UN DIJETA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bih_finest

Post by bih_finest »

Slušaj, što se tiče svih dijeta, vrijedi jedno PRAVILO...čim prestaneš sa dijetom, kile će ti se vratiti za pet-šest dana i samo ćeš se bezze syebati...tako da ti preporučujem da prestaneš sa bilo kakvim dijetama jer samo gubiš vrijeme. Ukoliko možeš počni sa teretanom, fitnesom, trčanjem...smanji unos štetnih ugljikohidrata tj. bijelog hljeba, peciva, pite i slično...i naravno probaj potrošiti sve kalorije koje uneseš jedan dan. Dalje pokušaj jesti više manjih obroka, nego npr. tri velika..pokušaj jesti 6 malih obroka na dan, i barem ne 3 sata prije spavanja...to je sva filozofija...a dijete pod hitno izbjegavati... 8-)
SteficaCvek

Post by SteficaCvek »

Ja danas jedva, al jedva prezivih vocni dan ... O rezultatima cu za nekih 10ak dana.
Inace, moj prijatelj je bio na dijeti 2 mjeseca i smrsao 7 kila, s tim sto je on jeo ko manijak, po dva hljeba u danu kad smije ... tako da nade ima :)
akyx

Post by akyx »

bih_finest wrote:Slušaj, što se tiče svih dijeta, vrijedi jedno PRAVILO...čim prestaneš sa dijetom, kile će ti se vratiti za pet-šest dana i samo ćeš se bezze syebati...tako da ti preporučujem da prestaneš sa bilo kakvim dijetama jer samo gubiš vrijeme. Ukoliko možeš počni sa teretanom, fitnesom, trčanjem...smanji unos štetnih ugljikohidrata tj. bijelog hljeba, peciva, pite i slično...i naravno probaj potrošiti sve kalorije koje uneseš jedan dan. Dalje pokušaj jesti više manjih obroka, nego npr. tri velika..pokušaj jesti 6 malih obroka na dan, i barem ne 3 sata prije spavanja...to je sva filozofija...a dijete pod hitno izbjegavati... 8-)
pa upravo to i radim ovom dijetom.
izbjegavam stetne tvari i sl..
a sve potrebno unosim;)

unosim vise potrebnih tvari nego inace;) sad znam sta jedem, i koliko;)
akyx

Post by akyx »

SteficaCvek wrote:Ja danas jedva, al jedva prezivih vocni dan ... O rezultatima cu za nekih 10ak dana.
Inace, moj prijatelj je bio na dijeti 2 mjeseca i smrsao 7 kila, s tim sto je on jeo ko manijak, po dva hljeba u danu kad smije ... tako da nade ima :)
haha
ja se nekako radujem vocnom danu....njam;)

kad god ogladnim najedem se fino voca;)
a jest, prva 4 dana je najteze dok se naviknes, a kasnije.
ma osjecam se fenomenalno, nekako..poletna nekakva, sta ja znamM;)
bitno ej da nisam gladna;)
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Al' svako voće proćerati hoće :lol: :lol: :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ja dok imam kavu brigu, smrsam :D
evo ovih dana sam bila nesto zabrinuta i smrsala 3-4 kg. Cim je zabrinutost prosla, navalila sam jesti. :D
Hvala Bogu nemam problema sa kilazom, iako sam na porod otisla sa 24 + :shock: za pola godine uspjela sam dotjerat liniju (osim slaufa oko struka) i to bez ikakvih dijeta.
Muz nije ovakve srece. Njemu se sve prima, iako nije sad nesto ekstremno debeo, odlucio je da ide sa ovom UN dijetom

Ovima sto spominju tretane samo da kazem da ni jedan ozbiljan trener nece primiti gojaznu osobu na trening dok ne smrsa koju kilu. Znaci, prvo skines 7-8 kg (ovisno o kilazi), pa onda vjezbaj.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Ovima sto spominju tretane samo da kazem da ni jedan ozbiljan trener nece primiti gojaznu osobu na trening dok ne smrsa koju kilu. Znaci, prvo skines 7-8 kg (ovisno o kilazi), pa onda vjezbaj.
Moja ti znas kako se tijelo bilda? 6 mjeseci jedes ko slon i tuces kratke serije sa teretima da ti pukne u sljepocnicama. Pa onda 6 mjeseci zivis na rizi i radis serije po 40 repeticija sa manjim teretom jer bitnija je forma od toga koliko dignes. Tu eventualno ukljucis kardio i to ne trcanje vec brzo hodanje jer od trcanja sve zivo gori ukljucujuci i misicnu masu. I onda jovo nanovo.

A inace ko bude iso u teretanu s hosefom nek obavezno sebi sveze jastuk na celo, da nebi i ovo sto je do danas naucio, zaboravio, il' ne daj boze nemogao zenu si u sebe prepoznati po porvatku kuci.
mamica papucarka

Nosferatu wrote:
Moja ti znas kako se tijelo bilda? 6 mjeseci jedes ko slon i tuces kratke serije sa teretima da ti pukne u sljepocnicama. Pa onda 6 mjeseci zivis na rizi i radis serije po 40 repeticija sa manjim teretom jer bitnija je forma od toga koliko dignes. Tu eventualno ukljucis kardio i to ne trcanje vec brzo hodanje jer od trcanja sve zivo gori ukljucujuci i misicnu masu. I onda jovo nanovo.

A inace ko bude iso u teretanu s hosefom nek obavezno sebi sveze jastuk na celo, da nebi i ovo sto je do danas naucio, zaboravio, il' ne daj boze nemogao zenu si u sebe prepoznati po porvatku kuci.
Dobro, bildanje je drugo :D

znam tri slucaja koje je trener vrati kuci da malkice smrsaju pa da onda dodju :D Ziva istina. :) I to ovi u Skenderiji :D
Ja sam nekada isla na gimnastiku u Fis i kad sam vidjela zenu od 50 i kusur godina kako pravi premete, bila sam :shock:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja fakat ne kontam to s dijetama. sve sto treba je normalana ishrana, tri glavna i dva medjuobroka, izbaciti ono za sto svi znamo da je nezdravo i kretati se, kretati se, kretati se. ponekad i potrcati i otici do teretane, i rezultati ce doci sami od sebe. mozda uzme malo vremena, ali boze moj.
anais_nin

Post by anais_nin »

mamica 31 wrote: Ovima sto spominju tretane samo da kazem da ni jedan ozbiljan trener nece primiti gojaznu osobu na trening dok ne smrsa koju kilu. Znaci, prvo skines 7-8 kg (ovisno o kilazi), pa onda vjezbaj.
vise nego dovoljno za pocetak je po 5-6 puta od po pola sata brzog hodanja sedmicno....to je puno efikasnije od bilo kakvog napora u teretani, posebno za pocetak, jer tijelom tokom hodanja primarno sagorijeva masnoce...a posebno zenama, teretana je vise za pomoc pri oblikovanju tijela, osim ako ne zele da im se to salo pretvori u misicnu masu sto je :roll: :-) :D
mandy

Post by mandy »

ja sam ovom dijetom,za dva mjeseca
omrsavila 14g i istina je nisi gladan.
delightful

Post by delightful »

mandy wrote:ja sam ovom dijetom,za dva mjeseca
I ostale ti ogromne sise?! :shock:
mandy

Post by mandy »

delightful wrote:
ma bile su vece,al sad na ovu kilazu
jos su mi poteske.Jes da fino stoji(kazu)
al valjda ja tezim za malim sisama :roll:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

®ali Bo¾e kila... :roll: :-) :-) :-)
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

mandy wrote:
delightful wrote:
ma bile su vece,al sad na ovu kilazu
jos su mi poteske.Jes da fino stoji(kazu)
al valjda ja tezim za malim sisama :roll:
Što, ne želiš ništa imati s muškinjem? :lol:
akyx

Post by akyx »

mamica 31 wrote:
Nosferatu wrote:

Dobro, bildanje je drugo :D

znam tri slucaja koje je trener vrati kuci da malkice smrsaju pa da onda dodju :D Ziva istina. :) I to ovi u Skenderiji :D
Ja sam nekada isla na gimnastiku u Fis i kad sam vidjela zenu od 50 i kusur godina kako pravi premete, bila sam :shock:

nije to samo u skenderiji, to ej svugdje tako, na pocetku samo malo neke lagane aerobne vjezbe...al bolje prvo smrsati pa trebirati. ne mogu koljena podijeti to skakanje i teret.

Bar ja, na difu sam provodila dosta vremena svaki dan i trenirala pola godine ko luda, i sta sma ucinila, samo ucvrstila tijelo, ni gram nije spao. samo mi jos butke narasle, haha
prvo skinuti dio viska pa onda trenirati, da se ne vrati, i ne prestajat trenirat;)

bar sam tako ovaj put ja odlucila, jer sam ostale kombinacije sve isprobala, i ni gram da spadne,. a od stresa is ekiranja ne mrsham nego se debljam:S
akyx

Post by akyx »

callmethebreeeze wrote:ja fakat ne kontam to s dijetama. sve sto treba je normalana ishrana, tri glavna i dva medjuobroka, izbaciti ono za sto svi znamo da je nezdravo i kretati se, kretati se, kretati se. ponekad i potrcati i otici do teretane, i rezultati ce doci sami od sebe. mozda uzme malo vremena, ali boze moj.
da imas problema sa kilazom drugacije bi razmisljala - ao.

ja kad bih imala tri obroka dnevno, + te neke uzine, imala bih preko 100 kg.

znaci metalbolizam i hormoni skroz u k.....

a ova dijeta je prava stvar za vracanje metabolizma u normalu
bih_finest

Post by bih_finest »

Ljudi pa ne možete cijeli život biti na dijetama, ali zato možete pokušati jesti zdravu hranu i baviti se određenim aktivnostima. Ja ti ponovo kažem, budi na toj dijeti 2 mjeseca smršaj 10kg i probaj onda 5-6 dana jesti kao prije dijete vratit će ti se minimalno 7kg i šta ćeš onda?! A kada izgradiš tijelo u teretani, kile se veoma teško vraćaju, naravno jedino ako baš želiš da ti se vrate i kreneš na prežderavanje. Ne znam koji bi ozbiljan trener vratio nekoga ko je došao u teretanu zato što ima višak kila, pa upravo se zbog toga i ide u teretanu, da se tijelo dovede u red..znači sad samo bi mršavi ljudi trebali ići u teretani, aerobik i sl..ccc... Ova dijeta je jedino dobra u tome što se može stvoriti određeni režim ishrane, da se zna šta treba jesti, a šta ne. No opet, prestat će se kad tad sa dijetom i onda syebavanje.
Ne moraš ni ići u teretanu...kući možeš dosta vježbi raditi npr. trbušne mišiće, sklekove, čučnjeve... 8-)
bih_finest

Post by bih_finest »

akyx wrote:
callmethebreeeze wrote:ja fakat ne kontam to s dijetama. sve sto treba je normalana ishrana, tri glavna i dva medjuobroka, izbaciti ono za sto svi znamo da je nezdravo i kretati se, kretati se, kretati se. ponekad i potrcati i otici do teretane, i rezultati ce doci sami od sebe. mozda uzme malo vremena, ali boze moj.
da imas problema sa kilazom drugacije bi razmisljala - ao.

ja kad bih imala tri obroka dnevno, + te neke uzine, imala bih preko 100 kg.

znaci metalbolizam i hormoni skroz u k.....

a ova dijeta je prava stvar za vracanje metabolizma u normalu
Upravo suprotno, kada imaš tri velika obroka hrana teško sagorijeva jer se svaki obrok čovjek prejede...potrebno je imati pet šest manjih obroka...i nema problema 8-)
mamica papucarka

prvo ides na dijetu dva mjeseca, pa onda smanjis hranu (mislim zdravo se hranis), a povecas fizicke aktivnosti. :roll:
mandy

Post by mandy »

ugljikohidrate i proteine nemoj te jesti zajedno.Ja ujutro popijem sok od svijezeg voca,oko 11 sati 1-2 snite kruha sa sirom ili salamom,poslije podne voce ili supu,kruh sa povrcem ili vocem,oko 5 sati dobru veceru ali nejedem ugljikohidrate sa proteinima,znaci ne meso sa krompirom ili rizom ili tjesteninama,nego samo sa povrcem.,2 l vode na dan i 1 sat setnje na dan.Prvu sedmicu sa ovom dijetom sam odmah omrsavila 5g,poslije je islo malo sporije 2-3 sedmicno.Poslije 6 sati navece jesti samo voce i povrce.Slatko jednom sedmicno,ocejfim.
akyx

Post by akyx »

hah
pa ova dijeta i jeste upravo navikavanje organizma na 3 manja obroka, i pazis sta jedes.

i nisam citav zivot na dijetama, ovo mi je prva u zivotu;)
danas vaga kaze, 3 kg manje;) sad se najela pite od jabuka i cokolade za kuhanje;)
Lace

Post by Lace »

akyx wrote:hah
pa ova dijeta i jeste upravo navikavanje organizma na 3 manja obroka, i pazis sta jedes.

danas vaga kaze, 3 kg manje;) sad se najela pite od jabuka i cokolade za kuhanje;)
cokolade za kuhanje :-? ...to se prije davalo djeci ako imaju proljev :D
mamica papucarka

Lace wrote:
akyx wrote:hah

cokolade za kuhanje :-? ...to se prije davalo djeci ako imaju proljev :D
sad (ovi ljekari) ne preporucuju cokoladu za kuhanje (kao ni ostale slatkise) davati djeci da ih "zatvori". A ni odraslima. :D
amarce

Post by amarce »

cccc.....kako me nerviraju ove dijete.Najbolja dijeta(ali to i nije dijeta) je ta da maxsimalno smanjite unos ugljikohidrata koje dobivate iz slatkiša i hljeba.Gotovo da i nekonzumirate slatko.Madanje,smanjite unos riže i tjestenine(makaroni,pite i sve sto sadrzi tijesto),nemojte jesti poslije 18 sati naveče ali bas nista.Nema ono da malo naveče založim.Znači poslije 18 nema nista sem vode naravno.ako i jedete ugljikohidrate trebali bi ih jesti do jedno 16 sati a ako već jedete u 18 nek taj obrok sadrži sto manje ugljikohidrata.svaki se dan krećite bar 30 minuta.Ako nemožete trčati onda hodajte.
I eto vam "dijete".Z amjesec dana ce te izgubiti bar 2KG.
Ovakva prehrana je poznata kod sportasa i kod onih koji misle na svoj izgled bar donekle.Preporucuje se uz bilo koju dijetu uzimati dodatne minerale i vitamine jer ka nejedete pola stvari organizam gubi dragocijene sastojke
Post Reply