What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#726 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nadinka wrote:
eh zene, ako bi se radilo kako treba tu bi bilo dosta posla..
za pocetak osmisliti sadrzaj, rubrike, ko sta radi, citav koncept sajta
pod dva- napraviti prezentaciju toga kako bi to trebalo izgledati, doci do sefova ovih kod nas postojecih brendova i prezentirati im sta radimo i koji vid saradnje im mozemo ponuditi
za one koji odluce na neki nacin saradjivati s nama, znaci izraze zelju da uz neka u nadoknadu ili nagradne kupone objavljujemo u kombinacijama njihovu odjecu, postavljamo info o njihovim kolekcijama, snizenjima i slicnim stvarima, onda treba neko bas kao sto inspire-me rece da radi dirty jobs, znaci da nabavlja slike komada koje bi uploadovale, kombinovale ili objavljivale
treba domena i kreirati sajt
ima tu posla, u startu nema nista para, ako bi ispalo uspjesno vjerovatno bi dosle i pare
pogledajte ljepota.ba, oni ocito imaju razradjen posao, ali meni se sajt en svidja, puno je zbrkan i nema ono sto je osnova moje ideje - praviti kombinacije po zeljama, prijedloge za svaki dan sa konkretnim podacima-gdje i koliko para :)
Meni je to odlična ideja, baš zato što nema takvog site-a u BiH, ima u Hrvatskoj nešto slično moda.hr
Kao što si i napomenula, to je zaista opsežan posao, i mora se konstantno raditi. I to nekoliko ljudi, ne može samo jedna osoba.
A što se tiče tog "dirty job" nabavljanja slika komada, to se može dogovoriti s vlasnicima radnji da oni obezbjeđuju slike ( ako se već žele reklamirati na site-u, ili dogovoriti s njima da se lično dođu i uslikaju ti odjevni predmeti ( mora baš biti dobar aparat ) .

A @alica, zar nema nešto slično Cosmopolitan na zadnjoj strani - slike cura sa ceste i komentari, ima i jako ružnih komentara, to se treba dobro raspitati smije li se tako...Možda ako se stavi onaj kvadratić na oči ili lice onda možeš.
Ili jednostavno nositi papire sa sobom i na licu mjesta da ljudi koji se slikaju potpišu da odobravaju da im se slika stavi.

Sad baš nešto razmišljam, zar nema neki BH portal - InfoBAR koji stalno objavljuje slike iz grada, imaju i onu rubriku frajer i djevojka dana. Čak su i na Sarajevo X-u stavljali slike šetača i ljudi, nikom nisu tražili dozvolu :)
zamzija

#727 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nadinka wrote:Evo za tamno plavi sako, laimalo lejtna :):
Image
I samo da ti kažem Nadinka, da si me inspirisala, maloprije sam kupila prelijepu mornarsku majicu ( plavo bijele pruge ) da ide uz sako, i hvala ti na tome. Zaista sa svojim kombinacijama inspirišeš ljude :D
alica.k

#728 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Mariella wrote:Samo ne znam koliko bi kod nas bilo materijala za taj street style :D Mislim da bi jednom sedmicno clanak mogao izaci :D

Meni se svidja koncept stranice http://www.collegefashion.net/. Imaju puno ovih kombinacija kao sto Nadinka pravi, plus clanci tipa kako se obuci kao "ime poznate osobe", kako nositi to i to, da li biste ikada obukli "ime odjevnog predmeta", pa na primjer nadju neku super suknju ali uzasno skupu, pa nadju slicnu zamjenu ali puno jeftiniju, svake sedmice izadju linkovi za snizenja na internetu itd itd. :)
pa nije sad da se SVI u sarajevu ruzno oblace ono...znas. uvjek se nadje neko da valja :) a jednom sedmicno, skupilo bi se tih slika za taj clanak
zamzija wrote: A @alica, zar nema nešto slično Cosmopolitan na zadnjoj strani - slike cura sa ceste i komentari, ima i jako ružnih komentara, to se treba dobro raspitati smije li se tako...Možda ako se stavi onaj kvadratić na oči ili lice onda možeš.
Ili jednostavno nositi papire sa sobom i na licu mjesta da ljudi koji se slikaju potpišu da odobravaju da im se slika stavi.

Sad baš nešto razmišljam, zar nema neki BH portal - InfoBAR koji stalno objavljuje slike iz grada, imaju i onu rubriku frajer i djevojka dana. Čak su i na Sarajevo X-u stavljali slike šetača i ljudi, nikom nisu tražili dozvolu :)
ma da, ne znam kazem, ja se inace bavim onom obicnom fotografijom (amaterski, molim) a ne ovom za press i znam da ako oces objaviti neciju sliku 1. moras traziti dozvolu i 2. mora i svjedok biti da ti je ta osoba dala dozvolu, inace streetstyle mi je uvijek bila zelja da radim, pa cak i tu kod nas gdje nema bas previse materijala za to

mozda stvarno za streetstyle to ne treba, svakako se mozemo raspitati.
Mariella

#729 Re: What to wear???

Post by Mariella »

alica.k wrote:
Mariella wrote:Samo ne znam koliko bi kod nas bilo materijala za taj street style :D Mislim da bi jednom sedmicno clanak mogao izaci :D
pa nije sad da se SVI u sarajevu ruzno oblace ono...znas. uvjek se nadje neko da valja :) a jednom sedmicno, skupilo bi se tih slika za taj clanak
Ma znam, uvijek ima izuzetaka, ali opet rijetko da je bas bas super. Ne mogu se ni ja sama pohvaliti da se nesto posebno sredjujem za svaki dan, vise je to ono, nabrzinu se obucem (jer se jedva probudim pa kasnim :mrgreen: ). I opet kazem, nisam ruzno obucena, ali nisam ni posebno izabirala i mucila se sta bi to mogla (nekad se i to desi, ali eto) :D

Dok ovi "vani", cini se svi ko da su iz magazina izasli :D
alica.k

#730 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Mariella wrote:
alica.k wrote:
Ma znam, uvijek ima izuzetaka, ali opet rijetko da je bas bas super. Ne mogu se ni ja sama pohvaliti da se nesto posebno sredjujem za svaki dan, vise je to ono, nabrzinu se obucem (jer se jedva probudim pa kasnim :mrgreen: ). I opet kazem, nisam ruzno obucena, ali nisam ni posebno izabirala i mucila se sta bi to mogla (nekad se i to desi, ali eto) :D

Dok ovi "vani", cini se svi ko da su iz magazina izasli :D
ma zapravo neki ljudi to jednostavno imaju u sebi. moja sestra svasta nabaca na sebe i sve joj stoji ko da je satima razmisljala sta obuc :S

a inace, ista sam ti. kad idem negdje gdje moram it na vrijeme, ne gledam uopste sta cu obuc vec prvo sto dodje pod ruku :)
harleyquinn

#731 Re: What to wear???

Post by harleyquinn »

:D :D :D
Image
eluna

#732 Re: What to wear???

Post by eluna »

Nadinka wrote:ma ovo je meni teget plava, normalna :) ona kraljevska je drečava tamno plava, mi smo ej nekad zvali serpa plava :)

Ovaj uz jeans dole npr mozes nositi gore skoro pa bilo sta-majice recimo svih onih neutralnih krem, bez, puder roza, sivkasto roza, bijela, svijetlo plava

Odlicno ide uz prugaste kombinacije kosuljica i majica-plavo bijela, crveno bijela, bez bijela i slicno

donji dio najbolje jeans ide, ali kao sto vidis iz ove gore slike uz bijele hlace moze biti ekstra i uz pjescano bez isto :)
nadi, "šerpa plava" je blaža nijansa teget plave, royal blue je boja kobalta - ima mrvicu ljubičaste u sebi i itekako više crne, pa je tamnija bar za 3 nijanse od "šerpe" :)
eluna

#733 Re: What to wear???

Post by eluna »

surajaa wrote:Djevojke, sve nijanse plave, pa i ta rojal su ovo proljece i ljeto ponovo in, ja svakako nikad nisam i ne slijedim slijepo modni must have...ali nije zgoreg pogledati...

Image

Image
evo, upravo boja šerpe i royal plava .............. haljina u sredini je royal blue, a ovaj sako i pantalone do su "šerpa" boja
eluna

#734 Re: What to wear???

Post by eluna »

cure, jel ijedna od vas posjećivala temu "Unikatni glamurozni nakit" :-) :-) :-) :-) postala sam tamo, međutim, vidim da sada traže "ovlaštenje" da se pristupi temi :? .............. ili samo određeni autori i kreatori imaju zabranu, dok se drugima dopušta "reklamiranje"
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#735 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

eluna wrote:cure, jel ijedna od vas posjećivala temu "Unikatni glamurozni nakit" :-) :-) :-) :-) postala sam tamo, međutim, vidim da sada traže "ovlaštenje" da se pristupi temi :? .............. ili samo određeni autori i kreatori imaju zabranu, dok se drugima dopušta "reklamiranje"
Kad se tema skloni ili izbrise to znaci da je svima osim moderatorima nedostupna.

Tema je sklonjena zbog reklamiranja.
eluna

#736 Re: What to wear???

Post by eluna »

ladyblue18 wrote:
eluna wrote:cure, jel ijedna od vas posjećivala temu "Unikatni glamurozni nakit" :-) :-) :-) :-) postala sam tamo, međutim, vidim da sada traže "ovlaštenje" da se pristupi temi :? .............. ili samo određeni autori i kreatori imaju zabranu, dok se drugima dopušta "reklamiranje"
Kad se tema skloni ili izbrise to znaci da je svima osim moderatorima nedostupna.

Tema je sklonjena zbog reklamiranja.
ali ne kaže da je sklonjena, nego mi kaže da "nemam ovlaštenje" .....

EDIT:

osim toga, prve su straniec bile pune reklama, i za prodavnice i za neku djevojku Callisto ....itd. znači sve same reklame .... pa nije bila sklonjena, zato ne kužim
ladyblue18

#737 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

eluna wrote:
ali ne kaže da je sklonjena, nego mi kaže da "nemam ovlaštenje" .....
Pa sklonjena u dio foruma za koji vi obicni forumasi nemate ovlastenje. :)
alica.k

#738 Re: What to wear???

Post by alica.k »

omg lady a mos skloniti onu moju temu sa zdravlja? o bulimiji? strah me da je relevantna osoba ne pronadje i skonta da sam je izmanipulirala da ode na razgovor :) kad se vec mogu teme sklanjat?
ladyblue18

#739 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

alica.k wrote:omg lady a mos skloniti onu moju temu sa zdravlja? o bulimiji? strah me da je relevantna osoba ne pronadje i skonta da sam je izmanipulirala da ode na razgovor :) kad se vec mogu teme sklanjat?
Eto ga. :D
alica.k

#740 Re: What to wear???

Post by alica.k »

tenk ju
eluna

#741 Re: What to wear???

Post by eluna »

ladyblue .... što mi skloniste temu Nakit po vašoj mjeri .......... pa bile samo dvije fotke bez ičega napisanog :-D :-D :-D :-D :-D

EDIT: po ovom sistemu trebalo bi skroz ukinuti temu Gdje šta naći u Sarajevu, tamo puste reklame za silne prodavnice itd ....... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

pa i ovdje na What to wear .... malo malo "imaš to u XY prodavnici" ........ tako usko gledajući, sve je reklama
eluna

#742 Re: What to wear???

Post by eluna »

Irish wrote:
bijela wrote:
ALexis wrote:Image

ja bih mantil na ovaj fazon :(
uuuuu prelijep je :shock:

najsličnije tome vidjeh u bellissimi,
kao npr. na njihovoj stranici http://www.bellissima.ba/bs/,
kolekcija jesen/zima 2010-11, model 22

(ne da da se postavi slika :roll: )
uu bas je divan :)
zna li neko cijenu u Bellissimi mozda??

zar ovo nije reklama ???????
ladyblue18

#743 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

Draga eluna, nije dozvoljeno reklamiranje svojih radova, o bilo cemu da se radi, na forumu.
Reklama se placa, i za nju se mozes obratiti odgovornima na portalu.

Bit ces zamoljena sada da ne skreces sa temom i da ovdje zavrsimo polemiku. :sax:
Nadinka

#744 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Udjoh sinoc s bratom u Oviese i da znate ima pravo finih mantila, od onih skroz kratkih kao jaknica do klasicnih, ili nesto napuhanih na rukavima, bas fin izbor kome treba

npr ovaj:
Image
Nadinka

#745 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

zamzija wrote:
I samo da ti kažem Nadinka, da si me inspirisala, maloprije sam kupila prelijepu mornarsku majicu ( plavo bijele pruge ) da ide uz sako, i hvala ti na tome. Zaista sa svojim kombinacijama inspirišeš ljude :D
Hej drago mi je bas, nego vidjeces da ti je to super komad, uvijek iskoristiv, i ja imam jednu i nosim je sad od proljeca, ljeti jako volim obuci nju (dugi rukav je) i dole kratki bijeli sorc i samo japanke ili starke.
LaCici

#746 Re: What to wear???

Post by LaCici »

Nadinka wrote:Udjoh sinoc s bratom u Oviese i da znate ima pravo finih mantila, od onih skroz kratkih kao jaknica do klasicnih, ili nesto napuhanih na rukavima, bas fin izbor kome treba

npr ovaj:
Image
Cijene?
Nadinka

#747 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Nisam pregledala, ali koliko znam cijene u oviesse su pristojne
Partizzanka

#748 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

meni ne stoje ovako mantilici i jaknice sa kajsem okolo jer mi jednostavno ne stoje
a kupila sam ovdje na rasprodaji (slucajnoj, takve su najbolje) cak dvije sako/jaknice za po 10km ... divna i boja i sve ali kad mi ne stoji ne stoji mi!
a kad skinem kais onda su one presiroke onako bez oblika
Nadinka

#749 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:meni ne stoje ovako mantilici i jaknice sa kajsem okolo jer mi jednostavno ne stoje
a kupila sam ovdje na rasprodaji (slucajnoj, takve su najbolje) cak dvije sako/jaknice za po 10km ... divna i boja i sve ali kad mi ne stoji ne stoji mi!
a kad skinem kais onda su one presiroke onako bez oblika
hajd posalji sliku na pp da ja to vidim nesto ti vise nista ne vjerujem dok en vidim :)
LaCici

#750 Re: What to wear???

Post by LaCici »

Pravo je fin mantil, ali ja vec uzela u Mangu 169 KM, bude li jeftinije u Oviesse-u ubit cu se :sad:
Post Reply