da li ste od onih koji kroz zivot idu znajuci sta hoce ili od onih koji isto cine znajuci sta nece?
ja sam od potonjih.
znam sta....
Moderator: anex
-
pinkzelena
#2 Re: znam sta....
King Kikapu wrote:da li ste od onih koji kroz zivot idu znajuci sta hoce ili od onih koji isto cine znajuci sta nece?
ja sam od potonjih.
Kako kad vala...
-
Eshek
Znam kakva djela zelim ciniti u zivotu i nastojim da to postujem. Znam i kako zelim da vodim svoj zivot, mislim prije svega na dinamiku. Samo ostaje nacin kako da to postignem, a to ovisi od mogucnosti i moras se svakodnevno prilagodjavati. Otezava cinjenica da mogucnosti češće nisu u skladu sa željama, nego jesu, ali i sa tim se nauči živjeti, dok god imaš podršku prijatelja, porodice, partnera...
Kad se izgubim u tim mislima, uvijek me vadi slijedece: Kako god da mi se zivot razvije, koliko god bio ne/zadovoljan njime, ako uspijem nahraniti gladnog i odškolovati gladnog znanja (ne govorim o vlastitoj djeci), moj zivot nije bio uzaludan, jer sam nekom otvorio mogućnosti, koje bez mene ne bi imao.
Kad se izgubim u tim mislima, uvijek me vadi slijedece: Kako god da mi se zivot razvije, koliko god bio ne/zadovoljan njime, ako uspijem nahraniti gladnog i odškolovati gladnog znanja (ne govorim o vlastitoj djeci), moj zivot nije bio uzaludan, jer sam nekom otvorio mogućnosti, koje bez mene ne bi imao.
- chuchumbamayumbe
Ja sam pravi čovjek, u pravo vrijeme, na pogrešnom mjestu. 
- fantom slobode
ljudi smo, nismo hercegovci!zena21 wrote:i ja sam sve to... samo sam zenachuchumbamayumbe wrote:Ja sam pravi čovjek, u pravo vrijeme, na pogrešnom mjestu.