Sushi
Moderator: anex
-
Svemirski_Jebach
#1 Sushi
Hajde malo u omiljenoj/omrazenoj ili jednostavno poznatoj hrani.
Volite li Sushi?
Ja ga jedem povremeno (jer me natjeraju) al nisam neki ljubitelj sushia. Kazu prvih nekoliko puta da ne legne al se onda zavoli medjutim ja ga ni nakon dvije godine vec nisam zavolio...jednostavno ne svidja mi se, mada mi je simpatican onaj Wasabi senf.
Volite li Sushi?
Ja ga jedem povremeno (jer me natjeraju) al nisam neki ljubitelj sushia. Kazu prvih nekoliko puta da ne legne al se onda zavoli medjutim ja ga ni nakon dvije godine vec nisam zavolio...jednostavno ne svidja mi se, mada mi je simpatican onaj Wasabi senf.
-
Svemirski_Jebach
znam al izgleda da meni nikad nece biti dobar. mislim, nije do pripreme jer jedem na mjestrima gdje je stvarno dobar al dzaba je...
- dacina_curica
aaaaaj, gdje pokrenu ovu temu......
..........jedna od rijetkih stvari kojih sam se morala odreci u trudnoci a koja mi se stalno jede....
........doduse i sad odem na sushi ali ne smijem jesti svjezu ribu nego samo klepam tempura i spider rolls.......
Inace, da odgovorim na temu (kao da se ne vidi iz prilozenog) definitvno gotivim sushi (naravno ako je dobro pripremljen)........Imala sam samo jedno jako lose iskustvo ali zato nikad vise nisam otisla u taj restoran....
Inace, da odgovorim na temu (kao da se ne vidi iz prilozenog) definitvno gotivim sushi (naravno ako je dobro pripremljen)........Imala sam samo jedno jako lose iskustvo ali zato nikad vise nisam otisla u taj restoran....
- uozo
.ebo li te Sushi!!!
Ja sedmicno najmanje tri puta ribu jedem, a sushi ne mogu ocima vidit'. Ono valja samo za zajebancije. Naj volim kad odem u one sto ko vozici idu na onoj traki i neki levat stoji preko puta mene i ja vidim sta on voli da jede pa mu sve ispred nosa uzmem!
Jednom se mal' nisam pomaris'o s nekim levatom zbog toga!
Iz.ebo sam ga ko Talicni Tom konja!
Ja sedmicno najmanje tri puta ribu jedem, a sushi ne mogu ocima vidit'. Ono valja samo za zajebancije. Naj volim kad odem u one sto ko vozici idu na onoj traki i neki levat stoji preko puta mene i ja vidim sta on voli da jede pa mu sve ispred nosa uzmem!
Jednom se mal' nisam pomaris'o s nekim levatom zbog toga!
Iz.ebo sam ga ko Talicni Tom konja!
- new_jazzWa
Ni probala nit namjeravam...Volim ribu ali pecenu! 
-
encian
smajlikojiplace
ima ovdje super tih restorancica (doduse japan je ovo
), ali ja brate ne gotivim pa sta ces. super je pileci raznjic japancki tradicionalni, zahebo je nas 12 puta, sushi i sashimi, eto kad mora, nekaz zna biti i ukusno, ali onaj tofu kad mi donesu, smajlikojipovraca
@dacina_curica: sto se sushi ne smije jesti u trudnoci??
ima ovdje super tih restorancica (doduse japan je ovo
- uozo
Ja sushi, ne sushi mogu samo, kad se dobro naderem sakea il' ce bit# saketa.encian wrote:smajlikojiplace
ima ovdje super tih restorancica (doduse japan je ovo), ali ja brate ne gotivim pa sta ces. super je pileci raznjic japancki tradicionalni, zahebo je nas 12 puta, sushi i sashimi, eto kad mora, nekaz zna biti i ukusno, ali onaj tofu kad mi donesu, smajlikojipovraca
Onda samo vicem Origato gozaimas i havljam i one zelene gingere i onu travuljinu. Svejedno bude onda.
To za trudnocu ce bit' da zene kad su trudne ne smiju sirovo meso ni dodirnut' a kamoli jest'. Tako nesto, koliko se ja sjecam. Nemam pojma zasto?
-
encian
hahaha Arigato gozaimas na finom postu.uozo wrote:Ja sushi, ne sushi mogu samo, kad se dobro naderem sakea il' ce bit# saketa.encian wrote:smajlikojiplace
ima ovdje super tih restorancica (doduse japan je ovo), ali ja brate ne gotivim pa sta ces. super je pileci raznjic japancki tradicionalni, zahebo je nas 12 puta, sushi i sashimi, eto kad mora, nekaz zna biti i ukusno, ali onaj tofu kad mi donesu, smajlikojipovraca
@dacina_curica: sto se sushi ne smije jesti u trudnoci??![]()
![]()
![]()
Onda samo vicem Origato gozaimas i havljam i one zelene gingere i onu travuljinu. Svejedno bude onda.![]()
To za trudnocu ce bit' da zene kad su trudne ne smiju sirovo meso ni dodirnut' a kamoli jest'. Tako nesto, koliko se ja sjecam. Nemam pojma zasto?
vala za bosanca im je kuhinja katastroga. je li ko probao nato?
- uozo
Anata wata sensei desu ka?encian wrote:hahaha Arigato gozaimas na finom postu.uozo wrote:Ja sushi, ne sushi mogu samo, kad se dobro naderem sakea il' ce bit# saketa.encian wrote:smajlikojiplace
@dacina_curica: sto se sushi ne smije jesti u trudnoci??![]()
![]()
![]()
Onda samo vicem Origato gozaimas i havljam i one zelene gingere i onu travuljinu. Svejedno bude onda.![]()
Sta je to? Nato? Valjal' to sta? Ja bas kontam, dje da idem havljat' danas!
Poguzija sta's!
-
encian
hai, sensei desuuozo wrote:Anata wata sensei desu ka?encian wrote:hahaha Arigato gozaimas na finom postu.uozo wrote: Ja sushi, ne sushi mogu samo, kad se dobro naderem sakea il' ce bit# saketa.![]()
![]()
![]()
![]()
Poguzija sta's!
nato je fermentirani grah. nek mi Bog oprosti, ali kad jedno jede u cafeteriji, sve smrdi.
- uozo
encian wrote:hai, sensei desuuozo wrote:Anata wata sensei desu ka?encian wrote: hahaha Arigato gozaimas na finom postu.
![]()
Poguzija sta's!
nato je fermentirani grah. nek mi Bog oprosti, ali kad jedno jede u cafeteriji, sve smrdi.
Sreca pa ne odo kod japanera da jedem!
Zato sam podero po duluma pice i tri Urquela!
Nihongo no sensei desu ka?
-
Krugman
Sushi je "acquired taste" sto bi Ameri rekli. Meni se takodjer nije svidio prvi put kad sam ga probao, ali sad sam navucen.
Neko spomenu da je do ribe - 100% tacno. Ako riba nije friska, onda okus manjka i pretesko je za stomak. Takodjer postoje bukvalno desetine razlicitih vrsta sushia - onaj kome stomak ne vari frisku ribu ima dosta drugih opcija sa przenom/skuhanom ribom ili ostalim morskim plodovima.
Neko spomenu da je do ribe - 100% tacno. Ako riba nije friska, onda okus manjka i pretesko je za stomak. Takodjer postoje bukvalno desetine razlicitih vrsta sushia - onaj kome stomak ne vari frisku ribu ima dosta drugih opcija sa przenom/skuhanom ribom ili ostalim morskim plodovima.
- GandalfSivi
Tezak je moj zivot kada mi se meza vise manje na sushi svela. Ima ovdje kod nas jedna kafana sa happy hourom, pa sam se tamo i navukao na sushi. Prije mi je bio onako bezze, a sad mi je kletva postao...
-
Hierarchia
Ruzan k'o djavo.... prostor, mislimmelb26sa wrote:Najpriblizniji tome je Karuzo iza pijace Markale. Vrlo mal prostor ali ok hrana i konobari.Krugman wrote:Da li danas ima autentican sushi restoran u Sarajevu?
-
Aorta
Prvi put mi se nije svidio. Drugi onako. Treci, il' sam bila veoma gladna il' mi se zaoprave svidio....sad ga gotivim. Definitivno acquired taste. Svidja mi se i izgled, kompaktnost, boje, razlicite consistencies....cute mi je skroz.
- dacina_curica
uozo je u pravu.....zene u trudnoci ne smiju (tj. ne bi trebale) jesti bjelancevine zivotinjskog porijekla ako nisu potpuno skuhane, pecene ili slicno.....Znaci otpada ziva riba (encian wrote: @dacina_curica: sto se sushi ne smije jesti u trudnoci??
-
Aorta
Dobri razlozi su Listeria (neke vrste sira, pasteta), Salmonella (jaja), Toxoplasmosis, itd. Opasne baje zbog toga sto mogu preci placentu i inficirati bebin nervozni sistem...izmedju ostalog.dacina_curica wrote:uozo je u pravu.....zene u trudnoci ne smiju (tj. ne bi trebale) jesti bjelancevine zivotinjskog porijekla ako nisu potpuno skuhane, pecene ili slicno.....Znaci otpada ziva riba (encian wrote: @dacina_curica: sto se sushi ne smije jesti u trudnoci??), "krvavo" crveno meso, jaja sa mekanim zumancem i tako te stvari......Ma meni su rekli da svasta nesto ne trebam da jedem (suho meso i fetu sir takodje) ali niko ne daje dobar razlog samo kazu nemoj i suti...
.....I ja se ko mala poslusna ovca pridrzavam.......