poenta priče je šta se radi s tom hranom koju gosti ostave? na primjer da li oni bace tu šniclu ili netaknuti komad pohovanog sira ili salatu koje sam ja ostavio na tanjiru ili to ostave za poslije i ponude nekom drugom gostu na tanjiru?
kad ostavim na primjer pola sosa od pizze koji sam jeo tako da sam svaki griz pizze umakao u zdjelicu, da li ga bace ili ga ponovo pomiješaju s onim u velikoj,glavnoj posudi gdje ga drže i opet služe drugima?
na primjer ja često volim da prebirem po posudi s hljebom jer volim reš pečene komade s više kore, a pojedem samo jedan komadić hljeba, a skoro sam svaki dotaknuo svojim prstima - šta oni urade s ostatkom tog hljeba?
dalje - vjerujete li vi da je čistoća i higijena u restoranima proporcionalna 'renomeu' i imidžu restorana?
ja na primjer uopšte ne vjerujem da onaj tamo jadni kuhar koji od zvijezde do zvijezde u onom bunkeru kosti lomi za neku crkavicu, da on nešto posebno pazi na higijenu. čak štaviše, kontam da ponekad u bijesu i namjerno uradi neki odvratni pasjaluk koji samo zna on i crna zemlja.
a baš me zanima ako neko ima iz prve ruke, neko ko ima iskustva na takvim poslovima, ko je radio po kuhinjama restorana, da kaže jel toga ima ili nema i kakvo je stanje tamo iza kulisa