Tjevapi u BiH
Moderator: anex
-
FortunaBela
Najbolje čevape u Swe sam pojela iz Lidla.....The_Fluid wrote:neki dan sjedim sa drugom i kazhe u New Yorku ima super tjevabdzhinica, zapravo vi koji ste van BiH, gdje su dobri tjevapi< no stvarno dobri?
A u Sa, zna se kod Želje.....Nekad je i Arslanagić imao dobre ćevape, ali to je davno bilo....
-
car-x
tecni, ako si probo cevape s poljevom koji su perfektnom kolicinom zaljeveni, onda ti je sve jasno..The_Fluid wrote:vodolijo, beslic je dobar
care, gdje su dobri cevapi (alma gril je cojk iz brckog i pravi prave cevape (s poljevom i lepinom).. ) sa poljevom cccc, no dobro obichaji su obichaji
ja ne volim sarajevski cevap zato sto ga jedva gutam.. suh somun jedva silazi niz grlo..
a kvalitetan poljev se pravi kao "pace". masna supa.. i vazno je da ga nema previse, da ne pliva lepina u poljevu (npr. u tuzlanskoj limenci je upravo tako, lepina se natopi, pa se raspada, ni to nije dobro).. sezam i beslagic prave takve cevape u tz.. (mislim i svi ostali, ali ja jedem samo kod ovih).. a kako rekoh vec, u silver su najbolji kod hadzije.. mada raja ide i kod barija.. ali je meni bosansko cose kod hadzije, pa uz to jos i baska sahan sa cevapima u kajmaku, a baska lepina nekako posebni ugodjaj..
-
Lojo_Hasanovic
Pa zar i ti sestro hannah????hananah wrote:Ma nisu tjevapi nego ćevapia ja ih samo u Zelji jedem, tako kad i idem gdjegod van Sarajeva narucim iz Zelje za ponjeti
pa mi svugdje valjaju
Pa ja sve mislio ti mirna zen-budistkinja, ne jedes meso, ne cinis nasilje...ne bi ni mrava zgazila....i ja tamam kreno da postanem zen-budista, reko ove nase hodze nista ne valjaju, sve jedno pricaju a deseto rade! Kad ono i ti se prezderajes cevapima...al haj ope se nadam da su kakvi vegetarijanski!
- Kareem Abdul-Jabbar
novalic wrote:lojo lojo, jadna li ti majka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
paragraf ti ne gine
-
Stitch__
vala bilo gdje osim one machetine i cukotine kod zelje
chevap ko 2 prsta velik, pola brasno, pola najbolji covjekov prijatelj
fuj
mala ispravka, chevapi nisu bosansko tradicionalno jelo, nego sarajevsko tradicionalno jelo, ili jos uze, bascarsijsko tako da ih nema smisla traziti nigdje izvan kruga od KM od sebilja
kako se Vau-Mjau cevap uguro tamo, pojma neam
chevap ko 2 prsta velik, pola brasno, pola najbolji covjekov prijatelj
fuj
mala ispravka, chevapi nisu bosansko tradicionalno jelo, nego sarajevsko tradicionalno jelo, ili jos uze, bascarsijsko tako da ih nema smisla traziti nigdje izvan kruga od KM od sebilja
kako se Vau-Mjau cevap uguro tamo, pojma neam
-
The_Fluid
care,
probao sve te varijante, jedan kajmak sa cevapima ne ide, to je kao majoneza na pizzu
fortuna,
glede cevabdzhinice kod zelje, ili zelje2, odavno je to postala prodaja brasna i germe, nazalost, slazem se sa edu-om, petica je trenutno u sa the_best, no ni zmaj nije losh
mada su i dalje najbolji u BiH, u Travniku. U Stocu se moguy pojesti dobri, kao i u Bosanskom Samcu, ima tih mjesta po BiH.
probao sve te varijante, jedan kajmak sa cevapima ne ide, to je kao majoneza na pizzu
fortuna,
glede cevabdzhinice kod zelje, ili zelje2, odavno je to postala prodaja brasna i germe, nazalost, slazem se sa edu-om, petica je trenutno u sa the_best, no ni zmaj nije losh
-
edu
dugo sam vremena ih jeo u starom hodzicu..kod onog smijesnog konobara..ako je ko isao zna o kome je rijec..odjednom su mi prestali biti ukusni..onda predjoh u peticu..tamo su mi fakat najbolji..samo treba uvijek traziti RES..mali su..mislim normalni..a ne kao kod zelje ili u zmaju..k'o virsla...
znaci PETICA...
znaci PETICA...
-
FortunaBela
Željo, zadnji put sam tamo jela prije dvije godine....a što se tiče petice meni su ti čevapi preslani....a u Travniku nisam nikad bila....tako da tu ostajem bez komentara...The_Fluid wrote:care,
probao sve te varijante, jedan kajmak sa cevapima ne ide, to je kao majoneza na pizzu![]()
fortuna,
glede cevabdzhinice kod zelje, ili zelje2, odavno je to postala prodaja brasna i germe, nazalost, slazem se sa edu-om, petica je trenutno u sa the_best, no ni zmaj nije loshmada su i dalje najbolji u BiH, u Travniku. U Stocu se moguy pojesti dobri, kao i u Bosanskom Samcu, ima tih mjesta po BiH.
- Salko sto je u vodu skako
najbolje cepapcice u svedskoj sam jeo u pizzeri belladona, majstor ih pravi svaka mu cast!!!
- lejlasa
Bas bih sad jednu desetku u pola kod Bajre (na ulazu u Travnik)
Tamo su ubjedljivo najbolji cevapi koje sam ja ikad probala
ne znam, meni se somun tamo bas svidja, nekako sav natopljen, socan...
Ni na Plavoj vodi nisu losi...
A kod nas u Sarajevu, super su cevapi u Zelji i Zmaju
Ima i Venera u Nedzaricima, i tamo su ekstra cevapi...
Banjalucki su mi se jednom zgadili i nikad ih vise ne bih probala
Tamo su ubjedljivo najbolji cevapi koje sam ja ikad probala
Ni na Plavoj vodi nisu losi...
A kod nas u Sarajevu, super su cevapi u Zelji i Zmaju
Ima i Venera u Nedzaricima, i tamo su ekstra cevapi...
Banjalucki su mi se jednom zgadili i nikad ih vise ne bih probala
-
fukara_tz
Kad prolazim kroz Sarajevo najcesce svratim do "Zelje" i tamo su super cevapi, Travnik na Plavoj vodi, u Tuzli "Sezam" i "Beslagic", Srebrenik cevabdzinica "Bosna", Brcko "kod Duleta"...U Mostaru cini mi se da se restoran zove "Mlinica" odmah ispod Starog mosta....recimo u Sarajevu nema poljeva kod nas u Tz puno poliju, u Mostaru dobijes obavezno i prilog uz cevape pomfrit, varivo i sl...sve u svemu svugdje su mi super....
-
fukara_tz
Jel se Zeljo spomene odmah se pitar javlja
Ma kad dodjem tamo napatim se prvo dok nadjem parking...i sad praktikujem da parkiram gore ja mislim da se zove "Bistrik", tamo uvijek nadjem mjesto i samo se spustim do "Zelje" nemam ja to kad puno birat posto najcesce budem gladan
...
Ma kad dodjem tamo napatim se prvo dok nadjem parking...i sad praktikujem da parkiram gore ja mislim da se zove "Bistrik", tamo uvijek nadjem mjesto i samo se spustim do "Zelje" nemam ja to kad puno birat posto najcesce budem gladan
-
edu
ne mogu kod zelje valjati cevapi kad se desi da vas sjedne 2-3..narucite 2-3 porcije..a oni vam ih donesu za 56 sekundi..neki dan sam bio sa nekom rajom..cevapi mu stoje na rostilju peceni..u cosku..pokriveni somunom..neko naruci..konobar vrisne odmah 3 desetke..dok on dodje..ovaj ih samo jos malo ugrije..i to je to......na stranu sto su malo kraci od virsli..
.........nema cevapa do petice..sta vam je...