skracivanje majice ?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Almich

#1 skracivanje majice ?

Post by Almich »

da li je moguce skratiti majicu kratkih rukova jer mi je preduga ,mozda jeste glupo pitanje ali nigdje nisam vidio pa i cuo da je skratio majicu ?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2 Re: skracivanje majice ?

Post by Chmoljo »

ne, nije moguće.
Almich

#3 Re: skracivanje majice ?

Post by Almich »

jesi li siguran :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4 Re: skracivanje majice ?

Post by Chmoljo »

probaj pa ćeš vidjeti.
Almich

#5 Re: skracivanje majice ?

Post by Almich »

vjerujem ti ali ne kontam ako mogu farmerke sto ne bi mogla i majica :D
Sheriff

#6 Re: skracivanje majice ?

Post by Sheriff »

ma mozes,ali nije to to xD biliv me
Almich

#7 Re: skracivanje majice ?

Post by Almich »

Sheriff wrote:ma mozes,ali nije to to xD biliv me
jesi probao ?
Nur_

#8 Re: skracivanje majice ?

Post by Nur_ »

Majica se naravno može skratiti, ali je upitno kako će krojač to da uradi, i hoće li to biti neprimjetno nakon što se uradi. Nije poenta samo prošiti nakon kraćenja, već napraviti kao originalni šav - a to svi niti hoće niti znaju čini mi se. Iako je sitnica, hoće to sfušeriti, pa ako baš ne moraš ja ne bih kratila. I malo biti dosadan pri objašnjenju šta hoćeš - ako se odlučiš na kraćenje :D .
Almich

#9 Re: skracivanje majice ?

Post by Almich »

Nur_ wrote:Majica se naravno može skratiti, ali je upitno kako će krojač to da uradi, i hoće li to biti neprimjetno nakon što se uradi. Nije poenta samo prošiti nakon kraćenja, već napraviti kao originalni šav - a to svi niti hoće niti znaju čini mi se. Iako je sitnica, hoće to sfušeriti, pa ako baš ne moraš ja ne bih kratila. I malo biti dosadan pri objašnjenju šta hoćeš - ako se odlučiš na kraćenje :D .
hvalaa, ako jos ima kakva iskusta neka javi pogotovo mjesto gdje bi skratio majicu
Nur_

#10 Re: skracivanje majice ?

Post by Nur_ »

Almich wrote:
Nur_ wrote:Majica se naravno može skratiti, ali je upitno kako će krojač to da uradi, i hoće li to biti neprimjetno nakon što se uradi. Nije poenta samo prošiti nakon kraćenja, već napraviti kao originalni šav - a to svi niti hoće niti znaju čini mi se. Iako je sitnica, hoće to sfušeriti, pa ako baš ne moraš ja ne bih kratila. I malo biti dosadan pri objašnjenju šta hoćeš - ako se odlučiš na kraćenje :D .
hvalaa, ako jos ima kakva iskusta neka javi pogotovo mjesto gdje bi skratio majicu
Ako imaš koga ženskog roda - sestru, majku, djevojku, a da je "namrgođena" - to zbog stava kod krojača :lol: , dadni njima da ti odnesu kod neke dobre krojačice (ja je ne znam...meni su sve ove sfušerile - bilo kakve sitnice, naravno jer sam "prezahtjevna pa je do mene" :D ). Opet kažem ako nije baš preduga ne krati, bojim se da to neće biti to, osim ako ti neko ne preporuči provjerenog, odličnog krojača sa smislom za sitnice :thumbup: . Sretno!
Almich

#11 Re: skracivanje majice ?

Post by Almich »

Nur_ wrote:
Almich wrote:
Ako imaš koga ženskog roda - sestru, majku, djevojku, a da je "namrgođena" - to zbog stava kod krojača :lol: , dadni njima da ti odnesu kod neke dobre krojačice (ja je ne znam...meni su sve ove sfušerile - bilo kakve sitnice, naravno jer sam "prezahtjevna pa je do mene" :D ). Opet kažem ako nije baš preduga ne krati, bojim se da to neće biti to, osim ako ti neko ne preporuči provjerenog, odličnog krojača sa smislom za sitnice :thumbup: . Sretno!
hvala :)
zamzija

#12 Re: skracivanje majice ?

Post by zamzija »

Almich wrote:da li je moguce skratiti majicu kratkih rukova jer mi je preduga ,mozda jeste glupo pitanje ali nigdje nisam vidio pa i cuo da je skratio majicu ?
Naravno da je moguće skratiti, suziti: majice, košulje, sakoe, kapute, pantalone, suknje..... i produžiti iste ako ima dovoljno materijala...Ako imaš nešto što bi svako mogao sebi prilagoditi, bolje da se to uradi nego da se baci, i stoji u ormaru a kvalitetno je i dobro...
Koliko sam ja puta razne stvari skraćivala, proširivala, produžavala

Najvažnije ti je da nađeš dobroj krojača - raspitaj se kod žena oko sebe - važno je kao što su ti rekli da to bude profesionalac i zna, a ne neko ko se igrao sa mašinom za šivanje, tj amater :D
graue_maus

#13 Re: skracivanje majice ?

Post by graue_maus »

nije nikakva umjetnost skratiti majicu ako krojac ima alat i zna njime raditi .........
žuta lala

#14 Re: skracivanje majice ?

Post by žuta lala »

Možeš skratiti rukave, ali je l' samo rukavi ne odgovaraju il' i širina/dužina majice? :D
Almich

#15 Re: skracivanje majice ?

Post by Almich »

zuta_lala wrote:Možeš skratiti rukave, ali je l' samo rukavi ne odgovaraju il' i širina/dužina majice? :D
samo duzinu majice,rukavi i sirina majice su mi ok, znaci treba mi duzina da se skrati
shandrprcSA

#16 Re: skracivanje majice ?

Post by shandrprcSA »

na Malti, preko puta tramvajske stanice prema Ilidzi imas krojaca :thumbup:
Post Reply