Pravi Bosanski cevap?Ko je to ljubomoran?
Moderator: anex
-
kubanac
#1 Pravi Bosanski cevap?Ko je to ljubomoran?
Sta mislite sta hoce Hrvati sa bosanskim cevapima?Gledam danas na TV-u kako su neki magarci hteli da kupe pse i izvezu u BiH kako bi se pravili cevapi.Pa stvarno ne znam ,ako se kod njih rostilj pravi od kereceg mesa da li misle da se to radi i u Bosni?
-
biscanka84
ljubomora ba,hrvati su uvijek pokusali da uniste ono malo dobra sto ima u Bosni
- Bosanac_21
Ljubomora, ljubomora, to je to.
Pokusavaju na svakom cosku i kroate a i drugi da kopiraju Bosansku hranu al nesto im ne ide za rukom.
Vidi se koliko je danas narod sirom svijeta pao na niske grane da izmisljaju bilo sta, nebi li koga drugog ukopo ili ponizio
Pokusavaju na svakom cosku i kroate a i drugi da kopiraju Bosansku hranu al nesto im ne ide za rukom.
Vidi se koliko je danas narod sirom svijeta pao na niske grane da izmisljaju bilo sta, nebi li koga drugog ukopo ili ponizio
- mrs. zurbrigen
ja sam za masivan export bosanskog cevapa u svijet, ja mislim, da ako bi svako dobio sansu, da proba bosanski cevap, ovaj svijet bi bio puno lijepsi.

- dark side of the moon
Ma i kod nas ih siptari praveEva Braun wrote:Da da na forumu Hrvatskom sam videla da niko osim njih ne zna da pravi ćevape, eto i ćevap posta hrvatski brend. I ako do sada niste znali u "Prave hrvatske" ćevape se stavlja JUHA.
![]()
![]()
- dalmatinka
A gdje si ti to uspjela naći "hrvatski ćevap", svi restorani uz ponudu ćevapa imaju naznaku - orijentalna kuhinja od tebe prvi put čujem o takvom hrvatskom brendu. Ili je to ono tri put izgovorena laž postaje istina. Ruku na srce, ćevap nije nešto sa čime bi se nečija nacionalna kuhinja baš ponosila.Eva Braun wrote:Da da na forumu Hrvatskom sam videla da niko osim njih ne zna da pravi ćevape, eto i ćevap posta hrvatski brend. I ako do sada niste znali u "Prave hrvatske" ćevape se stavlja JUHA.
![]()
![]()
Ali pite..... Hm, mljac, to je ono pravo u bosanskoj kuhinji.
- Alfons Kauders
ni corbice i ostala kuhana jela nisu za baciti...dalmatinka wrote:A gdje si ti to uspjela naći "hrvatski ćevap", svi restorani uz ponudu ćevapa imaju naznaku - orijentalna kuhinja od tebe prvi put čujem o takvom hrvatskom brendu. Ili je to ono tri put izgovorena laž postaje istina. Ruku na srce, ćevap nije nešto sa čime bi se nečija nacionalna kuhinja baš ponosila.Eva Braun wrote:Da da na forumu Hrvatskom sam videla da niko osim njih ne zna da pravi ćevape, eto i ćevap posta hrvatski brend. I ako do sada niste znali u "Prave hrvatske" ćevape se stavlja JUHA.
![]()
![]()
Ali pite..... Hm, mljac, to je ono pravo u bosanskoj kuhinji.
- dalmatinka
E to umalo da zaboravimm imaš pravo jebeš bilo što s mljevenim mesom, i zašto nitko ovdje ne otvara restorane s bosanskim pitama, da se vratim na moju čežnju?Alfons Kauders
ni corbice i ostala kuhana jela nisu za baciti...![]()
bosanski lonac je pojam hrane za cevape
jebes bilo kakavo jelo s mljevenim mesom...
- Alfons Kauders
dobro pitanje... ali vjeruj mi, i u bosni bas nije neki izbor... u svakom gradu imas mali milion pekara u kojim se spravljaju i pite, te restorana... ali po mojoj gruboj ocjeni 90% tih grozota se ne isplati jesti... medjutim... jos bi bilo zanimljivije kad bi neko poceo izvoziti u hrvatsku "jami" smrznute pite, koje su prilicno dobre, ako gdje nadjes obavezno isprobaj...dalmatinka wrote:E to umalo da zaboravimm imaš pravo jebeš bilo što s mljevenim mesom, i zašto nitko ovdje ne otvara restorane s bosanskim pitama, da se vratim na moju čežnju?Alfons Kauders
ni corbice i ostala kuhana jela nisu za baciti...![]()
bosanski lonac je pojam hrane za cevape
jebes bilo kakavo jelo s mljevenim mesom...
![]()
![]()
- Alfons Kauders
- Alfons Kauders
- Drvosjeca iz Dejcica
#16 Re: Pravi Bosanski cevap?Ko je to ljubomoran?
Treba malo zakuhati i odgovoriti, kada mogu oni praviti cevape sa svinjetinom sto to ne bi mogli mi sa psecim mesom.kubanac wrote:Sta mislite sta hoce Hrvati sa bosanskim cevapima?Gledam danas na TV-u kako su neki magarci hteli da kupe pse i izvezu u BiH kako bi se pravili cevapi.Pa stvarno ne znam ,ako se kod njih rostilj pravi od kereceg mesa da li misle da se to radi i u Bosni?
- Neelix
ovo je zajebancija, bar mi se cini takoEva Braun wrote:Da da na forumu Hrvatskom sam videla da niko osim njih ne zna da pravi ćevape, eto i ćevap posta hrvatski brend. I ako do sada niste znali u "Prave hrvatske" ćevape se stavlja JUHA.
![]()
![]()
- dalmatinka
Ovo nisam primjetila u zamrzivačima u trgovini, iako moram priznati da kupujem isključivo u jednom trgovačkom lancu (koji me hrani), ali proširiti ću potragu.Alfons Kauders wrote:
- Alfons Kauders
travnicki i banjalucki su i meni bolji od sarajevskih...invizigot323 wrote:DALMATINKO obavezno probaj pitu... ima ih nekoliko vrsta... ja imace volim sve da jedem ali bas kad sam gladan odem na cevape... cak mislim da su oni travnicki kod lutve bolji od ovih nasih sarajevskih...
long live the cevap
- Alfons Kauders
sumnjam da ovog ima u hr... a inace ista firma pravi 4-5 vrsta pita i jos toliko gotovih jela, npr. sitni cevam, sarma, muckalica...dalmatinka wrote: Ovo nisam primjetila u zamrzivačima u trgovini, iako moram priznati da kupujem isključivo u jednom trgovačkom lancu (koji me hrani), ali proširiti ću potragu.