TUZLA - Ako ne prestaneš slušati tu seljačku muziku ubit ću te, zaprijetio je još neidentifikovani muškarac koji je preksinoć oko 22.30 u jeku nogometnog navijanja prilikom susreta Holandija - Rusija upao u stan Seada Sejmenovića u naselju Slatina u Tuzli.
http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... uzike.html
susjedske nesuglasice
Moderator: anex
-
callmethebreeeze
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: susjedske nesuglasice
Ja bih ga pozvao na kafu, pa da vidimo da li je on susjed ili komšija i u čemu je problem?
Glas Drine, Glas Amerike, glas iz trbuha,...PTSD,...bukadar glasova,...
I ja volim ''seljačku'' muziku:
Vidi, curo, krastavac u bate. Daj rajčicu i eto salate. .... Zovem muža da pravimo dijete. A on mene da mu stružem pete....Mala moja, imam volju da se ganjamo po minskome polju,...
Naj mi je draža ona od grupe ''No name'':
''Ja sam ti bio prvi oko moje
Prvi sam dirao kose tvoje
I zorom se dušo još u meni budiš
Miriše jastuk moj na tvoje grudi
Od prošlog Bajrama se kupala nisi
Ovo su godine za tebe i mene.''
Glas Drine, Glas Amerike, glas iz trbuha,...PTSD,...bukadar glasova,...
I ja volim ''seljačku'' muziku:
Vidi, curo, krastavac u bate. Daj rajčicu i eto salate. .... Zovem muža da pravimo dijete. A on mene da mu stružem pete....Mala moja, imam volju da se ganjamo po minskome polju,...
Naj mi je draža ona od grupe ''No name'':
''Ja sam ti bio prvi oko moje
Prvi sam dirao kose tvoje
I zorom se dušo još u meni budiš
Miriše jastuk moj na tvoje grudi
Od prošlog Bajrama se kupala nisi
Ovo su godine za tebe i mene.''
- pustopoljina
#3 Re: susjedske nesuglasice
ne znam kakvu muziku pusta glas drine ako je suditi po nazivu... nadam se da je prijetnja upalila
(naravno da se ovaj drugi nece sjetiti tjerati po sudu)...malo radikalan pristup-ali treba tu seljacku muziku utisati.
da mi je kakav pistolj da ovog mog austrijskog komsiju natjeram da prestane glasno slusati glupe austrijske slagere...terorise sav posten komsiluk sa balkana
jest da je austrijanac,ali je najnekulturniji u komsiluku.
da mi je kakav pistolj da ovog mog austrijskog komsiju natjeram da prestane glasno slusati glupe austrijske slagere...terorise sav posten komsiluk sa balkana
- vjesticanametli
#4 Re: susjedske nesuglasice
e jedne prilike cini mi se na RTL-u je bila emisija "Mein neues Leben" gdje prate porodice koje su odlucile napustiti svabiju i iseliti se u neku drugu zemlju. i tako dosle svabe u kanadu i prilaze kuci da je pogledaju (to naselje slovi kao mirno i super za zivot - rekose na pocetku reportaze
) kad imas sta cut
iz susujedne kuce se oriiiiiiiiiiiii ĐŽigara a lik na vratima krepaje od smijeha
reko ovi "nasi" nikad nece doci pameti
a svabica se okrenu i pobjeze 
- pustopoljina
#5 Re: susjedske nesuglasice
kad ne slusa ljubavne slagere-ovo slusa moj komso (godina oko 45)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XjCrHpT3 ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XjCrHpT3 ... re=related[/youtube]