Ima li kod nas kakav restoran s ovom hranom?

Poguzije, navalite!
Moderator: anex

valja, titova 12nausnica wrote:Valja li cemu??? Gdje se tacno nalazi?big_bud wrote:hot wok na m.dvoru je thai restoran
Nalazi se u Titovoj, kada ideš od Alipašine prema Vrazovoj, s lijeve strane.nausnica wrote:Valja li cemu??? Gdje se tacno nalazi?big_bud wrote:hot wok na m.dvoru je thai restoran
tuzno kad je ovo sve od hrane koju poznajes... cuj buckuris, pa ako se tebi ne svidja, valjda ne mora namah biti da je buckuris..alcho wrote:I ja ti toplo preporucujem HOT WOK...u slucaju da si zesci mazohista. Covjece...pa ima li ista gore&odvratnije&bezukusnije od thai hrane? Naravno, ako si fensi-smensi tip koji ce suzdrzavati povracanje samo da bi poslije pricao kako jede tajlandsku hranu, onda je HOT WOK za tebe...
Kako se uopste jedan biftek, pita, sarma...moze porediti sa tajlandskim&kineskim buckurisima?
a cuj, neko voli, neko ne voli, s tim sto se neki ne mogu rijesit predrasuda nikako...alcho wrote:I ja ti toplo preporucujem HOT WOK...u slucaju da si zesci mazohista. Covjece...pa ima li ista gore&odvratnije&bezukusnije od thai hrane? Naravno, ako si fensi-smensi tip koji ce suzdrzavati povracanje samo da bi poslije pricao kako jede tajlandsku hranu, onda je HOT WOK za tebe...
Kako se uopste jedan biftek, pita, sarma...moze porediti sa tajlandskim&kineskim buckurisima?
E malkice ga i ti prećera s ovim bezukusno.alcho wrote:I ja ti toplo preporucujem HOT WOK...u slucaju da si zesci mazohista. Covjece...pa ima li ista gore&odvratnije&bezukusnije od thai hrane? Naravno, ako si fensi-smensi tip koji ce suzdrzavati povracanje samo da bi poslije pricao kako jede tajlandsku hranu, onda je HOT WOK za tebe...
Ovako: posto sam preko bare ne bih ti mogla pomoci oko nabavke raznih zacinanausnica wrote:Nego, ima li igdje nabaviti zajebancija tipa jasmine rice, lemon grass, kaffir lime leaves, galangal, turmeric, curry, fine sitne nudlice, itd?
Kako napraviti steamed rice? S kojom serpom je najbolje?
Koja tava je najbolja za stir-fry?
joj ne pitajpitt wrote:pleme nam je Ko UN jebote:D
ja volem onaj zuti curry:D:D
za ovu kombinaciju jos nisam culadanas wrote:joj ne pitajpitt wrote:pleme nam je Ko UN jebote:D
ja volem onaj zuti curry:D:D
jedan buraz ozenio mene
drugi tailandjanku
treci svabicu
od tailandjanke sestra udata za turcinau mene sestra za svabu
ma uzas
![]()
![]()
![]()
ja vise skoro nikako i ne pravim nase corbe, onaj njihov thom kar odvaljuje
Ukupno komentara: 19445 [1.54% od ukupno / 20.01 komentara na dan]danas wrote: pocnem kacit recepte, samo dok me malo popusti frka na poslu...![]()
a sta ces, neki od nas nisu promijenili 6 nickovasirotanovic wrote:Ukupno komentara: 19445 [1.54% od ukupno / 20.01 komentara na dan]danas wrote: pocnem kacit recepte, samo dok me malo popusti frka na poslu...![]()
![]()
Umrijet cemo od gladi, dok ti poklopis svaki lonac
Ostar mi jezik poput zileta, pa me kostalo....danas wrote:a sta ces, neki od nas nisu promijenili 6 nickovasirotanovic wrote:Ukupno komentara: 19445 [1.54% od ukupno / 20.01 komentara na dan]danas wrote: pocnem kacit recepte, samo dok me malo popusti frka na poslu...![]()
![]()
Umrijet cemo od gladi, dok ti poklopis svaki lonac
Odo na burek ipakdanas wrote:auf....
evo thom kha supa, znam je napamet...
u gazu zaviti 7-8 nasjecenih stalaka limunove trave, jedan veci galangal (ne znam kako se ovo kaze na nasem) isjecen da se okus primi, nekoliko cesnjeva bijelog luka, jedan iskrizan crni luk, i par iscjepkanih kaffir lime listova (ne znam ni ovo kako se kaze)...
ubaciti u serpu sa 2 konzerve kokosovog mlijeka, a onda saprati konzerve sa pilecom juhom da nadodje na jos jednu konzervu tecnosti (ako nema juhe, moze obicna voda i malo bujona)... joj jesam ovo srocila![]()
onda sve to staviti na jaku vatru da provri, a onda ubaciti komade piletine i povrce po zelji -- ja cesto napravim samo od povrca... kad je pile kuhano, izvaditi onu gazu sa zacinima, dodati 2-3 kasike ribljeg sosa... odozgo posuti sa nasjeckanim mladim lukom i cilantrom... eto...
PS ko voli bas ljuto, u onu gazu idu i ljute azijske cili papricice, amogu s ei nasjec i posut sa ovim lukom i cilantrom na kraju...