Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dingos wrote:da, to sam i ja pomislio, ali na kraju ispade i da nije bas tako nego da je original....
Mozda i jeste original i to jos unikat jer se bas kod tvog model PP malo zezno, pa krugovi oko oba kalendara (za dane i datume) i nisu bas 100% koncentricni, vec su malo blizi tekstu s jedne strane, a s druge malo dalji. A i za kais/remen su te zeznuli ili je kriza zahvatila i PP, pa taj kais bas i ne lici "finishom" na nesto sto bi moglo izac iz njihove fabrike.
Dosta kopija koje sam vidio imaju iste "komplikacije"
...junghans...osteceno staklo na ivici, nemoguce nastimati vrijeme i datum...sredjeno, staklo je orginalno, mineralno debljine 3,5mm, tesko za naci zamjensko...malo obradjivanja ivica i rezultat...
Pozdrav ljudi, da sad ne listam sve na ovoj temi, jel mi moze neko reci postoji li u Sarajevu neki zvanicni servis za Seiko satove? Imam jedan star 40ak godina, na kojem sve radi i kuciste i narukvica su ok, ali je staklo bas izgrebano i skoro nista se ne vidi na njemu od ogrebotina. E sad, ja bih da to zamijenim, al po mogucnosti da mi neko ne uvali neko fus staklo i time umanji vrijednost dobrog sata, a ne znam nekog dobrog sahatdziju u Sa.
Sat u pitanju je Seiko 6138-3002
Eventualno, ako ima neko ko strucno radi i ima potrebne masine, nasao sam ja na ebayu originalno staklo.
Je li moze neko od vas sto se razumije u satove da preporuci slican sat ovome :
Takvi klasicni,jednostavni , da po mogucnosti imaju to kao konvekso staklo koje daje efekat uvecavanja. Da li postoje danas takvi, da se kupe a da im je mehanizan dobar (precizno izraden i kvalitetan)?
Hvala !
kabal1337 wrote:Je li moze neko od vas sto se razumije u satove da preporuci slican sat ovome :
Takvi klasicni,jednostavni , da po mogucnosti imaju to kao konvekso staklo koje daje efekat uvecavanja. Da li postoje danas takvi, da se kupe a da im je mehanizan dobar (precizno izraden i kvalitetan)?
Hvala !
Na taj fazon, da je kvalitetno, Junghans Max Bill ako ti je ok dati 1000-1200KM za sat...
kabal1337 wrote:Je li moze neko od vas sto se razumije u satove da preporuci slican sat ovome :
Hvala !
Na taj fazon, da je kvalitetno, Junghans Max Bill ako ti je ok dati 1000-1200KM za sat...
Daniel Wellington sa kožnom narukvicom za normalniju cifru..
Hvala !
Samo da nisu stavili DW znak. Da je ostalo samo "Daniel Wellington", bez DW iznad, bili bi mnogo ljepši.
Cura mi odnijela nekom da promijeni bateriju, a nije mu rekla da sat može i u vodu. Prvi put kad sam s njim ušao u more, prestao je radit. Mogu ga bacit, jel?
Hvala !
Pa rekao je da je mehanizam dobar ... mehanizam u Dw košta dva dolara
Uh ovaj Junghans Max Bill perfekcija, samo nemam u planu da dam tolike pare na sat, barem ne trenutno. Ali definitivno ide na listu.
Ma da i meni se svidio taj DW, nema to staklo kao sto ja "hocu", ali sam procitao da je mehanizam los. 250 KM dati na nesto tako se ne isplati. Zato rekoh da se malo raspitam, bolje se vi razumijete u satove, te brendove i mehanizme. Eto volio bi samo da me neko usmjeri, ili da mi navede neke proizvodace koje da gledam.
Ova DOXA sa 168 str. od @BlackCaviar Mi je perfekcija sto se tice stila/izgleda koji ja trazim. Hamilton H38735751sa 163 str. Izgleda nemam kakvog ja zelim za neke male novce...
Orient ??
kabal1337 wrote:Uh ovaj Junghans Max Bill perfekcija, samo nemam u planu da dam tolike pare na sat, barem ne trenutno. Ali definitivno ide na listu.
Ma da i meni se svidio taj DW, nema to staklo kao sto ja "hocu", ali sam procitao da je mehanizam los. 250 KM dati na nesto tako se ne isplati. Zato rekoh da se malo raspitam, bolje se vi razumijete u satove, te brendove i mehanizme. Eto volio bi samo da me neko usmjeri, ili da mi navede neke proizvodace koje da gledam.
Ova DOXA sa 168 str. od @BlackCaviar Mi je perfekcija sto se tice stila/izgleda koji ja trazim. Hamilton H38735751sa 163 str. Izgleda nemam kakvog ja zelim za neke male novce...
Orient ??
Orient Bambino možeš uzeti do 3-3,5 stoje ako voliš taj dress fazon... realno je za DW i slične brendove Patek Philippe