Umra 2018 sa Relax toursom

Rasprave o vjerskim temama.

Moderator: Bloo

Locked
bkozica
Posts: 29
Joined: 21/07/2009 14:33

#1 Umra 2018 sa Relax toursom

Post by bkozica »

Nakon što smo malo odahnuli i sredili utiske nakon Umre koju smo obavili s Relax toursom, želimo Agenciji zahvaliti na uspješnoj organizaciji prve samostalne Umre i podijeliti naša iskustva.
Umra je posjeta svetim mjestima Medini i Mekki sa obaveznim obredima koji Umru izdvajaju od klasičnog turističkog putovanja, želim istaći da je Relax tours ispunio oba segmeta ovog putovanja. Svojim dugogodošnjim iskustvom u organizaciji turističkih putovanja, izbor hotela i raznolika ponuda u smislu udaljenosti hotela, ponude aranžmana bila je na najvišem nivou.
S druge strane, izborom vodiča koji su svršenici fakulteta islamskih nauka, imaju zanja iz oblasti islama, načina obavljanja ovog svetog putovanja, te poznavanje arapskog jezika, Relax tours je apsolutno ispunio i očekivanja koji se odnosi na vjersku komponentu ovog putovanja.
Moj suprug, naš Ibrahim i ja smo uživali u svakom trenutku putovanja. Hoteli koje smo izabrali su pristojni i čisti, bili su blizu medinskog Harema a isto tako i Harema u Mekki, i to je ono što smo tražili.
Uzeli smo aranžman bez hrane, zato što nismo htjeli biti vezani za hotel nego za ibadet u Haremu kao i život u samom okruženju Harema, kako u Medini tako i Mekki.
Obrzirom da se jako dobro snalazimo na putovanjima općenito, volimo istraživati, nismo se prevarili. Uživali smo u ponudi restorana (kako skupih, tako i onih cjenovno povoljnih) u okruženju Harema: indijskih, turskih, arapskih i to sve u pauzama između namaza.
Posjete znamenitim mejstima u okolici Medine i Mekke, takodjer su bile dobro organizirane. Autobusi firme Kaswa jako udobni i moderni, vodiči puni informacija usput.
Prije samog putovanja pričinjavalo nam je posebnu brigu kako ispuniti vrijeme od 9 sati koje ćemo provesti na aerodromu u Istanbulu do leta za Medinu. Naposljetku, briga bez osnova. Relax tours nas je počastio izlet do Sultan Ahmeda gdje smo klanjali akšam namaz, a nakon toga smo večerali u divnom restoranu na Sultan Ahmedu. Hvala za divno iznenađenje.
Sami smo se dugo pripremali za ovo putovanje, a Relax tours se potrudio da ono bude za čistu desetku.
još jednom hvala Relax torusu
User avatar
travar
Posts: 2765
Joined: 14/08/2006 21:23
Location: Tudena

#2 Re: Umra 2018 sa Relax toursom

Post by travar »

Totally not brought to you by Relax Tours... :mrgreen:
User avatar
Jimmy McNulty
Čiča Gliša
Posts: 6520
Joined: 11/04/2012 11:32

#3 Re: Umra 2018 sa Relax toursom

Post by Jimmy McNulty »

Ovo je skoro legendarno ko Enes iz Zenice. :lol:
User avatar
HAVANA
Posts: 32695
Joined: 19/08/2008 23:04

#4 Re: Umra 2018 sa Relax toursom

Post by HAVANA »

E vala odo i ja na 2019.
Locked