Jutros u 7,30 vjecno nas je napustio HUSEIN KURTAGIĆ, viseslojni velemajstor sevdaha i clan Savjeta Instituta sevdaha...time je bosanski sevdah, za vrlo kratko vrijeme, dozivio jos jedan tezak gubitak...jer, rahmetli Husein Kurtagic, iako hendikepiran, bio je do zadnjeg dana motorna snaga u promociji sevdaha i sevdalinke....
Umio sam reci, da je Husein Kurtagic, iako slijep od svoje seste godine zivota, mnogo dalje VIDIO od onih koji vide...
Dragi Bog nikada i nikome nije ostao duzan...Husein je bio uskracen za vid ali viseslojno nagradjen drugim Bozijim blagodatima....lijepo i slatko je svirao harmoniku, njezno i sa dubokim senzibilitetom pjevao sevdalinke, komponovao od srca ...sjetite se Huseinove NE KLEPECI NANULAMA i iznad svega bio vrlo vjest organizator...pamtim vrijeme kada puna dva autobusa bosanskih umjetnika u programu SUSRET GENERACIJA vodi slijepi HUSEIN KURTAGIC.
Porodica je izgubila oslonac, sevdalije su izgubile velikog borca za afirmaciju sevdaha i sevdalinke, Institut je izgubio vrijednog clana Savjeta a ja dragog ahbaba...
Dragi moj brate Huseine...molim Uzvisenog da Ti podari Svoj rahmet i lahka Ti bila ZEMLJA BOSANSKA. - Omer Pobric

Neka mu je vjecni rahmet!