Neka mu je laka crna zemlja6.5.2007, 11:24, Media servis, Dnevnik.hr
Umro Đorđe Novković
Đorđe Novković, jedan od najpoznatijih hrvatskih kompozitora, iznenada je preminuo noćas u 65. godini života. Za sobom je ostavio velik broj hitova, aranžmana i albuma.
Đorđe je rođen 2. rujna 1943. godine. Sa 6 godina je krenuo u glazbenu školu, a na Muzičkoj akademiji u Sarajevu diplomirao je dirigiranje u klasi profesora Mladena Pozajića.Šezdesetih je svirao s Indexima, a zatim osniva Pro Arte. 1968. preselio se u Zagreb i iste godine s pjesmom Stari Pjer postigao prvi uspjeh.>> Video: Đorđe je svoj posljednji javni nastup imao u prošlotjednoj emisiji Zuhra Light ShowPisao je pjesme za Mišu Kovača, Nedu Ukraden, Zdravka Čolića, Duška Lokina, Đoa Maračića, Đanija Maršana, Tomislava Ivčića, Terezu Kesoviju, Ivicu Šerfezija, grupu Pro Arte, Gabi Novak, Srebrna krila i postao najtiražniji skladatelj.Sudjelovao je na gotovo svim festivalima na ovim prostorima i dobitnik je mnogobrojnih nagrada (Zagreb, Split, Opatija, Krapina, Slavonija ). Napisao je više od 2500 pjesama i prodao oko 20 milijuna ploča.
Umro Djordje Novkovic
Moderator: _BataZiv_0809
-
_BosanaC
#1 Umro Djordje Novkovic
- TheWatcher
#4 Re: Umro Djordje Novkovic
joj koja sjebada_BosanaC wrote:Neka mu je laka crna zemlja6.5.2007, 11:24, Media servis, Dnevnik.hr
Umro Đorđe Novković
Đorđe Novković, jedan od najpoznatijih hrvatskih kompozitora, iznenada je preminuo noćas u 65. godini života. Za sobom je ostavio velik broj hitova, aranžmana i albuma.
Đorđe je rođen 2. rujna 1943. godine. Sa 6 godina je krenuo u glazbenu školu, a na Muzičkoj akademiji u Sarajevu diplomirao je dirigiranje u klasi profesora Mladena Pozajića.Šezdesetih je svirao s Indexima, a zatim osniva Pro Arte. 1968. preselio se u Zagreb i iste godine s pjesmom Stari Pjer postigao prvi uspjeh.>> Video: Đorđe je svoj posljednji javni nastup imao u prošlotjednoj emisiji Zuhra Light ShowPisao je pjesme za Mišu Kovača, Nedu Ukraden, Zdravka Čolića, Duška Lokina, Đoa Maračića, Đanija Maršana, Tomislava Ivčića, Terezu Kesoviju, Ivicu Šerfezija, grupu Pro Arte, Gabi Novak, Srebrna krila i postao najtiražniji skladatelj.Sudjelovao je na gotovo svim festivalima na ovim prostorima i dobitnik je mnogobrojnih nagrada (Zagreb, Split, Opatija, Krapina, Slavonija ). Napisao je više od 2500 pjesama i prodao oko 20 milijuna ploča.
-
Vertigo
#5 Re: Umro Djordje Novkovic
Mislim da je citava emisija bila posvecena njegovom radu. Prst sudbine._BosanaC wrote:Neka mu je laka crna zemlja6.5.2007, 11:24, Media servis, Dnevnik.hr
Umro Đorđe Novković
-
Nancy Drew
-
dugmee
Pocivao u miru....
iznenada je umro a evo link da pogledate emisiju kad je bio gost kod Zuhre ako niste gledali...http://dnevnik.hr/bin/video_show.php?_d ... edia=45973
iznenada je umro a evo link da pogledate emisiju kad je bio gost kod Zuhre ako niste gledali...http://dnevnik.hr/bin/video_show.php?_d ... edia=45973
-
senada
#12 Re: Umro Djordje Novkovic
... od svega mozemo pobjeci samo od rodjenja, od vremena i od smrti ne....sheilak wrote:Zna li neko od cega je umro?
Sucut obitelji.....Antun.G.Simic
SMRT i JA
Smrt nije izvan mene. Ona je u meni
od najprvog pocetka: sa mnom raste
u svakom casu
Jednog dana
ja zastanem
a ona raste dalje
u meni dok me cijelog ne proraste
(...)
Velikom covjeku vjecni mir i spokoj dusi plemenitoj...
- dalmatinka
Može se pogledati, nisam sigurna za skidanje:dugmee wrote:da li se moze skinuti ova emisija sto je bila na zuhra show-u?
http://dnevnik.hr/naslovnica/index.php
-
Ledena Princeza
Bio je svijetli izdanak sarajevske rane pop škole. Pravi hitmaker. Jedan od posljednjih lakoglazbenih autora na ovim prostorima koji su svoj posao radili sa odgovornošću.
r.i.p.
r.i.p.
- Better Man
#22 Re: Umro Djordje Novkovic
Od bolesti srca!sheilak wrote:U toj emisiji kod Zuhre, posebno je dirljiv bio nastup Mise Kovaca, pogotvo za Djordja Novkovica. Stvarno cudno, kao da se oprastao. Ali pisao je divne pjesme.![]()
Zna li neko od cega je umro?
- DaysleepeR
I meni se čini.cyprus wrote:Sad mi se čini da mu je ona emisija bila namjenski oproštajna.