umreyiti racunare sa raylicitim OS-om

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

neko iz mase

Post by neko iz mase »

bilo bi dobro da postoji kakav razvodnik, ubacis sa jedne strane a na drugoj sest komada
*Unreal*

Post by *Unreal* »

posto vidim da se svi ovdje zajebaju, reko da priskocim u pomoc s konkretnim savjetima...
Kada govorimo o mrezi mislimo na racunare koji djele resurse..prema tome moras to i omoguciti, za tu namjenu je najpogodniji crossover kabl sa RJ 45 konektorima..

e sad konkretno, trebat ce ti 2 kompjutera, ali kvalitetna, recimo neka zvijer kao na slici:

Image

ovakav mozete kupiti u plus computersu , cijena 3000KM :D

e sad kad imas hardversku podrsku za mrezu treba ti kvalitetna mreza koja zadovoljava ISO standard kvalitete a moze i TCO99, rekao bi najpogodnije su ribarske ovog tipa (iako cijena prelazi preko 200KM)

- Sve sto trebas da uradis: ubaci sve komponente u supljinu unutar mrezhe, a externi przac i externi hard disk ostavis napolje :D
Image

nakon toga dolazi najtezi dio..tu moras biti oprezan, moras spojiti sve hardverske dijelove crossover kablovima kao na shemi..i vodi racuna da sve bude uredno kao na slici , tako da kasnije neces imati problema...sad bi tvoja mreza trebala raditi odlicno...

Image

Naknadno ti mogu objasniti i shared internet konekciju imam sve u .pdf formatu :lol: :lol: :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

*Unreal* wrote:
Image

Naknadno ti mogu objasniti i shared internet konekciju imam sve u .pdf formatu :lol: :lol: :D
jel shared kad i kod komsije viri par kablova :D :D :D
bug

Post by bug »

*Unreal* wrote:Naknadno ti mogu objasniti i shared internet konekciju imam sve u .pdf formatu :lol: :lol: :D
sjajan step by step :D prirucnik za pocetnike :D
shiljak

Post by shiljak »

Image

Boze sacuvaj :D
*Unreal*

Post by *Unreal* »

neko iz mase wrote:jel shared kad i kod komsije viri par kablova :D :D :D
Vidi se da se dobro razumijes u savremene tehnike kabliranja :D :D
BlingBling

Post by BlingBling »

Toozla wrote:
pitt wrote:pik ja slasticar :D
....kako umreziti dvije tuljumbe... :D
hehehehee :lol:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

*Unreal* wrote:
jednom sam umrezio citav komsiluk, niko nije na posao mogao otici
perke

Post by perke »

neko iz mase wrote:
*Unreal* wrote:
jednom sam umrezio citav komsiluk, niko nije na posao mogao otici
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Televizione

Post by Televizione »

Mislio sam umreyiti dva racunara, ali problem je u tome sto im nije isti OS (jedan je win.server 2000 a drugi je win.XP).
Postoji li neko drugo rijesenje osim mjenjanja OS-a???
Pretpostvaljam da si ih vec spojio, kad tako pises. win server 2000 i win xp se jako dobro podnose i nema nikakvih problema. Moras na oba da definiras / izaberes isti protokol. Ostalo ti win sam kaze.

IP adressu treba da zadas, ostavi drugom OS-u da ju sam prepozna ili unesi manualno. DSN Server i ostale 'trice' preskoci, osim ako bar jedna masina nije izuzetno mocna.

Startuj jedan i drugi i pozovi LAN. I gotovo.

Ako imas daljnih pitanja navedi samo jezik win-a koji imas, engl. ili drugi zbog uputa sta da kliknes.

Inace ne postoje nikakvi problemi, stvar je jednostavnija nego sto mislis.

Ako nesto ne funkcionira mozda OS kod strarta nije sve jedinice aktivirao. to provjeri u maski.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Televizione wrote:
Mislio sam umreyiti dva racunara, ali problem je u tome sto im nije isti OS (jedan je win.server 2000 a drugi je win.XP).
Pretpostvaljam da si ih vec spojio, kad tako pises. win server 2000 i win xp se jako dobro podnose i nema nikakvih problema. Moras na oba da definiras / izaberes isti protokol. Ostalo ti win sam kaze.

IP adressu treba da zadas, ostavi drugom OS-u da ju sam prepozna ili unesi manualno. DSN Server i ostale 'trice' preskoci, osim ako bar jedna masina nije izuzetno mocna.

Ako imas daljnih pitanja navedi samo jezik win-a koji imas, engl. ili drugi zbog uputa sta da kliknes.

Ako nesto ne funkcionira mozda OS kod strarta nije sve jedinice aktivirao. to provjeri u maski.

ovo mi mirise na novi kolac
shiljak

Post by shiljak »

Televizione wrote:

jeste culi sta covjek kaze
perke

Post by perke »

jesmo!!! a jesi li ti cuo sta ti mi kazemo?? :D :D
Post Reply