Sta pravite kada vam se najave gosti?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#101 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by KatarinaKosaca »

seka wrote:
Ako prodje, prodje :-)

Nisam se htjela umijesat', :-) no, paella sadrzi, osim morskih plodova, piletinu, kunice, puzeve ... tako da ....
Ne obavezno. MOže se praviti bez mesa, sa teletinom, samo sa lignjom kao podlogom, sa zečetinom.....
Pravim je samo sa lignjom kao podlogom i ja ne znam šta su puževi? MIslim, da li morski ili ovi? Nikad nisam stavljala puževe u paellu, a nisu ni u Valenciji. Samo školjkice (one male obične) i kozice. Ponekad neka dagnja na kraju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#102 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by KatarinaKosaca »

Nisu je samo kontinentalci prilagođavali, nego i svatko ko je dalje od Valencije, odakle je originalni recept. Tako da ima raznih varijacija na temu. Na sjeveru Španije prave meni omiljene (takvu ja napravim) sa lukom, paradajizom, lignjom, riža, školjkice i kozice. Na gotovu dagnje i limun. Ove se školjkice i kozice kuhaju, pa se sa tom vodom prelije riža. Ali, kako god, nikako nije obavezna piletina. ;-)
zijancer

#103 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by zijancer »

Zar ih ne mozete nekako podijeliti u grupe? Goste, I mean :-) ...Pa ono, svaki vikend za jednu ili dvije grupe praviti klopu. Ili upadaju radnim danom? ( hoW vrlo neobazrivo od njih) :mrgreen:
KalifornijskaGlista

#104 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by KalifornijskaGlista »

Pilav sa jeguljom
yellow cat

#105 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by yellow cat »

te večere, iznesi na hastal ovo, ono, pitanja čime te domaćin ugostio i obavezno nosanje kesa su i uništili druženja i sijela... druga stvar što ne volim iznositi milion jela na sto je i taj što imam osjećaj da stvaram obavezu drugoj strani da i ona mene na isti način ugosti, a nekom možda i nije do toga bilo u finansijskom ili bilo kojem drugom pogledu.

Zna se, kad nam dođu prijatelji sat- dva da posjede preko sedmice, a dolaze nam jako često, idu kafica, sok, ako ima kolač-dobro jest, ako nema, ima čoolada, keks.

A kad se gleda kakva utakmica kod nas, ispečem ćevape, ili napravim mezu. Haj boga ti, nije sve ni u guzici. :mrgreen:
ladyada

#106 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by ladyada »

yellow cat wrote:te večere, iznesi na hastal ovo, ono, pitanja čime te domaćin ugostio i obavezno nosanje kesa su i uništili druženja i sijela... druga stvar što ne volim iznositi milion jela na sto je i taj što imam osjećaj da stvaram obavezu drugoj strani da i ona mene na isti način ugosti, a nekom možda i nije toga bilo u finansijskom ili bilo kojem drugom pogledu.

Zna se, kad nam dođu prijatelji sat- dva da posjede preko sedmice, a dolaze nam jako često, idu kafica, sok, ako ima kolač-dobro jest, ako nema, ima čoolada, keks.

A kad se gleda kakva utakmica kod nas, ispečem ćevape, ili napravim mezu. Haj boga ti, nije sve ni u guzici. :mrgreen:
:thumbup: svaka cast na postu , i slazem se sa tobom , ako ce neko doci ce ti .........ja se osjecam neugodno kad odem a nije nikakvo slavlje i pocnu iznositi ..........
CherryLips

#107 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by CherryLips »

Pa ne iznosim ni ja jemeke raji koja dolazi sedmicno 2-3 puta ali je ovo specificna situacija jer ce mi vecina ljudi dolaziti po prvi put u kucu i posebnim povodom,ne mogu im iznijeti bas cokoladu i kafu...nacitah se svakakvih komentara.. :?
yellow cat

#108 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by yellow cat »

CherryLips wrote:nacitah se svakakvih komentara.. :?
pa logično, neće biti svi isti.
CherryLips

#109 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by CherryLips »

Logicno
nova_korisnica

#110 Re: Sta pravite kada vam se najave gosti?

Post by nova_korisnica »

Not My Idea wrote:
nova_korisnica wrote:@notmyidea
Sorry, bi lapsus!htjedoh napisati "novopecena mlada" ali sam nekako alergicna na to mlada, mladenci i slicno. Na engelskom bi malo lakse podnijeti, ali zaboravih da izbrisem ovo "novopecena" ;-) eto halali ako mozes :D
nego sta :) naravno, nisam nista lose mislila :sax:
:D
:sax:
I jos neki smiley koji pleseeee
Post Reply