susjedske nesuglasice

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
callmethebreeeze

#1 susjedske nesuglasice

Post by callmethebreeeze »

TUZLA - Ako ne prestaneš slušati tu seljačku muziku ubit ću te, zaprijetio je još neidentifikovani muškarac koji je preksinoć oko 22.30 u jeku nogometnog navijanja prilikom susreta Holandija - Rusija upao u stan Seada Sejmenovića u naselju Slatina u Tuzli.

http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... uzike.html
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: susjedske nesuglasice

Post by PipiDugaDevetka »

Ja bih ga pozvao na kafu, pa da vidimo da li je on susjed ili komšija i u čemu je problem?

Glas Drine, Glas Amerike, glas iz trbuha,...PTSD,...bukadar glasova,...

I ja volim ''seljačku'' muziku:
Vidi, curo, krastavac u bate. Daj rajčicu i eto salate. .... Zovem muža da pravimo dijete. A on mene da mu stružem pete....Mala moja, imam volju da se ganjamo po minskome polju,...

Naj mi je draža ona od grupe ''No name'':

''Ja sam ti bio prvi oko moje
Prvi sam dirao kose tvoje
I zorom se dušo još u meni budiš
Miriše jastuk moj na tvoje grudi
Od prošlog Bajrama se kupala nisi

Ovo su godine za tebe i mene.''
pustopoljina

#3 Re: susjedske nesuglasice

Post by pustopoljina »

ne znam kakvu muziku pusta glas drine ako je suditi po nazivu... nadam se da je prijetnja upalila :lol: (naravno da se ovaj drugi nece sjetiti tjerati po sudu)...malo radikalan pristup-ali treba tu seljacku muziku utisati.
da mi je kakav pistolj da ovog mog austrijskog komsiju natjeram da prestane glasno slusati glupe austrijske slagere...terorise sav posten komsiluk sa balkana :D jest da je austrijanac,ali je najnekulturniji u komsiluku.
vjesticanametli

#4 Re: susjedske nesuglasice

Post by vjesticanametli »

e jedne prilike cini mi se na RTL-u je bila emisija "Mein neues Leben" gdje prate porodice koje su odlucile napustiti svabiju i iseliti se u neku drugu zemlju. i tako dosle svabe u kanadu i prilaze kuci da je pogledaju (to naselje slovi kao mirno i super za zivot - rekose na pocetku reportaze :D ) kad imas sta cut :lol: iz susujedne kuce se oriiiiiiiiiiiii ĐŽigara a lik na vratima krepaje od smijeha :D reko ovi "nasi" nikad nece doci pameti :lol: :lol: a svabica se okrenu i pobjeze :D
pustopoljina

#5 Re: susjedske nesuglasice

Post by pustopoljina »

kad ne slusa ljubavne slagere-ovo slusa moj komso (godina oko 45)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XjCrHpT3 ... re=related[/youtube]
Post Reply