skracivanje majice ?
Moderator: anex
-
Almich
#1 skracivanje majice ?
da li je moguce skratiti majicu kratkih rukova jer mi je preduga ,mozda jeste glupo pitanje ali nigdje nisam vidio pa i cuo da je skratio majicu ?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2 Re: skracivanje majice ?
ne, nije moguće.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4 Re: skracivanje majice ?
probaj pa ćeš vidjeti.
-
Almich
#5 Re: skracivanje majice ?
vjerujem ti ali ne kontam ako mogu farmerke sto ne bi mogla i majica 
- Sheriff
#6 Re: skracivanje majice ?
ma mozes,ali nije to to xD biliv me
-
Almich
#7 Re: skracivanje majice ?
jesi probao ?Sheriff wrote:ma mozes,ali nije to to xD biliv me
-
Nur_
#8 Re: skracivanje majice ?
Majica se naravno može skratiti, ali je upitno kako će krojač to da uradi, i hoće li to biti neprimjetno nakon što se uradi. Nije poenta samo prošiti nakon kraćenja, već napraviti kao originalni šav - a to svi niti hoće niti znaju čini mi se. Iako je sitnica, hoće to sfušeriti, pa ako baš ne moraš ja ne bih kratila. I malo biti dosadan pri objašnjenju šta hoćeš - ako se odlučiš na kraćenje
.
-
Almich
#9 Re: skracivanje majice ?
hvalaa, ako jos ima kakva iskusta neka javi pogotovo mjesto gdje bi skratio majicuNur_ wrote:Majica se naravno može skratiti, ali je upitno kako će krojač to da uradi, i hoće li to biti neprimjetno nakon što se uradi. Nije poenta samo prošiti nakon kraćenja, već napraviti kao originalni šav - a to svi niti hoće niti znaju čini mi se. Iako je sitnica, hoće to sfušeriti, pa ako baš ne moraš ja ne bih kratila. I malo biti dosadan pri objašnjenju šta hoćeš - ako se odlučiš na kraćenje.
-
Nur_
#10 Re: skracivanje majice ?
Ako imaš koga ženskog roda - sestru, majku, djevojku, a da je "namrgođena" - to zbog stava kod krojačaAlmich wrote:hvalaa, ako jos ima kakva iskusta neka javi pogotovo mjesto gdje bi skratio majicuNur_ wrote:Majica se naravno može skratiti, ali je upitno kako će krojač to da uradi, i hoće li to biti neprimjetno nakon što se uradi. Nije poenta samo prošiti nakon kraćenja, već napraviti kao originalni šav - a to svi niti hoće niti znaju čini mi se. Iako je sitnica, hoće to sfušeriti, pa ako baš ne moraš ja ne bih kratila. I malo biti dosadan pri objašnjenju šta hoćeš - ako se odlučiš na kraćenje.
-
Almich
#11 Re: skracivanje majice ?
hvalaNur_ wrote:Ako imaš koga ženskog roda - sestru, majku, djevojku, a da je "namrgođena" - to zbog stava kod krojačaAlmich wrote:hvalaa, ako jos ima kakva iskusta neka javi pogotovo mjesto gdje bi skratio majicuNur_ wrote:Majica se naravno može skratiti, ali je upitno kako će krojač to da uradi, i hoće li to biti neprimjetno nakon što se uradi. Nije poenta samo prošiti nakon kraćenja, već napraviti kao originalni šav - a to svi niti hoće niti znaju čini mi se. Iako je sitnica, hoće to sfušeriti, pa ako baš ne moraš ja ne bih kratila. I malo biti dosadan pri objašnjenju šta hoćeš - ako se odlučiš na kraćenje.
, dadni njima da ti odnesu kod neke dobre krojačice (ja je ne znam...meni su sve ove sfušerile - bilo kakve sitnice, naravno jer sam "prezahtjevna pa je do mene"
). Opet kažem ako nije baš preduga ne krati, bojim se da to neće biti to, osim ako ti neko ne preporuči provjerenog, odličnog krojača sa smislom za sitnice
. Sretno!
-
zamzija
#12 Re: skracivanje majice ?
Naravno da je moguće skratiti, suziti: majice, košulje, sakoe, kapute, pantalone, suknje..... i produžiti iste ako ima dovoljno materijala...Ako imaš nešto što bi svako mogao sebi prilagoditi, bolje da se to uradi nego da se baci, i stoji u ormaru a kvalitetno je i dobro...Almich wrote:da li je moguce skratiti majicu kratkih rukova jer mi je preduga ,mozda jeste glupo pitanje ali nigdje nisam vidio pa i cuo da je skratio majicu ?
Koliko sam ja puta razne stvari skraćivala, proširivala, produžavala
Najvažnije ti je da nađeš dobroj krojača - raspitaj se kod žena oko sebe - važno je kao što su ti rekli da to bude profesionalac i zna, a ne neko ko se igrao sa mašinom za šivanje, tj amater
- graue_maus
#13 Re: skracivanje majice ?
nije nikakva umjetnost skratiti majicu ako krojac ima alat i zna njime raditi .........
- žuta lala
#14 Re: skracivanje majice ?
Možeš skratiti rukave, ali je l' samo rukavi ne odgovaraju il' i širina/dužina majice? 
-
Almich
#15 Re: skracivanje majice ?
samo duzinu majice,rukavi i sirina majice su mi ok, znaci treba mi duzina da se skratizuta_lala wrote:Možeš skratiti rukave, ali je l' samo rukavi ne odgovaraju il' i širina/dužina majice?
-
shandrprcSA
#16 Re: skracivanje majice ?
na Malti, preko puta tramvajske stanice prema Ilidzi imas krojaca