Tjevapi u BiH

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

novalic

Post by novalic »

zna li ko kod koga su sada najbolji cevapi u gradaccu 8-)
micika

Post by micika »

Novalicko,kod kadrica su vazda bili 8-) iznad suda :-)
novalic

Post by novalic »

prije nekad :-) to nije bilo kod kadrica.. al' jeste iznad suda...
The_Fluid

Post by The_Fluid »

vodolijo, beslic je dobar

care, gdje su dobri cevapi (alma gril je cojk iz brckog i pravi prave cevape (s poljevom i lepinom).. ) sa poljevom cccc, no dobro obichaji su obichaji
FortunaBela

Post by FortunaBela »

The_Fluid wrote:neki dan sjedim sa drugom i kazhe u New Yorku ima super tjevabdzhinica, zapravo vi koji ste van BiH, gdje su dobri tjevapi< no stvarno dobri?
Najbolje čevape u Swe sam pojela iz Lidla..... :-?
A u Sa, zna se kod Želje.....Nekad je i Arslanagić imao dobre ćevape, ali to je davno bilo.... :)
edu

Post by edu »

Ljudi smijesni ste...

Jedna je "Petica"..neprikosnovena...
car-x

Post by car-x »

The_Fluid wrote:vodolijo, beslic je dobar

care, gdje su dobri cevapi (alma gril je cojk iz brckog i pravi prave cevape (s poljevom i lepinom).. ) sa poljevom cccc, no dobro obichaji su obichaji
tecni, ako si probo cevape s poljevom koji su perfektnom kolicinom zaljeveni, onda ti je sve jasno..

ja ne volim sarajevski cevap zato sto ga jedva gutam.. suh somun jedva silazi niz grlo..

a kvalitetan poljev se pravi kao "pace". masna supa.. i vazno je da ga nema previse, da ne pliva lepina u poljevu (npr. u tuzlanskoj limenci je upravo tako, lepina se natopi, pa se raspada, ni to nije dobro).. sezam i beslagic prave takve cevape u tz.. (mislim i svi ostali, ali ja jedem samo kod ovih).. a kako rekoh vec, u silver su najbolji kod hadzije.. mada raja ide i kod barija.. ali je meni bosansko cose kod hadzije, pa uz to jos i baska sahan sa cevapima u kajmaku, a baska lepina nekako posebni ugodjaj..
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

hananah wrote:Ma nisu tjevapi nego ćevapi :-) a ja ih samo u Zelji jedem, tako kad i idem gdjegod van Sarajeva narucim iz Zelje za ponjeti :-) pa mi svugdje valjaju :)
Pa zar i ti sestro hannah????
Pa ja sve mislio ti mirna zen-budistkinja, ne jedes meso, ne cinis nasilje...ne bi ni mrava zgazila....i ja tamam kreno da postanem zen-budista, reko ove nase hodze nista ne valjaju, sve jedno pricaju a deseto rade! Kad ono i ti se prezderajes cevapima...al haj ope se nadam da su kakvi vegetarijanski! :roll: :-)
novalic

Post by novalic »

lojo lojo, jadna li ti majka :-) :-) :-) :-) :-)

paragraf ti ne gine 8-)
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

novalic wrote:lojo lojo, jadna li ti majka :-) :-) :-) :-) :-)

paragraf ti ne gine 8-)
:lol: ispravno, koleginice, ispravno :lol: 8-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

vala bilo gdje osim one machetine i cukotine kod zelje :D :D

chevap ko 2 prsta velik, pola brasno, pola najbolji covjekov prijatelj

fuj :x

mala ispravka, chevapi nisu bosansko tradicionalno jelo, nego sarajevsko tradicionalno jelo, ili jos uze, bascarsijsko tako da ih nema smisla traziti nigdje izvan kruga od KM od sebilja :D

kako se Vau-Mjau cevap uguro tamo, pojma neam :x
The_Fluid

Post by The_Fluid »

care,
probao sve te varijante, jedan kajmak sa cevapima ne ide, to je kao majoneza na pizzu :D

fortuna,
glede cevabdzhinice kod zelje, ili zelje2, odavno je to postala prodaja brasna i germe, nazalost, slazem se sa edu-om, petica je trenutno u sa the_best, no ni zmaj nije losh :) mada su i dalje najbolji u BiH, u Travniku. U Stocu se moguy pojesti dobri, kao i u Bosanskom Samcu, ima tih mjesta po BiH.
Šandor

Post by Šandor »

A Visoko?

Ja sam kod Ihtijarevica nedavno spuco cevape i dzigericu. Mnogo bolji od cevapa u Sarajevu.
edu

Post by edu »

dugo sam vremena ih jeo u starom hodzicu..kod onog smijesnog konobara..ako je ko isao zna o kome je rijec..odjednom su mi prestali biti ukusni..onda predjoh u peticu..tamo su mi fakat najbolji..samo treba uvijek traziti RES..mali su..mislim normalni..a ne kao kod zelje ili u zmaju..k'o virsla...

znaci PETICA...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

The_Fluid wrote:care,
probao sve te varijante, jedan kajmak sa cevapima ne ide, to je kao majoneza na pizzu :D

fortuna,
glede cevabdzhinice kod zelje, ili zelje2, odavno je to postala prodaja brasna i germe, nazalost, slazem se sa edu-om, petica je trenutno u sa the_best, no ni zmaj nije losh :) mada su i dalje najbolji u BiH, u Travniku. U Stocu se moguy pojesti dobri, kao i u Bosanskom Samcu, ima tih mjesta po BiH.
Željo, zadnji put sam tamo jela prije dvije godine....a što se tiče petice meni su ti čevapi preslani....a u Travniku nisam nikad bila....tako da tu ostajem bez komentara... :roll:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

kazu bosanski kanapei-i :):D:

Image
vedderedi

Post by vedderedi »

A zasto stranci tjevape zovu tjevaptjitji? :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

najbolje cepapcice u svedskoj sam jeo u pizzeri belladona, majstor ih pravi svaka mu cast!!!
felichi

Post by felichi »

joj kad ih vidim sad bi na cevape

btw
http://dl.iskon.hr/mp3/candy_shop_bosnia_cevapi.mp3
lejlasa

Post by lejlasa »

Bas bih sad jednu desetku u pola kod Bajre (na ulazu u Travnik)
Tamo su ubjedljivo najbolji cevapi koje sam ja ikad probala :) ne znam, meni se somun tamo bas svidja, nekako sav natopljen, socan... :)
Ni na Plavoj vodi nisu losi...
A kod nas u Sarajevu, super su cevapi u Zelji i Zmaju
Ima i Venera u Nedzaricima, i tamo su ekstra cevapi...
Banjalucki su mi se jednom zgadili i nikad ih vise ne bih probala :sad:
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Kad prolazim kroz Sarajevo najcesce svratim do "Zelje" i tamo su super cevapi, Travnik na Plavoj vodi, u Tuzli "Sezam" i "Beslagic", Srebrenik cevabdzinica "Bosna", Brcko "kod Duleta"...U Mostaru cini mi se da se restoran zove "Mlinica" odmah ispod Starog mosta....recimo u Sarajevu nema poljeva kod nas u Tz puno poliju, u Mostaru dobijes obavezno i prilog uz cevape pomfrit, varivo i sl...sve u svemu svugdje su mi super....
edu

Post by edu »

cuj kod zelje..pa vi fakat ne znate sta valja...
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Jel se Zeljo spomene odmah se pitar javlja :P :D

Ma kad dodjem tamo napatim se prvo dok nadjem parking...i sad praktikujem da parkiram gore ja mislim da se zove "Bistrik", tamo uvijek nadjem mjesto i samo se spustim do "Zelje" nemam ja to kad puno birat posto najcesce budem gladan :) ...
edu

Post by edu »

ne mogu kod zelje valjati cevapi kad se desi da vas sjedne 2-3..narucite 2-3 porcije..a oni vam ih donesu za 56 sekundi..neki dan sam bio sa nekom rajom..cevapi mu stoje na rostilju peceni..u cosku..pokriveni somunom..neko naruci..konobar vrisne odmah 3 desetke..dok on dodje..ovaj ih samo jos malo ugrije..i to je to......na stranu sto su malo kraci od virsli.. :D :D .........nema cevapa do petice..sta vam je...
anais_nin

Post by anais_nin »

meni su u Zmaja...njamaaaaaaaaaaaaaa :D
Post Reply