Umotavanje poklona

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Eborg

#1 Umotavanje poklona

Post by Eborg »

Pozdrav,

Izvinjavam se na postiranju teme na ovaj forum no kako je najprometniji a meni treba brzo odgovor zamolio bih da se tu ostavi... :sax:

Naime,trebao bih za koji dan da kupim rodjendanski poklon.Poshto nisam vichan umjetnosti zamotavanja i ukrashavanja mozhe li mi neko reci u kojoj knjizhari ili slichnoj ustanovi bih mogao lijepo to da zamotam?Kupit cu par stvarchica u knjizhari a oni neka mi ovo zamotaju zauzvrat... :D Udjoh nedavno u knjizharu iz slichnog poriva i samo me je ona zhena pogledala kao da sam trazhio charobni shtapic... :lol:

Elem,ima li neki prijedlog,po mogucnosti u centru grada poshto mi vozilica nije trenutno na raspolaganju? :)

Hvala! :bih:
Shoshana

#2 Re: Umotavanje poklona

Post by Shoshana »

Eborg wrote:Pozdrav,

Izvinjavam se na postiranju teme na ovaj forum no kako je najprometniji a meni treba brzo odgovor zamolio bih da se tu ostavi... :sax:

Naime,trebao bih za koji dan da kupim rodjendanski poklon.Poshto nisam vichan umjetnosti zamotavanja i ukrashavanja mozhe li mi neko reci u kojoj knjizhari ili slichnoj ustanovi bih mogao lijepo to da zamotam?Kupit cu par stvarchica u knjizhari a oni neka mi ovo zamotaju zauzvrat... :D Udjoh nedavno u knjizharu iz slichnog poriva i samo me je ona zhena pogledala kao da sam trazhio charobni shtapic... :lol:

Elem,ima li neki prijedlog,po mogucnosti u centru grada poshto mi vozilica nije trenutno na raspolaganju? :)

Hvala! :bih:
Hm... ne znam ima li to dole kod nas, ali ovdje imas u svakoj robnoj kuci mjesto gdje ti volonteri iz raznih organizacija umotavaju poklone za simbolican (i nadasve dobrovoljan) prilog.

Ako takvo nesto ne postoji - eto ideja za one kojima pare trebaju.
beautyfool

#3 Re: Umotavanje poklona

Post by beautyfool »

U bilo kojem shoping centru, merkur, robot, vjerovatno i merkator ce ti umotati poklon a ti samo kupi ono sto ti je potrebno za umotavanje. Pitaj obezbjedjenje ili kasirke ko ti moze umotati poklon i reci ce ti kome da se obratis.Eh sad ne znam koliko si zahtjevan i koliko zelis da ti to kreativno izgleda :) ali od njih sigurno mozes ocekivati neko klasicno umotavanje :)
bez_ideje

#4 Re: Umotavanje poklona

Post by bez_ideje »

Aaaaaaaaaaaaaaaa upravo umotavam poklon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i to mi je jedna od najdrazih stvari.pravi sam majstor za te kreativne stvari da se poFalim kad vec pricamo o tome :dance: :dance: :dance:

A zavisti sta kupis i gdje kupujes,ako uzimas nesto u radnjama sa kozmetikom (Sam shop,Cm,Dm....),umotaju ti tamo,ne moras nista kupovat.........i umotaju super :D

A iskreno,ne znam za ostale,ali ja vise volim kad je nesto ruzno umotano ali umotano od osobe koja to poklanja....nego da je umotala tamo neka teta iz prodavnice :D
suncica24

#5 Re: Umotavanje poklona

Post by suncica24 »

U cvjecari Kaktus su bas mastoviti kada se radi o umotavanju,a i ucine ti to za 0,50-1KM :-D
Eborg

#6 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

bez_ideje wrote:Aaaaaaaaaaaaaaaa upravo umotavam poklon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i to mi je jedna od najdrazih stvari.pravi sam majstor za te kreativne stvari da se poFalim kad vec pricamo o tome :dance: :dance: :dance:

A zavisti sta kupis i gdje kupujes,ako uzimas nesto u radnjama sa kozmetikom (Sam shop,Cm,Dm....),umotaju ti tamo,ne moras nista kupovat.........i umotaju super :D

A iskreno,ne znam za ostale,ali ja vise volim kad je nesto ruzno umotano ali umotano od osobe koja to poklanja....nego da je umotala tamo neka teta iz prodavnice :D
Ma i to stoji samo sam ja apsolutno anti-talenat za te stvari...Sve mi ostanu otisci prstiju na selotejpu i viri vishka papira sa strane... :D

Elem,kupujem stvar u sasvim drugoj prodavnici gdje nema zamotavanja,dimenzija recimo kutije za mobitel...
Eborg

#7 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

suncica24 wrote:U cvjecari Kaktus su bas mastoviti kada se radi o umotavanju,a i ucine ti to za 0,50-1KM :-D
To je ona na autobuskoj stanici blizu Druge gimnazije?Hoce li zamotati ovako ako je neko "sa strane"? :D
Lady Saray

#8 Re: Umotavanje poklona

Post by Lady Saray »

najlakse ti je upakovati sta kockasto :D

moze li ovo pomoci?

http://video.about.com/entertaining/How ... resent.htm
cocochanel

#9 Re: Umotavanje poklona

Post by cocochanel »

na carsiji kod tramvajske pruge..cvjecara..zena extra umotava..par markica..ali se maksimalno potrudi..
Topla voda

#10 Re: Umotavanje poklona

Post by Topla voda »

imas firme za umotavanje.odnosno za ukrasavanje...ako ti nije frka do toma u lukavici doci,ima mi jedan iz rsa dole jaran radnju bas za to
Eborg

#11 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

Topla voda wrote:imas firme za umotavanje.odnosno za ukrasavanje...ako ti nije frka do toma u lukavici doci,ima mi jedan iz rsa dole jaran radnju bas za to
Kao shto rekoh nazhalost nisam pri autu... :(

Ne trazhim nishta posebno,neshto normalno i standardno uglavnom...
faye

#12 Re: Umotavanje poklona

Post by faye »

Eborg wrote:
Ma i to stoji samo sam ja apsolutno anti-talenat za te stvari...Sve mi ostanu otisci prstiju na selotejpu i viri vishka papira sa strane... :D
sta fali, moze to biti bas simpa :D ko da mora sve pod konac :D

ja sam jednom prilikom uzela hrpu obicnih bijelih papira A4 i A3 dimenzija i umotala poklon x puta :D i na kraju sve u jedan fini papir :D dragi mi se osafunjo odmotavajuci :D

a na stranu to, mozes naci fine ukrasne kutije ili kese pa jednostavno staviti poklon u to? ili samo u kutiju i okolo zavezati masnu :D ili pertlu :D al fino cvor, da se tesko otpetlja :D :oops:

ja sutra odoh u nabavku papira i trakica :D inace nemam puno poklona jer nisam kuci :( ali sam zato jezik osusila lizuci koverte s cestitkama :D
Eborg

#13 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

Ma poklon je vec u kutiji...Ali ne bih bash da odmah skuzhi shta je... :D
faye

#14 Re: Umotavanje poklona

Post by faye »

Eborg wrote:Ma poklon je vec u kutiji...Ali ne bih bash da odmah skuzhi shta je... :D
ako neces da skuzi sta je, onda fino pakovanje nije ono sto ti treba :D
stavi u vise kutija :D ili zamotaj tako da ta izgubi oblik, pa da ne moze skontati :)

jest mi merak pakovati poklone ali jos veci primati pa treskati i osluskivati da skontam sta je unutra :D :oops:
Eborg

#15 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

Ali onda mogu izazvati kontraefekat...Past ce u ekstazu ako vidi veliku kutiju i kada dodje do male mogu misliti razocharenja... :lol:
anda 1

#16 Re: Umotavanje poklona

Post by anda 1 »

Cvjećara Kaktus
faye

#17 Re: Umotavanje poklona

Post by faye »

Eborg wrote:Ali onda mogu izazvati kontraefekat...Past ce u ekstazu ako vidi veliku kutiju i kada dodje do male mogu misliti razocharenja... :lol:
:lol:

e onda zamotaj u pare :D :lol: :lol: :lol:
Eborg

#18 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

anda 1 wrote:Cvjećara Kaktus
Pa evo vec drugi prijedlog za tu cvjecaru a niko ne reche gdje je zapravo...Je li to ona cvjecara u Alipashinoj ulici na autobuskoj stanici?Smedja trafika,shta li...
Eborg

#19 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

faye wrote:
Eborg wrote:Ali onda mogu izazvati kontraefekat...Past ce u ekstazu ako vidi veliku kutiju i kada dodje do male mogu misliti razocharenja... :lol:

Eh,ja o takvom poklonu sanjam...Ja se napatih oko drugih a niko mene da tako obraduje moja ti... :lol:
anda 1

#20 Re: Umotavanje poklona

Post by anda 1 »

Jeste u Alipašinoj na bus stanici smeđa kućica
Eborg

#21 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

anda 1 wrote:Jeste u Alipašinoj na bus stanici smeđa kućica
Sigurno zamotavaju ovako poklone sa strane?Poshto sam bio tu par puta i ne primijetih nishta slichno...
ledeny

#22 Re: Umotavanje poklona

Post by ledeny »

kupi bolan komad ukrasnog papira i selotejp pa to sam umotaj. ako se radi o kockastom obliku manjih dimenzija to ces odraditi za minut vremena. :-)
anda 1

#23 Re: Umotavanje poklona

Post by anda 1 »

Ma zamotavaju, idi više. Što si ti neki komplikovan lik :D
Eborg

#24 Re: Umotavanje poklona

Post by Eborg »

anda 1 wrote:Ma zamotavaju, idi više. Što si ti neki komplikovan lik :D
Ma nisam trenutno u Sarajevu,otishao bih ja vec jucher...Ah,shto me napade! :lol:
faye

#25 Re: Umotavanje poklona

Post by faye »

Eborg wrote:
faye wrote:

Eh,ja o takvom poklonu sanjam...Ja se napatih oko drugih a niko mene da tako obraduje moja ti... :lol:
bice bolje Image
Post Reply