Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Najstabilniju makroekonomiju u regionu", kako je BiH opisao nas lazljivi premijer, Adnan Terzic, bi zeljelo da napusti skoro pola njenih gradjana, prema istrazivanju Razvojne agencije Ujedinjenih nacija.
A vi?
Da li zelite napustiti BiH?
Slobodna Dalmacija wrote:
BiH bi napustilo 40% Hrvata, 48% Bošnjaka i čak 60% Srba
Čak nevjerojatnih 70 posto onih koji bi BiH napustili stari su 18 do 35 godina, 54,4 posto stanovnika u dobi je 36 do 50 godina, ali iz države bi otišlo i 25,3 posto starijih od 50 godina
SARAJEVO - Tijekom lipnja u BiH je među stanovništvom obavljeno najnovije istraživanje UNDP—a, odnosno Razvojnog programa Ujedinjenih naroda. Jedan od najzanimljivijih zaključaka tog istraživanja je spoznaja da više od četvrtine ispitanika vjeruje kako će se ekonomska situacija u BiH do kraja pogoršati. Posebno su zabrinuti stanovnici Republike Srpske. Njih 33 posto je u strahu od pogoršanja, dok ih je prema istraživanju iz prosinca prošle godine bilo 29,5 posto u strahu od onoga što može donijeti sutrašnji dan.
vise bi me interesovalo koja je zemlja-destinacija koju ti isti ljudi imaju na pameti i sta ocekuju od useljenja u istu..
cesto se sjetim vica, kad je neko Cigi isprico kako u Njemackoj raste drvo koje radja novcanike.. i samo dodjes i uberes ga.. ili ih ima po ulici na sve strane ili tako nesto..
i izaso Cigo iz voza.. neko izgubio novcanik.. Cigo dodje do novcanika i nabije ga nogom, veli: necu prvi dan radit..
8. sekretar SKOJ-a wrote:Vikendica, penzionerska baštica kraj potočića....Umjesto ove idile prije mjesec dana sam došao na privremeni rad ovdje, na Crni kontinent!
DaBogda se napili carske vodice koji me otjeraše u pečalbu!
Profilaksa ukljuchena, grizu i nije problem bol i reakcija nego ima bukadar malarichnih zzenki (samo zzenke ubadaju-polazzu jajashca).
Kinshasa ima slichnosti sa Sarajevom. Redovi pred belgijskom ambasadom za dobijanje viza. Veliki broj invalidnih osoba na ulicama. Divlje tezge na svakom koraku. Machke i psi lutalice nestali sa ulica (sjetiti se ratnog Sa.) jer ih nezaposleni i ostali kojima kasne mizerne plate JEDU. HIV pozitiva je preko 35 %. Dvovaluće: USA $ i kongoanski franak. Eu šampion korupcije je BiH, a munidjal redovno osvaja Kongo. Slijede izbori i sadashnji predsjednik Kabila the Son vjerovatno necce prihvatiti gotovo sigurnu pobjedu opozicionog lidera Će-si-Kedija i bicce vruccceeeee...., a moja primanja mizerna....
Moj idol je PATRIS LUMUMBA kojeg svojevremeno ubi Čombe...mene mati plašila da Čombe jede malu djecu koja ne slušaju...
8. sekretar SKOJ-a wrote:Profilaksa ukljuchena, grizu i nije problem bol i reakcija nego ima bukadar malarichnih zzenki (samo zzenke ubadaju-polazzu jajashca).
Kinshasa ima slichnosti sa Sarajevom. Redovi pred belgijskom ambasadom za dobijanje viza. Veliki broj invalidnih osoba na ulicama. Divlje tezge na svakom koraku. Machke i psi lutalice nestali sa ulica (sjetiti se ratnog Sa.) jer ih nezaposleni i ostali kojima kasne mizerne plate JEDU. HIV pozitiva je preko 35 %. Dvovaluće: USA $ i kongoanski franak. Eu šampion korupcije je BiH, a munidjal redovno osvaja Kongo. Slijede izbori i sadashnji predsjednik Kabila the Son vjerovatno necce prihvatiti gotovo sigurnu pobjedu opozicionog lidera Će-si-Kedija i bicce vruccceeeee...., a moja primanja mizerna....
Moj idol je PATRIS LUMUMBA kojeg svojevremeno ubi Čombe...mene mati plašila da Čombe jede malu djecu koja ne slušaju...
Jedino sto je to njima permanentno stanje.
Kako ex-YU populacija u UN misiji? Cvjeta li bratstvo-jedinstvo?
Prenj wrote:"Najstabilniju makroekonomiju u regionu", kako je BiH opisao nas lazljivi premijer, Adnan Terzic, bi zeljelo da napusti skoro pola njenih gradjana, prema istrazivanju Razvojne agencije Ujedinjenih nacija.
A vi?
Da li zelite napustiti BiH?
Slobodna Dalmacija wrote:
BiH bi napustilo 40% Hrvata, 48% Bošnjaka i čak 60% Srba
Čak nevjerojatnih 70 posto onih koji bi BiH napustili stari su 18 do 35 godina, 54,4 posto stanovnika u dobi je 36 do 50 godina, ali iz države bi otišlo i 25,3 posto starijih od 50 godina
SARAJEVO - Tijekom lipnja u BiH je među stanovništvom obavljeno najnovije istraživanje UNDP—a, odnosno Razvojnog programa Ujedinjenih naroda. Jedan od najzanimljivijih zaključaka tog istraživanja je spoznaja da više od četvrtine ispitanika vjeruje kako će se ekonomska situacija u BiH do kraja pogoršati. Posebno su zabrinuti stanovnici Republike Srpske. Njih 33 posto je u strahu od pogoršanja, dok ih je prema istraživanju iz prosinca prošle godine bilo 29,5 posto u strahu od onoga što može donijeti sutrašnji dan.
pa ukoliko hoce u srbiju ili hrvatsku,neka idu,njihova privatna stvar....sto se tice evrope,nema teoretske sanse,siti su nas ,stvarno se to rijecima nemoze opisat...
mr2 wrote:pa ukoliko hoce u srbiju ili hrvatsku,neka idu,njihova privatna stvar....sto se tice evrope,nema teoretske sanse,siti su nas ,stvarno se to rijecima nemoze opisat...
Što u Evropu što ne u Australiju, USA, NZL i Canadu.
Prenj wrote:
Jedino sto je to njima permanentno stanje.
Kako ex-YU populacija u UN misiji? Cvjeta li bratstvo-jedinstvo?
Tek sam se tuspasio da radim, a za raspirivanje bratstva i jedinstva nemam vremena dok me ne upute par tisucca kilometara daleko od glavnog grada. A nije da nas nema, mogli bi smo se i organizovati poput plemena Mai-Mai...