Umro Vladimir Savčić Čobi
- sebilj
#1 Umro Vladimir Savčić Čobi
Član grupe Pro Arte Vladimir Savčić Čobi preminuo je danas u 61. godini. Posljednjih nekoliko godina vodio je bitku protiv raka debelog crijeva. Tokom karijere osvojio je brojna priznanja i prodao osam miliona ploča, što ga svrstava među najpopularnije izvođače svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.
Foto: Slobodna DalmacijaNjegov album "Pruži mi ruku ljubavi" uvršten je među najbolje u enciklopediju pop i rok muzike. Osvajao je nagrade na mnogim festivalima od Zagreba, preko Sarajeva do Budve i Beograda.
Osim muzike, bavio se i glumom. Pojavio se u nekoliko filmova, a najznačajnija uloga mu je ona popularnog Fike, gazde kafane u seriji "Složna braća" za koju je 1996. dobio "Oskar popularnosti".
Sedam godina kasnije za svoja izuzetna umjetnička ostvarenja u Novom Sadu uručen mu je "Oskar za životno djelo". Istu nagradu dobio je godinu dana kasnije u Banjoj Luci.
Posljednje godine života proveo je nastupajući sa svojom grupom Pro Arte na prostoru bivše Jugoslavije. Posljednji ispraćaj Vladimira Savčića Čobija bit će 23. marta, a sahrana na Novom groblju u Beogradu.
Foto: Slobodna DalmacijaNjegov album "Pruži mi ruku ljubavi" uvršten je među najbolje u enciklopediju pop i rok muzike. Osvajao je nagrade na mnogim festivalima od Zagreba, preko Sarajeva do Budve i Beograda.
Osim muzike, bavio se i glumom. Pojavio se u nekoliko filmova, a najznačajnija uloga mu je ona popularnog Fike, gazde kafane u seriji "Složna braća" za koju je 1996. dobio "Oskar popularnosti".
Sedam godina kasnije za svoja izuzetna umjetnička ostvarenja u Novom Sadu uručen mu je "Oskar za životno djelo". Istu nagradu dobio je godinu dana kasnije u Banjoj Luci.
Posljednje godine života proveo je nastupajući sa svojom grupom Pro Arte na prostoru bivše Jugoslavije. Posljednji ispraćaj Vladimira Savčića Čobija bit će 23. marta, a sahrana na Novom groblju u Beogradu.
- don vito
#3 Re: Umro Vladimir Savčić Čobi
Kada je 7 godina nakon rata Čobi prvi put stigao u Sarajevo, nastalo je utrkivanje ko ce bolje docekati clana "stare sarajevske raje". A podsjetimo se sta je "Fiko" pjevao u ratu sa svojim kompanjonima Zoranom Kalezicem i Borom Corbom.
USTANI, SRBINE MOJ!
(Izvode: Zoran Kalezić, Bora Čorba, Vladimir Savčić Čobi)
I grakću crne vrane
na pravoslavnom krstu
opet se dušmani bude
i psuju nam majku srpsku.
U boj, u boj, u boj,
ustani, Srbine moj,
ne idi nikud sa ognjišta svog
Srbina čuva slava i Bog.
Koga će oni na vrbe,
a traže u strahu spas,
bre, mi smo kroz vekove mnoge
gazili i jače od nas.
Pale nam ognjišta naša,
kamenjem tela nam pune,
dokle će majke Srpkinje
da nose marame crne?
- sarajevac071
#4 Re: Umro Vladimir Savčić Čobi
ko je čobi
- Fair Life
#5 Re: Umro Vladimir Savčić Čobi
sarajevac071 wrote:ko je čobi

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: Umro Vladimir Savčić Čobi
-Šta pjeva Bosanac kada nosi ovcu na leđima, pa oko vrata?
-Jedna mala plava na ramenu mi spava.
Ne interesuje me šta je u ratu pjevao i s kim. On je dio mog djetinjstva, mladosti i ja ga kao dragu osobu pamtim.
Šta je bilo kasnije, upravo u narednih 40-tak dana pregovara sa ''svemirskom policijom''.
Pokoj mu duši!
http://www.videos.es/reproductor/proart ... 77d_d8NA0I
Biće da je pokojni Đorđe Novković (Otac Borisov) autor ovog super-mega pop hita što se na svakom odlasku prema Makarskoj i Trpnju pjevao uz gitaru. Đorđe je, u stvari, osnivač Pro-arte.
Last edited by PipiDugaDevetka on 20/03/2009 22:29, edited 1 time in total.
- Fair Life
#7 Re: Umro Vladimir Savčić Čobi
Ti i ja Devetko Duga imamo zajednicke emocionalne fundamente*.PipiDugaDevetka wrote:-Šta pjeva Bosanac kada nosi ovcu na leđima, pa oko vrata?
-Jedna mala plava na ramenu mi spava.![]()
Ne interesuje me šta je u ratu pjevao i s kim. On je dio mog djetinjstva, mladosti i ja ga kao dragu osobu pamtim.
Šta je bilo kasnije, upravo u narednih 40-tak dana pregovara sa ''svemirskom policijom''.
Pokoj mu duši!
http://www.videos.es/reproductor/proart ... 77d_d8NA0I
Biće da je pokojni Đorđe Novković (Otac Borisov) autor ovog super-mega pop hita što se na svakom odlasku prema Makarskoj i Trpnju pjevao uz gitaru. Đorđe je, u stvari, osnivač Pro-arte.
Da li smo fundamentalisti ?
* oni sto 'salijevaju' fundament (ne strahu) pri gradnji kuce.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8 Re: Umro Vladimir Savčić Čobi
Ovo što je kod mene nadogradjeno na taj isti fundament je baš klimavo, nestabilno,...
Znaš ono, rodila majka dva sina jedan bio budala, a drugi diskutovao na forumu.
Jesam fundamentalista, u tim emocijama i jesam fatalista i znam da to ne valja. Oduvijek sam igrao za raju i zanemarivao neke stvari,... Zato mi je bio drag ovaj pokojnik...Sto posto sam siguran da je i on, tamo u Bgd, ubjedjivao raju da ne postoji burek od sira!
Znaš ono, rodila majka dva sina jedan bio budala, a drugi diskutovao na forumu.
Jesam fundamentalista, u tim emocijama i jesam fatalista i znam da to ne valja. Oduvijek sam igrao za raju i zanemarivao neke stvari,... Zato mi je bio drag ovaj pokojnik...Sto posto sam siguran da je i on, tamo u Bgd, ubjedjivao raju da ne postoji burek od sira!
- Erzsebet
#9 Re: Umro Vladimir Savčić Čobi
Bio mi je deda mraz jedne godine... Baš mi ga je žao, mlad čovjek 
- Fair Life