UMRO MICHAEL JACKSON
-
baxus
#176 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
niko kao MJ
niko i nikad
RIP
niko i nikad
RIP
- shibonja
- Baghira
#178 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
I meni.Shoshana wrote:Imam utisak da je bio strasno nesretna osoba. Iskreno mi ga je zao
- nosara
#179 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
RIP
Zasluzio je postovanje za svoj rad...
Ostalo, ko ce ga znati... 
Zasluzio je postovanje za svoj rad...
- arslanica
- Atzzo
#181 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Prerano, nek mu je vječna slava i hvala.
-
shmeezla
#182 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
R.I.P.
-
nova_korisnica
#183 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
bas mi nesto zao
nisam bila neki veliki fan...ali prvu plocu (LP-tada nije bilo CD-ova) koju sam kupila kao dijete, bila je njegova ploca...prije 20 god...
valjda ce na onom svijetu naci svoj mir...
nisam bila neki veliki fan...ali prvu plocu (LP-tada nije bilo CD-ova) koju sam kupila kao dijete, bila je njegova ploca...prije 20 god...
valjda ce na onom svijetu naci svoj mir...
- kockica_kockica
- slavkoimamodilera
#185 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Nikad nisam bio veliki ljubitelj pop muzike, okrenut sam od djetinjstva totalno drugacijoj vrsti muzike, ali ce ovaj covjek od mene uvijek imati golemi respect za sve sto je radio, upravo kako i zasluzuje. Sve sitne duse se mogu nasladjivati koliko god hoce, jedino sto je bitno je sto ce zauvijek ostati zapamcen kao jedna od najvecih muzickih legendi svih vremena i da ce kada se sve sabere i oduzme ipak ostati poznat po svojoj muzici...
...Dokle pjevam dotle i postojim
Prijatelji bivši, prijatelji budući
Pamtite me po pjesmama mojim
Pamtite me po pjesmama mojim...
Ucite od ovog mladog covjeka ispod... svaka cast kenozoik
Pocivao u miru Micheal...
...Dokle pjevam dotle i postojim
Prijatelji bivši, prijatelji budući
Pamtite me po pjesmama mojim
Pamtite me po pjesmama mojim...
Ucite od ovog mladog covjeka ispod... svaka cast kenozoik
Kenozoik wrote:Ma daleko od toga da je bio genije kao Mozart ili razne Jazz legende, alo covjek je ostavio neobrisiv trag u svijetu popularne muzike. Rijetko koji muzicar ili sastav se moze pohvaliti s time da je imao jednu od najboljih ili najprepoznatljivih pjesama u historiji pop muzike, a Jackzon ih je otpjevao nekoliko. "I Want You Back," "ABC," "Rock With You," "Don't Stop Till You Get Enough," "Thriller," "Beat It" i "Billie Jean"... ako niste vec culi sve ove pjesme, onda jos niste culi neke od najboljih pjesama proteklih 40 godina. A stvar nije ni samo u tome da je on imao toliko puno dobrih pjesama, nego da je imao takvu ogromnu populrnost da je njegova muzika imala uticaj na zivote jednog ogromnog broja ljudi sirom svijeta koji su odrasli u ta doba. Evo, ja sam rodjen tek '88e, a i ja imam neka posebna sjecanja vezana za njegovu muziku... od starih prijatelja, derneka iz gimnazije itd. itd. I sad zamislite da slicna sjecanja imaju ljudi svih starosnih doba na svim krajevima svijeta. Ja evo citam razne stranice na internetu, i bas SVI pricaju o tome... americki prijatelji na facebooku-u, bosanski prijatelji na facebooku, americke stranice, njemacke stranice, bosanske stranice, sportski forumi... svi. Takav uticaj je stvarno nevjerovatan... moze se jedino porediti jos sa Bitlsima i nekim drugim. Istina, Jackson je imao vrlo tuznu i kompleksnu zivotnu pricu, ali on je jednostavno ikona popularne kulture i na kraju vjerujem da ce se uglavnom zbog toga i sjecati.
Pocivao u miru Micheal...
- upravnik
#186 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
joko michael jackson?

- ružmarin-a
#187 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
R.I.P
P.S: da li će mu klanjati dženazu
- nosara
#188 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Sa teme "Da se nikad ne zaboravi..."
"21.11.1992.
Dobili smo foliju za prozore. Dolazili Ilija, Enjo i Vladan pa smo otišli do «Napretka». Tamo su slavili 90 godina od osnivanja ovog Hrvatskog kulturnog društva. Sandra je donijela vode iz podruma. Začudo, imamo struje. U Sarajevu je poginulo troje, a ranjeno 21 lice. Pop pjevač Michael Jackson darovao je Sarajevu hranu, odjeću i lijekove u vrijednosti dva miliona američkih dolara."
Znaci, bio je jedan od nas u najtezim danima...
Hvala ti, kralju...
"21.11.1992.
Dobili smo foliju za prozore. Dolazili Ilija, Enjo i Vladan pa smo otišli do «Napretka». Tamo su slavili 90 godina od osnivanja ovog Hrvatskog kulturnog društva. Sandra je donijela vode iz podruma. Začudo, imamo struje. U Sarajevu je poginulo troje, a ranjeno 21 lice. Pop pjevač Michael Jackson darovao je Sarajevu hranu, odjeću i lijekove u vrijednosti dva miliona američkih dolara."
Znaci, bio je jedan od nas u najtezim danima...
Hvala ti, kralju...
- mrtva kokoš
#189 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
nisam ga slusao,nisam bio njegov fan,nije me zanimalo ama bas nista o njemu a sve sam znao...jednostavno THE LEGEND koju tesko ko moze zasjeniti...neka mu je lahka crna zemlja
p.s. o njegovim dijelima ima se ko pozabaviti,dragi Allah zna najbolje...
p.s. o njegovim dijelima ima se ko pozabaviti,dragi Allah zna najbolje...
- MoHiKaNaC
#190 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Vrhunski pjevac i vrhunski showman. Jedna od muzickih ikona proslog vijeka.
Slusao ga sa uzivanjem, uvijek...
Sta reci... Jedna legenda manje...
Slusao ga sa uzivanjem, uvijek...
Sta reci... Jedna legenda manje...
- mrtva kokoš
#191 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
ne znam,je li ti naumpalo da je umro uoci petka ili u petak ne znam u kojoj se vremenskoj zoni nalazi L.A. to bi trebalo nesto da znaci sta ti mislisružmarin-a wrote:R.I.P
- suncica24
#192 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Hvala na paketicu
R.I.P.
R.I.P.
- Bullet Tooth Tony
- ružmarin-a
#194 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
hvala što si me podsjetio, bila sam svjesna sinoćnjeg lejletul Ragiba da je uoči petka i šteta je bila da neko pije, mogao se bar sinoć suzdržatiSplinter wrote:ne znam,je li ti naumpalo da je umro uoci petka ili u petak ne znam u kojoj se vremenskoj zoni nalazi L.A. to bi trebalo nesto da znaci sta ti mislisružmarin-a wrote:R.I.P
mišljenja sam da ako je zaista bio pripadnik Islama, i nešto i dobro doprinjeo, i ako nije bilo tih pedofilskih stvari bilo bi lijepo i dženaza da mu se klanja (da li je šta novca ostavio u dobrotvorne svrhe?)
a ako odbacimo sve sumnje, onda je stvarno umro na ekstra dan i treba nešto značiti...Bog zna
-
to je to
#195 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Legenda pop muzike
R.I.P
R.I.P
- JThomas
#196 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
spavaj legendo. nađi mir koji ovdje nisi imao.
- hepek071
#198 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Allah rahmetile...bio je dobar čovjek, a najviše je volio djecu
- upravnik
#199 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
osim one koja su ga tužila na suduhepek071 wrote:Allah rahmetile...bio je dobar čovjek, a najviše je volio djecu