Saka wrote:Mogu oni dobiti broj bankovnog računa, ali NE broj kreditne kartice. Za ovu pogrešnu praksu su krive banke koje su omogućile da se pare mogu uplatiti na prelazni broj računa uz napomenu broj kreditne kartice ili partije. To su omogućili da bi pare mogle leći odmah kad tek otvoriš račun dok ne proradi puni, 16-cifreni broj računa, za koji im je trebalo neko vrijeme. I sad debili i dalje samo tako hoće da uplate, meni su u osiguravajućoj kući takođe tražili da kopiraju karticu, reko kakvu ba karticu?! Kaže pa bankovnu. Reko jeste vi normalni, evo ti broj računa. Kaže pa ne može se to zloupotrijebiti, kako reko ne može, na internetu kupiš šta hoćeš, čak je na nekim mjestima prije moglo i bez CVV broja.
Čak je i samo plaćanje kreditnom karticom rizično jer ti neko iza tebe može snimiti broj. Apple Pay i slične kriptirane tehnologije su budućnost, možda dođe i kod nas, za kojih 56 godina.
Da, ja sam prije svega imao sa sobom ovaj 16-cifreni, transakcijski broj racuna a onaj drugi jedanestocifreni koji je i na kartici naznacen ispod imena (inace atomska glupost, to nigdje drugo nisam vidio da se broj konta naznaci na kartici) ponjeo za svaki slucaj. Ne, hoce frajer da iskopira karticu, on se je sav oznojio od muke kad sam mu predlozio drugu opciju. Razmisljam da otvorim jos jedan racun koji nece biti vezan za karticu i na njemu drzim pare osim stoju dvije na ovom sto sada imam. Lako mi je vazda preko interneta prebacit sa racuna na racun. Je li ista cjena odrzavanja bilo kojeg racuna, i onoga vezanog za karticu i ako nije vezan? Ne vidim da mi sa deviznog ista odbijaju
PS
Mogucnost zloupotrebe u mom slucaju je minimalna jer sam liku koji mi je kopirao karticu bezuspjesno objasnjavao zasto to hocu da uradim, on jednostavno nije u stanju izvest tu mahinaciju. Ni skontat ni sprovest. Ali za ubuduce, ne dajite kartice nikome. Pogotovo ne u restoranu kada konobar trazi da odnese pa ukucaje iza sanka, ni slucajno