Ako neko trazi ne-dokumentarni film koji na najrealisticniji nacin prikazuje sve igre na Bliskom Istoku, ali i glavne igrace, onda je Syriana najbolji film ikada napravljen.
Umro saudijski kralj
- Gojeni H
#76 Re: Umro saudijski kralj
- Rimad
#77 Re: Umro saudijski kralj
Žena je optužena za ubistvo, a po islamu, za to je smrtna kazna. Nema nikakve veze sa vehabijama. Istu bi kaznu dobila i u Teksasu, samo što joj ne bi glava bila odrubljena.Drvenija87 wrote:Nase ozlojedjene vehabije bi htjele ovavku kraljevsku praksu nad zenama da praktikuju i u BiH.![]()
18 + http://www.liveleak.com/view?i=b89_1421360015
-
Drvenija87
#78 Re: Umro saudijski kralj
Bez sudskog proocesa?Rimad wrote:Žena je optužena za ubistvo, a po islamu, za to je smrtna kazna. Nema nikakve veze sa vehabijama. Istu bi kaznu dobila i u Teksasu, samo što joj ne bi glava bila odrubljena.Drvenija87 wrote:Nase ozlojedjene vehabije bi htjele ovavku kraljevsku praksu nad zenama da praktikuju i u BiH.![]()
Prije ce biti da je ubila svoga zlostavljaca i rapistu,to kod kratkih nogavica ne manjka.
- Rimad
#79 Re: Umro saudijski kralj
Mislim da je laž da nije bilo sudskog procesa. Kakav god da je sistem, sumnjam da bi se neko usudio na javnu egzekucije, bez presude. Šta je u pozadini, ubistva i da li je ubijeni sam izazvao, to je do sudije - da li će sudija presuditi pravedno ili ne.Drvenija87 wrote:Bez sudskog proocesa?Rimad wrote:Žena je optužena za ubistvo, a po islamu, za to je smrtna kazna. Nema nikakve veze sa vehabijama. Istu bi kaznu dobila i u Teksasu, samo što joj ne bi glava bila odrubljena.Drvenija87 wrote:Nase ozlojedjene vehabije bi htjele ovavku kraljevsku praksu nad zenama da praktikuju i u BiH.![]()
Prije ce biti da je ubila svoga zlostavljaca i rapistu,to kod kratkih nogavica ne manjka.
Stvarno nisam sklon da vjerujem medijima koji oblikuju sliku islama u zapadnom svijetu. Da li je ovo ružna scena - naravno da jeste ružna, svako je ubistvo ružno (čak i ako osuđeni to zaslužuje). Da li je ta žena zaslužila smrtnu kaznu - ne znam, nisam bio na suđenju. Da li vjerujem medijima - naravno da ne.
- sinuhe
#80 Re: Umro saudijski kralj
Takva kultura. Ko smo mi da sudimo.
- Bosanac sa dna kace
#81 Re: Umro saudijski kralj
Ne mogu da otvorim video, ali mislim da se radi o smaknucu zene na ulici u Meidni ili u Meki, prije mozda mjesec dana.Rimad wrote:Mislim da je laž da nije bilo sudskog procesa. Kakav god da je sistem, sumnjam da bi se neko usudio na javnu egzekucije, bez presude. Šta je u pozadini, ubistva i da li je ubijeni sam izazvao, to je do sudije - da li će sudija presuditi pravedno ili ne.Drvenija87 wrote:Bez sudskog proocesa?Rimad wrote:
Žena je optužena za ubistvo, a po islamu, za to je smrtna kazna. Nema nikakve veze sa vehabijama. Istu bi kaznu dobila i u Teksasu, samo što joj ne bi glava bila odrubljena.
Stvarno nisam sklon da vjerujem medijima koji oblikuju sliku islama u zapadnom svijetu. Da li je ovo ružna scena - naravno da jeste ružna, svako je ubistvo ružno (čak i ako osuđeni to zaslužuje). Da li je ta žena zaslužila smrtnu kaznu - ne znam, nisam bio na suđenju. Da li vjerujem medijima - naravno da ne.
Kolko sam ja procit'o u turskim medijima smaknuta je jer je godinama zlostavljala pastorku-djevojcicu kojoj je bila maceha. Djevojcica je preminula usljed zlostavljanja, imala je nekih 5-6 godina. Mislim da je pisalo i da je zanijemila od toga, a metoda joj bila da djevojcici gura drsku od metle u spolni organ...
- Bosanac sa dna kace
#82 Re: Umro saudijski kralj
pa ni u Bosni nije drugacija praksa, taman da mu mezar zlatom oshaluju od onih para sto su iza njega ostale po zhidovskim bankama sirom svijeta dzabe mu je....XXS wrote:Ja sam mog kera bolje sahranio!
- Gojeni H
#83 Re: Umro saudijski kralj
KSA nije izvrsila "presudan finansijki pritisak" ni na koga, ali da su radili, a kasnije se malo i reklamirali radi onoga sto je Iran odradio za nasu domovinu - jesu.Chisum wrote:Lokman wrote:
Mnoge komunjare i islamofobi zaboravljaju da je Saudi Arabija kolosalno zadužila BiH jer je praktički rahmetli kralj Fahd izvršio presudan finansijski pritisak na Ameriku da zaustavi rat u našoj zemlji. Tako da bi svi narodi u BiH trebali biti zahvalni kraljevini i kraljevskoj obitelji Saudi Arabije.![]()
![]()
![]()
Nakon sto je semir_iz_svemira napustio forum, i iz Svedske otisao u boj, u Siriju (presao s jedne IKEA fotelje na drugu), falio nam je jedan kvalitetan forumski klovn.
http://articles.latimes.com/1996-02-02/ ... udi-arabiaWASHINGTON — Dismayed by Western inaction in Bosnia-Herzegovina, Saudi Arabia funded a $300-million covert operation to channel weapons to the Muslim-led government over the past three years with the tacit cooperation of the United States, according to an official with firsthand knowledge of the operation.
The alleged arms shipments, which were in addition to about $500 million in Saudi humanitarian aid, violated a U.N. arms embargo on the former Yugoslav federation that the U.S. pledged to enforce.
The Saudi official provided significant new details about the scope, timing and operation of the program, of which only sketchy descriptions have been provided in the past by American and other Western officials. The Saudi decision to reveal the information appeared motivated in part by a desire to take some credit away from rival Iran for a series of military and diplomatic gains by the Bosnian Muslims in their battle with the Bosnian Serbs.
Ljudi nekada zaboravljaju da je neko platio SVAKI metak koji je dosao u ratu. A Zapad uveo embargo ...
O motivima mozemo pricati.
-
razonoda
#84 Re: Umro saudijski kralj
Bosanac sa dna kace wrote:pa ni u Bosni nije drugacija praksa, taman da mu mezar zlatom oshaluju od onih para sto su iza njega ostale po zhidovskim bankama sirom svijeta dzabe mu je....XXS wrote:Ja sam mog kera bolje sahranio!
-
LAFAC95
- Location: ZELJO TOJE MOJ TEEM <3 SRCU DRAGA BOJA PLAWA <3 MISMO ZELJINI ZELJOJE NASH
#85 Re: Umro saudijski kralj
jeltito fejda stukan prico teorije zavjeraarchi_a wrote:Cinjenica: Kada bi u ovome trenutku, najmocnije arapske porodice povukle sav novac pohranjen u bankama u SAD-u, Amerika bi dozivjela finansijski krah od kojeg bi se godinama oporavljali. reziser i pisac M. Moore
- salik79
#86 Re: Umro saudijski kralj
razonoda wrote:Bosanac sa dna kace wrote:pa ni u Bosni nije drugacija praksa, taman da mu mezar zlatom oshaluju od onih para sto su iza njega ostale po zhidovskim bankama sirom svijeta dzabe mu je....XXS wrote:Ja sam mog kera bolje sahranio!
Ovo u BIH KOSTA 3-4 hiljade km, sto je pljacka Bakija. Najveca kriminalana firma.
Haj' ne prdi! U zivotu krocio u Bakije nisi, ali sve znas o njihovom poslovanju.
- Grover
#87 Re: Umro saudijski kralj
Čovečanstvo još nije postalo svesno težine gubitka..
- Bosanac sa dna kace
#88 Re: Umro saudijski kralj
Pa nas je prije 5 godina ukop rahmetlije kosto nedje oko 1000 KM, i nisu Bakije u pitanju, imamo u selu nase mezarje.... i 1000 KM je velika cifra....ali to nije tema ove emisije....salik79 wrote:Haj' ne prdi! U zivotu krocio u Bakije nisi, ali sve znas o njihovom poslovanju.
-
razonoda
#89 Re: Umro saudijski kralj
@salik79
Znam vrlo dobro , placala sam, dobro je da si to naglasio, da ne ponavljam. NEVIDJENA PLJACKA KAKO ONI RADE BIZNIS, I TO ONDA KAD TI JE NAJTEZE.
A ti , uzivaj u svom smradu.
Znam vrlo dobro , placala sam, dobro je da si to naglasio, da ne ponavljam. NEVIDJENA PLJACKA KAKO ONI RADE BIZNIS, I TO ONDA KAD TI JE NAJTEZE.
- salik79
#90 Re: Umro saudijski kralj
razonoda wrote:@salik79
Oni moraju platiti IZ veliki dio od toga sto si platila. Inace su trn u oku IZ jer nisu od onih koji se povijaju kako vjetar puse, radi cega je IZ osnovala svoje PD Jedileri. Kod Bakija imas priliku za besplatno uclanjenje do 40. godine, nakon toga placas godisnju clanarinu i na kraju te uopce ne izadje puno, ako si bio clan. A ako si misljenja da oni deru, bujrum otvori svoje PD i s novim, daleko nizim, cijenama ih sve potopi.
Izvinjavam se za ono "ne prdi", nisam uopce gledao nick nego komentar. Misleci da neki "on"
- salik79
#91 Re: Umro saudijski kralj
Bosanac sa dna kace wrote:Pa nas je prije 5 godina ukop rahmetlije kosto nedje oko 1000 KM, i nisu Bakije u pitanju, imamo u selu nase mezarje.... i 1000 KM je velika cifra....ali to nije tema ove emisije....salik79 wrote:Haj' ne prdi! U zivotu krocio u Bakije nisi, ali sve znas o njihovom poslovanju.
Fol je u onome sto sam i @razonodi napisao - veliki nameti IVZ-a.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#92 Re: Umro saudijski kralj
Jes' ti dobar jaroLokman wrote:
Mnoge komunjare i islamofobi zaboravljaju da je Saudi Arabija kolosalno zadužila BiH jer je praktički rahmetli kralj Fahd izvršio presudan finansijski pritisak na Ameriku da zaustavi rat u našoj zemlji. Tako da bi svi narodi u BiH trebali biti zahvalni kraljevini i kraljevskoj obitelji Saudi Arabije.
- salik79
#93 Re: Umro saudijski kralj
_BataZiv_0809 wrote:Jes' ti dobar jaroLokman wrote:
Mnoge komunjare i islamofobi zaboravljaju da je Saudi Arabija kolosalno zadužila BiH jer je praktički rahmetli kralj Fahd izvršio presudan finansijski pritisak na Ameriku da zaustavi rat u našoj zemlji. Tako da bi svi narodi u BiH trebali biti zahvalni kraljevini i kraljevskoj obitelji Saudi Arabije.
Nadam se da je htio razbiti monotoniju, ubaciti doskocicu kojoj cemo se svi smijati, inace kada bi neko ovo "mrtav ozbiljan" izvalio bez strucne pomoci mu ne prilazi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#94 Re: Umro saudijski kralj
On i zgenbomaratonac su prekaljeni asovi ovakvih glupostisalik79 wrote:
Nadam se da je htio razbiti monotoniju, ubaciti doskocicu kojoj cemo se svi smijati, inace kada bi neko ovo "mrtav ozbiljan" izvalio bez strucne pomoci mu ne prilazi
- graue_maus
#95 Re: Umro saudijski kralj
allah rahmetille .......kazu da je bio reformator veliki ???
- salik79
#96 Re: Umro saudijski kralj
Aha. Razvrat svih oblika je postao i zvanicno "halal" za svekoliku familijugraue_maus wrote:allah rahmetille .......kazu da je bio reformator veliki ???
-
archi_a
#97 Re: Umro saudijski kralj
Vidim opcinjen si stukanom.LAFAC95 wrote:jeltito fejda stukan prico teorije zavjeraarchi_a wrote:Cinjenica: Kada bi u ovome trenutku, najmocnije arapske porodice povukle sav novac pohranjen u bankama u SAD-u, Amerika bi dozivjela finansijski krah od kojeg bi se godinama oporavljali. reziser i pisac M. Moore![]()
![]()
![]()
![]()
reziser i pisac M. Moore , americki gradjanin, tj. amerikanac
- insomnia78
#98 Re: Umro saudijski kralj
Mirsad Kebo, gradjanin Bosne i Hercegovine, bosnjakarchi_a wrote:Vidim opcinjen si stukanom.LAFAC95 wrote:jeltito fejda stukan prico teorije zavjeraarchi_a wrote:Cinjenica: Kada bi u ovome trenutku, najmocnije arapske porodice povukle sav novac pohranjen u bankama u SAD-u, Amerika bi dozivjela finansijski krah od kojeg bi se godinama oporavljali. reziser i pisac M. Moore![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
reziser i pisac M. Moore , americki gradjanin, tj. amerikanac
-
archi_a
#99 Re: Umro saudijski kralj
Kebo je posebna prica. Ebala ga funkcija.insomnia78 wrote:Mirsad Kebo, gradjanin Bosne i Hercegovine, bosnjak
-
sarajevoxxxx
#100 Re: Umro saudijski kralj
Ne znam da li je najveća, ali prostom računicom može se skontati koliko zarađuju na ukopu.razonoda wrote:Bosanac sa dna kace wrote:pa ni u Bosni nije drugacija praksa, taman da mu mezar zlatom oshaluju od onih para sto su iza njega ostale po zhidovskim bankama sirom svijeta dzabe mu je....XXS wrote:Ja sam mog kera bolje sahranio!
Ovo u BIH KOSTA 3-4 hiljade km, sto je pljacka Bakija. Najveca kriminalana firma.
Cijela dženaza i ukop se može završiti u pola cijene od one koju je danas izvisila IZ, a vjerovatno i manje.Jedna sramna pljačka naroda i iskorištavanje pozicije koju imaju, monopol, i ostalo.