na sve banke a ne samo na UniCredit. Ni jednu banku ne branim ali je trebalo biti isto ovako kad je RB,Intesa,Hypo ... povecavali kamate. Moj prijatelj ima kredit u Unicreditu i povecala mu se rata za 8 EUR .
Vidimm vec danas u Avazu se pojavile reklame Union banke okako nude kredite i orocenja s fiksnim kamatnim stopama.
Risto Kuglarić

#191 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Risto Kuglarić »

Tahta wrote:Ja se nisam mogao isčuditi kad gospođa iz RF zove moju kolegicu na posao 5 dana nje nema kažem radi teremnski rad,i kada mi je više dokur... pitam dajte broj da vam se javi .JA prenesem kolegica kaže ganja me da uplatim 35 km razlike na kredit iz prošlog mjeseca podigli kamate nema na računu para, a ne pada joj napamet da ide zbog toga u banku u red.Slijedeća sedmica opet ista gospođica zove iz banke i opet isto traži kolegicu i opet ja prtenesem poruku i znate li zašto je zvala??? DA obavjesti da je skinula sredstva sa računa (35 km) jer je nekakav honorar "legao na račun"
10 dana ona je radila na tome potrošila više telefona da bi nadomirila 35 km za banku koje su to krvopije ebo te :evil:
e to ti je rećemo savjesno obavljanje svog posla. da je bogdom više takvih ljudi u ovoj državi bolje bi nam svima bilo :D
eeeeeee

#192 Re: UniCredit lopovluk!

Post by eeeeeee »

Moram ovo podebljati:

raiffeisen banka je povecala kamate ima sace pa skoro godina, zasto se suti???

Ne znam samo zasto tolika ljaga samo na unicredit banku ili je to ono svaka vijest traje 5 dana i dalje po starom dok se ne stisa :roll:
Dozer

#193 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Dozer »

Ne cita ssve eeeeee. I RZB je napadnuta. Ima cak i zasebna tema o RZB i njihovom neprofesionalizmu.
eeeeeee

#194 Re: UniCredit lopovluk!

Post by eeeeeee »

Dozer wrote:Ne cita ssve eeeeee. I RZB je napadnuta. Ima cak i zasebna tema o RZB i njihovom neprofesionalizmu.
cita, al sam samo htio jos vise skrenuti paznju da to i nije neka novina, vec se to desilo ima godina. citam avaz toliko ih napadaju, a sta je s ostalim banakama??? sto se suti??? mozda zato sto unicredit nije bas odabrao pravi trenutak da poveca kao sto je to uradila raiffeisen mora se priznati losa im strategija, nista vise...

i samo jos da dodam sta smo mi kao pojedinci uradili nista..., a mogli smo da svi svoje plate, ustedjevinu... prebacimo u neku drugu banku pa za pocetak je to dovoljno, al sumnjam znajuci nas narod nista mi nismo uradili nista

nase kompanije da prebace racune u druge banke, veliki je to udarac ako nista onda na ugled banke...
Arc_Angel

#195 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Arc_Angel »

Ma sve su te banke smeće sve ijedna, nigdje nema na vidiku neke domaće velike banke ama nigdje bas.

Ja koliko sam shvatio ako nista trebali su da ostave kamate na istom nivou, jer je naša centralna banka prije 2-3 mjeseca supustila svoje kamatne stope što znači da je komercijalnim (stranim) bankama omogućila dobijanje kapitala jeftinije, e sada sigurno je da ove strane banke ne uzimaju sav kapital od nase centralne banke ali uzimaju vecinu.

i sada tu vecinu dobijaju za manje love , narodu digli kamatne stope i sav ekstra profit salju u svoje matične zemlje, al mi se sve čini da se i ovdje štima da dodje do pravog kraha tržišta nekretnina( koje je već puklo) i onda sve ide lančano. nek nam je bog na pomoći ali mislim da ćemo mi u ovoj malo državi tek da osjetimo šta znači ta ekonomska kriza nekako mi ovo sve djeluje kao zagrijavanje.

U susštini ovo je baš velika pljačka svejtskog bankarskog kartela i MMF-a, jer se već neko vrijeme priča o famoznom stanby aranžmanu sa MMF-om od Milijardu eura.

samo malo stanite i skontajte

Prvo centralna banka smanji kamatne stope prije tri mjeseca i oslobodi dodatnih cca 500 miliona marak

zatim strane-komercijalne banke dignu svoje kamatne stope za 1-2%

zatim naša centralna banka juče smanji procenat obaveznih rezervi na depozite sa 10% na 7% i oslobodni jos ccas 400 miliona maraka

znači u kratkom roku od 3 mjeseca naša država je dala stranim bankarskim kartelima skoro milijardu maraka ali ekspresno da izvuku iz države u svoje matične zemlje

onda drugra milijarda maraka će da se namiri iz povećanih kamatnih stopa komercijalnih banka i kad se to ostavri naša vlada ce da dobije miljardu EURA od MMF-a kao KREDIT koji će opet morati da otplati sa kamatom.

Što znači da za tu jebenu MILIJARDu od MMF-a koju treba da dobijemo ima da platimo najmanje 2.5-3 MILIJARDE

a ko će to da palti???????

pa narvno glupi narod koji se ponaša kao ovca

pa vi opet glasajte za korumpirane na sljedecim izborima nadam se da ce vam i gaće skinuti
zamakplavi

#196 Re: UniCredit lopovluk!

Post by zamakplavi »

eeeeeee wrote:
Dozer wrote:Ne cita ssve eeeeee. I RZB je napadnuta. Ima cak i zasebna tema o RZB i njihovom neprofesionalizmu.
cita, al sam samo htio jos vise skrenuti paznju da to i nije neka novina, vec se to desilo ima godina. citam avaz toliko ih napadaju, a sta je s ostalim banakama??? sto se suti??? mozda zato sto unicredit nije bas odabrao pravi trenutak da poveca kao sto je to uradila raiffeisen mora se priznati losa im strategija, nista vise...

i samo jos da dodam sta smo mi kao pojedinci uradili nista..., a mogli smo da svi svoje plate, ustedjevinu... prebacimo u neku drugu banku pa za pocetak je to dovoljno, al sumnjam znajuci nas narod nista mi nismo uradili nista

nase kompanije da prebace racune u druge banke, veliki je to udarac ako nista onda na ugled banke...
jedini je problem sto se cita avaz i sto je gospodina Radoncica , inace velikog i dokazanog patriote i spasioca bosanskog naroda lupilo po dzepu. o ostalim bankama se sutilo i suti se jer je doticni digao kredit bas u UniCredit, a ne recimo u Union banci kao jos jedinoj preostaloj domacoj banci, sto je bilo za ocekivati od patriote ovakvog kalibra, kako bi na taj nacin pomogao nasoj napacenoj zemlji.
njemu ce unicredit spustiti kamatu kada on prestane pljackati ovaj narod i prestane naplacivati komad mesa, 2-3 krompirica, 2 lista salate i koka kolu 40KM ( to je cijena vecere u prelijepom avazovom rotirajucem neboderu ).
ali posto nije tema glupi radoncic i njegova takozvana dnevna novina , ne reba trositi rijeci ni vremena na njega
ustvari ne treba trositi rijeci ni na banke, one samo prodaju novac i zaradjuju na tome, kao sto i "mrkva" prodaje cevape za 7KM a prije dvije godine su bili 4KM, tako su i banke sada podigle cijenu svoga proizvoda jer su vidjele da mogu dobro zaraditi. a mogu dobro zaraditi zato sto smo mi glasali za raznorazne tihice, silajdzice, lagumdzije, covice , dodike i ostalu gamad koja su nam donijela samo to da moramo podizati kredit i kada idemo na pijacu kako bi mogli platiti 2 kg jabuka.
e pa jebiga, ako necega ne fali u ovoj zemlji onda je to banaka i parlamentarnih izbora. svako moze otkazati Unicredit i otici u drugu banku ako misli da ce mu tamo biti bolje mada cisto sumnjam, pa nam zato ne preostaje nista drugo nego na nekim sljedecim izborima izabrati ljude koji ce ovom narodu omoguciti da zivi od svoga rada a ne od kredita i pozajmica. onda kada banke budu molile nas i vukle nas za rukav da nam uvale neki kredit , a ne kada mi budemo njih molili da nam daju kredit kao sto je sada, tek tada ce nam svima biti bolje i bice nam svejedno da li je tamo neka Unicredit ili raifeisen ili volks podigla kamate sa 3 na 4 %
zato , sacekajmo sljedece izbore i birajmo, napr Radoncica za predsjednika, bar bi imali nebodera i tornjeva kao NY :-D :-D
Ridjobrki

#197 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Ridjobrki »

Ma Fahro je pogriješio u izboru banke ali tamo mu i treba kad hoće kruha nad pogačom. U Razvojnoj banci FBiH ga tretiraju ko Boga a on hoće u komercijalnu banku...
convict

#198 Re: UniCredit lopovluk!

Post by convict »

Ne bih da sirim paniku, ali u vecinu ugovora o kreditu stoji i klauzula po kojoj banka moze traziti prijevremenu otplatu kredita. Znaci, vi uzeli 50,000 na 10 godina, otplacivali uredno godinu dana i sad banka kaze haj' sad vrati sve odma'.
Citam da su se banke obavezale da to nece uraditi, ali recimo da im krene lose i da im zafali love na domacim ili vecim trzistima, ta opcija im uvijek ostaje otvorena.
alphonse kauders

#199 Re: UniCredit lopovluk!

Post by alphonse kauders »

convict wrote:Ne bih da sirim paniku, ali u vecinu ugovora o kreditu stoji i klauzula po kojoj banka moze traziti prijevremenu otplatu kredita. Znaci, vi uzeli 50,000 na 10 godina, otplacivali uredno godinu dana i sad banka kaze haj' sad vrati sve odma'.
Citam da su se banke obavezale da to nece uraditi, ali recimo da im krene lose i da im zafali love na domacim ili vecim trzistima, ta opcija im uvijek ostaje otvorena.
Mislim da je ovo nemoguće, osim u slučaju da postoji opravdana sumnja da se kredit neće moći vratiti (višemjesečno kašnjenje s ratama, nemogućnost ispunjavanja obaveza iz reprogramiranja kredita itd...).

Mislim, da je ovo gore moguće tek tako, to ne bi imalo nikakvog smisla sa stanovišta obligaciono-pravnih odnosa.
nineinchnails

#200 Re: UniCredit lopovluk!

Post by nineinchnails »

Ja sam ih pitao da vratim jedan dio glavnice, pa da se reprogramira kredit.
Kaze "ne moze, ili sve ili nista".......
Locked