mislim da ovdje ima jako puno korisnih savjeta

i sama sam novopecena newly wed, stim sto nama jos nisu navalili da dolaze a nece ni toliko dolaziti

zivimo vani, imamo neke raje, rodbine slabije tako da ne deveram puno oko toga..
ali evo prijateljima koji dolaze, sto maksuz sto onako pravim svega od pecenja do prohe

neki dan smo imali brunch, j anapravila kukuruzu oni se odusevili...ovim starijim, konzervativnijim znam da je bolje servirati i neki konvencionalni meni
postoje jela kojih mozes napraviti vise, pa d ane moras svaki dan kuhati...recim omozes napraviti veliku sherpu corbe pa je posluziti dva ili tri dana..ako nema tjestenine u njoj, mozes je i zamrznuti i samo izvaditi kad ti trreba (meni u te svrhe je najdraza turska corba sa lecom,, jer i kad je odmrznes ne osjeti se da je bila zamrznuta

)..onda recimo pite uvijek mozes napraviti malo vise d aimas i za sljedeci dan (ako mora biti bas pita)..to mozes isto i sa raznim dolmama uraditi..
kolaca isto mozes napraviti malo vise..recimo vanilice su super, jer ih mozes napraviti malo vise i mogu stajati sigurno i mjesec dana (meni su ljepsi sto duze odstoje)..a ako pravis neke "suhe" kolace tipa mramorni kolac, metnes kuglu sladoleda i super desert dobijes...iskoristi sezonu voca u svoju korist..pogotovo kad je vruce

zabravih reci, kad su pecenja u pitanju..uzmes fino komad mesa, zacinis i fino spakujes u onu kesu za pecenje (moze i krompir odmah ubaciti) i stavis da se peces...malo posla fakat, samo malo vise vremena treba