Sta s dlakama? :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

vodolija_33

Post by vodolija_33 »

mama32 wrote:
vodolija_33 wrote:
mama32 wrote:I, za manijaka, obavezno jedan :-D ;)
Sorry mama ali mi nešto puno spominješ manijaka :D . Ima li kakav :D valjan razlog :D tome :D
Hajd' reci nam, pleeaaassseeee :D
bolje da pitas manijaka zasto mrzi ovaj smajli ( :-D ) i zasto ga zove Glupkom? Ja ga obozavam...mislim smajli. :-D
Ma sve mi nešto govori :D da to nije čitava istina :D al' hajd' da ti povjerujem, donekle :oops:

Molit ću manijaka za dodatno pojašnjenje :D imamo pravo da znamo :D čija mati crnu :D vunu prede :D

Tek nakon njegovog odgovora :D neće biti više nikakve sumnje :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

mama32 wrote:
BigusDickus wrote:Pa sta cete, kad niste rodjene lijepe, kao mi... :D :P :D
beee
mi smo samo LJEPSI POL, ma sta to znacilo :P :D
To znaci da smo mi uljudni, jer vas tako nazivamo... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

vodolija_33 wrote:
Ma sve mi nešto govori :D da to nije čitava istina :D al' hajd' da ti povjerujem, donekle :oops:

Molit ću manijaka za dodatno pojašnjenje :D imamo pravo da znamo :D čija mati crnu :D vunu prede :D
Tek nakon njegovog odgovora :D neće biti više nikakve sumnje :D

moja mati nikad nije dzempera obukla :D:D:D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

BigusDickus wrote:
mama32 wrote:
beee
jedna vrlina iskljucuje drugu, BD...ne mozes biti uljudan i iskren istovremeno :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

BigusDickus wrote:
mama32 wrote:
beee
Pa dobro bigi, nemoj biti tako grub :roll: samo zato jer nisi imao šansu da se uvjeriš u tu tvrdnju :D a ima lijepih žena, Allaha mi :D

ps ovo ti je za Smederevo :P
Engram::X

Post by Engram::X »

Théa wrote:Cao cure,
jao jao jaooo uvijek ista problematika kod zena.
Mislim to znam po sebi, mrzim dlaku, tako da sam od ranih godina pocela sa depilacijom.
Sta ja za ove decke, pa sta je kao da se to vi ne cistite, u ostalom stvarno mi se gadi mushko koje se ne cisti, a o zeni da ne pisem.

Ikreno ja sam pokusala svasta nesto protiv tih dlaka,od zileta, veet kremica, vosak, strep trakica,orijentalne depilacije, do elektonske mashine za cupanje dlake iz korijena. Jos mi samo ostaje laser. Posto trebas imati dobar dzep za takvo sto. A debelo strpljenje.

Vrlo cesto zene koje odluce otici pod laser, misle da je to kraj dlaki. Medutim sto se dogada: za lasersko ciscenje dlaka, potrebno je prvenstveno dobar ljekar, strpljenje i jako puno novca.

Zasto dobar ljekar???
Za vrijeme laserkog ciscenja dlake, ljekar je primoran u svaki korijen zavuci svoju laserku iglu sa kojom unisti korijen dlake. No rezultat svakog korijena unistene dlake vidi se cak nakon 3 godine , sto je u prosijeku porast nove dlak.
Njena porast spada u vise kategorija:
Los laserki zahvat, zbog cega je veoma bitno izabrati pravog ljekara.
Vas korijen dlake, nekad je potrebno vise terapija za potpuno unistenje korijena pa cak i do 5-6 terapija. No za takve dlake potrebno je 15 godina cekanja jako puno stpljenja i novca.
Sto znaci rezultat je posle 3 god nakon prve laserske terapije.
Zene koje se odluce za laser, u prosjeku moraju biti spremne za oko 2-3 takve trapije. Znaci strpljenje, strpljenje i strpljenje.
Ako neko ima srece moze ih srediti jednom terapijom, i ako su male sanse.

No mislim da svaka zena treba znati sta je najbolje za nju, pa cak i kad je depilacija upitanju. Sto znaci da svaka od njih treba na sebi eksperimentisati sta je to najbolje za nju. Na koji naj laksi nacin doci do glatke njezne zdrave koze.
Kao klinka pocela sam sa ziletom. Nije mi se dopalo, jer mi je intezitet porast dlake veoma brz tako da bi se morala svaki dan ''brijeti'' da bi sve to na nesto licilo.
Davnih 96god tek su bile u trendu elektronske masine za cupanje dlaka iz korijena. Odlucila sam sebi kupiti, sto sam i uradila. Na pocetku nisam bila zadovolja, BOLI !!! bile su moje prve rijeci. Ali postiji jedna francuska izreka koja glasi ''treba patiti da budes lijepa''
Elektronska masina ima zadatak da izvadi dlaku iz samog korijena, na pocetku potrebna je mjesecna depilacija kada se i javlja prvi porast iste dlake. Prvi znaci ''manjak'' dlake tek su nakon 15-20 cupanja dlake iz korijena.Kada intezitet opada gubis dlaku jer unistis korijen u potpunosti ili je ne unistis ali se ona pojavi nakon 3 god, jer dlaka ima svoj tok rasta pa cak i do 3 god.

Sto se tice zileta, kremica za depilaciju sve mi je to nekako na isti fol, opet moram na posao za dva dana. U prosijeku zene koje nemaju sto raditi osim se sminkati dotjerivati, mozda pak imaju vremena svaki dan depilirati noge. Ali ja sam trazila nacin kako napraviti mjesecan tok kada cu par sati samo sebi posvetiti, znaci ciscenje od glave do pete.

Ispod pazuha naj bolji je zilet jer to svaki dan ili drugi radim pod tusem.

No probala sam vosak, tj brzo cupanje sa trakicama,to nekad radim ako nemam dovoljno vremena za elektronsku depilaciju. Brzo i efikasno, iako ne volim vosak jer ostane po tjelu nekad pa BELaj vise posla a ja to ne volim, zato elektronska masina je zakon samo BOLI. :-)

Mozda ce vam sve ovo biti previse sto sam napisala i ako cu vam govoriti malo vise o orijentalnoj depilaciji drugi put.
Do tad nadam se da sam koliko toliko rasvijetlila put do glatke lijepe i zdrave koze. NO sad je na vama da sve to ekperimentisete te vidite sta je to naj bolje za vas.
Za mene je od pocetka elektronska masina za cupanje dlaka iz korijena bila numero uno...za mene :razz: na vama je sad da kusate.
SAVIJET!!!!
Budite lijepe i zdrave, sto manje hemikalija na sebe stavljajte.
Zimi koristiti kreme za tjelo tj za kozu, naj bolje su od NIVEA. Vjecno zdravi i mladi. Théa

ima ona masina za skidanje perja :D

perutara :lol:

zanimljiv izum

da se modifikovati :-)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

zena ima plavih, crnih, smedjih, visokih, niskih...kao i kriterija...nekad, u posebnim okolnostima, se ovi zadnji spuste barem za stiklu
ljepota postoji samo u glavi posmatraca, ne u posmatranom :)

LudoALudjiJA wrote:zena ima plavih, crnih, smedjih, visokih, niskih...kao i kriterija...nekad, u posebnim okolnostima, se ovi zadnji spuste barem za stiklu
ovo zadnje mi djeluje kao naivno opravdanje kolektivnog ludila & teorije o masovnoj retardaciji :lol:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

LudoALudjiJA wrote:
BigusDickus wrote:
mama32 wrote: beee
jedna vrlina iskljucuje drugu, BD...ne mozes biti uljudan i iskren istovremeno :D
Podsjeti me na onu Balasevicevu:
...kako bih s tobom da sam trezan...
...trezan sam tako, bezvezan... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image

:-)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Engram::X wrote:
LudoALudjiJA wrote:zena ima plavih, crnih, smedjih, visokih, niskih...kao i kriterija...nekad, u posebnim okolnostima, se ovi zadnji spuste barem za stiklu
ovo zadnje mi djeluje kao naivno opravdanje kolektivnog ludila & teorije o masovnoj retardaciji :lol:
nista tako...grandiozno...:D prosto se radi o ukusima, a o njima ne vrijedi raspravljati
ako mislis da postoji nesto (tj. neka :D) sto je lijepo svakom, onda grijesis
hiljade su takvih napucanih "savrsenih" zenskih lica i tijela iz medija npr., medjutim, sve su one "savrsene" ili lijepe na isti dosadan i bezlican nacin
kad bi svi bili savrseni, bili bi isti i izgled ne bi bio faktor razlikovanja
ljudi se razlikuju upravo po nesavrsenostima i one su te koje im daju personality iliti individualnost
a svakog od nas privuce detalj, "nesto posebno" ..."sto ona ima, a nijedna druga nema"...
a u stvarnosti, mozda samo nase oko vidi to sto samo ona ima...cak i da je tako, to je upravo idealni rasplet situacije, jer ljubav i jeste nesto vrlo licno, ako hoces prevedeno...komunikacija izmedju dvoje koje samo oni razumiju, a drugi ne da ne shvataju, nego nisu vrijedni ni pokusaja objasnjenja
uh, iznesoh jednu teoriju :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Slazem se sa tvojom teorijom, od pocetka do kraja. Ne postoji univerzalna ljepota, vec samo neka vrsta kompatibilnosti, na nivou fizicke privlacnosti i naravno, komunikacije. Lijepo je kad se susretnu dvoje takvih ljudi, ali... :sad:

Sa druge strane...posto je vecina ljudi medjusobno nekompatibilna... :D
Image
Last edited by BigusDickus on 30/11/2004 14:13, edited 1 time in total.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

BigusDickus wrote:Sa druge strane... :D
zar lopta ima strane? :?
:D

LudoALudjiJA wrote:
nista tako...grandiozno...:D prosto se radi o ukusima, a o njima ne vrijedi raspravljati
hiljade su takvih napucanih "savrsenih" zenskih lica i tijela iz medija npr., medjutim, sve su one "savrsene" ili lijepe na isti dosadan i bezlican nacin
ljudi se razlikuju upravo po nesavrsenostima i one su te koje im daju personality iliti individualnost
a svakog od nas privuce detalj, "nesto posebno" ..."sto ona ima, a nijedna druga nema"...
a u stvarnosti, mozda samo nase oko vidi to sto samo ona ima...cak i da je tako, to je upravo idealni rasplet situacije, jer ljubav i jeste nesto vrlo licno, ako hoces prevedeno...komunikacija izmedju dvoje koje samo oni razumiju, a drugi ne da ne shvataju, nego nisu vrijedni ni pokusaja objasnjenja

dobri moj

nisam od onih koji svijet posmatraju povrsni ili lakomo, al se ne mogu osloboditi utiska da mjesas babe zabe i svabe pod uticajem...drage

ako mislis da postoji nesto (tj. neka :D) sto je lijepo svakom

:) ma daj

naravno
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Editovao sam post...sorry... :roll:

nek` se koluta...
Image
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

LudoALudjiJA wrote:
Bez uvrede @, ali mislim da smo (skoro svi :D )ovdje dovoljno zreli, obrazovani i civilizirani tako da nam je ta "teorija o toploj H2O" dobro poznata (kao i sve ostale). Dakle, treba da shvatiš da nije (baš uvijek :D)potreban grafički prikaz kako bi smo skontali "kako šta hoda u životu".

Moja primjedba bigiju je išla na račun njegovog bezveznog komentara upućenog mami32, a preko nje i ostalim ženama. Na kraju krajeva njegova reklama za pivo samo potvrđuje ono šta sam mu rekla. Bilo bi mu bolje promijeniti ženu jer će onda uštedjeti novac koji baca na pivo. :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Engram::X wrote: dobri moj

nisam od onih koji svijet posmatraju povrsni ili lakomo, al se ne mogu osloboditi utiska da mjesas babe zabe i svabe pod uticajem...drage

ako mislis da postoji nesto (tj. neka :D) sto je lijepo svakom

:) ma daj

naravno
:)
hm...bojim se da ovdje treba razgraniciti neke kategorije...tacnije, barem dvije...ljubav i fizicku privlacnost...
i trebam dodatno pojasniti na sta sam mislio...naravno da ima zena za koje ce bas svako reci da su lijepe...jer, imaju savrsene crte lica i ...hm...tijela ;)
i mada su sve prelijepe, ima ih takvih tonama kojim nista ne fali...nista, osim ono beznacajno "nesto"...
upoznaj se sa deset "savrsenih" pa mi reci nakon dva sata koliko ih pamtis i po cemu ih pamtis...
u fizickoj privlacnosti se trazi sve (sto one imaju), a u ljubavi ono "nesto"

jedna pricica koju mi je pricala nena :) vidjela majka asikliju sto njenoj cerki dolazi pod pendzer...i nije joj se dopao...te nizak, te ruzno pocesljan, te ruzno odjeven, te nosat, te mu roditelji nisu ugledni...
a cerka ce na to: "e, majko, da su tebi moje oci, pa da ga njima pogledas"

a za nelojalne :D uticaje koje spominjes...ja sam od onih koji vrednuju ono sto se meni svidja, a ne svima...makar se ne svidjalo nikom osim meni (sigurna karta za srecu, vjeruj mi ;))
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

@vodolijo,
glede umlacene H2O :D, samo da podsjetim na jos jednu teoriju, koja kaze da je danas najveca mudrost shvatiti da su dva i dva cetiri ;)

ludi@

ne zamjeri sto nisam horan za chata

slazem se sa tobom

al me kaman sekira
Image
brkus vulgaris

Post by brkus vulgaris »

kakva tema, a ode u svađu

poslušajte brku: :oops:

razgrnite :razz:
Last edited by brkus vulgaris on 30/11/2004 14:46, edited 2 times in total.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Engram::X wrote:ludi@

ne zamjeri sto nisam horan za chata

slazem se sa tobom

al me kaman sekira
Image
nema veze, i ja sam odlutao, da se vratim na temu
Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

LudoALudjiJA wrote: nema veze, i ja sam odlutao, da se vratim na temu
Image

miss dlaka :D:D

Image
Baghira

Post by Baghira »

Sve gore pobrojano isprobala, osim lasera, i sa nicim nisam apsolutno zadovoljna. Ipak najvise koristim zilet, jer je taj nacin najjednostavniji i najefikasniji. Za mene. Mada :-? Uh necu, ulazim previse u detalje, a nije potrebno :P :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

@mircerko,

cini mi se da hoces reci da ti i milan lucic posjeduje vise informacija nego ja :-)

i da neke pegle traze dlaku u jajetu, a da je milan imao srece i mimo kokosinjca :D

vjerovacu na rijec :)
Post Reply