Umra

Rasprave o vjerskim temama.
Baghira

#76 Re: Umra

Post by Baghira »

Ne znam gdje se nalazi ta fabrika, ali moguce je da je podaleko od Kabe i da tih dana necete moci doci lahko do nje. :( Ma naravno, bice iA sve u redu, 400 metera i nije tako daleko, mada su ogromne guzve, ali ide nekako sve to i sve prodje u najboljem redu. :)
alternativna

#77 Re: Umra

Post by alternativna »

Magnolia12 wrote:Esselamu aleykum. Interesuje me koji je naredni rok za odlazak na umru i koji je status djevojke koja nema mahrema? :)
ve alejkumu selam. Nikakav status, ne mozes dobiti vizu za Umru ni za Hadzdz. Za Hadzdz zena starija od 43 god moze dobiti vizu.

Ili se udaj ili cekaj 43 :D
Baghira

#78 Re: Umra

Post by Baghira »

alternativna wrote:
Magnolia12 wrote:Esselamu aleykum. Interesuje me koji je naredni rok za odlazak na umru i koji je status djevojke koja nema mahrema? :)
ve alejkumu selam. Nikakav status, ne mozes dobiti vizu za Umru ni za Hadzdz. Za Hadzdz zena starija od 43 god moze dobiti vizu.

Ne znam kako je u Bosni, ali djevojke, mladje od 43 :D, u Njemackoj mogu dobiti vizu, za umru i za hadz, jer u tom slucaju ide sa zenskom grupom i islamska zajednica joj je mahrem. :)
alternativna

#79 Re: Umra

Post by alternativna »

Baghira wrote:
alternativna wrote:

Ne znam kako je u Bosni, ali djevojke, mladje od 43 :D, u Njemackoj mogu dobiti vizu, za umru i za hadz, jer u tom slucaju ide sa zenskom grupom i islamska zajednica joj je mahrem. :)
Netacno. Nedaju ni to vise za Umru. Licno iskustvo deportacije iz Saudije, jer na granicnom shalteru nije bilo mahrema, ali je bilo hrpu zena.

A bilo je godina kad sam i ja isla bez mahrema s grupom zena, no mjenja se i kod njih to.

Ali probajte - let deportacije iz Saudije je dzaba, placa Saudija :D
Baghira

#80 Re: Umra

Post by Baghira »

Moja je sestra ove godine u aprilu isla na umru, pa nije imala problema, moze biti da sad ne daju, ali nije mi jasno zbog cega onda uopste daju vizu, ako nije jasno definisano tj. ako vide da nemaju "pravog" mahrema? :? :)
alternativna

#81 Re: Umra

Post by alternativna »

Baghira wrote:Moja je sestra ove godine u aprilu isla na umru, pa nije imala problema, moze biti da sad ne daju, ali nije mi jasno zbog cega onda uopste daju vizu, ako nije jasno definisano tj. ako vide da nemaju "pravog" mahrema? :? :)
s kim je isla? Jeli u vizi pisao neko kao njen mahrem ko to nije bio?

Prave definicije mahrema organizator Umre i Hadza zna, pitanje je koliko ce on petljati i lagati da doticna udje u zemlju i staviti joj na granicnom prelazu nekog "mahrema" koji to uopste nije, ali stoji joj u pasosu. Nek tvoja seka vidi ko joj pise na vizi kao musko.
Post Reply