Dzigera pricinula grudni kos i dihanje otezano a sve i jedna zila kucavica, cak i ona iz pete, preselile se u glavu i zato srce stiglo samo do vrata. Al nebi se zalio da nije sto me ponekad zigne glava iz zasjede, nesto kao lobanjom iznenadno zakucavati ekser u zid... vi koji ste probali znate feeling... pa su zato kapilari u bjeonjaci popucali... podocnjaci su na podu a boje sam
Vani nije kisa, posto kisa pada odozgo prema dole a ovo se krece paralelno sa povrsinom zemlje, face to face sa mnom... il' ti puse frontalno pa ti ne da krenut, il' te gura s ledja i ne mozes se zaustavit dok ne prigrlis prvu banderu... a kijamet o'klen ce neg' sa Sjevernog Studenog hladnog mora...
Kad bi covjek bio u stanju osjecati sta, rekao bi da mi bas prija setnja tih 15 m do kiosika i nazad. Iako vlasnik neki Poljak, rasola nema pa su pale samo sverane cigare i jogurt.
Vratis se u zatvoren prostor, eto i simptoma nazad! Lezati vodoravno je isto iskljuceno. TV mogu gledati sa zvukom pet minuta i nastaviti jos desetak bez tona... ali onda pokretne slike postanu teske za moj zeludac. Ne znam jeste ikad razmisljali, ali forum je pravo tiho i mirno mjesto, nema puno po ekranu da skakuce... a ljudi se rasturise polemisuci... ko neka soba gdje gluhonjemi zustro raspravljaju o troclanom predsjednistvu!
E haj'te ako ima neko od vas da prepoznajete stanje i znate fore o umjetnosti zivljenja, pomozite sa prijedlozima, ja sam svoj repertoar ispuc'o, jogurt, setnja, tusiranje, kamilica... nista ne pomaze... Samo znaci sugestije bez: lezanja, rasola nema, ni slucajno pominjati sirova jaja ili alkoholnu kontru...
Ko mi olaksa k'o da je cjelom covjecanstvu pomog'o!