Kod mene je 15 maksimum. Ne da aplikacija preko 15.Mhmdblzvc17 wrote: ↑17/03/2025 18:37 Može li se ukinuti onaj limit dnevno 10 transakcija? Da bude neograničeno? Nisam našao opciju u app.
U m ba klikni na karticu pa limite po kartici i mijenjaj.
Moderator: anex
Kod mene je 15 maksimum. Ne da aplikacija preko 15.Mhmdblzvc17 wrote: ↑17/03/2025 18:37 Može li se ukinuti onaj limit dnevno 10 transakcija? Da bude neograničeno? Nisam našao opciju u app.
To znam kako postaviti limite, ali me zanimalo samo može li se ukinuti taj limit. Limit od 15 transakcija je stvarno nizak za današnje standarde i po meni trebaju to ukinuti. Da bude sve neograničeno.ajdamo wrote: ↑20/03/2025 14:47Kod mene je 15 maksimum. Ne da aplikacija preko 15.Mhmdblzvc17 wrote: ↑17/03/2025 18:37 Može li se ukinuti onaj limit dnevno 10 transakcija? Da bude neograničeno? Nisam našao opciju u app.
Pošalji im mail,vjerovatno ti mogu povećati limite.Mhmdblzvc17 wrote: ↑20/03/2025 14:59To znam kako postaviti limite, ali me zanimalo samo može li se ukinuti taj limit. Limit od 15 transakcija je stvarno nizak za današnje standarde i po meni trebaju to ukinuti. Da bude sve neograničeno.ajdamo wrote: ↑20/03/2025 14:47Kod mene je 15 maksimum. Ne da aplikacija preko 15.Mhmdblzvc17 wrote: ↑17/03/2025 18:37 Može li se ukinuti onaj limit dnevno 10 transakcija? Da bude neograničeno? Nisam našao opciju u app.
druga je banka, ali je kod mene čip riknuokonektovan wrote: ↑20/03/2025 21:39 Je li neki problem za beskontaktno na unicredit bankomatima, ili moja kartica ne prolazi zbog nekpg ostecenja?
meni je sinoc radilokonektovan wrote: ↑20/03/2025 21:39 Je li neki problem za beskontaktno na unicredit bankomatima, ili moja kartica ne prolazi zbog nekpg ostecenja?
ako ti ne radi ni na jednom bankomatu onda je do kartice, ako je samo jedan zna biti pokvaren i onaj citac na bankomatukonektovan wrote: ↑20/03/2025 21:39 Je li neki problem za beskontaktno na unicredit bankomatima, ili moja kartica ne prolazi zbog nekpg ostecenja?
Mhmdblzvc17 wrote: ↑17/03/2025 18:37 Može li se ukinuti onaj limit dnevno 10 transakcija? Da bude neograničeno? Nisam našao opciju u app.
Bas sam prije godisnjeg pisao na ovu temu. Po defaultu imas 10 beskontaktnih i dodatnih 15 chip transakcija. (Ukupno 25) nekom je mozda i to malo, u tom slucaju mislim da mozes otic u poslovnicu i rec da ih ugase, ali ces potpisat neki dokument gdje se slazes da banka ne snosi odgovornost u slucaju zloupotrebe kartice.
Kartica zeza definitivno, maloprije na pos terminalu jedva prosla. Okretao, vrtio naslanjao,...vise puta, jedva..!!azdralovic wrote: ↑21/03/2025 12:51ako ti ne radi ni na jednom bankomatu onda je do kartice, ako je samo jedan zna biti pokvaren i onaj citac na bankomatukonektovan wrote: ↑20/03/2025 21:39 Je li neki problem za beskontaktno na unicredit bankomatima, ili moja kartica ne prolazi zbog nekpg ostecenja?
ja sam svoju vise puta mijenjao bas zbog toga... desava se, pogotovo oni magneti na kasama znaju je zeznutikonektovan wrote: ↑21/03/2025 14:00Kartica zeza definitivno, maloprije na pos terminalu jedva prosla. Okretao, vrtio naslanjao,...vise puta, jedva..!!azdralovic wrote: ↑21/03/2025 12:51ako ti ne radi ni na jednom bankomatu onda je do kartice, ako je samo jedan zna biti pokvaren i onaj citac na bankomatukonektovan wrote: ↑20/03/2025 21:39 Je li neki problem za beskontaktno na unicredit bankomatima, ili moja kartica ne prolazi zbog nekpg ostecenja?
Hvala, putujem za emirate gdje je valuta AED, u tom slučaju ne znaci mi ništa opet će biti provizije kako god plaćao ako sam dobro shvatio. Jedino ako ide BAM > EUR > AED onda je bolje deviznim da ne dolazi do duple konverzije I guessakcija007 wrote: ↑29/03/2025 15:37 @ug_lee MasterCard International ti je kartica po deviznom racunu ( EUR su uglavnom pokrice) . Placas nesto u prodavnici u Euro zoni npr u Njemackoj 100 eur tebi skida sa deviznog 100 eur , nema dodatne konverzije .
A Gold kartica ti je po tekucem KM racunu. Kada s Gold platis u Njemackoj ovih 100 eur tebi se tereti KM tekuci za protuvrijednost 100 eur X 1,95583 = 195,53 KM+ naknada za konverziju 1% tj 1 eur/1,95 KM
Eto u tome je razlika
Sto se tice podizanja gotovine u inostranstvu ista je prica kao gore opisana + te provizije koje si naveo. Ja ne dizem gotovinu vani pa ne znam ali imaju neka iskljucenja na bankomatima UniCredit grupe ako ti je kartica dio yes paketa ili ovih novih paketa s ukljucenom opcijom podizanja gotovine na bankomatima UniCredit Grupe.
Trebalo bi da se platni nalozi unutar banke provode 24/7, sudeći po obavijesti od prošlog mjeseca.Mamma Mia! wrote: ↑30/03/2025 18:35 Obično je na m-ba bila obavijest o provođenju naloga domaćeg platnog prometa na neradne dane, sada nema ništa o tome. Nisam ništa pronašla ni na web stranici.
Ako se sutra ujutro izvrši uplata, prolazi li isti dan ili tek u utorak?![]()
Ja sam imao obrnuti problem, nisu dolazile nikako do nekad prošle godine i nekog update-a, od tada sve ok radi. Isto android 14.Sovex wrote: ↑01/04/2025 11:10 Pozdrav,
Ima li mozda neko problema sa notifikacijama iz mobilne aplikacije u smislu da iste ne dolaze (prilivi/odlivi/ ugovorene uplatnice...)? Ovo je sve radilo do one neke verzije kada je changelog naveo poboljsanje za notifikacije ( nisam siguran koja tacno verzija al rekao bih da ima nekih 6 mjeseci od toga). Kada su dodali one mogucnosti oko detaljnijih definisanja limita za notifikacije i tako to. Sto se tice podesavanja na nivou androida, nista nije mijenjano i sve je dozvoljeno. Android 14 u pitanju, sve up-to-date....
Da li neko ima slicno iskustvo?
Hvala
A sve sam pregledao, sve je dozvoljeno. Probao sam i clear cache za svaki slucaj al slaba nafaka... nemam vise ideja osim mozda reinstall...intro wrote: ↑01/04/2025 17:17Ja sam imao obrnuti problem, nisu dolazile nikako do nekad prošle godine i nekog update-a, od tada sve ok radi. Isto android 14.Sovex wrote: ↑01/04/2025 11:10 Pozdrav,
Ima li mozda neko problema sa notifikacijama iz mobilne aplikacije u smislu da iste ne dolaze (prilivi/odlivi/ ugovorene uplatnice...)? Ovo je sve radilo do one neke verzije kada je changelog naveo poboljsanje za notifikacije ( nisam siguran koja tacno verzija al rekao bih da ima nekih 6 mjeseci od toga). Kada su dodali one mogucnosti oko detaljnijih definisanja limita za notifikacije i tako to. Sto se tice podesavanja na nivou androida, nista nije mijenjano i sve je dozvoljeno. Android 14 u pitanju, sve up-to-date....
Hvala
Da nisu ti negdje na nivou sistema blokirane notifikacije?
Probaj reinstalirati aplikaciju, lako se aktivira karticom, ne moraš njih zvati.Sovex wrote: ↑01/04/2025 17:31A sve sam pregledao, sve je dozvoljeno. Probao sam i clear cache za svaki slucaj al slaba nafaka... nemam vise ideja osim mozda reinstall...intro wrote: ↑01/04/2025 17:17Ja sam imao obrnuti problem, nisu dolazile nikako do nekad prošle godine i nekog update-a, od tada sve ok radi. Isto android 14.Sovex wrote: ↑01/04/2025 11:10 Pozdrav,
Hvala
Da nisu ti negdje na nivou sistema blokirane notifikacije?
https://www.unicredit.ba/content/dam/ce ... 8Denja.pdf
Hvala!perfect_guy wrote: ↑07/04/2025 08:16https://www.unicredit.ba/content/dam/ce ... 8Denja.pdf
ako je ovako i dalje aktivno, 14% dijeliš na 365 i množiš sa iznosom koliko si u minusu. I toliko ti je dnevno.