Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kuglanje_ze

#7401 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by kuglanje_ze »

Collector1946 wrote: 05/06/2025 19:40
kuglanje_ze wrote: 05/06/2025 19:26
anex wrote: 05/06/2025 16:07

Nisam ja bankar... :)
To je jasno da nisi bankar.
Niti jedan bankar ne bi za Raiffeisen napisao da je najgora. 25 godina u vrhu bankarskog sektora, najveća baza klijenata, najveći broj uposlenih, najveći broj inovacija i onda napišeš takvo nešto.
Jedina banka koja pod istom firmom radi u 2 entiteta, prava BiH banka, ne poznaje entitetske granice.
Hajmo malo smanjiti senzacionalistički nastup

Svasta si ti druze zdrobio ovdje, provjeri malo sta pises... ne mogu se porediti UCB i niti jedna druga banka u BiH
Ja to nisam ni napisao. Samo sam reagirao na pisanje da je RBBH najgora.
Kao neko ko je 20 godina u tom sektoru tvrdim da je to žestoka neistina.
Nastavite dalje o UCB. Izvinite na upadu.
Collector1946

#7402 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Collector1946 »

kuglanje_ze wrote: 05/06/2025 19:56

Niti jedan bankar ne bi za Raiffeisen napisao da je najgora. 25 godina u vrhu bankarskog sektora, najveća baza klijenata, najveći broj uposlenih, najveći broj inovacija i onda napišeš takvo nešto.
Jedina banka koja pod istom firmom radi u 2 entiteta, prava BiH banka, ne poznaje entitetske granice.

Svasta si ti druze zdrobio ovdje, provjeri malo sta pises... ne mogu se porediti UCB i niti jedna druga banka u BiH

Da, ali subjektivno misljenje je drugi par opanaka. 10 klijenata iz jedne banke ce imati vrlo vjerovatno 8 razlicith misljenja. Ja samo kazem da i ovo sto si ti napisao nema puno istine.

P.s. ne radim ni ja u UCB, ali ne trebamo se lagati.
kuglanje_ze

#7403 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by kuglanje_ze »

Collector1946 wrote: 05/06/2025 20:41
kuglanje_ze wrote: 05/06/2025 19:56

Da, ali subjektivno misljenje je drugi par opanaka. 10 klijenata iz jedne banke ce imati vrlo vjerovatno 8 razlicith misljenja. Ja samo kazem da i ovo sto si ti napisao nema puno istine.

P.s. ne radim ni ja u UCB, ali ne trebamo se lagati.
Uvijek možeš napisati šta sam slagao.
Možeš i u PP da ne spamamo temu.
Cracked

#7404 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Cracked »

kuglanje_ze wrote: 05/06/2025 12:31

Na kojim si poslovima u UCB?
Jesi li bio na bankarskim igrama?
Najgora banka. Otisao sma a merakom iz raifeisen u unicredit.
RPM

#7405 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by RPM »

RBB ubjedljivo najgora. Poslujem s tri banke, niti sa jednom bankom nemam problem ali u RBB uvijek nešto sto jedino kod njih ne štima. Propratni pozivi radi nekih internih procedura koje jedino oni imaju. Banka se menadzira da posao stane a ne da ima svoju funkciju. Menadžment im je blago reci katastrofa. Šteta, baš šteta.
Kao da su sve same Ćacije zaposlili koji donose odluke i usvajaju interne procedure.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#7406 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by anex »

Eto drug kuglaš, nisam jedini koji ima ovo mišljenje..
Android Knego

#7407 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Android Knego »

Cracked wrote: 05/06/2025 21:42

Najgora banka. Otisao sma a merakom iz raifeisen u unicredit.
Isti slučaj i kod mene. Raiffeisen je za mene zločinačka organizacija...
kuglanje_ze

#7408 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by kuglanje_ze »

anex wrote: 06/06/2025 00:19 Eto drug kuglaš, nisam jedini koji ima ovo mišljenje..
Ne postoji zvanična kategorija *"najgore banke u BiH"*, jer to zavisi od više faktora, a mišljenja korisnika variraju u zavisnosti od ličnih iskustava. Međutim, evo nekoliko kriterija po kojima se banke u BiH često negativno ocjenjuju, te one koje se ponekad spominju u tom kontekstu:

---

### 🔻 **Najčešće pritužbe klijenata prema određenim bankama:**

1. **Visoke naknade za osnovne usluge** – mjesečno vođenje računa, mobilno bankarstvo, printanje izvoda itd.
2. **Spora i neefikasna korisnička podrška**
3. **Tehnički problemi s mobilnim i internet bankarstvom**
4. **Loš kurs pri konverziji valuta**
5. **Neprilagođeni kreditni proizvodi i nepovoljni uvjeti**

---

### ❗Banke koje su češće meta negativnih komentara korisnika (prema forumima i recenzijama):

> **(Napomena: ovo nisu zvanične ocjene, već sažetak javnih mišljenja na forumima poput Klix.ba, Reddita, Google recenzija i sl.)**

#### 🔹 **Sberbank (sada ASA Banka)**

* Tokom i nakon procesa preuzimanja izazvanog sankcijama prema Rusiji, bilo je dosta problema s pristupom računima, online uslugama i neizvjesnosti klijenata.
* Mnogi korisnici su se žalili na netransparentnost i zastoje.

#### 🔹 **Union Banka**

* Klijenti navode da aplikacija i online bankarstvo kasne za konkurencijom.
* Sporost u odobravanju kredita, manjak poslovnica van Sarajeva.

#### 🔹 **Privredna banka Sarajevo (PBS)**

* Pojedini korisnici se žale na lošu organizaciju i dugu obradu zahtjeva.
* Ograničen broj bankomata i poslovnica.

---

### 📊 Alternativa – rangiranja

Prema zvaničnim izvorima (Agencija za bankarstvo FBiH, CB BiH), lošije ocijenjene banke u BiH obično imaju:

* nižu profitabilnost (ROA, ROE),
* više loših kredita u portfelju (NPL),
* manji tržišni udio.

Ali to ne znači da su “najgore” za korisnike – male banke su često samo manje konkurentne.

---

### ✅ Ako tražiš dobre alternative:

Najbolje ocijenjene po korisničkom iskustvu i digitalnim uslugama u BiH su:

* **Raiffeisen Bank**
* **UniCredit Bank**
* **NLB Banka**
* **Intesa Sanpaolo Banka**

One nude stabilne mobilne aplikacije, podršku 24/7, široku mrežu poslovnica i konkurentne proizvode.
Android Knego

#7409 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Android Knego »

perfect_guy wrote: 04/06/2025 07:54 vidi imaš li neku drugu transakciju da ti navodi ovaj broj. Moguće da je kao ID transakcije i da tako probaš povezati
Hvala na prijedlogu. Pokušao sam provjeriti one koje bi možda mogle imati veze (nisam sve, jbg ima ih puno), ali ne ponavlja se taj broj nigdje. Nema druge nego da se zapucam na šalter...
Collector1946

#7410 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Collector1946 »

Sada malo idemo u off, ali nece valjda biti problem.

Ne postoji ocjena koja banka je najgora, odgovorno tvrdim od 10 klijenata 8 ce imati razlicito misljenje. Ne moze jedna banka biti gora od druge jer kamatna stopa ovamo povoljnija i slicno, po meni na kraju krajeva ne postoje parametri kako odrediti najgoru banku.
Ali isto tako, staviti u ravan bilo koju banku sa UCB granici sa zdravim razumom iz razloga koji se iz godine u godinu na trzistu BiH ne mijenjaju. Drzava je stala kada je trebalo iza njih i iz toga su razvili ovo sto imaju.
kokuz_sa

#7411 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by kokuz_sa »

Ja sam godinama u UC banci
Sada radi kredita presaobu RF

Ljudstvo im katastrofa
Mlado i neupuceno

Svako malo im pada sistem

Aplikacija im je jako siromasna sanopcijama

Sve sto trazis oni iskomplikuju sa papirologijom

Veliki minus je sto u poslovnicama nema kesa ili moras najavit podizanje
I sto mozes uplatit samo 2000KM mjesecno na bankomat ili podici

UCB ima pofino vece kamate od RFB, tu je RFB u finoj prednosti
Android Knego

#7412 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Android Knego »

kokuz_sa wrote: 06/06/2025 19:34 UCB ima pofino vece kamate od RFB, tu je RFB u finoj prednosti
Kada sam sa ženom trebao kupiti stan znam da smo morali uzeti dva kredita. Jedan u RFB, a drugi u UCB. Nakon manje od godinu dana dolazi obavijest iz RFB da zbog promjene vrijednosti euribora moraju reprogramirati kredit, drugim riječima povećati ratu. Hinjski način da ti uzmu 2-3 hiljade KM u obliku poreza na budale. U istom periodu iz UCB nije stigao nikakav zahtjev te vrste. Čovjek bio zadeveran egzistencijalnom borbom, mala djeca itd. pa nije ni bilo vremena, a ni energije da se to sa njima rješava drugačije... Otad su oni za mene zločinačka organizacija...
kerke

#7413 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by kerke »

U Hadzicima od cetvrtka na vece ne rade bankomati Unicredita. Svaka mu cast ko im ovo vodi. Realno postaju sve gori i gori. Nekad su bili najbolja banka.
vanjki

#7414 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by vanjki »

Android Knego wrote: 06/06/2025 23:36
kokuz_sa wrote: 06/06/2025 19:34 UCB ima pofino vece kamate od RFB, tu je RFB u finoj prednosti
Kada sam sa ženom trebao kupiti stan znam da smo morali uzeti dva kredita. Jedan u RFB, a drugi u UCB. Nakon manje od godinu dana dolazi obavijest iz RFB da zbog promjene vrijednosti euribora moraju reprogramirati kredit, drugim riječima povećati ratu. Hinjski način da ti uzmu 2-3 hiljade KM u obliku poreza na budale. U istom periodu iz UCB nije stigao nikakav zahtjev te vrste. Čovjek bio zadeveran egzistencijalnom borbom, mala djeca itd. pa nije ni bilo vremena, a ni energije da se to sa njima rješava drugačije... Otad su oni za mene zločinačka organizacija...

Kod mene je isto promjenjiva kamatna stopa.Naravno da me UCB obraduje na kraju svake godine da nema povećanje kamate i zbog toga su mi jos uvijek dragi,iako je stresno primiti kovertu..hheh..Ja na ovu banku nemam nikamvu kritiku. Zadovoljan sam
Fast Driver

#7415 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Fast Driver »

šta je ovo sa e-ba stranice, rade neki redizajn ali se sve poremetilo od fontova do prozorcica, padajucih menija, itd. danas nisam mogao promijeniti datum provodjenja naloga. bas amaterski ovo rade
muki_muky

#7416 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by muki_muky »

Fast Driver wrote: 09/06/2025 17:59 šta je ovo sa e-ba stranice, rade neki redizajn ali se sve poremetilo od fontova do prozorcica, padajucih menija, itd. danas nisam mogao promijeniti datum provodjenja naloga. bas amaterski ovo rade
Ko god je diznajnirao i to i novi m-ba treba dobit otkaz. Usrali ikonice i boje skroz, aplikacija izgleda bas ruzno.
Fast Driver

#7417 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Fast Driver »

muki_muky wrote: 09/06/2025 19:08
Fast Driver wrote: 09/06/2025 17:59 šta je ovo sa e-ba stranice, rade neki redizajn ali se sve poremetilo od fontova do prozorcica, padajucih menija, itd. danas nisam mogao promijeniti datum provodjenja naloga. bas amaterski ovo rade
Ko god je diznajnirao i to i novi m-ba treba dobit otkaz. Usrali ikonice i boje skroz, aplikacija izgleda bas ruzno.
ma moguce je da jos uvijek doradjuju stranicu, jer mi ono ne djeluje zavrseno i finalan proizvod. ali je valjda sve to trebao biti uradjeno malte ne preko noci; a ako je ono fakat finalan izgled onda nemam rijeci
Fast Driver

#7418 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Fast Driver »

BTW sve cesce im ne rade bankomati u SA; danas npr od dva bankomata u SCC, jedan skroz uklonili, a drugi van funkcije; u Holiday poslovnici, jedan radi, a jedan ne
phillie

#7419 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by phillie »

Prosli mjesec mi istekla kartica i dobijem novu. Pored izmjenjenog izgleda kartice, vidim da vise ne postoji mogucnost beskontaktnog placanja. Zbog cega? Jel i za to trebam imati neki paket ili nesto slicno? Debitna kartica je u pitanju.
Del_Boy1

#7420 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Del_Boy1 »

phillie wrote: 13/06/2025 05:25 Prosli mjesec mi istekla kartica i dobijem novu. Pored izmjenjenog izgleda kartice, vidim da vise ne postoji mogucnost beskontaktnog placanja. Zbog cega? Jel i za to trebam imati neki paket ili nesto slicno? Debitna kartica je u pitanju.
Kako vidiš, probao ili nema onaj znak na sebi?
Pričalo se ovde da prvo moraš obaviti jednu transakciju sa unosom PIN-a, bilo na POS uređaju ili na bankomatu a nakon toga bi trebalo da proradi i beskontaktno plaćanje.
problemnatravunu

#7421 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by problemnatravunu »

phillie wrote: 13/06/2025 05:25 Prosli mjesec mi istekla kartica i dobijem novu. Pored izmjenjenog izgleda kartice, vidim da vise ne postoji mogucnost beskontaktnog placanja. Zbog cega? Jel i za to trebam imati neki paket ili nesto slicno? Debitna kartica je u pitanju.
mislim da ove nove nemaju znak , jer se podrazumijeva da su i bezkontaktne ,probaj ti to, sigurno radi

Image
phillie

#7422 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by phillie »

problemnatravunu wrote: 13/06/2025 06:40
mislim da ove nove nemaju znak , jer se podrazumijeva da su i bezkontaktne ,probaj ti to, sigurno radi

Image
Kad sam je preuzeo , probao sam i izbacilo mi poruku, nesto kao "pogresna kartica, probajte s drugom karticom"..ja pogledam karticu vidim nema znaka. Ubacim karticu i ukucam pin, sve radi...kasnije nisam ni pokusavao beskontaktno, kontam nema bez kontakta :) probacu danas pa javim
Qler

#7423 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Qler »

Prvi put moraš platiti sa chipom, probaj sad beskontsktno. Isto je i meni bilo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7424 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by Chmoljo »

I meni za svaku karticu prvi put mora staviti u POS uredjaj i pin se ukucati.

Poslije sve ok.
phillie

#7425 Re: Unicredit banka - sve o tome

Post by phillie »

U pravu ste. Do mene je bilo, jer sam samo jednom probao beskontaktno i to odmah cim sam je preuzeo, a onda kad nisam vidio znak dodatno me zbunilo. Sad je sve ok. :thumbup:
Post Reply