UniCredit leasing problem

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kockica_kockica

#26 Re: UniCredit leasing problem

Post by kockica_kockica »

NediM17 wrote:Jel ovog "branka" (kockicu) placa UCL pa se toliko nasekiro za "ucinjenu stetu" ? Ti jel de ne bi bio iznerviran da si strovalio skoro 9 milja tesko stecenih maraka da bi sjeo u novi auto i onda zbog necijeg propusta (svacijeg pomalo, a moga nimalo), ja ga pu*im. Dosta je ovaj narod trpio i ucio da pu*i, vrijeme je da makar na ovakav nacin digne glas protiv nepravde, lopovluka i nerada, zato i postoje ovakvi forumi. Ja sam platio da vozim auto 365 dana u godini (osiguranje, putarine itd.) a evo jos ni dan danas nisam sjeo ni provozao, sto zbog UCL-a, sto zbog agencije za registraciju jer im je mrsko ici u mup svaki dan da predaju/podizu dokumente za sto im je placeno, sto zbog sluzbenika u mupu kojima je tesko raditi svoj posao za ne malu platu, dok drugi nemaju ni za hljeba. A sto se tice kulturnog i finog objasnjenja UCL-a to je najmanje sto su mogli uraditi za ono koliko su me uzeli i za ono koliko ce tek da me uzmu. Zapamtite svi, za svoj novac imate puno pravo da zahtjevate, barem, fin i korektan tretman, jer ste vi (klijent) njihov izvor zarade i prihoda od kojih dobro zive.
Dosta je ovaj narod bio ovca za sisanje, vrijeme je da se dozove pameti i da za svoj tesko steceni novac trazi puno postovanje od onoga kome ga daje.

Pozdrav svima koji su ucestvovali u diskusiji!
Mene ne placa UCL samo me nervira da svako sebi daje za pravo blatiti po forumima svakoga....

Ja sam te fino pitala a odgovor nisam dobila... I ponovo te pitam:

Kad si dobio odbijenicu da registrujes auto jesi otisao u UCL i objasnio im tamo sta se desilo, ili si dosao onako mahnito iznerviran kuci i otvorio temu da malo pljujes po njima? jer meni se cini da si izabrao ovu drugu opciju.

Tebe niko nije natjerao da ides kod njih uzeti auto, nisu te prislili da kod njih kupis, da das pare.. to je bila tvoja odluka ... to je ista stvar sa kreditom.. kad ti trebaju pare odes i uzmes u banci svjestan da ces ga morati vratiti uz kamate... ali to sve svojevoljno radimo tako da te ne zalim sto ce ti uzeti para i para.. ti si sam odlucio da ces mi dati te pare jer zelis auto...
Klodovik

#27 Re: UniCredit leasing problem

Post by Klodovik »

kockica_kockica wrote:
NediM17 wrote:Jel ovog "branka" (kockicu) placa UCL pa se toliko nasekiro za "ucinjenu stetu" ? Ti jel de ne bi bio iznerviran da si strovalio skoro 9 milja tesko stecenih maraka da bi sjeo u novi auto i onda zbog necijeg propusta (svacijeg pomalo, a moga nimalo), ja ga pu*im. Dosta je ovaj narod trpio i ucio da pu*i, vrijeme je da makar na ovakav nacin digne glas protiv nepravde, lopovluka i nerada, zato i postoje ovakvi forumi. Ja sam platio da vozim auto 365 dana u godini (osiguranje, putarine itd.) a evo jos ni dan danas nisam sjeo ni provozao, sto zbog UCL-a, sto zbog agencije za registraciju jer im je mrsko ici u mup svaki dan da predaju/podizu dokumente za sto im je placeno, sto zbog sluzbenika u mupu kojima je tesko raditi svoj posao za ne malu platu, dok drugi nemaju ni za hljeba. A sto se tice kulturnog i finog objasnjenja UCL-a to je najmanje sto su mogli uraditi za ono koliko su me uzeli i za ono koliko ce tek da me uzmu. Zapamtite svi, za svoj novac imate puno pravo da zahtjevate, barem, fin i korektan tretman, jer ste vi (klijent) njihov izvor zarade i prihoda od kojih dobro zive.
Dosta je ovaj narod bio ovca za sisanje, vrijeme je da se dozove pameti i da za svoj tesko steceni novac trazi puno postovanje od onoga kome ga daje.

Mene ne placa UCL samo me nervira da svako sebi daje za pravo blatiti po forumima svakoga....

Kad si dobio odbijenicu da registrujes auto jesi otisao u UCL i objasnio im tamo sta se desilo, ili si dosao onako mahnito iznerviran kuci i otvorio temu da malo pljujes po njima? jer meni se cini da si izabrao ovu drugu opciju.

Tebe niko nije natjerao da ides kod njih uzeti auto, nisu te prislili da kod njih kupis, da das pare.. to je bila tvoja odluka ... to je ista stvar sa kreditom.. kad ti trebaju pare odes i uzmes u banci svjestan da ces ga morati vratiti uz kamate... ali to sve svojevoljno radimo tako da te ne zalim sto ce ti uzeti para i para.. ti si sam odlucio da ces mi dati te pare jer zelis auto...
Pa, kad se čovjek već sam odluči da ti da pare, red je (a u ovom slučaju i zakonska i ugovorna obaveza) da isporučiš proizvod/uslugu. Po principu: evo ti novac, ali daj mi ono za što si taj novac dobio. I UCL i ta neka banka koju spominješ trebaju ispuniti svoj dio obaveze.
paprica29

#28 Re: UniCredit leasing problem

Post by paprica29 »

kockica_kockica wrote:

Interesuje me da li je iko od vas imao kakvih iskustava sa u naslovu navedenom firmom, pogotovo neugodnih?
Ja sam prije 7 dana uzeo auto preko njih, dao ucesce, prvu ratu, kasko, platio sve dadzbine za registraciju i jos uvijek ne mogu da raspolazem tim vozilom, zato sto mup nece da primi zahtjev za registraciju, jer su mu gore navedeni duzni cca. 100.000,00 KM za kazne koje su pocinili njihovi klijenti. Naravno to mi nije receno u leasing kuci, nego me je to neprijatno iznenadjenje sacekalo na salteru mupa, kad je za bilo kakvo povlacenje vec bilo kasno. Zahtjeve ce poceti primat' tek nakon sto gore navedeni izmire svoja dugovanja prema mupu! Meni je sad' samo ostalo da cekam i da se nadam da ce izmiriti dug u sto kracem vremenu kako bih mogao preueti svoj "predmet leasinga", kojeg ne mogu koristiti ne svojom krivicom.
Ako je neko od vas imao ovakvih ili slicnih iskustava sa ovom ili sa nekom drugom leasing kucom, molio bih da ih podijeli sa svima, kako ne bi upali u "klopku za majmune", jer su leasing kuce u ugovoru dobro ogradile sebe, a klijent nema nikakvih prava osim da redovno placa svoje dospjele obaveze!
Koliko ja vidim čovjek ni jednom jedinom riječi nije nikog pljuvao, već je samo pitao da li se to još nekome desilo i jeli to inače praksa u leasing kućama kod nas. Izgleda da se neko nije sinoć dobro naspavao.
kockica_kockica

#29 Re: UniCredit leasing problem

@Klodovik

Koliko ja znam on rece da je dobio da moze registrovati auto... sa jednim danom zakasnjenja :-)

@Paprica29

Da neko moju organizaciju nazove "klopkom za majmune" za mene bi to bilo pljuvanje...
Gospoda Ministarka

#30 Re: UniCredit leasing problem

Post by Gospoda Ministarka »

kockica_kockica wrote: @Paprica29

Da neko moju organizaciju nazove "klopkom za majmune" za mene bi to bilo pljuvanje...
paprica29 wrote:ili si dosao onako mahnito iznerviran kuci i otvorio temu da malo pljujes po njima?
Izgleda da ipak neko "pljuje" po tvom preduzecu.
kockica_kockica

#31 Re: UniCredit leasing problem

Gospoda Ministarka wrote:

paprica29 wrote:ili si dosao onako mahnito iznerviran kuci i otvorio temu da malo pljujes po njima?

UCL nije moje niti ce biti niti je ikada bilo... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ocigledno ne treba nikog braniti.. to nije IN

sada je COOL pljuvati po svemu i svakome... biti razocaran u sve i svakoga.. sjediti za kompjuterom i skrivajuci se iza nika voditi bitke za prava :lol: :lol: :lol: :lol:

Fino sam pitala covjeka jeli isao odmah iz MUP-a u UCL da im kaze sto se desilo ili ne???? jer je isti dan napisao da su ga za njegove pare za...ali u UCL, i odmah isti dan napisao da je problem rijesen, za samo sat ili dva vremena...
paprica29

#32 Re: UniCredit leasing problem

Post by paprica29 »

kockica_kockica wrote:
Gospoda Ministarka wrote:

UCL nije moje niti ce biti niti je ikada bilo... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ocigledno ne treba nikog braniti.. to nije IN

sada je COOL pljuvati po svemu i svakome... biti razocaran u sve i svakoga.. sjediti za kompjuterom i skrivajuci se iza nika voditi bitke za prava :lol: :lol: :lol: :lol:

Fino sam pitala covjeka jeli isao odmah iz MUP-a u UCL da im kaze sto se desilo ili ne???? jer je isti dan napisao da su ga za njegove pare za...ali u UCL, i odmah isti dan napisao da je problem rijesen, za samo sat ili dva vremena...
kako se iz tvojih prijašnjih postova da zaključiti, ti si dokazani borac za prava banaka
kockica_kockica

#33 Re: UniCredit leasing problem

Moj grijeh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Branim ja i cuke i mace i ptice i ribice kad nema koga da ih brani.. branim i ljude koji zasluze da ih se brani a oni sami nemaju tu mogucnost... branim prodavacice i prodavace za koje kupci misle da su njihovi robovi ... branim sebe kad treba....

I da ovaj put iz nekog razloga branim UCL koji je napravio gresku i ispravio je ...
paprica29

#34 Re: UniCredit leasing problem

Post by paprica29 »

kockica_kockica wrote:Moj grijeh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Branim ja i cuke i mace i ptice i ribice kad nema koga da ih brani.. branim i ljude koji zasluze da ih se brani a oni sami nemaju tu mogucnost... branim prodavacice i prodavace za koje kupci misle da su njihovi robovi ... branim sebe kad treba....

I da ovaj put iz nekog razloga branim UCL koji je napravio gresku i ispravio je ...
Što bi se reklo, uvijek anti-protivna. :D :D :D Znam ih ja još takvih, nisu loši ljudi
milojicabrzi

#35 Re: UniCredit leasing problem

Post by milojicabrzi »

Nedim M17 je u pravu, greske se desavaju, ali klijent nikada ne smije biti donji zbog gresaka, a to je nazalost praksa u BiH, da ti svako slijeze ramenima, a ti hodas mjesec dana, nadavao se para, nanosao papira, i onda-Ne moze!

Ma sta ne moze, ima da moze, za 9000 KM u kesu i jos tri puta toliko u ratama...

Dese se greske i vani, pa tamo leasing kuca odmah, i iste sekunde, nacrta zamjensko auto klijentu pred vrata, sef agencije se izvinjava, samo sto mu ga ne p**usi, i daju mu zamjensko auto ako treba 10 dana, dok se problem ne rijesi...drugim rijecima, ako se banka ili leasing kuca osigura sa 15 instrumenata osiguranja, i zaradjuje na klijentu, e pa onda ima i da ga cijeni...

Meni su dileje u Intesa Sanpaolo banci, tri puta proslijedjivali platu na pogresan racun (stedni umjesto tekuceg...) cijela firma dobila platu, ja okrenuo racunovodstvo naopako, nema mi para, i onda ustanove da je neka zalfija, greskom, ne znaju ni oni kako, platu proknjizila na stedni racun...i tako tri puta u pola godine...

Ja kad vidim da nema plate ni sms poruke, jednostavno nazovem i kazem "de pogledajte da nije na stednom..." vise mi postalo za*ebancija...

Drugim rijecima, NIKO MENI MOJE ZIVCE, PEGLANJA I HODANJA NE MOZE PLATITI!!!
Jolpaz

#36 Re: UniCredit leasing problem

Post by Jolpaz »

NAJgora lesing kuca, sa NAJgorim zaposlenicima i NAJgorim nivoom usluge.
NediM17

#37 Re: UniCredit leasing problem

Post by NediM17 »

Konacno se krug leasing-agencija-mup zatvorio i ja sjedoh u svoje dugo cekano auto. Sreca u svemu je da sam autom zadovoljan, tako da mi je to zalijecilo sve dusevne boli tokom protekle dvije sedmice. Nadam se da je ovim ova diskusija zavrsena, i da nece biti potrebe za pisanjem novih postova (nadam se da nece biti novih problema tokom trajanja leasinga).

Pozdrav!
Post Reply