Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svidja mi se sat, svjestan sam da je brend koji pise na njemu rezultat licencnog ugovora i da nema veze sa (vjerovatno) kineskim mehanizmom ispod bilo bi mi draze da i ne pise brend nego sto pise, ali sta da se radi....
Ovo sve da izbjegnem/preduprijedim suvisne odgovore
Dva pitanja:
1. Koliko ovo realno vrijedi? Moja procjena je max 100 KM
2. Je li ova 12 na mjestu 9 neki fazon ili znak da je u pitanju fusinai
update dobar adi
Lume bi rekao bara bara sa seikom.
Lijepo upakuju kartonska kutija, onda njihov plasticni kofercic, sat u zip lock vrecici dodje i alat za skracivanje narukvice.
Sat ima tezinu kao da je neki automatski sat. Lice sata nema toliko izrazen 3D efekat (ima teksturu). Dopada mi se sto vise djeluje crno nego onaj prelaz iz boje u crno.
Navoj na krunici bi mogao biti malko bolji, mozda dok se malo "razradi", ovako je osjecaj kao da ce se ostetiti navoj.
Kod mene kazaljka za sekundu odstupa mrvicu od lica sata ( nije perfektno poravnata), ali nije kao na primjerima sto sam vidjao na internetu.
Po meni da su stavili VH31 vise bi musterija privukli, i mislim da to ovome satu nedostaje. Narukvica je korektna, ne cupa dlake.
Ne razumijem ovu filozofiju 36/37mm a L2L od 46mm nikako, mogao je biti kraci 3mm komotno.
Sve u svemu od postarine, realnog odnosa cijene i ono sto se dobije, kvalitet izrade moja ocjena je
8.9 od 10.
Pozitivno sam iznenadjen, i obzirom na cijenu naspram konkurencije ne mogu se zaliti.
Imam novih satova (full set sa kutijama) za prodati, ako nekome treba. Na slikama su redom Cover Swiss made chronograph, Alba by Seiko, Police zenski, Jacques Lemans Liverpool, 2 Fossil automatic, Locman Italy i Bulova (jedini nije nov ali je kao nov).
Vec duze sam u potrazi za nekim bijelim dres(y) satom, al' nikako da nadem il' mi promice. Ako neko zna za neki dres(y) sat sa bijelim ciferom (ne sivim ili varijacija bijele) i kvarcnim mehanizmom bio bih zahvalan da me uputi. I naravno da nije kineska kopija.
Zasad gradacijski napredujem, prvi Seiko SSB321 hronograf, drugi Seiko SRPF77 King Turtle a ovo ljeto je legao Longines 1832 Annual Calendar sa crnim ciferom.
Ispred su sad godine štednje, pa šta bude, da li Omega, Breitling, Tudor ili pak lični favorit Grand Seiko
mc-twin wrote: ↑14/08/2026 23:07
Vec duze sam u potrazi za nekim bijelim dres(y) satom, al' nikako da nadem il' mi promice. Ako neko zna za neki dres(y) sat sa bijelim ciferom (ne sivim ili varijacija bijele) i kvarcnim mehanizmom bio bih zahvalan da me uputi. I naravno da nije kineska kopija.
meni npr. ovaj super izgleda ,
nije moj , nemam ga , ali sam ga skoro bio upratio sasvim slučajno na jednoj fb grupi
mc-twin wrote: ↑14/08/2026 23:07
meni npr. ovaj super izgleda ,
nije moj , nemam ga , ali sam ga skoro bio upratio sasvim slučajno na jednoj fb grupi
Ne volim/zelim nikakve zlatne detalje na satu i nije po mom ukusu generalno. Remen je cini mi se integrisan sto takodjer otpada.
Taj Citizen meni nikako nije dressy. Mislim da ćeš dobiti pomoć lakše ako podijeliš još detalja oko toga šta ti se sviđa a šta ne, cijena, šta tebi znači dressy, šta si do sada probao itd... Ovako ko kod hoće da ti pomogne nagađa.