U koje jaslice, tj. vrtić dati bebu od 20 mjeseci?!Help!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
baba_drndara

#1 U koje jaslice, tj. vrtić dati bebu od 20 mjeseci?!Help!

Post by baba_drndara »

Ima li iko iskustva sa ovim privatnim vrtićima po Sarajevu?Trebala bih sina dati u jaslice ali ne znam gdje?!Obišla sam par vrtića i od onoga što sam vidjela, vrtić Smiley iza Centralne banke mi se najviše svidio,...grupice od po maximalno 10-oro djece, prostor super, vaspitačice sjajne, ima djece svih nacionalnosti što mi se sviđa, ali po baksuzluku tamo nema mjesta! :(
Zna li neko za sličan vrtić?
Help!!!Hitno!
chuchumbamayumbe

#2 Re: U koje jaslice, tj. vrtić dati bebu od 20 mjeseci?!Help!

Post by chuchumbamayumbe »

baba_drndara wrote:Ima li iko iskustva sa ovim privatnim vrtićima po Sarajevu?Trebala bih sina dati u jaslice ali ne znam gdje?!Obišla sam par vrtića i od onoga što sam vidjela, vrtić Smiley iza Centralne banke mi se najviše svidio,...grupice od po maximalno 10-oro djece, prostor super, vaspitačice sjajne, ima djece svih nacionalnosti što mi se sviđa, ali po baksuzluku tamo nema mjesta! :(
Zna li neko za sličan vrtić?
Help!!!Hitno!
Mi smo nasu Prdaru dali u obdaniste/jaslice Djecji grad na Mojmilu. Obzirom da je drzavna ustanova, uslovi su odlicni, osoblje ljubazno i za sada smo zadovoljni. Inace, mala je krenula u jaslice sa nepunih 11 mjeseci, ide vec dva mjeseca i za sada je sve ok. Bude suza, placa ali nista vise ili manje nego god svih ostalih bebara njenog uzrasta. Grupe su vece, otprilike 20-tak, ali sta da se radi.
Cijena je 140km.
obuca

Post by obuca »

i ja bih preporucila vrticu na Mojmilu. Sin mi je isao u taj vrtic i bila sam prezadovoljna.
semmy

Post by semmy »

obuca wrote:i ja bih preporucila vrticu na Mojmilu. Sin mi je isao u taj vrtic i bila sam prezadovoljna.
pridruzujem se....i moj sin je isao na mojmilo u vrtic i bila sam prezadovoljna
modesti

Post by modesti »

I ja sam čula za taj vrtić na Mojmilu- svi ga hvale. Meni samo ne valja lokacija, daleko mi brate...

Ja starijeg već drugu godinu šaljem Djecu Sarajeva (jedan od njihovih vrtića) i prilično sam zadovoljna. Zašto misliš da su privatni vrtići bolji od državnog? Samo je jedan privatni vrtić u SA uredno prijavljen, nemaš dakle nikakvu kontrolu. Nije ni ovdje puno bolje, ali se bar možeš žaliti upravi.
buba

#6 re

Post by buba »

Nas mali je krenuo od 12 mjeseci u vrtic u Buca Potoku, najvise iz razloga blizine, ali sada smo nezadovoljni, sto zbog uslova, sto zbog programa rada.
Posto je privatni vrtic, cini se da vlasnici rade, onako kako hoce. Dijete se taman priviklo na tete koje su tu radile, a on je promijenio kompletnu garnituru i sada na vratima kada ostavljas dijete, vidis neke curice od 18 godina, koje kao trebaju znati neke odgojno vaspitne metode?!? :shock:

Culi smo za neki novi vrtic u Svrakinom Selu, nemam pojma kako se zove, cini mi se da je privatni. Citala sam i neke komentare na drugim portalima konto vrtica Djeciji Grad na Mojmilu, cini se pozitivan, mada me malo plasi ta velicina grupe od 20 djece na jednu tetu?? Kako se uopste uspiju posvetiti ijednom djetetu za vrijeme jela ili slicno?!
obuca

#7 Re: re

Post by obuca »

buba wrote:Nas mali je krenuo od 12 mjeseci u vrtic u Buca Potoku, najvise iz razloga blizine, ali sada smo nezadovoljni, sto zbog uslova, sto zbog programa rada.
Posto je privatni vrtic, cini se da vlasnici rade, onako kako hoce. Dijete se taman priviklo na tete koje su tu radile, a on je promijenio kompletnu garnituru i sada na vratima kada ostavljas dijete, vidis neke curice od 18 godina, koje kao trebaju znati neke odgojno vaspitne metode?!? :shock:

Culi smo za neki novi vrtic u Svrakinom Selu, nemam pojma kako se zove, cini mi se da je privatni. Citala sam i neke komentare na drugim portalima konto vrtica Djeciji Grad na Mojmilu, cini se pozitivan, mada me malo plasi ta velicina grupe od 20 djece na jednu tetu?? Kako se uopste uspiju posvetiti ijednom djetetu za vrijeme jela ili slicno?!
e idi i vidi. odvesu te ja. ako ti nije problem vodit djete tamo vrtic je super.
kad djeca jedu onda su sve tete u sali, a ova grupa iz jaslica je malo odvojena od starijih. stavrno su OK i ja sam kao i ovi gore sto su, bila prezadovoljna. :)
obuca

Post by obuca »

djete ne prepustaj nekom ko nema skole za to. cuj 18 god. to on ne prjavljuje vec mjenja ko carape "odgajateljice". zato fino daj djete gdje treba. curice od 18 god. ti izvade ogledalo i gledaju se a djeca su onako raspustena po sobi (zamisljam situaciju). moj sin je bio od jaslica do polaska u skolu na mojmilu i stvarno je sve bilo OK. u jaslicama su bile mirsada i vezira, a poslije u starijoj grupi teta zijada. hvala im sto su radile sa djecom kako treba i sto su se trudile. djeca su isla na engelski i ples, pravili su i stvarali svasta. za roditelje su bile organizovane i radionice pa smo bili skupa sa djecom i igrali se i radili. eto :)
buba

#9 re

Post by buba »

evo razmisljam da sada odem do Mojmila. Zvala sam na telefon, ali se niko ne javlja. Cisto onako da vidim, ima li mjesta i ostalo.

Pa ok..vidjecemo :)
thnx na informacijama
Post Reply